واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نماینده اردستان در مجلس: نیازی به خانه احزاب نداریم/ اکثر احزاب گل آفتاب گردانند تهران – ایرنا - نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی گفت: «نظام ایران از نوع مردمسالاری دینی است بنابراین به خانه احزاب نیازی ندارد چون خانه احزاب مخصوص جوامع استبدادی و بسته شرقی است تا احزاب گوناگون موجود را به مثابه نهادهای شبه دولتی مدیریت و هدایت کند.»
به گزارش خبرنگارسیاسی ایرنا، احمد بخشایش در نطق میان دستور جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی افزود: بنده به عنوان نماینده ناظر در کمیسیون ماده 10 احزاب می گویم آیا خانه احزاب در ایران مورد نیاز است یا نه؟ می گویم حزب نیاز است ولی خانه احزاب نیاز نیست.
وی یادآور شد: «خانه احزاب بیشتر در کشور های شرقی با سابقه استبدادی شکل گرفته است. کشورهای جهان از لحاظ جغرافیایی حزبی به دو مقوله تقسیم می شوند. کشورهایی که از لحاظ قدرت قوی هستند ولی از لحاظ دولت و جامعه مدنی ضعیف هستند. قدرت در چنین جوامعی از سلسله مراتب عمودی پیروی می کند و نفوذ دولت ها در چنین جوامعی بر روی احزاب، رسانه ها و روزنامه ها کنترل گونه است. »
نماینده مردم اردستان اضافه کرد: «احزاب در چنین کشورهایی چون شوروی سابق به صورت ابزاری در جهت تحکیم پایه های حاکمیت عمل می کند. برای متحد کردن و منسجم ساختن احزاب در چنین کشورهای مستبدی نیاز به خانه احزاب امر اجتناب ناپذیری به نظر می آید.»
بخشایش گفت: «اما جمهوری اسلامی ایران نظامی نیمه نیمه است، نیمه پارلمانی و نیمه ریاستی است و تکیه گاه اصلی آن مردم است. مردم هم رییس جمهور و هم اعضای پارلمان را انتخاب می کنند و رییس جمهور مسوول و پاسخگو به مردم است و هم اعضای پارلمان به عنوان نماینده آنها پاسخگو هستند.»
وی افزود: خانه احزاب جایگاه صنفی دارد انجمن های صنفی و احزاب باید در یک پروسه بین اعضای خودشان این خانه را انتخاب کنند. هر صنفی باید مخارج آن را بپردازد و این پرداخت از حق عضویت است اما این وضعیت در مورد خانه احزاب ایران خاموش و ساکت است و قانون مخارج و هزینه های خانه احزاب و جایگاه آن را معین نکرده است .
این نماینده ناظر در کمیسیون ماده 10 احزاب ادامه داد: براین اساس است که در دولت اصلاحات در دهه 70 خانه احزاب از لحاظ مکان و امکانات وابسته به معاونت سیاسی وزارت کشور شد. خانه احزاب هم به عنوان نماینده صنفی احزاب تلاش کرد تا بستر ساز ظرفیت قانون اساسی در بحث آزادی بیان، تجمعات و اعتراضات باشد لیکن موفق نبود.
وی در ادامه یادآور شد: در جمهوری اسلامی ایران معمولا این احزاب کوچک هستند که علاقه مندند که بر نردبان احزاب بزرگ تکیه بزنند تا از طریق خانه احزاب بتوانند به تریبونی دست یابند خود را مطرح کنند و در نتیجه از طریق لابی های قدرت به آلاف و علوف برسند و به فساد اقتصادی و سیاسی دامن بزنند.
بخشایش اضافه کرد:« از بلاهای پیش روی مقامات جمهوری اسلامی همان فساد اقتصادی است که اگر این احساس نزد مردم به وجود بیاید که فساد در لابه لای دستگاه مقننه، قضاییه و مجریه به وجود آمده و این دستگاه ها از شفافیت، پاسخگویی و علم محوری روز به روز به دور افتند این فضا و وضعیت می تواند به بحران اعتماد منجر شود.»
این نماینده ناظر در کمیسیون ماده 10 احزاب گفت: «امروز نام 230 حزب در کمیسیون ماده 10 احزاب به ثبت رسیده که این احزاب به دلایل گوناگون ناکارآمدند و اکثرشان گل آفتاب گردانند و به سوی قدرت رو دارند.»
نماینده مردم اردستان در مجلس قبل از قرائت نطق خود گفت: «یک انتقادی به هیات رییسه دارم که در بحث استیضاح ها به نام مصالح ملی، مسایل فردی و گروهی دنبال می شود کم کاری و اغماض می شود جایگاه مجلس از راس امور بودن دارد تنزل پیدا می کند مجلس بایستی التزام به قانون داشته باشد.»
سیام**1058 ** 1418
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]