محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844385018
دفن مردگان در پارک آزاري براي شهروندان ندارد
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دفن مردگان در پارک آزاري براي شهروندان ندارد
قرار نيست تمام بار بهشت زهرا يا آرمستان مركزي تهران را پاركها بردوش بكشند. آقاي عبداللهي ميگفتند: درصورتي كه بتوانيم بيش از 80 آرامستان قديمي و متروكه تهران را احيا كنيم، بيش از 10 درصد به حجم بهشتزهرا اضافه خواهد شد.
کد خبر: ۴۱۳۶۸۸
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۶:۲۸ - 06 July 2014
دو هفته اخير با انتشار اظهارات جنجالبرانگيز يكي از اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران درمورد دفن مردگان در پاركهاي عمومي شهر تهران، موجي از انتقادها و نظرات مختلف و بعضا مخالفي را به دنبال داشت كه حتي طرح اين مساله را دور از شأن و منزلت مديريت شهري ميدانستند. اين موج كه اين روزها به يكي از بحثهاي داغ محافل خانوادگي، خصوصي و به ويژه شبكههاي اجتماعي تبديل شده، ميرود تا به نوعي به يكي از سوژههاي چالشبرانگيز شوراي شهر و مديريت شهري بدل شود.
در این باره اعتماد صحت و چگونگي آن را با معصومه آباد، عضو شوراي شهر و طراح اصلي اين پيشنهاد به گفتوگو پرداخت. دراين گفتوگو وي ضمن دفاع از سخنان خود به تشريح جزييات و ديدگاههاي مختلف و پاسخ به سوالات منتقدان اين طرح پرداخته است. گفتوگويي با محوريت آرامستانها و تقديم به «مردگان!»
خانم آباد از زماني كه بحث دفن مردگان درپاركها از زبان شما مطرح شده است، واكنشهاي مختلفي دراين زمينه را به دنبال داشته. جمعي ميگويند از سخنان شما سوء تعبير شده و برخي ديگر ميگويند، اين هم از آن اظهارنظرهاي غيركارشناسي است. در فضاهاي مجازي و شبكههاي اجتماعي اظهارنظرهاي تند و مخالفتهاي شديدي به اظهارات شما شده است. واقعا نظر شما اين بوده كه مردگان را درپاركها دفن كنيم؟
جواب به اين سوال هم «بله» است و هم «خير». بله از اين جهت كه به هر حال من بودم كه اين پيشنهاد را مطرح كردم و «خير» از اين جهت كه منظور من دقيقا اين نبوده است.
نظرتان «دقيقا» چه بوده است؟
من نگفتم كه در «تمام» پاركها مردگان را دفن كنيم بلكه منظورم دفن مردگان در يكسري پاركهاي بزرگ مثل پارك جنگلي چيتگر يا سرخه حصار و... بود. آن هم پس از يك بررسي و تحقيق كارشناسي. بايد پخته شود. چه اشكالي دارد كه قسمتي از يك پارك وسيع از پارك جدا شود و در جداگانهيي براي آن بگذارند و آن را تبديل به آرامستاني محلي كنند؟! البته منظورم فقط پاركها هم نبود. ما قطعات زمينهاي بزرگي در تهران داريم كه براي آنها كاربريهاي چندگانه خدمات شهري در نظر گرفته شده است. ما ميتوانيم بخشي از اين زمينها را براي احداث اين آرامستانهاي محلي اختصاص دهيم. اين مساله، موضوع جديدي نيست. در بسياري ديگر از نقاط جهان هم آرامستانها در فضاهاي شهري احداث ميشوند. چرا؟ چون اين يك نياز و ضرورت زندگي و فضاي شهري است. درمديريت شهري و فضاهاي شهري، بايد از هركاري كه هزينهها و زمان را كاهش دهد، استقبال كرد. بگذريم از اينكه آرامستانها كاربرد اخلاقي و تربيتي هم دارند. دركنار اين نقاط درتهران بيش از 140 آرامستان قديمي و متروكه وجود دارد كه عمدتا در كنار يا حاشيه امامزادهها بنا شدهاند. ميتوانيم اينها را احيا كنيم. احياي اين گورستانها ميتواند به رونق بافت شهري نيز كمك كند.
ولي آرامستانها كه جزو خدمات هفتگانه شهري نيست.
ميتواند باشد. اين بخشها و طبقهبنديها را ما مشخص كردهايم. ميتواند جزو خدمات فضاي سبز باشد.
اما فكر نميكنيد كه احداث گورستانها در داخل پاركها با كاربري اين پاركها منافات داشته باشد؟
نه به هيچوجه. چه منافاتي؟
مثلا از نظر روحي – رواني. تصور نميكنم هيچ كس تمايل داشته باشد كه همراه خانوادهاش به پاركي برود كه در آن گورستاني داير شده و كنار قبرهاي مردگان فرشي پهن و پيكنيكي برپاكند!
اولا ما كه نميگوييم اين اتفاق در تمام پاركها بيفتد. شايد پاركهايي كه اين شرايط را داشته باشند اندك باشند. ثانيا براساس اصول مديريتي، اين سياستگذاران و مديران شهري هستند كه در طراحيهاي خود بايد به گونهيي عمل كنند كه علاوه بر پيوستهاي فرهنگي، اجتماعي و...، به يك طرح مقبوليت و مشروعيت ببخشند. وقتي شما طرحي را مطابق با فرهنگ و عرف و نيازهاي اجتماعي يك جامعه تعريف كنيد، مسلم بدانيد كه جامعه نيز آن را ميپذيرد.
