تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به پاداش بهشت نمى رسد مگر آن كس كه باطنش نيكو و نيّتش خالص باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

سایت نوید

کود مایع

سایت نوید

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799773668




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مناقشه دو دولت برسر 3000 هزار دانشجوی بورسیه/ نشانه‌هاي رانت كم اما اشتباه بسيار


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
مناقشه دو دولت برسر "3000 هزار دانشجوی بورسیه"/ نشانه‌هاي رانت كم اما اشتباه بسيار
مناقشه‌ایی که در دو دولت تقریبا یک ماه با کش و قوس همراه است و تاکنون نتایج آن مشخص نشده، گویا قرار است، همچنان ادامه داشته باشد.


به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، گویا مشکلات و حاشیه‌های وزارت علوم از وزیر علوم گرفته تا معاونان نمی خواهد به اتمام برسد، چنانچه در كشورمان دلسوزی و پیشرفت علم جای خود را به حاشیه سازی داده است و فعالیتهایی که هنوز صحت و سقم آن مشخص نشده جای خود را به متهم کردن مسئولان کشوری در دو دولت قرار داده است و شاید تمامی این موارد به دلیل قرار داشتن در فصل تعطیل (تابستان ) است، اما در این میان هیچ کس به این نمی اندیشد که این حاشیه سازی ها و این متهم کردن‌هایی که در اصل باید به صورت نهفته میان مسئولان به نتیجه درست برسد، بهانه ایی شده تا دیگر کمتر به مسائلی همچون میزان رشد علمی و یا پیشرفت علمی توجه شود و این تفرقه و دوگانگی دقیقا همان موردی است که دشمنان به دنبال آن هستند.  


بنابراین گزارش، هنوز نتايج بسیاری از مشکلات دانشجویان،عزل و انتصابهای بی حد و بالای وزیر علوم مشخص نشده است که بحث بورسیه دانشجویان به میان آمده، بحثی که مهم و خیلی حساس است ،اما پاسخ آن کاملا روشن و شفاف است.


در اين ميان باید ببینیم که این مسئله 3000 هزار دانشجوی بورسیه از کجا آب می خورد؟ هم اکنون در چه مرحله ایی قرار دارد؟ مسئله‌ایی که حساس است و باید تکلیف آن هرچه زودتر بدون افزایش حاشیه های مختلف بررسی و حل شود.


تقریبا یک ماهی از نشست خبری (4خرداد) معاون دانشجویی وزیر علوم مي گذرد كه در آن ضمن تشریح تخلفات صورت گرفته در اعزام دانشجویان بورسیه در دولت گذشته، اعلام شد در سال های ۸۸ تا ۹۲، ۳۰۰۲ نفر از دانشجویان بدون آزمون به بورس داخل و خارج اعزام شدند. 
 
صدیقی در این نشست خبری، با اشاره به تخلفات گسترده صورت گرفته در دولت دهم در اعطای بورسیه به متقاضیان، آمار و ارقامی پیرامون این تخلف منتشر کرد که هر یک به تنهایی برای آتش زدن متقاضیان واجد شرایطی که نتوانسته‌اند در مدارج بالاتر پذیرفته شوند، کافی به نظر می‌رسد.


وی در این نشست خبری به این موضوع اشاره کرد که «دولت برای هر یک از دانشجویان بورسیه خارج بین ۶۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه می‌کند، البته این درحالی است که از میان این افراد معدل کارشناسی ۲۲۸ نفر کمتر از ۱۴ بوده که این رقم براساس آیین نامه ها می‌بایست بالای ۱۴ باشد، همچنین معدل ۳۰۵ نفر در دوره کارشناسی ارشد کمتر از ۱۶ بوده که این رقم نیز باید براساس آیین ‌نامه‌ها بالای ۱۶ باشد، وقتی دریابیم که «در پرونده ۲۳۵ نفر هیچ عددی به عنوان معدل درج نشده است»، تازه درخواهیم یافت که وقتی قرار بر جذب نور چشمی ها گذاشته شده، برای مسئولان جذب، نه تنها معدل پایین اهمیت نداشته، که اصلا وجود یا عدم وجود معدل به چشمشان هم نخورده است که اگر غیر از این بود، دست کم جای خالی آن را با عددی پر می‌کردند؛ مگر آنکه این دسته اصولا مدرک فارغ التحصیلی نداشته باشند و به یکباره از کارشناسی یا حتی پایین تر وارد دورره دکترای تخصصی شده باشند.


