تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867749851




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چهار واکنش احتمالی موقع عصبانیت


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چهار واکنش احتمالی موقع عصبانیت
کد خبر: ۴۱۴۴۹۴
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۹ - 08 July 2014


خشم نوعی هیجان منفی است که سلامت جسم و روان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. وقتی خشمگین می‌شویم، ۴ نوع واکنش احتمالی وجود دارد که از میان آنها فقط یک واکنش سالم محسوب می‌شود و آن برخورد جرأتمندانه با موضوع است.

به گزارش فارس، حمید پورشریفی،روانشناس با اشاره به نقش هیجان‌ها بر سلامت روان اظهار داشت: هیجان‌های منفی به شدت سلامت روان و جسم را تحت تأثیر قرار می‌دهند و کنترل بر این هیجان‌ها به ویژه کنترل خشم بسیار ضروری است.

وی افزود: در این رابطه اولین قدم آموزش است اینکه فرد بداند در چه شرایط و مواقعی در معرض خشم قرار می‌گیرد مثلاً برخی موقع گرسنگی و خستگی سعی می‌کنند با کسی جر و بحث نکنند چرا که می‌دانند در این مواقع واکنششان پرخاشگری است.

وی ادامه داد: فرد به محض اینکه خشم را تجربه می‌کند باید این جمله را که به آن «خودگویی» می‌گوییم تکرار کند «تو از آن خشمگین هستی.» این موجب می‌شود تا به جای اینکه بخواهد به صورت خودکار رفتار را انجام بدهد که آسیبی را به دنبال داشته باشد این امکان را می‌یابد که بر واکنش خود تأمل بیشتری داشته باشد در واقع فرد درک می‌کند که عصبانی است و مراقب پیامدهای آن نیز خواهد بود.

عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد: در این راستا از مجموعه مهارت‌های زندگی، مهارت‌های ارتباطی ضروری به نظر می‌رسد. وقتی از خشم صحبت می‌کنیم باید بگوییم که نوع واکنش ما در رابطه با خشم در ارتباطات بین فردی ممکن است سازگارانه یا ناسازگارانه باشد. وقتی خشم را تجربه می‌کنیم 4 نوع واکنش می‌توانیم داشته باشیم که تنها یکی از آنها در ارتباطات بین فرد مفید و سازگارانه است.

وی ادامه داد: اولین واکنش عبارت است از اینکه فرد به پرخاشگری و برون‌ریزی هیجانات منفی بپردازد، تحقیقات نشان می‌دهد که این نوع واکنش فرد و طرف مقابل را اذیت می‌کند و به سلامت روان دو طرف آسیب می‌رساند.

این روانشناس اظهار داشت: دومین واکنش سرکوب کردن هیجان منفی و عدم ابراز آن است یعنی فرد با این توجیه که بهتر است خشمش ابراز نشود آن را سرکوب می‌کند. این شیوه نیز ناسازگار تلقی می‌شود زیرا اولاً فرد مقابل پیام لازم را برای کنترل رفتار دریافت نمی‌کند، دوم اینکه فردی که هیجان منفی را سرکوب کرده است به لحاظ روانی و جسمی آسیب می‌بیند به این افراد تیپ C گفته می‌شود که حرف اول Canser یا سرطان است یعنی این افراد بیشتر از بقیه در معرض بیماری‌هایی مانند سرطان هستند چرا که سیستم ایمنی آنها آسیب می‌بیند.

پورشریفی ادامه داد: سومین واکنش منفعلانه و به عبارتی پرخاشگری منفعلانه است یعنی فرد پرخاشگری خود را به شکل غیر مستقیم از طریق انجام کاری، کنایه زدن، قهر کردن و غیره انجام می‌‌دهد، این روش نیز آسیب‌های جدی را برای دو طرف همراه دارد.

این روانشناس سلامت گفت: چهارمین واکنش که سالم است برخورد جرأتمندانه با مشکل است، در این روش فرد هیجان منفی را ادراک می‌کند ولی بعد از یک مقدمه. یعنی ابتدا فرد جملات مثبتی را در مورد فرد مقابل بیان می‌کند سپس به بررسی موضوع می‌پردازد مثلاً از همه نکات مثبتی که قبلاً داشته است صحبت می‌‌کند و به دنبال آن مشکل خود را به فرد مقابل که بابت رفتار نادرست خود او را رنجانده است، مطرح می‌کند.

پورشریفی گفت: در این روش خشم سرکوب نشده و آثار منفی سرکوب نیز ایجاد نمی‌شود ولی به طرف مقابل نیز آسیب نمی‌رسد چرا که او قبلاً جملات مثبتی را دریافت کرده است.

وی خاطر نشان کرد: در این برخورد توصیه‌هایی نیز شده است مثلاً اینکه زمانی که ما بعد از یک مقدمه مثبت ناراحتی خود را از بابت رفتاری مطرح می‌کنیم لازم است پای نفر سوم به میدان کشیده نشود مانند اینکه این رفتار تو مانند پدر یا مادرت است که منجر به واکنش از سوی طرف مقابل می‌شود، همچنین توصیه شده است در ابراز جرأتمندانه موارد و گلایه‌های گذشته مطرح نشود و از بیان این جمله که این بار اولی نیست که اینگونه رفتار می‌کنی بپرهیزیم.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن