واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ تير ۱۳۹۳ (۱۴:۵۵ب.ظ)
کارخانه تصفيه شکر اهواز، شرکت به زودي وارد مدار توليد مي شود نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي از راه اندازي مجدد کارخانه توليد قند و تصفيه شکر اهواز در آينده اي نزديک خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد شريف حسيني با اعلام اين مطلب افزود: اين واحد توليدي که در سال 1338 با ظرفيت اسمي 500 هزار تن توليد شکر در شبانه روز تاسيس و مورد بهره برداري قرار گرفت در منطقه اي واقع شده که از يک سو مواد اوليه (شکر خام) براي تصفيه در آن وجود دارد و از سوي ديگر به بنادر جنوبي کشور نزديک است.
وي افزود: وجود اين کارخانه کمک بزرگي به رفع محروميت و اشتغالزايي و کشاورزي در خوزستان کرده و تا قبل از واگذاري کارخانه به بخش خصوصي، توليدات کارخانه به کشورهاي ديگر نيز صادر مي شد ولي به رغم تمام ظرفيتهايش در تيرماه 78 با گذشت بيش از پنج سال از آغاز به کار بر اثر مديريت ناکارآمد و ضعيف کارخانه و بخش خصوصي بي تجربه، توليد آن کاملا متوقف و کارخانه رو به ورشکستگي و نهايتا تعطيل رفت و در اين اتفاق ناگوار منجر به اخراج حدود 170 نفر نيروي قراردادي بدون تسويه حساب سنواتي و بازنشسته شدن اجباري حدود 60 نفر از نيروي هاي اين کارخانه شد.
عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: به رغم پيگيري هاي انجام شده، به دليل بدهي هاي بالاي کارخانه که شامل 26 ميليارد ريال مطالبات کارگران، 16 ميليارد ريال به سازمان تامين اجتماعي و همچنين ساير بدهيهاي معوق بانکي ناشي از نپرداختن وام و تسهيلات و نيز خارج شدن کارخانه از بانک صنعت و معدن بود و با وجود پيگيري هاي بي شمار براي تغيير مالکيت کارخانه از سهامداران (بانک هاي ملت و ملي) به دولت، اين امر با موفقيت پيش نمي رفت به گونه اي که همچنان بي تدبيري ها و برخوردهاي نامسئولانه و غير منطقي باعث به تاخير افتادن حقوق کارکنان اين کارخانه به مدت 35 ماه شد.
وي با بيان اينکه رويکرد دولت تدبير و اميد به سمت احياي واحدهاي صنعتي و ايجاد اشتغال پايدار است، اظهار کرد: خوشبختانه در طول چند سال گذشته، توليد شکر در استان سه برابر شده و اکنون به تنهايي ۴۰ درصد شکر کشور در خوزستان توليد مي شود به همين دليل فعاليت کارخانه قند و تصفيه شكر اهواز مي تواند کمک بزرگي به صنعت شکر استان در زمينه توليد شکر و قند باشد که اين شرايط بارها در جلسات مختلف به سمع و نظر مسئولان به خصوص وزير صنعت و کشاورزي رسانده شده است.
حسيني افزود: کارگران کارخانه در اين مدت با چالش هاي بي شماري مواجه شده بودند و اعتراضات فراواني انجام دادند ولي مشکل آن بسيار حاد بود تا اينکه در هفته گذشته بانک هاي ملي و ملت به عنوان مالکان اين واحد توليدي در جلسه اي موافقت کردند که اين کارخانه به شرکت توسعه نيشکر خوزستان واگذار شود تا آنها بتوانند اين کارخانه قديمي را وارد توليد کنند.
عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي افزود: به هر حال با پيگيريهاي مجدانه صورت گرفته و نهايتا با نظر مساعد دولت و مسئولان استان به ويژه استاندار و رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان که تلاش خوبي از خود نشان داده است و همچنين شرکت توسعه نيشکر و صنايع جانبي استان که متقاضي خريد کارخانه شد، سرانجام دغدغه هاي کارگران و مردم استان بعد از راه اندازي کارخانه لوله سازي خوزستان به فرجامي خوش رسيد به گونه اي که با راه اندازي مجدد اين کارخانه براي 400 نفر به صورت مستقيم و چندين برابر نيز به صورت غيرمستقيم شغل ايجاد مي شود.
حسيني تصريح کرد: قرار است به زودي کار کارشناسي براي قيمت گذاري به منظور انتقال قطعي مالکيت کارخانه تصفيه شکر اهواز به شرکت توسعه نيشکر خوزستان انجام شود. وي با اشاره به اينکه اين کارخانه قبل از ورود به دوره تعطيلي، 400 نفر نيروي کار داشت، عنوان کرد: احتمالا با راه اندازي دوباره اين واحد توليدي و به منظور ترميم بخش نيروي انساني، اين کارخانه اقدام به جذب نيرو بکند که اين امر مي تواند چندين نفر را جذب اين شرکت کند که ما اعلام کرده ايم اولويت با نيروي کار منطقه است.
نماينده اهواز در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: بعد از حل مشکل شرکت لوله سازي خوزستان که قرار است به زودي به مرحله توليد برسد، حل مشکل کارخانه تصفيه شکر اهواز يک خبر خوش ديگر براي مردم اهواز است زيرا مشکلات بي شماري از خانواده هاي کارگران شاغل در دو اين واحد صنعتي حل مي شود.
وي اظهار کرد: اميدوارم با شرايط ايجاد ساير واحدها و شرکت هايي که در سال هاي خير بنابه دلايلي از چرخه توليد خارج شده اند يا با ظرفيت کمتري توليد مي کنند به شرايط مناسب خود بازگردند تا اين کار در نهايت باعث رونق توليد و اصلاح وضع معيشتي کارگران شاغل در آنها شود.
بنا به اين گزارش، کارخانه توليد قند و تصفيه شکر اهواز داراي دو خط توليد قديم و جدي بود. در سال 86 خط توليد قديم برچيده و کارخانه با صرف ميلياردها تومان اعتبار بازسازي شد اما؛ يک سال بعد از بهره برداري خط توليد را به دليل مشکلات موجود متوقف کردند. خطوط توليد کارخانه توليد قند و شکر اهواز دو منظوره طراحي شده و توان توليد قند با شکر سرخ و چغندر قند را دارد. بعد از کارخانه قند دزفول اين دومين کارخانه قند استان بود که تعطيل مي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]