واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک روز گرم رمضانی با جانبازان مرکز توانبخشی امام خمینی(ره) تهران - ایرنا - عصر یکی از روزهای ماه مبارک رمضان سال 93 شرایط برای دیدار و گفت وگوی صمیمی با جانبازان مستقر در مرکز توانبخشی امام خمینی(ره) برایم مهیا شد.
از اینکه برای نخستین بار می خواستم با این شهدای زنده ملاقات کنم، خوشحال بودم، زیرا این دیدار می توانست تجربیات خوبی را در اختیارم قرار دهد.
ساختمان این مرکز که در منطقه نیاوران تهران واقع است، شامل دو طبقه بود که در هر طبقه آن تعدادی اتاق در ابعاد مختلف به چشم می خورد.
در این مجموعه 33 جانباز قطع نخاع دوران دفاع مقدس زندگی می کنند که از این تعداد 30 نفر مقیم و بقیه میهمان هستند.
به نظرم آمد، به جای نوشتن گزارش کلیشه ای کمی پای صحبت جانبازان بنشینم و گپ وگفتی صمیمی با آنها داشته باشم.
زمانیکه وارد حیاط این مرکز شدم، آواز چند قناری مرا به سمت اتاقی هدایت کرد که گل های زیبا و پیچک های رونده تمام سقف آن را پوشانده بود.
این اتاق متعلق به جانبازی 70 درصدی بود که فقط قادر به حرکت دست راست و گردن بود.
پیش از آنکه کلام را آغاز کنم، گفت: ما برای اعتقادمان جنگیدیم و همچنان نیز بر آن استواریم؛ حوصله حرف های تکراری را هم ندارم.
به او گفتم: قصد داشتم کمی از مشکلات و مسایل شما مطلع شوم اما او جواب داد: کسی دیگر باید به مشکلات ما رسیدگی کند، لطفا از اتاق من خارج شو.
برای آنکه او را آزار نداده باشم به سرعت اتاق را ترک کردم.
** سراغ جانبازان مناطق محروم بروید
اتاق همجوار اتاق جانباز 70 درصدی متعلق به «منصور فراست» بود، جانبازی که از سال 62 به یاری ویلچر حرکت می کرد و اکنون دانشجوی دکترای حقوق خصوصی در دانشگاه تهران بود.
او نیز مانند همسایه خود حاضر به گفت وگو با من نشد و تنها کلامش را در چند جمله خلاصه کرد: «بروید از جانبازانی گزارش تهیه کنید که در مناطق محروم زندگی می کنند، ما در تهران کمابیش از امکاناتی برخورداریم اما پرداختن به مظلومیت جانبازان مناطق محروم بهتر و مهمتر است.»
از این جمله او تعجب کردم زیرا در گفت وگویی که با مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ داشتم، به این مساله پی بردم که جانبازان تهرانی نیز با کمبود امکانات روبرو هستند.
به گفته «حمیدعلی صمیمی»، اکنون 473 جانباز نخاعی در تهران زندگی می کنند در حالیکه چهار مرکز «امام(ره)»، «ثارالله»، «شهید بهشتی» و «بقیه الله(عج)» فقط ظرفیت ساماندهی 95 تا 110 نفر از این جانبازان را دارند.
** رمضان و جانبازان
«محمدحسین کولیوند» جانباز 62 ساله تویسرکانی یکی دیگر از جانبازان مرکز توانبخشی امام خمینی(ره) است که از سال 65 تاکنون قطع نخاع گردنی شده.
او که بسیار شوخ طبع به نظر می رسید، روزه نبود اما قرآنی بالای سرش بود و زیر لب ذکر می گفت.
وی می گوید، به دلیل مصرف دارو نمی تواند روزه بگیرد اما از پرستارش می خواهد که گاهی برایش قرآن بخواند و برای عبادت او را یاری کند تا از فیوضات ماه رمضان بی بهره نماند.
کولیوند می افزاید، درخواست من، رسیدگی به حق و حقوق پرستاران مرکز توانبخشی است، زیرا حقوق این افراد که پرستاری ما را عهده دار هستند بسیار ناچیز است و این مساله انگیزه کار را از آنها می گیرد.
وی ادامه می دهد: نباید فراموش کرد که این افراد نیز خانواده دارند و باید دست پر به خانه بازگردند.
** خانه ام را بزرگ کنید
«رحمت الله عابدی» 58 ساله یکی دیگر از جانبازان مرکز از مسوولان درخواست کرد برای رفاه آنها بیشتر تلاش کنند.
او که به دلیل ضایعه نخایی توانایی حرکت ندارد، می گوید: برای تهیه جهیزیه دخترم با برخی مشکلات روبرو هستم، ضمن آنکه منزل ما نیز 76 متر است و جوابگوی نیازهای خانواده نیست.
** نگرانی برای همسر مبتلا به سرطان
«علی پاشایی» 65 ساله که به مدت 35 سال بر روی شکم خوابیده، نیز می گوید: 35 سال است به این وضعیت خوابیده و بسیار آزرده شده ام.
وی با وجود زخم بسترهای فراوان با صدایی کم رمق از همسر بیمارش گفت که به سرطان مبتلاست و کسی را برای پرستاری ندارد.
پاشایی با بیان اینکه برای خود چیزی نمی خواهد، از مسوولان بنیاد شهید خواست، در صورت امکان، پرستاری در اختیار همسرش قرار دهند.
اجتمام ** 9303 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]