واضح آرشیو وب فارسی:سافتستان:
ملکه الیزابت بزرگترین ناو هواپیمابر انگلیس را در بندر ادینبورگ اسکاتلند رونمایی کرد. این ناو ۶۵ تنی ۲۷۵ متر درازا دارد و نامش “ملکه الیزابت” است.
در مراسم رونمایی از بزرگترین ناو هواپیمابر بریتانیا حدود ۳۵۰۰ نفر حضور داشتند. دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و آلکس سموند، وزیر اول دولت محلی اسکاتلند از جمله مقامات بلندپایه دولتی در این مراسم بودند. ناو هواپیمابر “ملکه الیزابت” اولین ناو از کلاس (نوع) جدید ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی بریتانیا است. این ناو به همراه دومین ناو از این کلاس با نام “پرنسِ ولز” که هم اکنون در اسکاتلند در حال ساخت است بیش از شش میلیارد پوند هزینه برداشته است. قرار است ناو هواپیمابر “ملکه الیزابت” از سال ۲۰۲۰ در خدمت نیروی دریایی بریتانیا قرار گیرد. این ناو قادر است پیش از پهلوگیری در بندر مسافتی حدود ۱۰ هزار مایل دریایی را طی کند. ملکه الیزابت در مراسم رونمایی گفت این بزرگترین ناوی است که تاکنون در بریتانیا ساخته شده است. هنوز مشخص نیست که آیا دومین ناو در حال ساخت در خدمت نیروی دریایی بریتانیا درخواهد آمد یا این که دولت بریتانیا آن را خواهد فروخت. بحثهای منتقدان ساخت ناو هواپیمابر
منتقدان ساخت ناو هواپیمابر با توجه به هزینه سرسامآور آنها بر این نظرند که احتیاج به چنین ناوی در بریتانیا نبوده و میشد با هزینهای بسیار کمتر ناوهای دیگری تهیه کرد. منتقدان دولت بریتانیا را متهم میکنند که در ساخت این ناو مشکلات موجود در سیاست اقتصادی و کاری در بریتانیا را در نظر نگرفتهاند. مالیاتدهندگان بریتانیایی با اعتراض به بودجه سرسامآور اختصاص یافته برای تهیه این دو ناو هواپیمابر، آن را با بودجه سالانه این کشور هماهنگ نمیدانند. دولت دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، در سال ۲۰۱۰ دست به صرفهجوییهای فراگیر زد و در آن زمان گفته شد که بودجه نظامی این کشور نیز با کاهشهایی همراه خواهد شد.
نسل جدید ناوهای هواپیمابر
دولت بریتانیا به تدریج ناوهای هواپیمابر قدیمی خود را از دور خارج میکند یا به کشورهای دیگر میفروشد. این کشور برای نوسازی نیروی دریایی خود در کنار ساخت این دو ناوهواپیمابر اقدام به خرید ۴۸ هواپیمای اف ۳۵ ساخت آمریکا کرده است. نسل جدید جنگندههای “اف ۳۵” آمریکا برای پرواز از باندهای کوتاه ساخته شده است. این هواپیماهای جنگنده میتوانند به طور عمودی به پرواز درآیند و با تجهیزات وسیع تکنیکی خود، گرانترین هواپیماهای جهان هستند. کارشناسان امور نظامی بریتانیا خرید ۴۸ هواپیمای “اف ۳۵” ساخت آمریکا را حرکتی شتابزده از طرف مقامات این کشور میدانند. آنها بر این نظرند که به خاطر ورود هواپیماهای بیسرنشین به سیستم دفاعی بسیاری از کشورها دیگر سرمایهگذاری برای جتهای جنگنده بسیار گران قیمت ضروری نبوده است.
۱۵ تیر, ۱۳۹۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سافتستان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]