واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ تير ۱۳۹۳ (۱۰:۵ق.ظ)
سيزده شهرستان آذربايجان شرقي به بيماري «لمپي اسکين» آلوده شده اند مديرکل دامپزشکي آذربايجان شرقي با اشاره به واکسيناسيون بيش از 170هزار و 274 راس دام بزرگ و 981 واحد اپيدميولوژي بر عليه بيماري لمپي اسکين در اين استان گفت سيزده شهرستان آذربايجان شرقي به بيماري «لمپي اسکين» آلوده شده اند.
به گزارش خبرگزاري موج، بهراد زنديه بيان کرد: بعد از گذشت يک ماه از آغاز بيماري دامي لمپي اسکين و با انجام واکسيناسيون در 981 واحد اپيدميولوژي و يک ميليون 97هزارو 966 متر مربع اماکن دامي، اين بيماري در آذربايجان شرقي تاحدود زيادي تحت کنترل درآمده است.
وي افزود: کنترل شدن دامنه شيوع بيماري با بسيج تمام نيروهاي اداره کل دامپزشکي استان ميسر شد و در حالي که دامپزشکي به دليل عدم اختصاص بودجه در اين زمينه با بحراني به تمام معنا روبرو بود و اگر فداکاري و زحمت پرسنل اين اداره کل در شهرستانها نبود، لمپي اسکن مي توانست فاجعه اقتصادي بزرگي براي دامداران استان رقم بزند.
مديرکل دامپزشکي آذربايجان شرقي با بيان اينکه اقدامات لازم براي جلوگيري از شيوع بيماري"لمپي اسکين" در استان صورت پذيرفته است ادامه داد: برغم اين کار اکيپ هاي بيماريابي و مراقبت اداره کل دامپزشکي کماکان درحالت آماده باش بوده و نظر به حساسيت بحث سم پاشي و ضدعفوني دام و جايگاه آن تاکنون بيش از 417 هزار و 400 مترمربع در محل کانون هاي آلوده تحت پوشش اين عمليات قرار گرفته و بر روي 7 هزار و 111 راس گاو در اين مناطق عمليات سمپاشي انجام پذيرفته است.
وي ادامه داد: 13 شهرستان در آذربايجان شرقي به بيماري «لمپي اسکين» آلوده شده اند. از دامداران و بهره برداران اين صنعت مي خواهيم تا با مشاهده هرگونه مورد مشکوک مراتب را سريعاً به اداره دامپزشکي شهرستان (يا با تلفن 1512) اطلاع دهند تا کارشناسان اين اداره نسبت به انجام امورات لازم اقدام کنند.
وي افزود: از روز 15 خرداد که بيماري در استان گزارش شد عمليات پيشگيرانه توسط اکيپهاي واکنش سريع شامل سم پاشي، ضدعفوني و واکسيناسيون دامهاي موجود در فاصله 10 کيلومتري اطراف کانون بيماري، واکسيناسيون دامداريهاي صنعتي، جلوگيري از ورود غيرمجاز دام به استان و همچنين تعطيلي بازارهاي محلي آغاز شد و تا امروز اين عمليات ادامه دارد.
زنديه به سفر اخير معاون توليدات دامي وزارت جهادکشاورزي به آذربايجان شرقي همزمان با شيوع و انجام عمليات مبارزه با لمپي اسکين اشاره نموده و افزود: با توجه به انتشار بالاي اين بيماري و کنترل آن در سطح استان، دکتر رکني اقدام اين اداره کل را در مقابله با اين بيماري اگزوتيگ جهادگونه توصيف کرده و از کليه زحمت کشان در اين خصوص تشکر و قدرداني نمود.
وي با بيان اينکه اين بيماري درمان ندارد ادامه داد: باتوجه به اينکه اين بيماري در کشور ما غيربومي است و گاو و گوساله ها را در تمامي سنين درگير ميکند و ممکن است باعث تلفات زيادي نيز شود لذا نظر به اينکه پشهها در انتقال بيماري به شکل مکانيکي اهميت زيادي دارند، کنترل پشهها از طريق سم پاشي و ساير اقدامات براي بهسازي محيط دامداري در پيشگيري از بيماري موثر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]