تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828869441




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زنان نقش موثری در حفظ میراث فرهنگی معنوی کشور دارند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

زنان نقش موثری در حفظ میراث فرهنگی معنوی کشور دارند گرگان - ایرنا- سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری گلستان گفت: بانوان جامعه ما نقش موثری در حفظ میراث فرهنگی معنوی (ناملموس) کشور دارند.


به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈفائزه عبداللهیˈ روز سه شنبه در نشست کمیته کاری ˈاجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی معنویˈ که در سالن اجتماعات ساختمان شماره 2 استانداری گلستان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به تبلیغات سوء دشمنان، این اجلاس فرصت مناسبی برای بیان توانمندی های جمهوری اسلامی و حضور بانوان در عرصه های مختلف است.
وی با تاکید بر اینکه در جمهوری اسلامی همواره حضور بانوان و توانمندی آنان مورد حمایت بوده است، گفت: شناسایی بانوان توانمند و فراهم کردن زمینه حضور موثر آنان در عرصه میراث معنوی از وظایف ما است.
عبداللهی با بیان اینکه ایران عضو شبکه کشورهای همکاری بین شهری برای حفظ میراث معنوی است، یادآور شد: این اجلاس بین المللی (میراث فرهنگی معنوی) هر دو سال یکبار در یکی از کشورها برگزار می شود و امسال میزبانی آن برعهده ایران است.
وی با اشاره به اختصاص یک روز جشنواره به موضوع ˈنقش محوری زنان در احیاء، ترویج و انتقال بین نسلی میراث فرهنگی معنویˈ ،افزود: برای حضور موثر و معرفی اقوام، آداب و سنن و میراث معنوی استان باید ضمن ارائه آثار در بخش های مختلف که تبلور میراث معنوی هر منطقه است، معرفی هنرمندانی که آثاری در حد بین المللی ارائه می کنند وسازمان های مردم نهاد فعال نیز مد نظر باشد.
عبداللهی با بیان اینکه اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس از 16 تا 20 مهر سال جاری به میزبانی ایران در اصفهان برگزار می شود، گفت: ˈبیان ها و سنت های شفاهی، هنرهای اجرایی و نمایشی، فعالیت های جمعی، آیین ها و جشن ها، دانش ها و اعمال مرتبط با طبیعت و کیهان و صنعت گری سنتی شامل کلیه مهارت های مربوط به تولید صنایع دستی سنتیˈ در مفهوم میراث فرهنگی معنوی قرار دارد.
سرپرست دفتر امور زنان و خانواده گلستان با بیان اینکه آثار شاخص میراث معنوی استان در این جشنواره به نمایش گذاشته می شود، اضافه کرد: حضور گسترده و پررنگ در این اجلاس به معرفی جامعه زنان و توانمندی آنان کمک می کند.
وی ادامه داد: برای حضور بانوان استان در این جشنواره باید اقدام به معرفی، شناسایی و جمع آوری میراث معنوی گلستان در بخش های مختلف برای عرضه به مخاطبان بین المللی شود.
عبداللهی با تاکید بر اینکه آثار ارائه شده باید جاذبه بین المللی داشته و نیز فرهنگ و سنت ها، آداب و رسوم اقوام، موسیقی و بخش های مختلف فرهنگ معنوی استان را در برداشته باشد، اضافه کرد: وظیفه مندی این کارگروه حضور موثر در برگزاری جشنواره بین المللی میراث فرهنگی معنوی و معرفی جلوه های سنتی و بومی استان است.
به گزارش ایرنا میراث فرهنگی ناملموس از نسلی به نسل دیگر از اجداد بشر به او به ارث رسیده و این قابلیت را نیز دارد که به نسل های بعد منتقل شود، توجه به این میراث همچنین نقش مهمی در گفت وگوی فرهنگ ها ایفا می کند و احترام متقابل به تنوع فرهنگی و شیوه های گوناگونی زندگی را بالا می برد.
این اجلاس و جشنواره فرصتی است برای عرضه و ارائه فرهنگ و سبک زندگی اصیل کشور های مختلف دنیا در عرصه بین المللی و نیز نشان دهنده مقاومت فرهنگی در برابر یکسان سازی فرهنگی از سوی کشورهای قدرتمند جهان است.
در این راستا سازمانˈآی سی سی ان (iccn)ˈ یا شبکه همکاری های بین شهری برای محافظت از میراث فرهنگی ناملموس به عنوان تنها سازمان بین المللی حکومت های محلی و با هدف حفظ میراث فرهنگی ناملموس در جهان شکل گرفته است.
فعالیت های این سازمان معطوف به بررسی راهکارهای خلاق و کارآمد برای محافظت از میراث فرهنگی ناملموس و ارتباط جدایی ناپذیر آن با توسعه پایدار محلی و شهری است و از طریق گفت وگوی بین فرهنگی نسبت به ایجاد و پی ریزی صلح مبتنی بر تفاهم و درک مشترک اقدام می کند.
و باید گفت در زمانه ای که با جهانی شدن و یکسان سازی فرهنگی مواجه هستیم، شناسایی و بیان تفاوت های فرهنگی مردم در جوامع مختلف امری ضروری بوده و برگزاری این اجلاس بین المللی در ایران فرصتی فراهم می کند تا میراث معنوی کشور در استان های مختلف به عنوان یک سرمایه فرهنگی مهم معرفی شود.
تاریخچه مجموعه میراث ناملموس به سال 2003 برمی گردد که با عضویت 30 کشور تشکیل شد و هم اینک 40 عضو اصلی و 25عضو وابسته دارد.
ایران تاکنون درکنوانسیون میراث فرهنگی ناملموس توانسته 10 اثر را به ثبت برساند که شاملˈردیف موسیقی ایران، نوروز(مشترک با چندکشور)، موسیقی سنتی بخشی های خراسان، آیین های پهلوانی وزورخانه ای،تعزیه هنر نمایش مذهبی، مهارت های سنتی بافت فرش استان فارس،مهارت های سنتی بافت فرش کاشان، نقالی هنرداستان گویی نمایشی ایرانی، مهارت سنتی ساخت لنج و قایقرانی درخلیج فارس و مراسم قالیشویی مشهد اردهالˈ می باشد.
عبداللهی در پایان بر شناسایی زنان فعال در عرصه های پنج گانه میراث معنوی، برگزاری جشنواره استانی میراث معنوی تا پایان مرداد سال جاری و یا شرکت در جشنواره اقوام ایران زمین در راستای معرفی توانمندی بانوان استان درحفظ میراث معنوی، اشاره کرد.
وی همچنین بر اطلاع رسانی به هنرمندانی که می توانند آثار هنری در سطحی واجد صلاحیت عرضه و فروش برای مخاطب بین المللی در جشنواره اصفهان آماده سازند و شناسایی سازمان های مردم نهاد مرتبط و فعال در زمینه میراث فرهنگی معنوی و معرفی آنها تاکید نمود.
در پایان جلسه مقرر شد که دبیری این کارگروه برعهده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان باشد.
برگزاری نشست با معاونت سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان و اختصاص یک جلسه کارگروه تخصصی زنان به موضوع این اجلاس و معرفی نهادهای مدنی فعال در حوزه میراث معنوی استان از دیگر مطالب مطرح شده دراین جلسه بود.
تاکنون چهار اثر میراث معنوی گلستان شاملˈ آئین طوق بندان گرگان، پایکوبی، چهل منبر و دسته چوبیˈ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
601

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




17/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن