تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826378740




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تصویب رشته‌های جدید در مقطع ارشد و دکتری برای تحقق توسعه کیفی ضروری است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
تصویب رشته‌های جدید در مقطع ارشد و دکتری برای تحقق توسعه کیفی ضروری است
رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: عدم تصویب رشته‌های جدید در مقاطع تحصیلات تکمیلی با توجه به حجم بسیار بالای تقاضا از سوی جوانان موج جدیدی از مهاجرت دانشجویان به کشورهای همسایه و تحصیل در دانشگاه‌های بی کیفیت این کشورها را به همراه خواهد داشت.


به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی، مجتبی علوی فاضل رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در تشریح وضعیت تصویب رشته‌های جدید در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: هم اکنون در مقطع کارشناسی ارشد حدود 3000 و در مقطع دکتری 350 رشته مصوب داریم.


رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی افزود: با توجه به این واقعیت که توسعه کیفی و کیفی سازی تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی یکی از اهداف مهم  مدیران و مسئولان این دانشگاه است، لزوم حرکت در مسیر تصویب رشته های جدید در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری بیش از پیش لازم و ضروری است.


وی با بیان اینکه ظرفیت و قابلیت افزایش و تصویب رشته های جدید در دو مقطع دکتری و کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد وجود دارد، تاکید کرد: با تجمیع قوا و هم افزایی فکری تمامی واحدها توانایی افزایش رشته های جدید در مقطع کارشناسی ارشد تا دو برابر و در مقطع دکتری نیز تا سه برابر رشته های کنونی وجود دارد.


علوی فاضل کم کاری در تصویب رشته های جدید در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را کمک به اقتصاد کشورهای همسایه و دانشگاه های بی کیفیت آنها خواند و گفت: هم اکنون به دلایل مختلف و به ویژه تغییر در هرم سنی جمعیت کشور تقاضا برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و دکتری بسیار بالاست و اگر برای پاسخگویی به این تقاضا واحدهای دانشگاه آزاد اقدامی انجام نشود، شاهد سیل مهاجرت به کشورهای همسایه و تحصیل در دانشگاه های بی کیفیت این کشورها در سال های آینده خواهیم بود.


وی در تشریح موانع و کمبودها در زمینه تصویب رشته های جدید در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، گفت: یکی از مشکلات موجود تامین اساتید برای تصویب رشته های جدید در دو مقطع مذکور است، زیرا شرایط جذب هیات علمی با رتبه های بالا برای رشته های جدید نسبت به سالهای گذشته قدری سخت تر شده است.


علوی فاضل تاکید کرد: هم اکنون هر رشته در مقطع کارشناسی ارشد نیازمند دو استادیار و یک دانشیار است، در حالی که در گذشته سه استادیار برای این مقطع کافی بود، در مقطع دکتری نیز بر اساس مصوبه جدید وجود دو دانشیار و سه استاد یار برای هر رشته ضروری است که این موضوع بیش از هر عاملی تجمیع قوا و هم افزایی فکری تمامی واحدها را نیاز دارد.


وی با بیان اینکه رشته های تحصیلی مانند آجرهای ساختمانی؛ اصلی ترین واحد سازنده دانشگاه ها هستند، تصریح کرد: در دهه 60 به دلیل نیاز کشور به افراد تحصیلکرده و حجم بالای متقاضی برای ادامه تحصیل دانشگاه آزاد تاسیس شد تا در کنار دانشگاه های سراسری به این تقاضا پاسخ داده شود.


رئیس مرکز آزمون ادامه داد: در دهه 50 بخش قابل توجهی از جوانان کشور برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر می کردند و در دانشگاه های مختلف ادامه تحصیل می دادند، ولی با پیروزی انقلاب اسلامی و تاکید مسئولان در زمینه خودکفایی تربیت نیروی انسانی متخصص در داخل کشور تقاضای ورود به دانشگاه ها افزایش یافت و اگر دانشگاه آزاد در کنار دانشگاه های سراسری به این حجم بالای تقاضا پاسخ نمی داد، بخش قابل توجهی از جوانان به کشورهای خارجی مهاجرت می کردند.


وی دانشگاه را مجموعه ای از سه دانشکده و یا دو دانشکده و دو آموزشکده خواند و گفت: هر دانشکده نیز باید دارای سه گروه آموزشی و هر گروه آموزشی نیز باید سه رشته آموزشی را در اختیار داشته باشد.


علوی فاضل ادامه داد: هر رشته تحصیلی نیز ابزارها و لوازمی خاص خود را نیاز دارد که یکی از مهمترین آنها اعضای هیات علمی است و براساس تعداد رشته های تصویب شده و یا در حال تصویب، جذب و به کار گیری حداقل سه عضو هیات علمی ضروری است.


رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی جذب دانشجویان جدید در واحدهای دانشگاهی را وابسته به رشته های موجود در هر واحد خواند و گفت: هم اکنون با توجه به تغییر هرم سنی و رقابت شدید میان دانشگاه های مختلف برای جذب دانشجو، دانشگاهی در این رقابت موفق است که رشته های متعدد و متنوعی را به متقاضیان ارائه دهد.


وی دانشگاه آزاد را در جذب دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی موفق خواند و گفت: هم اکنون در تمامی واحدهای این دانشگاه 16 هزار رشته وجود دارد که در حدود 15 هزار 500 رشته بدون کنکور دانشجو می پذیرد، ولی در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری وضعیت متفاوت و پیچیده است.


علوی فاضل تاکید کرد: در رشته های تحصیلات تکمیلی باید تمامی واحدها برای تنوع بخشی و تصویب رشته های جدید تلاش کنند.


رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد با بیان اینکه حرکت در مسیر توسعه کیفی واحدها و تصویب رشته های جدید در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری است، گفت: حرکت در مسیر توسعه کیفی در دانشگاه آزاد و تصویب رشته های جدید در دو مقطع دکتری و کارشناسی ارشد، امروز ضرورتی غیر قابل انکار است.


وی تاکید کرد: دیدگاه رئیس دانشگاه آزاد نیز که مبتنی بر مشورت و استفاده از افکار متخصصان و خرد جمعی آنها است با توسعه کیفی و تصویب رشته های جدید و تنوع بخشی به رشته ها در مقاطع مختلف تحصیلات تکمیلی هماهنگ و همراه است و تمامی واحدها با استفاده از وضعیت مساعد و مناسب کنونی و با تجمیع قوا و پرهیز از هر گونه جزیره ای عمل کردن می  بایست در این مسیر گام بردارند. 




انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن