واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
علت مسمومیت 20 نفر در بندرعباس قرص برنج اعلام شد بندرعباس- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان علت مسمومیت 20 نفر از ساکنان مجتمع پیامبر اکرم (ص) شهر بندرعباس را که در پی آن سه نفر جان خود را از دست دادند، استنشاق گاز قرص سمی برنج (فسفید آلومینیوم) اعلام کرد.
دکتر محمود حسین پور ، یکشنبه درگفت و گو با ایرنا افزود:از ابتدای اعلام خبر مسمومیت این افراد، کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان هرمزگان ،اقدام به بررسی عوامل احتمالی این مسمومیت کردند که در نتیجه این بررسی، مسمومیت ناشی از آب و غذا منتفی اعلام شد.
وی بیان کرد:در بررسی های تخصصی ، علت این حادثه،گازهای منتشر شده از قرص فسفید آلومینیوم (قرص برنج ) مشخص شده که در یکی از واحدهای مسکونی برای سم زدایی استفاده شده است.
حسین پور ادامه داد:ساکنان این مجتمع مسکونی از 300 قرص برنج برای سم زدایی استفاده کردند و باید توجه داشت که استنشاق اتفاقی گازهای متصاعد از این قرص عوارض شدید و حتی مرگ در پی دارد.
وی عدم رعایت استانداردهای لازم در سم زدایی را موجب بروز چنین اتفاقی دانست و اضافه کرد:با هماهنگی نیروی انتظامی ،این مجتمع مسکونی تخلیه شده است.
مدیر مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم پیشتر دراین مورد اظهار کرد:بامداد یکشنبه (15تیر)، جمعی از ساکنان مجتمع مسکونی پیامبر اکرم (ص) بندرعباس با علائم سرگیجه، سردرد، اسهال ، دل پیجه و تهوع به مراکز درمانی شهر بندرعباس مراجعه کردند که برای همه این افراد مسمومیت تشخیص داده شد.
فاطمه نوروزیان گفت:در اثر این مسمومیت سه نفر شامل دو بانوی 43 ساله و 21 ساله و یک کودک چهار ساله جان خود را از دست دادند.
وی گفت:چند کودک دیگر از ساکنان مجتمع یاد شده بر اثر این حادثه در بیمارستان کودکان بندرعباس بستری هستند که حال آنان چندان رضایت بخش نیست و تحت مراقبت های ویژه قرار دارند.
قرص برنج که اسم علمی آن ˈ فسفید آلومینیومˈ و اسم فرنگی آن ˈسلفوسˈ است، ماده ای است با ترکیب فسفید که به صورت قرص های سه گرمی و به رنگ خاکستری تیره در بسته های استوانه ای، به میزان 10 قرص در هر بسته عرضه و با قیمتی نازل فروخته می شود.
این قرص که برخی از آن برای جلوگیری از فساد برنج و ماندگاری آن استفاده می کنند خاصیت تصعید (تبدیل جامد به بخار) دارد و در اثر این تصعید، گاز فسفین آزاد می کند و گاز آزاد شده سبب می شود لارو یا حشرات در دانه های غلات به ویژه غلات انبار شده از بین برود.
اگر گاز این قرص در فضای آزاد رها شود قابل استشمام خواهد بود که بویی بسیار نامطبوع همچون ماهی گندیده دارد و استنشاق آن برای
انسان خطر آفرین است. ک/3
7198/668 /679
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]