محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844166351
شهرهای ایران؛ عرصه چالش سنت با مدرنیزم
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شهرهای ایران؛ عرصه چالش سنت با مدرنیزم تهران - ایرنا- قلمرو جامعه شناسی شهری وسیع و متنوع است، از معماری شهرها گرفته تا راه بندانهای خیابانی، تجربه زندگی شهری، رفتار انبوه مردم و جماعات، مسکن، برنامه ریزی برای حفظ وضعیت موجودو برای آینده بهتر و سایر مسائل متنوع شهری، بشر در بسیاری از زمینه های اساسی زندگی وابسته به محیط است.
اگر عاملی این رابطه و وابستگی را به هم زند زندگی بشر باخطرات و صدمات جبران ناپذیری مواجه می شود.در محیط زیست علاوه بر عامل طبیعی، عوامل اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی وضعیتی نیز در رابطه انسان با محیط مؤثر است.
آلودگی هوا چهره ساختمانهای شهری را زشت جلوه می دهد و ارزش اقتصادی آنها را کاهــش می دهد.
سر و صدا نیز بر ساختار جسمی انسان تأثیر گذارده و آلودگی هوا و صوتی باعث افزایش بیماریهای مختلف شده است، از این رو آسایش و آرامش بشر در شهرها به مخاطره افتاده است.
بشر نیازمند حفظ محیط زیست است، زیبایی دوستی انسان، حفظ طبیعت زنده، بهره برداری سالم از محیط و حفظ محیط برای نسل های آینده (نسلهایی که نیامده ولی حق دارند) شهرهایی که توسعه آنها کوهها، دشتها، رودخانه ها، دریاچه ها رااحاطه خواهد کرد.
*شهرهایی که در نهایت سقوط ارزشهای انسانی رادر پی دارد.
نسل شهری امروز در عرصه رویارویی و برخورد با فرآوردههای دست خود، ریسمانی را برگردن خود احساس می کند که روز به روز گلویش را بیشتر می فشارد. انسان وابسته به طبیعت است. انسان زیبایی را دوست دارد، او نیازمند سکوت و آرامش، نشاط، برقراری ارتباط، تعالی فکری و روانی است.
انسان برای گذران زندگی خود و سلامت روانی و جسمی و رفتاری اش نیازمند به ایجاد فضایی است که ضمن ارتزاق سالم و سکونت راحت، ارتباط جبری و اختیاری او را در عرصه محیط طبیعی، اجتماعی و اقتصادی از یک نوع نظام و قاعده برخوردار شود.
کوچکترین خللی بر پهنه حیات طبیعی و اجتماعی انسان تأثیر می گذارد. انسان در عین که نیازمند ایجاد یک زندگی خصوصی برای خود و اطرافیانش (خانواده) می باشد، موجودی اجتماعی است، از این رو انسان باید برای خود شرایطی را دست و پا کند که ارتباط و تداخل و نظم در زندگی او حفظ شود در غیر اینصورت این نظام برهم خواهد ریخت.گذشتگان اگر در شهرها و روستاها می زیستند، ولی به نحوه مطلوبی این ارتباط را به صورت آگاه و ناخودآگاه حفظ می کردند.
زیرا نه جمعیت به اندازه جمعیت امروز نه دانش فنی به نحوامروزی توسعه یافته بود. انسان در گوشه و کنار دریا به صورت پراکنده و یا متراکم در ارتباط با طبیعت و محیط زیست در فراغ بال به سکونت و بسط روابط اجتماعی و معیشتی می پرداخت.
بزرگترین مشکل انسان ما قبل صنعت در بروز جنگها، فقر و قحطی ها و ناملایمات طبیعی مانند سیل و زلزله و بیماری ( صورتی محدود) خلاصه می شد.
نسل شهری امروز، در عرصه رویارویی و برخورد با فرآورده های دست خود، ریسمانی را برگردن خود احساس می کند که روز به روز گلویش را بیشتر می فشارد، انسان وابسته به طبیعت است. انسان زیبایی را دوست دارد.
