تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816850050




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش اعتماد به روحانیت رسمی قرقیزستان در پی رسوایی اعزام حجاج قرقیزی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
کاهش اعتماد به روحانیت رسمی قرقیزستان در پی رسوایی اعزام حجاج قرقیزی
رئیس مرکز تحلیلی «دین، حقوق و سیاست» معتقد است که رسوایی و فساد پیرامون اعزام داوطلبان قرقیزستان به حج می‌تواند موجب از بین رفتن جایگاه روحانیت رسمی در این کشور شود.

خبرگزاری فارس: کاهش اعتماد به روحانیت رسمی قرقیزستان در پی رسوایی اعزام حجاج قرقیزی



به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، «قادر ملک‌اف» مدیر مرکز پژوهشی «دین، حقوق و سیاست» با انتشار مقاله‌ای در پایگاه خبری «islamsng» به بررسی فرآیند اعزام داوطلبان قرقیزستان به حج و مشکلات و مسائل پیرامون آن پرداخته است. کارشناس علوم دینی قرقیز در این رابطه هشدار می‌دهد که اگر در فرآیند اعزام به حج در سال جاری در این کشور رسوایی‌ به وجود آید، آنگاه چهره روحانیت رسمی مخدوش می‌شود و در کنار آن برنامه‌های‌ دولتی در جهت حمایت از مذهب حنفی نیز نابود خواهد شد که این امر باعث عدم‌ تمرکز در مدیریت روحانیت رسمی و ترویج فرقه‌های غیررسمی در قرقیزستان می‌شود.

وی می‌افزاید: مبادی ذیربط قرقیزستان باید فرآیند اعزام به حج را نه به خاطر حفظ شأن خود بلکه برای تقویت جایگاه اسلام راستین و کشور به طور شفاف برگزار کنند زیرا این مسئله بر روی اعتبار روحانیت تأثیر زیادی می‌گذارد. به نظر وی اداره‌ روحانیت مسلمانان قرقیزستان برای برگزاری اصلاحات در آموزش‌های دینی و تقویت مدیریت توسط کارکنان صالح فرصت اندکی دارند و به عبارتی اداره مذکور باید مسئله اعزام به حج را به طور شفاف پیگیری و تأمین کند و اجازه ندهد در این مسئله قصوری صورت بگیرد. به باور اسلام‌شناس قرقیز، اداره‌ روحانیت قرقیزستان فعلا این کار را خوب انجام می‌دهد اما آنها باید به نظرات «باکیت نوردین‌اف» (رئیس اداره روحانیت مسلمانان قرقیزستان) توجه کنند و نکات اعلام شده را بررسی و بر روی آن کار کنند.

ملک‌اف ادامه می‌دهد: این اداره باید در فرآیند اعزام به حج در سال جاری از سیستمی که توسط مفتی سابق «چوبک حاجی جلیل‌اف» طراحی شده بود، استفاده ‌کند و همچنین بر روی تکمیل آن نیز تمرکز داشته باشد. وی تصریح می‌کند: در این زمینه باید 2 نکته را مدنظر داشت: یکی وجود افرادی مطمئن به عنوان رؤسای گروه زائران و نکته دیگر افرادی که مسائل مالی را کنترل کنند. به باور این تحلیلگر بر روی این مسائل همیشه باید کنترل داشت و در این راستا باید شورای نظارت عمومی متشکل از مسلمان‌های فعال تشکیل شود که برای انجام بازرسی‌ها و اعلام نتایج آن از صلاحیت برخوردار باشند.

رئیس مرکز تحلیلی دین، حقوق و سیاست عنوان می‌کند: امیدواریم که علیرغم برخی از مشکلات، حج امسال نسبت به حج‌ سال‌های گذشته بهتر و شفاف‌تر برگزار شود ضمن آنکه خطا‌های فنی همیشه وجود دارد اما بر روی رفع نواقص سیستم باید خوب کار کرد. وی می‌افزاید: اصلاحاتی که امروزه در اداره روحانیت مسلمانان قرقیزستان انجام می‌شود بر منشور، ساختار و مدیریت آن تأثیر گذاشته اما متأسفانه بر مسئله حج اثری نداشته است و در عین حال برطبق سیستم پیشنهادی حج باید زیر نظر شورای علما باشد. علاوه بر این، وجود یک سازمان برای نظارت مالی که شفافیت مسئله حج را تأمین کند، ضروری است. ملک‌اف تصریح می‌کند: ما همچنین پیشنهاد کرده بودیم یک پایگاه داده‌ها تشکیل شود تا نام‌ کسانی که مایل هستند به حج بروند و کسانی که حج را یک یا 2 بار انجام داده‌اند در آن قید شود. بخصوص کسانی که حج را چندین بار انجام داده‌اند، باید در نوبت باشند و برای آن‌ها حداکثر تا مدت پنج سال محدودیت اعزام به حج اعمال شود ضمن آنکه وجود ثروتمندانی که حج را به عنوان سفر توریستی انجام می‌دهند نیز مسئله‌ای آزاردهنده است.

رئیس مرکز تحلیلی دین، حقوق و سیاست ادامه می‌دهد: همچنین خوب است اگر سهمیه‌بندی اعزام به حج نه براساس تعداد جمیعت در استان‌ها بلکه براساس تعداد مسلمانانی که برای انجام حج متقاضی هستند، صورت گیرد. به عنوان مثال، اگر جمیعت یک استان 100 هزار نفر باشد و تعداد متقاضیان حج در آن فقط 50 نفر است در مقایسه با استانی با جمیعت 50 هزار نفری و با تعداد یک هزار متقاضی، نباید سهمیه‌ای یکسان داشته باشند. وی در پایان تصریح می‌کند: مسؤلان باید امکان جمع‌آوری و ارسال درخواست‌های حجاج را داشته باشند ضمن اینکه در حال حاضر روش‌های بسیاری برای تأمین حداکثر شفافیت پیرامون مسئله حج در قرقیزستان وجود دارد. انتهای پیام/

93/04/18 - 01:32





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن