واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روند تأخير پروازها دوباره صعودي شد
چالش هميشگي سفرهاي هوايي در ايران نه تنها تمامي ندارد بلكه اين مشكل روز به روز تشديد ميشود
![](http://javanonline.ir/files/fa/news/1393/4/17/76191_844.jpg)
چالش هميشگي سفرهاي هوايي در ايران نه تنها تمامي ندارد بلكه اين مشكل روز به روز تشديد ميشود به طوري كه بر اساس گزارش منتشره از سوي سازمان هواپيمايي كشوري، ميانگين تأخير پروازهاي شركتهاي هوايي داخلي از طريق فرودگاه مهرآباد و فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) طي خرداد ماه سال جاري به ۸۵ دقيقه افزايش يافت.
به گزارش «جوان»، اين رقم در حالي اعلام شد كه پيشتر ميانگين تأخيرهاي پروازي در ايران نيم ساعت اعلام شده بود اما حدوداً با افزايش 3 برابري نسبت به سه سال گذشته اعلام شده است. البته تأخير 85 دقيقهاي اعلام شده، محدود به دو فرودگاه اصلي بزرگ و اصلي كشور است كه طبيعتاً بيشتر از ساير فرودگاههاي كشور به استانداردهاي جهاني نزديك هستند وگرنه با احتساب تأخيرهاي صورت گرفته در 50 فرودگاه ديگر، اين رقم با افزايش چشمگيري همراه خواهد بود.
بر اساس اطلاعات رسمي، سالانه بيش از ۲۸ ميليون مسافر از طريق فرودگاههاي كشور به سفر ميروند كه فرودگاه مهرآباد با بيش از ۱۳ ميليون مسافر در رأس آنها قرار دارد. سالانه بيش از پنج ميليون مسافر نيز از طريق فرودگاه بينالمللي حضرت امامخميني (ره) در مسيرهاي خارجي جابهجا ميشوند. سازمان هواپيمايي در اين گزارش آورده است: در حالي كه ميانگين تأخير پروازهاي هوايي طي ارديبهشت ماه و فروردين ماه سال جاري به ترتيب ۷۷ و ۷۱ دقيقه بود، طبق گزارش سازمان هواپيمايي كشوري ميانگين تأخير هر يك از پروازهاي شركتهاي هوايي كشور با روند صعودي در خرداد ماه سال جاري به ۸۵ دقيقه افزايش يافت. طبق اين گزارش، شركت هواپيمايي ايراناير به عنوان شركت حامل پرچم طي سه ماه گذشته بالاترين ميانگين تأخير پروازها را با ۸۷، ۱۰۴ و ۱۱۵ دقيقه به خود اختصاص داد و شركت هواپيمايي كيشاير بدون هيچ تأخيري، پروازهاي برنامهاي خود را به خوبي مديريت كرد تا مسافران بتوانند به موقع به مقاصد خود سفر كنند.
آمار منتشره حاكي از آن است كه روند تأخير پروازهاي هوايي در فرودگاه بينالمللي امام و فرودگاه مهرآباد همواره در سال جاري روند صعودي داشته و اين سبب سرگرداني بيشتر مسافران هوايي در اين دو فرودگاه بزرگ كشور شده است.
در گزارش سازمان هواپيمايي كشوري پس از شركت هواپيمايي ايراناير، شركت هواپيمايي آسمان با ميانگين ۹۹ دقيقه تأخير در هر پرواز در رتبه دوم، شركت هواپيمايي آتا با ۹۵ دقيقه و شركت ايران ايرتور كه يكي از زيرمجموعههاي ايراناير است با ۸۷ دقيقه تأخير در رتبههاي بعدي قرار گرفتهاند.
براساس اين گزارش شركت هواپيمايي نفت در رتبه پنجم، هواپيمايي قشم در رتبه ششم، هواپيمايي زاگرس در رتبه هفتم و هواپيمايي سپاهان با ميانگين ۶۸ دقيقه تأخير در رتبههاي بعدي قرار دارند.
همچنين شركت هواپيمايي تابان با ميانگين ۶۶ دقيقه در رتبه نهم، ماهان با ۶۴ دقيقه در رتبه دهم و كاسپين نيز با ۶۲ دقيقه تأخير رتبه يازدهم را به خود اختصاص دادهاند.
در گزارش سازمان هواپيمايي كشوري شركت هواپيمايي اترك اير با ۵۸ دقيقه تأخير پروازي و شركت هواپيمايي معراج با ۵۰دقيقه ميانگين تأخير پرواز رتبه سيزدهم تأخير پروازهاي هوايي كشور را در خرداد ماه سال جاري به خود اختصاص دادند.
در آخرين آمار ارائه شده از سوي سازمان هواپيماي كشوري، شركت هواپيمايي ماهان با انجام يك هزار و ۱۳۹ پرواز در مسيرهاي داخلي و خارجي بيشترين پرواز و شركتهاي معراج و سپاهان با انجام ۱۳ و ۲۲ پرواز در رتبه پايين اين آمار كه مربوط به خردادماه سال جاري است، قرار گرفتهاند.
شركت هواپيمايي ايراناير با يك هزار و ۶۹ پرواز در رتبه دوم قرار گرفت و شركت آسمان با ۸۳۰ پرواز در رتبه سوم و شركت هواپيمايي آتا با ۴۸۲ پرواز رتبه چهارم را به خود اختصاص داد.
در خرداد ماه سال جاري شركت هواپيمايي زاگرس با ۴۵۹ پرواز رتبه پنجم و هواپيمايي كيش اير با ۳۰۴ پرواز هوايي و بدون هيچ تأخيري در رتبه ششم قرار گرفتند.
طبق گزارش سازمان هواپيمايي كشوري شركت هواپيمايي حامل پرچم (ايراناير) در خرداد ماه سال جاري در مجموع يك هزار و ۶۹ پرواز انجام داد كه از اين تعداد ۵۸۹ پرواز اين شركت در مسيرهاي داخلي و خارجي با تأخير انجام شد كه ميانگين تأخير هر پرواز هوايي اين شركت به ۵۷ دقيقه رسيده است.
در خرداد ماه سال جاري از يك هزار و ۱۳۹ پرواز شركت ماهان ۵۶۴ پرواز آن با تأخير انجام شد كه ميانگين تأخير هر پرواز اين شركت به ۳۲ دقيقه رسيد و شركت آسمان نيز با ۸۳۰ پرواز ۳۸۳ پرواز خود را با تأخير انجام داد كه ميانگين تأخير هر پرواز اين شركتها نيز به ۴۶ دقيقه افزايش يافته است.
در گزارش سازمان هواپيمايي كشوري آمار تأخير ۱۴ شركت هوايي مورد بررسي قرار گرفته كه با انجام پنج هزار و ۳۵۲ پرواز، ميانگين تأخير اين شركتها به ۸۵ دقيقه و ميانگين تأخير هر يك از پروازهاي هوايي شركتهاي يادشده به بيش از ۴۰ دقيقه افزايش يافته است.
اين در حالي است كه ميانگين تأخير اين شركت در ارديبهشت ماه سال جاري ۳۱ دقيقه و فروردين ماه سال جاري ۳۷ دقيقه بوده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]