تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):هر كس در هيچ كارى به مردم اميد نبندد و همه كارهاى خود را به خداى عزوجل واگذارد، خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829896017




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شناورسازي تعطيلات مدارس ايده‌اي غربي است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شناورسازي تعطيلات مدارس ايده‌اي غربي است
پيشنهاد شناورسازي تعطيلات مدارس كه در قالب ساماندهي زمان آموزش از سوي آموزش و پرورش به مجلس رفته، هنوز در دستور كار اعضاي كميسيون آموزش قرار نگرفته و اغلب اعضاي اين كميسيون از وجود آن اظهار بي‌اطلاعي مي‌كنند، با اين وجود از اساس تصويب چنين طرحي را مستلزم مطالعه و بررسي بيشتر مي‌دانند. اين در حالي است كه انتشار خبر احتمال تقسيم تعطيلات تابستاني مدارس در طول سال مخاطبان آموزش و پرورش را حساس كرده است.


پيشنهاد شناورسازي تعطيلات مدارس كه در قالب ساماندهي زمان آموزش از سوي آموزش و پرورش به مجلس رفته، هنوز در دستور كار اعضاي كميسيون آموزش قرار نگرفته و اغلب اعضاي اين كميسيون از وجود آن اظهار بي‌اطلاعي مي‌كنند، با اين وجود از اساس تصويب چنين طرحي را مستلزم مطالعه و بررسي بيشتر مي‌دانند. اين در حالي است كه انتشار خبر احتمال تقسيم تعطيلات تابستاني مدارس در طول سال مخاطبان آموزش و پرورش را حساس كرده است.
حدود دو هفته قبل خبري به نقل از مهدي نويدادهم دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش در رسانه‌ها منتشر شد مبني بر شناور كردن تعطيلات مدارس. اين خبر با مصاحبه‌اي كه نويد ادهم دوشنبه گذشته با رسانه‌ها داشت، تكميل شد. وي با بيان اينكه مقدار روزهاي سال تحصيلي غلط بوده و توجيه كارشناسي ندارد، گفت: نمي‌توانيم روي اين مقدار سال تحصيلي تصميم بگيريم، چون اين تصميم را مجلس گرفته است.
دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش بر همين اساس به پيشنهاداتي كه در خصوص زمان آموزش به كميسيون‌هاي مجلس ارائه كرده‌اند اشاره كرد و گفت: به عنوان نمونه يكي از پيشنهادات ما شناور شدن تعطيلات است، يعني تعطيلات چرخشي باشد و 10 هفته دانش‌آموزان مدرسه باشند و 2 هفته تعطيل شوند و بازهم 10 هفته به مدرسه بيايند و 2 هفته تعطيل شوند يا اينكه چرا تعطيلات زمستاني نداشته باشيم؟
وي به پيشينه انجام اين كار در گذشته اشاره كرد و ادامه داد: در گذشته و در زمان وزارت آقاي نجفي در آموزش و پرورش به همين ادله كارشناسي گفتند كه اول مهر را يك مقداري جلوتر بياوريم و به 20 و 15 شهريورماه آوردند و در آن زمان نمايندگان مجلس وارد شدند و اول مهر را شروع سال تحصيلي اعلام كردند.
ابوالقاسم خسروي‌سهل‌آبادي عضو كميسيون آموزش مجلس در اين رابطه با نويد‌ادهم هم‌عقيده است.
وي به «جوان» مي‌گويد: تعطيلات مدارس بايد طراحي و ساماندهي شوند، خصوصاً در غني‌سازي اوقات فراغت بايد تدبيري انجام شود. اينكه دانش‌آموز سه ماه تعطيل شود و ارتباطش با آموزش و پرورش و مراكز تربيتي قطع شود يك آسيب است.
   شناور‌سازي تعطيلات ايده غربي است
اما حجت‌الاسلام عليرضا سليمي ديگر عضو كميسيون آموزش نظر متفاوتي در اين باره دارد. وي نيز در گفت‌وگو با «جوان» اظهار مي‌دارد: بعضي از ايده‌هايي كه در حوزه آموزش و پرورش ارائه مي‌شوند الگوگيري از كشورهاي غربي است. از جمله همين ايده شناورسازي تعطيلات مدارس است.
در كشورهاي اروپايي تابستان‌ها خنك و زمستان‌ها هم به شدت سرد است، بنابراين اقليم آنجا چنين اقتضائاتي دارد ولي در ايران به ويژه در نيمه جنوبي كشور گرما طاقت‌فرساست و نمي‌توان بچه‌ها را در تابستان سر كلاس آورد. آن هم در شرايطي كه وسايل خنك‌كننده در مدارس كشور نداريم. به عبارتي براي تغيير زمان تعطيلات يا تمركززدايي از تعطيلات مدارس زيرساخت‌ها فراهم نيست. در كشور ما چند اقليم وجود دارد و بايد تعطيلات را بر اساس اقليم‌هاي مختلف ساماندهي كرد.
حجت‌الاسلام سليمي ادامه مي‌دهد: شناور كردن تعطيلات مدارس به خودي خود نه نكته مثبت و نه نكته منفي دارد و تنها طرحي است بر اساس آنچه كشور‌هاي خارجي انجام مي‌دهند و اولويت آموزش و پرورش نيست.
به جاي پرداختن به اين دست مسائل، آموزش و پرورش بايد به مسائلي بپردازد كه منجر به تحول شود چرا به جاي جابه جا كردن زمان تعطيلات آموزش را از نيمه شهريور شروع نمي‌كنند يا تعطيلات فعلي را ساماندهي نمي‌كنند؟ سال گذشته آموزش و پرورش به خاطر انتخابات يك ماه زودتر آموزش را تعطيل كرد، امسال به خاطر جام جهاني، يك بار به خاطر سرما، يك بار به خاطر گرما، بار ديگر به خاطر آلودگي هوا، خب اينها را مديريت كنند. هر چهار سال يك بار انتخابات و جام جهاني است، يعني هر بار بايد يك ماه از زمان آموزش دانش‌آموزان كاسته شود؟
در دهه 70 آموزش و پرورش تعطيلات زمستاني را ايجاد كرد، چه نتيجه‌اي داشت؟ تصميمات اينچنيني فقط به بي‌ثباتي در آموزش و پرورش دامن مي‌زند.
   هزينه اضافي طرح چگونه تأمين مي‌شود؟
علاوه بر اين قاسم جعفري ديگر عضو كميسيون آموزش مانند ساير همكارانش ضمن ابراز بي‌اطلاعي از ارسال چنين پيشنهادي به مجلس صحبت بر سر اين موضوع را منوط به مطالعه دقيق تمام جنبه‌هاي آن مي‌داند و در گفت‌وگو با «جوان» خاطر نشان مي‌كند: تعطيلات طولاني خود به خود باعث مي‌شود ذهن در برابر آموزش و پرورش وحشي شود و انس خود را به فرآيند تعليم و تربيت از دست بدهد.
از طرفي تعطيلات مقطعي نيز آسيب‌هاي خودش را دارد، مثل يك سخنراني مي‌ماند كه سخنران در نيم ساعت زمان خود مي‌تواند كل موضوع را بيان كند، اما اگر ميان بحث وقفه ايجاد شود، هر بار بايد مطالبي كه قبلاً بيان شده را مرور و يادآوري كند كه تلفات دارد. وي بيان مي‌كند: بحث بر سر اين موضوع يك مسئله تخصصي است و صرف بيان يك ايده نمي‌توان درباره آن اظهار نظر كرد، مثلاً در مناطق گرمسير امكان تشكيل كلاس درس در تابستان وجود ندارد. همچنين بايد مسائل اقتصادي اين طرح نيز در نظر گرفته شود. آموزش و پرورش براي تأمين گرمايش كلاس‌هاي درس هزار ميليارد بودجه طلب مي‌كند، حالا براي تأمين سرمايش كلاس‌ها هم بايد همين مقدار هزينه كند.
با اين وجود بهتر است اول طرح را ببينيم كه آيا ادله و راهكاري براي جنبه‌هاي اقتصادي و اجتماعي آن دارد يا خير؟!

نویسنده : نفیسه ابراهیم زاده انتظام 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن