واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۳ (۱۲:۷ب.ظ)
عضو کميسيون کشاورزي مجلس در گفتگو با موج؛ واردات بي رويه به بخش کشاورزي ضربه مي زند/طرح انتزاع براي حمايت از توليد داخلي تدوين شد گروه زيربنايي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يکي از طرح هاي مسکوت مانده در دولت قبل، طرح انتزاع فعاليت هاي وزارت کشاورزي از وزارت صنعت و معدن بود که نمايندگان مجلس در زمان راي اعتماد به دولت يازدهم، قول اجرايي شدن آن را از وزراي جديد گرفته بودند.
در طرح انتزاع قرار بود تمام مسايل واردات و صادرات حوزه کشاورزي به زير مجموعه وزارتي خود برگردد و وزارت صنايع در واردات و صادرات محصولات کشاورزي ديگر آن نقش پررنگ قبل را ايفا نکند.
در اواخر سال 92 بود که طرح انتزاع ابلاغ شد و از همان روزهاي پاياني سال، وزارت کشاورزي و زير مجموعه هاي از هم گسيخته اش براي ورود به کارزار انتزاع آماده شدند.
طبق اعلام دولت، قرار بر اين بود که از ابتداي سال 93 طرح انتزاع اجرايي شود اما ناخواسته تنظيم بازار شب عيد تست اوليه براي توان وزارت کشاورزي در اجرايي کردن اين طرح بود ، که اگر از ميوه هاي نوبر و برخي محصولات چشم پوشي کنيم، نمره وزارت کشاورزي، از اين تست اوليه مناسب بود.
اما مهمترين امتحاني که بخش کشاورزي در قدم اول بايد آن را با نمره خوب پاس کند، خريد و جمع آوري محصول استراتژيک گندم است.
اينکه وزارت کشاورزي در بازگشت به وظايف سال هاي نه چندان دور خود، موفق خواهد بود، مسئله اي است که به مرور زمان مشخص خواهد شد اما حمايت بي دريغ نمايندگان مجلس از بخش کشاورزي براي اجراي اين طرح را مي توان به عنوان يک دلگرمي براي متوليان کشاورزي کشور به حساب آورد که بخش کشاورزي بايد از آن به خوبي استفاده کند.
براي اطلاع از نظرات مجلس در مورد اصل طرح انتزاع با عباس پاپي زاده عضو کميسيون کشاورزي مجلس هم کلام شديم که ما حصل آن را در ذيل مي خوانيد.
* آقاي مهندس پاپي زاده؛ کدام دغدغه باعث به وجود آمدن طرحي با نام انتزاع در مجلس شد؟
دغدغه اصلي نمايندگان مطرح کننده اين طرح، ايجاد تمرکز در وظايف بخش کشاورزي بود که در نهايت منجر به انتقال يک سري وظايف حوزه کشاورز از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت کشاورزي شد.
هدف از اين تمرکز وظايف چيست؟
اولين هدف، حمايت از بخش توليد است زيرا در سال هاي گذشته بسيار ديده شد که وزارت صنعت،معدن و تجارت تصميم به واردات محصولات کشاورزي مي گرفت حال اينکه، اين کار با اصل سياست هاي حمايتي بخش کشاورزي مغايرت داشت زيرا اغلب در فصل برداشت محصولات کشاورزي صورت مي گرفت که تنها ضرر به کشاورز داخلي مي زد.
اين دغدغه را مجلس به صورت جدي پيگيري کرده و مي کند.
با طرح انتزاع چه چيزهايي تغيير کرد؟
نتيجه اين تمرکز را در بخش مديريت يکپارچه و برنامه ريزي مناسب براي صادرات و واردات محصولات کشاورزي خواهيم ديد.
دغدغه بخش کشاورزي در بخش صادرات و واردات بايد حفظ توان توليد داخلي باشد و در واقع اين همان شعار رهبري بود که فرمودند، بايد حمايت از کار، سرمايه و توليد داخلي در کشور نهادينه شود.
از اقدامات انجام شده در مدت زمان سپري شده از اجراي اين قانون راضي هستيد؟
بايد کمي بيشتر به بخش کشاورزي زمان داد.
اين انتظار وجود دارد که وزارت کشاورزي در بحث صادرات و واردات توجه جدي به کشاورز و توليد کننده داخلي داشته باشد.
آيا تا به حال موردي اتفاق افتاد که مجلس در باره اصلاحش به وزارت کشاورزي تذکر دهد؟
بله. يکي از بحث هاي ماه هاي گذشته در مورد کاهش تعرفه برخي از محصولات کشاورزي بود که با اعتراض کميسيون کشاورزي مواجه شد.
علت اعتراض به اين کاهش تعرفه ها چه بود؟
اين کاهش تعرفه باعث افزايش واردات محصولات کشاورزي به داخل کشور مي شد يعني در فصل برداشت، دست به واردات محصولات کشاورزي زده و توليد داخلي را نابود مي کرديم.
مجلس مطمئن است که اگر اين روند ادامه پيدا کند، بخش کشاورزي آسيب خواهد ديد که اين آسيب جبران پذير نخواهد بود.
اميدواريم دولت محترم در خصوص برخي از تصميمات خود به خصوص در موضوع واردات بخش کشاورزي تجديد نظر جدي کند.
گفتگو از محمد علي رفيعي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]