صدیقی در ادامه گفت:براساس آیین نامه،شرط سنی پذیرش دانشجویان بورسیه ۳۳ سال است در حالی که در پرونده  183نفر هیچ سند محضری برای خدمت پس از فارغ التحصیلی وجود ندارد.


خط خطی کردن کارنامه دیگران کار درستی نیست  
در ادامه این گزارش آمده است، معاون اول رییس‌جمهور طی دستوری خواستار برخورد با عاملان پرونده 3000 دانشجوی بورسیه، از وزارت علوم شده و تاکید کرده با جریان سوئی که در این ارتباط به وجود آمده برخورد شود، اما وزیر علوم دولت دهم اعلام کرده برخی رسانه‌ها درباره این بورسیه غیرقانونی "فضا سازی" کرده اند.


 کامران دانشجو وزیر علوم دولت احمدی نژاد، ادعا می کند که داستان 3000 هزار بورسیه فضا سازی است، چنانچه وي در حاشیه عیادت از آیت‌الله مهدوی کنی در پاسخ به سؤالی درباره ادعای مطرح شده در خصوص 3 هزار بورسیه غیرقانونی در دولت قبل گفت: خط خطی کردن کارنامه دیگران کار درستی نیست. 
 
وی افزود :دیروز مسئولان وزارت علوم به مجلس رفتند و در این باره صحبت کرده و مشکل خاصی هم نبوده است و من می‌خواهم که دولت جدید کارنامه خود را ارائه دهد، این دولت نیز بیاید و بگوید چه کار کرده؛ در زمان ما رتبه علمی  كشور 13 بوده است و متوسط رشد علمی دنیا را داشته‌ایم و در منطقه اول شده‌ایم. آنها بیایند بگویند از نظر علمی رشد بیشتر شده و چه میزان عضو هیأت علمی جذب کرده‌اند،ما وقتی وارد وزارت علوم شدیم ،کارنامه قبلی‌ها را غلط‌گیری نکردیم و اساسا غلط‌گیری کارنامه دیگران کار دولت‌های ضعیف است و دولت قوی کارنامه خود را با دیگران مقایسه می‌کنند.


وي ادامه داد:ما اعلام کردیم در طول 4 سال 140 هزار مقاله علمی ثبت‌شده داشته ايم ولی این رقم در طول دوران اصلاحات 9 هزار مقاله بوده است.کار یک مجموعه قوی این نیست که دولت قبلی را خراب کند و بر روی خرابه‌های آن، خود را آباد نمایند، شاید با این مسئله می‌خواهند ضعف‌های خود را بپوشانند. 
 
 رییس دانشگاه آزاد پاسخ می دهد  
 حميدرضامیرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت : حق کسانی که همزمان با این 3000 دانشجو که‌ غیرقانونی بورس شده‌اند و متقاضی دریافت بورس بوده‌اند، از بین رفته است. اکنون با مشخص شدن این تخلفات، باید به کسانی که حق آنها ضایع شده پاسخ قانع‌کننده داد. به هر حال این امر سرنوشت برخی ‌افراد را تغییر داده‌ و حتی شاید موجب شده برخی ‌نخبگان ما که ترجیح می‌دادند در ایران بمانند، از کشور بروند. 


معاون پارلمانی وزارت علوم پاسخ می دهد
 در ادامه نصیری‌قیداری معاون پارلمانی وزارت علوم گفت: پرونده دانشجویان متخلف بورسیه به دور‌ دوم ریاست جمهوری احمدی نژاد یعنی از سال 88 تا 92 برمی گردد و هم‌اکنون همه مسئولان بر این باورند، بیشترین بار تخلف بر دوش مسئولانی است که حکم بورسیه را با رانت و سیاسی‌بازی به افراد داده‌اند که در این میان، وزارت علوم در دولت یازدهم از مقصر نبودن‌ دانشجویان در این فرایند گفته و حمایت خود از آنان را تا پایان تحصیلشان ادامه می‌دهد. چنانچه بخش عمده‌‌ای از تخلفات آموزشی که از دولت گذشته مانده و در همانجا صورت گرفته، به گونه‌ای است که در آن دانشجو چندان مقصر نیست و با این نگاه، دولت یازدهم اهتمام خود را در حمایت کلی از دانشجویان دارد. 
 
 عضو کمیسیون مجلس پاسخ می دهد/ نشانه‌های رانت کم اما اشتباهات بسيار
 در ادامه جواد هروی، عضو کمیسیون آموزش مجلس درباره این موضوع اظهار داشت:‌ پرونده بورسیه‌ها در کمیسیون در حال بررسی است و کمیته تشکیل شده در حال بازبینی و بازیابی مصادیق است. همچنین باید این را بگویم که تاکنون مواردی دیده شده‌ که در این پرونده خلاف‌هایی صورت گرفته‌ است و در حقیقت‌ تخلفاتی صورت گرفته و ‌متأسفانه کسانی توانسته‌اند از این فرصت استفاده کنند. 
 
وی گفت: اما اینکه افراد سرشناس و یا افراد خاصی توانسته‌اند از این رانت‌ بهره ببرند، هنوز در حال بررسی است. تا اینجای کار نشانه‌های رانت کم بوده، ولی اشتباهات بسیار بوده است. 
 
وی در پاسخ به اینکه این کار به دستور چه کسی انجام شده؟ گفت: در اینجا بحث رئیس جمهور وقت، فعلا مطرح نیست؛ اما بحث این است که چرا شورای بورس به جای وزیر تصمیم‌گیری کرده است ‌و اینکه آیا این دستورها صریح بوده یا نه، از موضوعات مطرحی است که در حال شفاف‌سازی است. 
 
برای این کار ما در حال بررسی تک تک پرونده‌ها هستیم و با بازبینی پرونده نفر به نفر به دنبال این هستیم که آیا دستور صریحی در آن بوده یا نه، و احتمالا کمی طول بکشد. 
  
بیشتر‌‌ تخلفات در بحث سن و معدل افراد دريافت كننده بورس بوده است
وی در خصوص تخلفات روی داده در پرونده‌ها نیز گفت: موارد بسیار‌ بوده است، ولی بیشتر‌‌ تخلفات در بحث سن و معدل افراد بورس ‌بوده؛ یعنی در برخی ‌موارد شرط معدل که لازمه دریافت بورس است، رعایت نشده و در برخی دیگر نیز شرط سني رعايت نشده‌ و افراد دريافت كننده بورس سن بیشتری نسبت به حد نساب داشته‌اند. 
 
هروی تصریح کرد : ما شرط معدل 14 و 16 را در بحث معدل و میزان سن مشخص را برای دریافت بورس برای اشخاص داریم که یا رعایت نشده و تخلف‌ شده ‌یا اینکه اشتباه شده و در پرونده به دقت بررسی نشده‌اند، موارد دیگر این پرونده و ابعاد دیگر آن نیز در حال بررسی است. 
 
همچنین همه اعضای هیأت علمی دانشگاهای سراسری کشور، حدود 20177 نفر است.حال چگونه امکان دارد‌ در دولت گذشته، 18 هزار تن جذب هیأت علمی شده باشند؟ ‌این نوع آمار دادن و عدم شفافیت و اطلاعات دقیق ندادن، باعث ایجاد مشکلات در این گونه موارد می‌شود. 


در ادامه به سراغ یکی از 5 عضوی رفتیم که مسئول پیگیری این امر شدند، حسن مسلمی نائینی معاون سابق بورس وزارت علوم یکی از 5عضوی است که مسئول پیگیری این امر شده است.


 وی در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران گفت :قرار بر این شده که هیچ یک از اعضای این کمیته تا نهایی نشدن نتايج هیچ مصاحبه‌اي نداشته باشند.


وی افزود:کلیه اخبار در این رابطه توسط سخنگوی این کمیته اعلام می شود و نتيجه این موضوع تا یکی دو هفته دیگر مشخص می شود.
 
براساس این گزارش، حالا مقرر شده نتیجه این امر تا دو هفته آینده مشخص شود، سوالی که اینجا مطرح می شود این است که ما در هر دولت شاهد چنین اعمالی حالا با صحت تایید شده یا به صورت کذب  بوده‌ایم،چرا مسئولانی که در ابتدای قبول سمت خود با تمام نیرو اعلام می کنند که تمام تلاش خود را در جهت احیای علم و پیشرفت آن به کار می گیرند در نیمه راه دست به چنین اعمالی می زنند؟


این امر ناشی از چیست که در ابتدای کار هر دولت حاشیه‌هایی در این خصوص به گوش می رسد؟ غافل از آنکه شايد دولتی که برسر کار است، نیز چنین فعالیتهایی دارد و این فعالیتها تا کی و چه زمانی ادامه دارد؟ 








انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن