تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):خدا با ما است و نيازمند ديگرى نيستيم، و حق با ما است و باكى نداريم كه كسى از...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803273136




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزیر میرحسین موسوی و هاشمی: ویرانه‌ای که به روحانی رسید اول باید آواربرداری شود/ نمایندگان تازه یادشان آمده فعال سیاسی هستند و استیضاح را تکلیف سیاسی می‌دانند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
وزیر میرحسین موسوی و هاشمی: ویرانه‌ای که به روحانی رسید اول باید آواربرداری شود/ نمایندگان تازه یادشان آمده فعال سیاسی هستند و استیضاح را تکلیف سیاسی می‌دانند

وزیر میرحسین موسوی و هاشمی: ویرانه‌ای که به روحانی رسید اول باید آواربرداری شود/ نمایندگان تازه یادشان آمده فعال سیاسی هستند و استیضاح را تکلیف سیاسی می‌دانند
ویرانه‌یی به دست دولت روحانی رسیده است. روی ویرانه نمی‌توان ساخت و ساز کرد و باید اول آوار‌برداری کند.

به گزارش نامه نیوز، روزنامه اعتماد در گفتگو با عیسی کلانتری نوشت؛


این روزها افراد بسیاری در همه حوزه‌ها به ایراد انتقاد‌های صریح از عملکرد دولت محمود احمدی‌نژاد می‌پردازند اما عیسی کلانتری در دوره وزارت صادق خلیلیان بر جهاد کشاورزی در دولت دهم، بخش کشاورزی کشور را رو به موت دانسته بود. در خانواده کلانتری وزارت از برادرش موسی کلانتری وزیر راه و ترابری دولت شهید رجایی در سال 58 آغاز شد. عیسی کلانتری پس از اینکه کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی خود را از ایالت آیوای امریکا دریافت کرد به مدت 13 سال به عنوان وزیر کشاورزی در دولت‌های میر حسین موسوی، هاشمی‌رفسنجانی و محمد خاتمی حضور یافت. در سال 1381 و با تشکیل خانه کشاورز به عنوان یک تشکل سیاسی بخش کشاورزی، کلانتری به دبیرکلی این نهاد غیر دولتی انتخاب شد و تاکنون در این سمت فعالیت می‌کند. او همچنین به مدت پنج سال ریاست شورای جهانی غذا را نیز بر عهده داشته است. کلانتری در سال گذشته از سوی حسن روحانی به عنوان دبیر ستاد دریاچه ارومیه منصوب شد واز زمان انتصاب تا امروز بارها تاکید کرده است که احیای نهایی این دریاچه یک دهه به طول می‌انجامد. کلانتری با صراحت بیانی که به آن شهره است مطرح شدن استیضاح وزیر جهاد کشاورزی و برخی از وزرای کابینه دولت یازدهم را سریالی می‌داند و از وزرا می‌خواهد که از طرح این‌گونه استیضاح‌های غیر‌کارشناسی به عنوان یک فرصتی برای اعلام برنامه‌های خود استفاده کنند. گفت‌وگوی «اعتماد» با عیسی کلانتری را بخوانید.




ارزیابی شما از عملکرد دولت یازدهم در حوزه کشاورزی پس از گذشت قریب به یک سال چیست؟آیا دولت یازدهم در این حوزه توانسته به وعده‌های خود جامه عمل بپوشاند؟


دولت جدید در کمتر از یک سال گذشته مشغول پاک کردن خرابی دولت نهم و دهم بوده است. ویرانه‌یی به دست دولت روحانی رسیده است. روی ویرانه نمی‌توان ساخت و ساز کرد و باید اول آوار‌برداری کند. در سیاست خارجی دولت موفق عمل کرده است و امیدواریم که در نهایت با رفع تحریم‌ها کمک بزرگی در مجموع به اقتصاد کشور شود. در سیاست داخلی آرامش نسبی به کشور بازگشته و این احساس در مردم به وجود آمده که دولت به فکر آنهاست اما به هر حال باید توجه داشت در بخش تولید زیر بناها از بین رفته است و چند ماه فرصت مناسبی برای احیا نیست. احیای بخش کشاورزی نیاز به تکنولوژی و سرمایه‌گذاری خارجی و امنیت سرمایه‌گذاری در کشور دارد. به هرحال دولت در 11 ماه گذشته به‌طور متوسط در هر ماه توانسته 6/1 درصد از تورم را کاهش دهد. یعنی در 11 ماه گذشته تورم در کشور 18 درصد کاهش داشته است. اما با توجه به آسیب پذیر‌تر بودن بخش کشاورزی، مشکلات در این بخش بیشتر است. به دلیل سوء مدیریت در چند سال گذشته در بخش کشاورزی مزارع بزرگ کشاورزان از بین رفته است. وزارت جهاد کشاورزی در کمتر از یک‌سال گذشته سعی کرده سیاست‌های تولیدی را در این بخش پیاده کند. در همین زمینه دولت توانسته نهاده‌های کشاورزی و مایحتاج دامداری و خوراک دام را در فرصتی کوتاه تامین کند.


مساله اصلی در بخش کشاورزی تامین آب مورد نیاز است. باید توجه داشت که در این منطقه خشکسالی در حال رشد است و حتی برای تامین آب مصرفی شهری نیز باید مدیریت قوی وجود داشته باشد. در بخش کشاورزی هنوز اهمیت این کم آبی و استفاده مناسب از منایع آب هنوز درک نشده است. در حال حاضر در ضایعات آب در این بخش 35تا 40 درصد منابع آب است. به نظر می‌رسد کشاورزان باید وضع کشت و زراعت خود را با این مساله وفق بدهند و بتوانند با آب کمتر خود را به مرحله تولید و بهره‌برداری از محصول برسانند.


برنامه‌های دولت برای کمک به بخش کشاورزی چیست؟


به نظرمی رسد با توجه به مساله کم آبی دولت باید فعالان در بخش کشاورزی را به صورت جدی با این مساله آشنا کند و به آنها درباره استفاده بهینه در مصرف آب آموزش‌های لازم را بدهد. باید توجه داشت منابع تجدید پذیر اب در کشور از 130 میلیارد متر مکعب در حال حاضر به 100 میلیارد متر مکعب رسیده است و این خود مساله مهمی است که باید مدیریت شود و کشاورزان هم به پدیده خشکسالی توجه کنند و نباید در خواست آب بیشتری را داشته باشند. وزیر جهاد کشاورزی با انتصاب مدیرانی لایق و کار‌بلد می‌تواند روند مثبتی را که در این بخش شروع کرده، ادامه دهد. کمک اصلی دولت به بخش کشاورزی معافیت کشاورزان از پرداخت مالیات است. همچنین دولت باید بیش از گذشته از طریق سیستم بانکی به فعالان این بخش کمک کند. به نظر من بخش مهم و قابل توجهی که آقای حجتی باید به آن توجه کند مساله انحصار در این وزارتخانه است. انحصار‌هایی است که هم‌اکنون به برخی شرکت‌های شبه خصوصی و نیمه دولتی سپرده شده است. این مساله از جمله گرفتاری‌های دولت است و البته آقای حجتی در مواجهه با آن کار سختی دارد چراکه باید با دوستان قدیمی جهاد سازندگی وارد گفت‌وگو شود اما به هر حال روند کنونی در مورد انحصار این شرکت‌های نیمه‌دولتی پذیرفتنی نیست. سپردن کار به‌طور ویژه به این نوع بخش خصوصی در قالب نام‌هایی مانند شرکت جهاد نصر و جهاد استقلال باید مورد باز بینی قرار بگیرد. در مجموع دولت یازدهم در بخش کشاورزی بیش از حد انتظار موفق بوده است. بزرگ‌ترین مساله وزارت جهاد کشاورزی در حال حاضر مساله خشکسالی و کم‌آبی و سرمایه‌گذاری و به کار بردن تکنولوژی‌های نوین در این بخش است.


در چند روز گذشته خبر‌هایی از میدان بهارستان حول محور استیضاح وزیر جهاد کشاورزی بود. آیا این استیضاح کارشناسی است و به نظر شما در پشت پرده این استیضاح چه می‌گذرد؟


نه تنها طرح استیضاح وزیر جهاد کشاورزی بلکه همه استیضاح‌هایی که در چند ماه گذشته و کمتر از یک سال از آغاز به کار دولت در مجلس مطرح شده، کاملا سیاسی است.


طرح استیضاح‌های سریالی هیچ ارزش نظارتی ندارد و گروهی از نمایندگان که این مساله را مطرح کرده‌اند


به خاطر نظارت‌شان بر عملکرد وزارتخانه، بحث استیضاح را مطرح نکرده‌اند. این گروه از نماینده‌ها تنها می‌خواهند به تکلیف سیاسی خود عمل کنند. در هشت سال دوره احمدی‌نژاد بیشترین ضربه را به کشور زد و نمایندگان در تمام این مدت سکوت کرده بودند. تازه یادشان آمده که بگویند فعال سیاسی هستند!هدف آنها تنگ کردن عرصه بر حسن روحانی است و من امیدوارم که وزرا از این استیضاح‌ها هراسی نداشته باشند و نگران نباشند و کار خودشان را با قدرت انجام دهند. اتفاقا هر جلسه استیضاح می‌تواند فرصتی برای بیان برنامه‌های وزارتخانه‌های مختلف باشد. دولت هنوز یک سال کاری را تمام نکرده و هنوز نتوانسته برنامه‌هایش را اجرا کند. در هیچ کجای دنیا عملکرد دولتی که هنوز یک‌سالش نشده را بدون کار کارشناسی مورد بازخواست قرار نمی‌دهند. به هر حال به نظر من طرح این استیضاح‌ها سیاسی است و به هیچ عنوان نمی‌تواند در راستای منافع ملت و نظام باشد. شاید برخی به رانت‌هایی که می‌خواستند نرسیدند اما در هر صورت این بخشی از حق نمایندگان مجلس است. نمایندگان می‌توانند از حق خود در استیضاح وزرا استفاده کنند و وزرا هم نباید در این زمینه نگران باشند و باید با قدرت به فعالیت خود بپردازند. در نهایت مردم قضات خوبی هستند. این حرکت برخی از نمایندگان را جدی تلقی نمی‌کنند و در پایان سال این مردم هستند که این نمایندگان را استیضاح خواهند کرد.