او نیازمند سکوت و آرامش، غوغا و هیاهو، برقراری ارتباط، تعالی فکری و روانی و داشتن امکانات مادی و معنوی در کنار هم است، از اینرو در برنامه سکونت و زندگی او، ایجاد یک مسکن مناسب، برای رشد و نمو گذران سالم زندگی، توأم بامعیشتی سالم و ارتباطی منطقی درعرصه محیط اجتماعی و اقتصادی و طبیعی از مهمترین شقوق است.
مردمان گذشته به دلخواه خود مسکن مناسبی به وجود آورده و بر اساس شرایط طبیعی و فرهنگی و اقتصادی، آنرا آماده برای زیست می کردند.
خانه ها در جوار هم ارتباط منطقی داشت. فضاهای محله ای و ناحیه ای و شهری توأم با نیاز زمان و متشکل از نوع تأسیسات شهری و مراکز اقتصادی و اجتماعی بود، امروز بحران ناشی از ازدحام جمعیت و استفاده از فناوری، اثر خود را به صورت پیدا و نهان برهمه گونه شرایط زیست انسان گذارده است.
خانه های پرآرامش و بی التهاب گذشته که سالم ترین فضای رشد و تعالی فرزندان خانواده بوده جای خود را به فضاهای تنگ و تاریک و محدود و پرغبار و پر سروصدا داده است.
شبکه راههای شهری که روزگاری فضای ارتباط با اجزای محله ای، چشم اندازهای طبیعی و معیشت و فرهنگ بوده فقط به محلی برای رفت و آمد باخودرو تبدیل شده است.
نقش خودرو در بروز بسیاری از مشکلات قابل تأمل است، این نقش در بروز سروصدا، آلودگی هوا، فضای طبقاتی، برخورد ناموزن مردم در تصادف دو وسیله با یکدیگر، جدایی گزینی جمعیت، بروز بیماریهای مختلف و بسیاری دیگر مؤثر بوده است.
در ارتباط باعوامل فوق، عمده ساکنان شهرها به دلیل فراهم نبودن امکانات آموزشی پژوهشی و منابع اطلاعاتی گسترده تر و مستمر علمی، از خصوصیات و ظاهر و باطن زندگی در شهرهای ماشین زده اطلاع بیشتری داشته و بر اساس آن یک زندگی سالم و بی دغدغه خاطر را بنا گذارند.
در قرن اخیر بویژه در چند دهه گذشته، ناهنجاریهای ناشی از سکونت در شهرها به گونه ای هویدا شده که برای اقشار عمده ای از جمعیت شهری علت و عامل آنها معرفی نشده است.
در جامعه شهری و بااستفاده از امکانات و دستاوردهای جدید در شهرها که هریک امکانات ومحدودیت های مخصوص به خود را دارد، نظام بدوی انسانی و طبیعی در حال درگرگونی است.
انسان شهر نشین در زندگی ماشین زده شهری، تحت تأثیر عوامل مختلفی که امکان زندگی او را فراهم آورد، در زندگی پر زرق و برق جدید، خود را گم کرده است.
نیاز به کار و سکونت و تأمین مایحتاج مورد نیاز و تنوعی که از نظر ایجاد امکانات رفاهی بیشتر برای او فراهم آمده، اختلاف و نابسامانی هایی را مطرح ساخته است.
به دلیل عدم اطلاع کافی عمده مردم از معایب بسیاری از کردارهای شهری، بحرانها رو به افزایش است. بسیاری از خانه های قوطی مانند شهری، به جای خانه بیشتر حالت خوابگاه را می ماند؛ این خوابگاهها به دلیل عدم برابری امکانات، درآمد و قیمت مسکن، ضمن آنکه در مساحتی محدود ایجاد می شود، عرصه برخورد ناخوشایند اجتماعی انسانها نیز گردیده است. رابطه بین انسانها که به تبعیت از روابط فرهنگی و محله ای و سینه به سینه توأم باآشنائی های دیرین بود، به رابطه ای خشک و مصنوعی و موقتی تبدیل شده است.
عرصه خانواده به عنوان محیط پرورش جسمی و فکری و روانی کودکان، دستخوش تحول اساسی شده و عملکرد اصلی بسیاری از آنها دگر گون گشته است.
شاغلان به خاطر دستیابی به درآمد بیشتر برای تأمین مخارج زندگی در شهرها، حتی اوقات فراغت خود را که برای لذت بردن از یک زندگی سالم است، به کار مشغول اند. فرزندان اتکای خود را به خانه و خانواده از دست می دهند.
استفاده از طبیعت در چشم اندازهای شهری به دلیل ازدحام بیش از حد جمعیت و ساختمان محدود شده است. فضایی شلوغ و متراکم، مردم را غرق در خود کرده است، فرآورده های صنعتی از تولید یک ماده غذایی گرفته تا فراهم ساختن وسایل ارتباطی، در حال گسستن ساختار ارتباط اجتماعی انسان است و با توجه به حس تنوع طلبی انسان، گسیختگی اجتماعی و تضاد روانی را موجب گشته و بر روی ارتباطات عاطفی، روانی و طبیعی او تأثیر گذارده است.
ارزشها و فلسفه زندگی در بسیاری از جوامع شهری به تبعیت از نوع استفاده های نوین فنی و تراکم های مسکونی تغییر یافته است.
استفاده نا مناسب از فضاهای شهری و نحوه برخورد مادی با این زندگی، زاغه نشینی و فقر، تضاد اجتماعی و آلودگی های رفتاری و کنش انسان را در ابعاد جدید شهری مطرح ساخته است.
دشمن از مرزها وارد نشده است ولی دامنه تجاوز خود رابه عرصه های سالم زندگی بشری تا اعماق خانواده ها رسانیده است.
در مقابل حل این بحرانها، دانش شهرسازی به دلیل جوان بودن، سرعت در تحولات شهری و عدم شناخت آن توسط قشر عمده ای از مردم کارآایی عملی نداشته است.
در سراسر دنیا باتوجه به ابعاد وسیعی که سکونت در شهر به عنوان زمینه ساز تمام فعالیتهای دیگر داشته، این دانش بسیار محدود عمل کرده است. نیاز به پژوهشها و تحقیقات اگر چه همیشه لازم بوده است، ولی به دلایل مختلف نمود اجرایی نداشته است.
باید مشکلات و معضلات زندگی در شهرها را به حداقل رساند، ارتباط صحیح بین انسانها و طبیعت و انسان و جامعه را برقرار ساخت، اگر چه سرمایه گذاری و صرف وقت زیادی برای حل این مشکلات لازم است، ولی مهمترین گام، افزایش سطح اطلاع مردم و آموزش عمومی آنان است، تا به سرمایه اجتماعی ناب یعنی «شهروند و شهروندمداری» برسیم.
همانطور که در دانش پزشکی پیشگیری قبل از درمان است، در شهر سازی نیز این پیشگیری باید با شناخت بیشتر مردم از مسکنی که در آن مأوا دارند، وسایلی که باید به طور صحیح استفاده کنند و فرهنگی که باید حفظ کند، توأم گردد.
همانگونه که برای هر راننده جهت راندن اتومبیل نیاز به آموزش عملی و نظری و گواهینامه است، شهرنشینان نیز باید از آئین نامه های زندگی و سکونت در شهر آگاه باشند، مسلماً آموزش عمومی نیاز به برنامه ریزی، سرمایه گذاری و صرف بودجه دارد.
حفظ خصوصیات ملی و هویت های بومی طبیعی و انسانی به همراه برنامه ریزی های اجتماعی و اقتصادی از طریق آموزش عمومی نسبت به تنظیم برنامه ها و اقداماتی که غالباًجمعیت از آنها کم اطلاع است، قابلیت اجرایی مطلوب تری می یابد.
همه ساله هزینه های میلیاردی در مدیریت کلانشهرها درزمینه های متنوع خدمات شهری، فضای سبز ـ امورفرهنگی و اجتماعی ـ ورزشی و سایر برنامه های عمرانی خرج می گردد. اما هر سال دوباره دور تسلسل هزینه ها بار دیگر شروع می شود بدون اینکه پایداری در کارکردهای مدیریت شهری برقرار گردد.
اینکه مدیریت شهری هزینه های کلان دارد و شهروندان نیز سهام شهروندی خود را می پردازند،بحثی نیست، اما همه ساله شاهد هرز رفتگی منابع مالی که ازمایحتاج عمومی و حق معیشت شهروندان فقیر و محروم پایین شهری تأمین می گردد هستیم. چـرا؟
**سیداحمد نبوی
**روزنامه ابتکار
538/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
بیانیه ریشسفیدان 20طایفه اهل سنت علیه داعش
بیانیه ریشسفیدان 20طایفه اهل سنت علیه داعش خبرگزاری پانا سران و ریشسفیدان ۲۰ طایفه اهل سنت منطقه بلوچستان طی بیانیهای ضمن محکوم کردن اقدامات تروریستی داعش آمریکا و اسراییل را مسوول تمامی خون های ریخته شده در تحولات اخیر عراق دانستند ۱۳۹۳ شنبه ۳۱ خرداد ساعت 07 37 به گزارش خبراهل سنت عراق هم به فتوای جهاد علیه داعش مراجع عمل کردند
اهل سنت عراق هم به فتوای جهاد علیه داعش مراجع عمل کردنددر پی فتوای جهاد مراجع عراق برای مبارزه با داعش علاوه بر شیعیان عراق تعدادی از عشایر اهل تسنن این کشور نیز برای مبارزه با داعش داوطلب شدند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری سومریه نیوز در پی فتوای اخیر مراجع1400 هکتار از عرصه های ملی مازندران خلع ید شد
استانها شمال مازندران حجت الاسلام تقوی فرد 1400 هکتار از عرصه های ملی مازندران خلع ید شد ساری – خبرگزاری مهر رئیس کل دادگستری مازندران گفت از سال 85 تاکنون هزار و 445 هکتار از زمین های ملی به ارزش 805 میلیارد تومان از تصرف سودجویان آزادسازی شد به گزارش خبرنگار مهر حجت الحکم کارکردن در شهرهای گرم در ماهرمضان
حکم کارکردن در شهرهای گرم در ماهرمضان آیتالله صافی گلپایگانی در پاسخ به پرسشهای مقلدان خود حکم غلط خواندن قرآن کار در شهرهای بسیار گرم و تکلیف دختران تازه به بلوغ رسیده برای ماه رمضان را تبیین کرد آیتالله صافی گلپایگانی در پاسخ به پرسشهای مقلدان خود حکم غلط خواندن قرآن کاحکم کارکردن در شهرهای گرم در ماهرمضان و روزه گرفتن دختر 9 ساله
حکم کارکردن در شهرهای گرم در ماهرمضان و روزه گرفتن دختر 9 ساله آیتالله صافی گلپایگانی در پاسخ به پرسشهای مقلدان خود حکم غلط خواندن قرآن کار در شهرهای بسیار گرم و تکلیف دختران تازه به بلوغ رسیده برای ماه رمضان را تبیین کرد آفتاب متن استفتاء و پاسخ این مرجع تقلید به شرح ذیل اهمایش مدیران حقوقی کلانشهرهای کشور در کرمانشاه آغاز شد
همایش مدیران حقوقی کلانشهرهای کشور در کرمانشاه آغاز شد کرمانشاه - ایرنا - بیست و سومین همایش مدیران حقوقی کلانشهرهای ایران به میزبانی کرمانشاه و در هتل پارسیان این شهر از چهارشنبه برای مدت دو روز آغاز شد به گزارش خبرنگار ایرنا مسوول کمیته حقوقی شورای کلانشهرهای کشور از حضور نمابیش از سه هزار داوطلب شهرهای غرب کرمانشاه در آزمون سراسری شرکت می کنند
بیش از سه هزار داوطلب شهرهای غرب کرمانشاه در آزمون سراسری شرکت می کنند قصرشیرین - ایرنا - سه هزار و 663 نفر داوطلب از شهرهای قصرشیرین گیلانغرب و سرپل ذهاب در بزرگترین آزمون علمی کشور کنکور سال 93 برای ورود به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با یکدیگر رقابت می کنند به گزارش خبرنخبرهای تازه زاکانی درباره پرونده کرسنت
خبرهای تازه زاکانی درباره پرونده کرسنتتاریخ انتشار چهارشنبه ۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۵۲ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از نشست جمعی از نمایندگان ملت با علی شمخانی برای پیگیری پرونده فساد کرسنت خبر داد علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فسیر تحول فقه شیعه و تمایز آن با فقه اهل سنت
