واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندار گیلان: تک رقمی کردن تورم از مهمترین برنامه های دولت است رشت - ایرنا - استاندار گیلان با اشاره به کاهش تورم در ماه های اخیر نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: در حال حاضر یکصد کشور در دنیا تورم تک رقمی دارند و تحقق این مهم در کشورمان، از برنامه هایی است که دولت یازدهم آن را پیگیری می کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈمحمدعلی نجفیˈ روز چهارشنبه در همایش گرامیداشت دهه تولید ملی و تجلیل از برگزیدگان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به نشست اخیر استانداران با رییس جمهوری افزود: با توجه به گزارش مفصل رییس قوه مجریه، تورم در کشور در اردیبهشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته که این کاهش طی چندین ماه در تاریخ اقتصاد کشور بی نظیر و بی سابقه بوده است.
وی آرامش نسبی بازار و تثبیت ارز را از دستاوردهای این کاهش تورم در کشور دانست و با اشاره به تاکید رییس جمهوری به کاهش بیشتر تورم اظهار کرد: دولت به دنبال تک رقمی شدن تورم در کشورمان است.
نجفی در ادامه با اشاره به وضعیت صنعت استان گفت: یک هزار و یکصد واحد صنعتی و پروژه هایی که نیمه تمام مانده با پیش بینی اعتبار پنج هزار میلیارد تومان در استان وجود دارد و 35 تا 40 درصد واحدهای صنعتی نیز تعطیل است.
استاندار گیلان راهکار برون رفت از این وضعیت را ترغیب مالکان به رفع مشکلات عنوان و تصریح کرد: بخشی از این مشکلات هم به نبود کشش در بازار مربوط می شود.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت دولت از بخش صنعت ، توجه به کیفیت و رعایت استانداردها را از نکات مهم در بازاریابی و فروش محصولات و رقابت با دیگر کالاهای مشابه آن محصول دانست.
وی با اشاره به تاکید دولت بر خارج شدن از رکود بخش تولید و صنعت تصریح کرد: باید بر اساس فرمایشات و تذکرات جدی مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی و تزریق سرمایه به بخش تولید و اشتغال تلاش کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری بانک ها در بخش تولید و اشتغال گفت: بانک ها باید حضور جدی تر و اهتمام ویژه ای برای همکاری داشته باشند و منافع بخشی و شخصی نداشته باشند و رفع مشکلات استان را در سرلوحه کارهایشان قرار بگیرد.
نجفی از تشکیل کمیته ای برای رفع مشکلات با حضور بخش صنعت و معدن و اتاق اصناف خبر داد و گفت: تا پایان تابستان امسال این یک هزار و یکصد واحد صنعتی را شناسایی و مشکلاتشان را بررسی می کنیم.
وی با بیان این که درحالی که سهم صنعت در کشور 33 درصد است، سهم گیلان 27 درصد در این بخش است، اظهار کرد: سال ها به بهانه کشاورزی بودن و زیست محیطی بودن استان به بخش صنعت توجهی نمی شد اما اکنون این زمینه در استان ایجاد شده که با حفظ محیط زیست و بخش گرشگری، صنایع غیر آلاینده در استان راه اندازی شود.
نجفی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: مسائل استان باید در استان حل شود و تا جایی که می توان از کشاندن اختلاف به شورای حل اختلاف و دستگاه قضایی خودداری کرد.
استاندار گیلان همچنین به اهمیت بخش فرش در استان اشاره و بیان کرد: بخشی از مشکلات اقتصادی استان در بخش فرش حل می شود و افراد، بدون نیاز به کارگاه و کارخانه به ویژه بانوان می توانند با سرمایه اندک به این حرفه مشغول شوند.
نجفی در بخش دیگری از سخنانش به تعریض جاده شهر صنعتی رشت پس از حدود نیم قرن اشاره و تصریح کرد: این تاخیر به علت اختلاف بین سازمان های مسوول این بخش بوده ست.
وی یادآور شد: با پیگیری و برگزاری جلسات و تعامل این مشکلات برطرف شد و فاز اول باید تا مهرماه به بهره برداری برسد.
رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت گیلان نیز تعداد واحدهای صنعتی در گیلان را دو هزار و 600 واحد عنوان و اظهار کرد: این واحدها 87 هزار اشتغالزایی مستقیم ایجاد کردند.
ˈعلی منتظریˈ سهم مساحت صنعتی را از استان دو دهم درصد ذکر و اضافه کرد: به دنبال راه اندازی یک هزار و یکصد طرح صنعتی نیمه تمام با سرمایه گذاری پنج هزار میلیارد تومان هستیم که با بهره برداری از این طرح ها ، 37 هزار نفر مشغول به کار می شوند.
وی با بیان این که این طرح های دارای پیشرفت فیزیکی 40 در صد به بالا هستند، گفت: بسیاری از این طرح ها بین 70 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
منتظری به برخی واحدهای مهم صنعتی استان و جایگاه برتر تولید آنها در کشور اشاره کرد و حفظ شرایط موجود، استفاده از ظرفیت های خالی و تامین سرمایه در گردش را از مهمترین برنامه های بخش صنعت و معدن استان ذکر کرد.
وی همچنین از میزان استخراج هشت میلیون تن مواد معدنی از معادن استان خبر داد و گفت: ذخایر ما بالغ بر یک میلیارد تن است که با توجه به جنگل ها و منابع طبیعی و وسعت استان این رقم قابل توجه است.
وی اکتشاف سراسری استان با اولویت کانی های فلزی و توسعه صنایع معدنی نظیر سیمان را از مهمترین برنامه های این بخش در استان برشمرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان یادآور شد: از یکصد هزار واحد صنفی در استان ، 25 هزار واحد صنفی فاقد پروانه هستند.
وی تعداد سردخانه های فعال استان را 40 واحد با ظرفیت بیش از 80 هزار تن ذکر کرد.
منتظری وجود 190 شرکت پخش کالا را یکی از مزیت های استان عنوان کرد.
به گفته منتظری؛ ساماندهی واحدهای صنفی فاقد پروانه، ایجاد شهرک پخش و ساماندهی فعالیت شرکت های پخش ، توسعه و افزایش محصولات و تولیدی استان با هدف کسب بازار منطقه ای و تلاش در جهت برند سازی محصولات صادراتی استان از جمله مهمترین برنامه های بخش تجارت استان است.
در ادامه این جلسه رییس خانه صنعت و معدن، رییس اتاق اصناف و نایب رییس شورای اصناف کشور و تیزهوش تابان رییس اتاق بازرگانی استان مشکلات و راهکارهای خود را بیان کردند.
درپایان این همایش از 31 برگزیده تولیدی و صنعتی استان گیلان تجلیل شد.ک/2
7296/695
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]