طرح انتقال آب از خزر و خلیج فارس به فلات مرکزی سال‌هاست که مطرح بوده است. سال گذشته هم معاون وزیر نیرو در دولت دهم از کلید خوردن این طرح خبر داده بود. به نظر شما سرانجام این طرح به کجا خواهد انجامید؟


در حال حاضر این طرح قابلیت اجرایی ندارد. هزینه‌های انتقال آب خزر بسیار زیاد است و هیچ توجیه اقتصادی ندارد. آب این دریاچه برای انتقال باید تا ارتفاع 2500 متر پمپاژ شود و بیش از 360 کیلومتر انتقال داده شود. به این ترتیب هزینه آب در هر متر مکعب دو تا سه دلار می‌شود و این انتقال آب بسیار گران تمام می‌شود. اجرای چنین طرحی از نظر محیط زیستی هم بی‌نقص نیست و برای محیط زیست اشکالاتی ایجاد می‌کند. باید توجه داشت که طرح انتقال آب از دریاچه خزر به دریاچه ارومیه پایه علمی ندارد و شخصیت علمی خاصی از این طرح حمایت نکرده چرا که این طرح خواسته برخی افراد دارای منفعت فردی است. عده‌یی به‌دنبال این هستند که هیچ کدام از برنامه‌های دولت درخصوص احیای دریاچه ارومیه به اجرا درنیاید و بسیاری از آنها نیز انتقال آب از دریاچه خزر به دریاچه ارومیه را پیشنهاد می‌کنند که این امر پایه علمی ندارد. البته گفته شده که وزارت نیرو در حال مطالعه این طرح است. به هر حال مطالعه درباره این طرح و هیچ طرحی مشکلی ایجاد نمی‌کند.


شما از سوی رییس جمهور به عنوان دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه منصوب شده‌اید. با توجه به اینکه شما اهل آذربایجان هستید و شناخت کاملی نسبت به آن منطقه دارید وضعیت کنونی دریاچه ارومیه را چگونه ارزیابی می‌کنید‌؟


در حال حاضر مساله اصلی دولت در بحث آب احیای در‌یاچه ارومیه است. البته باید توجه داشت که درنهایت این دریاچه 10 سال دیگربه‌طور کامل احیا می‌شود. در حال حاضر آب رودخانه «واب» آب دریاچه را تامین می‌کند. هر چند به دستور رییس جمهور احیای این دریاچه نباید با هیچ مشکلی مواجه شود اما مشکل دریاچه ارومیه تنها با تکیه بر اعتبارات داخلی یا اندک کمک‌های خارجی حل نمی‌شود. اهالی استان هم باید دراحیای این دریاچه خود را موظف و سهیم بدانند. چالش‌ها و معضلات خشک شدن دریاچه ارومیه جان پنج میلیون نفر در سه استان آدربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان را تهدید می‌کند و در حال حاضر می‌توان آثار سوء‌ خشک شدن این سرمایه ملی را در تنفس کردن ریزگردهای نمک در تبریز و بالا رفتن میزان میانگین فشار خون در آذربایجان شرقی بیانگر آثار تخریبی و هر چند ادامه‌دار این پدیده خشکسالی است.


اکنون دریاچه ارومیه نزدیک به 2میلیارد مترمکعب آب دارد و درصورت احیا با اضافه شدن 12 تا5/12میلیارد مترمکعب، این رقم به حدود 5/14میلیارد مترمکعب می‌رسد. در حال حاضر همچنین غلظت نمک دریاچه ارومیه حدود 50درصد است که با اجرای عملیات احیا و نتایج آن، این رقم به 25درصد می‌رسد. در حال حاضر بحث نکاشت در زمین‌های حوزه این دریاچه مطرح است. تولید نباید مصرف‌کننده را قربانی کند. به هر حال باید توجه داشت که هر پروژه‌یی که در احیای دریاچه ارومیه پیشنهاد و اجرایی شود، مشکلاتی را برای عده‌یی از شهروندان و مردم اطراف دریاچه ایجاد می‌کند ولی بی‌ شک تبعات آن، بیشتر از تبعات خشکی کامل دریاچه ارومیه نیست. همیشه تصمیمات بزرگ در کنار منافع بسیار زیاد، یک سری آسیب‌هایی نیز دارد.





1393/4/15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن