واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شناورسازي تعطيلات مدارس ايدهاي غربي است
پيشنهاد شناورسازي تعطيلات مدارس كه در قالب ساماندهي زمان آموزش از سوي آموزش و پرورش به مجلس رفته، هنوز در دستور كار اعضاي كميسيون آموزش قرار نگرفته و اغلب اعضاي اين كميسيون از وجود آن اظهار بياطلاعي ميكنند، با اين وجود از اساس تصويب چنين طرحي را مستلزم مطالعه و بررسي بيشتر ميدانند. اين در حالي است كه انتشار خبر احتمال تقسيم تعطيلات تابستاني مدارس در طول سال مخاطبان آموزش و پرورش را حساس كرده است.
پيشنهاد شناورسازي تعطيلات مدارس كه در قالب ساماندهي زمان آموزش از سوي آموزش و پرورش به مجلس رفته، هنوز در دستور كار اعضاي كميسيون آموزش قرار نگرفته و اغلب اعضاي اين كميسيون از وجود آن اظهار بياطلاعي ميكنند، با اين وجود از اساس تصويب چنين طرحي را مستلزم مطالعه و بررسي بيشتر ميدانند. اين در حالي است كه انتشار خبر احتمال تقسيم تعطيلات تابستاني مدارس در طول سال مخاطبان آموزش و پرورش را حساس كرده است.
حدود دو هفته قبل خبري به نقل از مهدي نويدادهم دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش در رسانهها منتشر شد مبني بر شناور كردن تعطيلات مدارس. اين خبر با مصاحبهاي كه نويد ادهم دوشنبه گذشته با رسانهها داشت، تكميل شد. وي با بيان اينكه مقدار روزهاي سال تحصيلي غلط بوده و توجيه كارشناسي ندارد، گفت: نميتوانيم روي اين مقدار سال تحصيلي تصميم بگيريم، چون اين تصميم را مجلس گرفته است.
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش بر همين اساس به پيشنهاداتي كه در خصوص زمان آموزش به كميسيونهاي مجلس ارائه كردهاند اشاره كرد و گفت: به عنوان نمونه يكي از پيشنهادات ما شناور شدن تعطيلات است، يعني تعطيلات چرخشي باشد و 10 هفته دانشآموزان مدرسه باشند و 2 هفته تعطيل شوند و بازهم 10 هفته به مدرسه بيايند و 2 هفته تعطيل شوند يا اينكه چرا تعطيلات زمستاني نداشته باشيم؟
وي به پيشينه انجام اين كار در گذشته اشاره كرد و ادامه داد: در گذشته و در زمان وزارت آقاي نجفي در آموزش و پرورش به همين ادله كارشناسي گفتند كه اول مهر را يك مقداري جلوتر بياوريم و به 20 و 15 شهريورماه آوردند و در آن زمان نمايندگان مجلس وارد شدند و اول مهر را شروع سال تحصيلي اعلام كردند.
ابوالقاسم خسرويسهلآبادي عضو كميسيون آموزش مجلس در اين رابطه با نويدادهم همعقيده است.
وي به «جوان» ميگويد: تعطيلات مدارس بايد طراحي و ساماندهي شوند، خصوصاً در غنيسازي اوقات فراغت بايد تدبيري انجام شود. اينكه دانشآموز سه ماه تعطيل شود و ارتباطش با آموزش و پرورش و مراكز تربيتي قطع شود يك آسيب است.
شناورسازي تعطيلات ايده غربي است
اما حجتالاسلام عليرضا سليمي ديگر عضو كميسيون آموزش نظر متفاوتي در اين باره دارد. وي نيز در گفتوگو با «جوان» اظهار ميدارد: بعضي از ايدههايي كه در حوزه آموزش و پرورش ارائه ميشوند الگوگيري از كشورهاي غربي است. از جمله همين ايده شناورسازي تعطيلات مدارس است.
در كشورهاي اروپايي تابستانها خنك و زمستانها هم به شدت سرد است، بنابراين اقليم آنجا چنين اقتضائاتي دارد ولي در ايران به ويژه در نيمه جنوبي كشور گرما طاقتفرساست و نميتوان بچهها را در تابستان سر كلاس آورد. آن هم در شرايطي كه وسايل خنككننده در مدارس كشور نداريم. به عبارتي براي تغيير زمان تعطيلات يا تمركززدايي از تعطيلات مدارس زيرساختها فراهم نيست. در كشور ما چند اقليم وجود دارد و بايد تعطيلات را بر اساس اقليمهاي مختلف ساماندهي كرد.
حجتالاسلام سليمي ادامه ميدهد: شناور كردن تعطيلات مدارس به خودي خود نه نكته مثبت و نه نكته منفي دارد و تنها طرحي است بر اساس آنچه كشورهاي خارجي انجام ميدهند و اولويت آموزش و پرورش نيست.
به جاي پرداختن به اين دست مسائل، آموزش و پرورش بايد به مسائلي بپردازد كه منجر به تحول شود چرا به جاي جابه جا كردن زمان تعطيلات آموزش را از نيمه شهريور شروع نميكنند يا تعطيلات فعلي را ساماندهي نميكنند؟ سال گذشته آموزش و پرورش به خاطر انتخابات يك ماه زودتر آموزش را تعطيل كرد، امسال به خاطر جام جهاني، يك بار به خاطر سرما، يك بار به خاطر گرما، بار ديگر به خاطر آلودگي هوا، خب اينها را مديريت كنند. هر چهار سال يك بار انتخابات و جام جهاني است، يعني هر بار بايد يك ماه از زمان آموزش دانشآموزان كاسته شود؟
در دهه 70 آموزش و پرورش تعطيلات زمستاني را ايجاد كرد، چه نتيجهاي داشت؟ تصميمات اينچنيني فقط به بيثباتي در آموزش و پرورش دامن ميزند.
هزينه اضافي طرح چگونه تأمين ميشود؟
علاوه بر اين قاسم جعفري ديگر عضو كميسيون آموزش مانند ساير همكارانش ضمن ابراز بياطلاعي از ارسال چنين پيشنهادي به مجلس صحبت بر سر اين موضوع را منوط به مطالعه دقيق تمام جنبههاي آن ميداند و در گفتوگو با «جوان» خاطر نشان ميكند: تعطيلات طولاني خود به خود باعث ميشود ذهن در برابر آموزش و پرورش وحشي شود و انس خود را به فرآيند تعليم و تربيت از دست بدهد.
از طرفي تعطيلات مقطعي نيز آسيبهاي خودش را دارد، مثل يك سخنراني ميماند كه سخنران در نيم ساعت زمان خود ميتواند كل موضوع را بيان كند، اما اگر ميان بحث وقفه ايجاد شود، هر بار بايد مطالبي كه قبلاً بيان شده را مرور و يادآوري كند كه تلفات دارد. وي بيان ميكند: بحث بر سر اين موضوع يك مسئله تخصصي است و صرف بيان يك ايده نميتوان درباره آن اظهار نظر كرد، مثلاً در مناطق گرمسير امكان تشكيل كلاس درس در تابستان وجود ندارد. همچنين بايد مسائل اقتصادي اين طرح نيز در نظر گرفته شود. آموزش و پرورش براي تأمين گرمايش كلاسهاي درس هزار ميليارد بودجه طلب ميكند، حالا براي تأمين سرمايش كلاسها هم بايد همين مقدار هزينه كند.
با اين وجود بهتر است اول طرح را ببينيم كه آيا ادله و راهكاري براي جنبههاي اقتصادي و اجتماعي آن دارد يا خير؟!
نویسنده : نفیسه ابراهیم زاده انتظام
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]