حجتالاسلام علیدوست تشریح کرد سیر تحول فقه شیعه و تمایز آن با فقه اهل سنت خبرگزاری رسا ـ حجتالاسلام و المسلمین علیدوست گفت همه مسلمانان قرآن و سنت پیامبر را به عنوان منبع فقه و کشف شریعت قبول دارند اما فقهای شیعه با تأکید بر این موارد سنت ائمه معصوم علیهم السلام را پذیرفتاستفاده از منابع طبیعی نباید باعث نابودی عرصه های محیط زیستی شود
استانها جنوب فارس خداییان استفاده از منابع طبیعی نباید باعث نابودی عرصه های محیط زیستی شود شیراز - خبرگزاری مهر رئیس کل دادگستری استان فارس گفت باید از منابع طبیعی استفاده شود اما این استفاده نباید به بهای از بین بردن محیط زیست باشد به گزارش خبرنگار مهر ذبیح الله خداییانخوش چهره:چشم دولت یازدهم به مذاکرات ژنو است/سوء مدیریتها اقتصاد کشور را با چالش مواجه کرده است
خوش چهره چشم دولت یازدهم به مذاکرات ژنو است سوء مدیریتها اقتصاد کشور را با چالش مواجه کرده است نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت ضعف اقتصادی فعلی جامعه ایران به دلیل تحریمها نیست بلکه به دلیل سو مدیریتها است به گزارش نامه نیوز محمد خوشچهره در دومین جلسه نشسحکم کارکردن در شهرهای گرم در ماهرمضان از نظر آیتالله صافی
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۵ آیتالله صافی گلپایگانی در پاسخ به پرسشهای مقلدان خود حکم غلط خواندن قرآن کار در شهرهای بسیار گرم و تکلیف دختران تازه به بلوغ رسیده برای ماه رمضان را تبیین کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متن استفتاء و پاسخ این مرجع تقلید به شرح ذیل استوصیههای غذایی در ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۲ غذای افطاری در یک وعده مصرف شود مگر در شرایط خاص از خوردن تنقلات فراوان در فاصله افطار تا سحر خودداری شود و روزه داران برای خوردن وعده سحر کمی زودتراز خواب برخیزند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم در وعده سحر از آشامیدن آب زیاد بانشست مدیران حقوقی شهرداریهای کلانشهرهای کشور برگزار شد
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۹ بیست و سومین همایش مدیران حقوقی شهرداری های کلان شهرهای کشور به میزبانی کرمانشاه برگزار شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه کرمانشاه دکتر نادر شکری - مسئول کمیته حقوقی و قوانین کلان شهرهای کشور در این همایش که با حضور مدیراناجمالی/ رئیس هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی شهرهای جدید: متقاضیان مسکن مهر ایوانکی آوردههای شخصی را به حد نصاب نر
اجمالی رئیس هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی شهرهای جدید متقاضیان مسکن مهر ایوانکی آوردههای شخصی را به حد نصاب نرساندهاندرئیس هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی شهرهای جدید گفت متقاضیان مسکن مهر ایوانکی آوردههای شخصی را به حد نصاب نرساندهاند و این امر سبب تأخیر در اجرای پروژه شده است بهحق آلایندگی برای شهرهای استان بوشهر دیده شود/نبود درآمد پایدار مشکل اصلی شهرداریها است
استانها جنوب بوشهر برزگرزاده حق آلایندگی برای شهرهای استان بوشهر دیده شود نبود درآمد پایدار مشکل اصلی شهرداریها است بوشهر - خبرگزاری مهر رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر گفت نبود مدیریت یکپارچه شهری و درآمد پایدار مشکل اصلی شهرداریها است <p> به گزارش خبرنگار مهر عبدالدر پی امضای تفاهمنامه هلالاحمر با ستاد مبارزه با مواد مخدر جوانان هلال احمر در عرصه پیشگیری از اعتیاد وارد می
در پی امضای تفاهمنامه هلالاحمر با ستاد مبارزه با مواد مخدرجوانان هلال احمر در عرصه پیشگیری از اعتیاد وارد میشوندتفاهمنامه همکاری مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر و هلالاحمر ظهر امروز به امضای دبیرکل هلالاحمر و قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر رسید به گزارش خبرنگار ب-
گوناگون
پربازدیدترینها