همان طور كه درخيلي از كشورهاي و كلانشهرهاي توسعهيافتهتر و بزرگتراز ما نيز توسعه نقش اموات را از توسعه فضاهاي شهري جدا نميدانند. من فكر ميكنم، اين واكنشها بيشتر، واكنشهايي احساسي و زودگذر ناشي از عدم درك درست موضوع است تا يك نگاه منطقي وعلمي. من نميدانم چرا در كشور ما هر موضوعي كه مطرح ميشود به جاي بحث كارشناسي سريعا وارد فضاي سياسي يا احساسي ميشود؟!
گفتيد دربسياري از شهرهاي جهان هم آرامستانها درداخل شهرها احداث ميشوند. ميتوانيد چند شهربزرگ جهان را نام ببريد كه امروز و در قرن بيست و يكم هم آرامستانهاي داخل شهرآنها فعال است و مردم مردگانشان را در آنها دفن ميكنند؟
بله. لندن، پاريس، رم و...
شما ميگوييد، «مديريت» شهري ميتواند ذايقه و سليقه مردم را نيز تحت تاثير قرار دهد يا حتي آن را تغيير دهد اما فكر نميكنيد كه بهتر باشد در اين مورد از خود مردم نظرخواهي شود؟
اين كار قبلا در قالب يك پروژه انجام شده است از سوي مركز مطالعات شهرداري تهران. اصلا خود آقاي عبداللهي، معاون خدمات شهري شهرداري، اين گزارش را به صحن شورا آورد و قرابت كرد.
مضمون اين گزارش چه بود؟
براساس آنچه آقاي عبداللهي ميگفت مطالعه آنها حكايت از آن دارد در نقاطي از تهران كه بافتهاي قديمي و مسكوني از بين رفته و جاي خود را به فضاهاي مدرن و تجاري و... داده است، مردم با احداث آرامستان دراين محلهها مخالفت كردهاند ولي درعوض درمحلههايي كه بافت مسكوني و به ويژه قديمي دارد، از اين پيشنهاد استقبال كردهاند.
حتي اگر بپذيريم كه گورستانهايي در پاركهاي بزرگ تهران احداث شود، باز هم ابهامات و مسائل فراوان ديگري وجود خواهد داشت مثلا مسائل زيستمحيطي. فكر نميكنيد، احداث آرامستان در پارك روي سلامت شهروندان به طرق مختلف مانند نفوذ آلودگي در آبهاي زيرزميني و در نهايت آب شرب شهروندان يا اشاعه انواع بيماريها موثر باشد؟
در مورد «آب» قبل از احداث هر گورستاني بايد خاك آن پارك آزمايش شود تا ميزان نفوذ آن مشخص شود. در بقيه موارد هم با كارشناسيهاي موثر و دقيق ميتوان از تمامي مشكلات احتمالي زيستمحيطي و خطرهايي كه براي سلامت انسان دارد پيشگيري كرد. پس اصلا جاي نگراني وجود ندارد.
همان طور كه قبلا هم گفتيم، يكي ديگر از دغدغههاي مردم، مشكلات احتمالي روحي- رواني ناشي از اجراي اين طرح است. احداث چنين گورستانهايي در محلهها و ديدن مراسمهاي هرروزه مراسمهاي سوگواري و تشيع جنازه و از اين دست، ميتواند براي شهروندان چنين جامعهيي خطرناك باشد. با اين نظر مخالفيد؟
خب ميتوان با جانمايي درست اين گورستانها كاري كرد كه مردم، حداقل تماس را با آن داشته باشند و مجبور نباشند هرروز شاهد مراسم عزاداري و... باشند. ببينيد، قرار نيست اين گورستانها در زمينهاي متروكه خالي خيابانهاي محل زندگي ما باشند بلكه بايد در زمينهاي بزرگي كه به نوعي از بطن زندگي و خانههاي شهروندان دور و درعين حال نزديك آن هم باشند، احداث شوند نه در پاركهاي محلي كوچك و بزرگ خيابانها و محلات.
از لحاظ مذهبي چطور؟ احداث آرامستانها در محل زندگي شهروندان و جايي كه بچههاي آنها بازي ميكنند و محل رفت و آمد است، بيحرمتي به مردگان نيست؟
اتفاقا از لحاظ مذهبي، احداث گورستانها ميتواند اثرات تربيتي و روحي و معنوي فراواني را براي شهروندان يك محله به دنبال داشته باشد. شما وقتي درتشيع جنازه اموات شركت ميكنيد، گام موثري درمورد دنيا و آخرتتان برداشتهايد. مرگ را بيشتر لمس و آن را به عنوان جزيي جداييناپذير از زندگي بيشتر درك ميكنيد. شايد براي همين هم بوده كه در طول تاريخ، اكثرا گورستانها دركشور ما در داخل شهرها و روستاها بودهاند.
نكته ديگر در مورد ظرفيت اين آرامستانهاست. مگر يك گورستان كوچك در يك پارك چقدر ميتواند ظرفيت داشته باشد كه بتواند جوابگوي بيش از 180 فوت شده روزانه تهران را بدهد؟
قرار نيست تمام بار بهشت زهرا يا آرمستان مركزي تهران را پاركها بردوش بكشند. آقاي عبداللهي ميگفتند: درصورتي كه بتوانيم بيش از 80 آرامستان قديمي و متروكه تهران را احيا كنيم، بيش از 10 درصد به حجم بهشتزهرا اضافه خواهد شد. حالا اگر پاركها هم بتوانند 10 تا 20 درصد ديگر به افزايش اين ظرفيت كمك كنند، خودش رقم قابل توجهي است.
و سخن آخر...
رويكرد تهران بايد به سمت محله محوري باشد. وقتي اين رويكرد را قبول داشته باشيم بايد اجزاي آن را هم بپذيريم. آرامستانها نيز جزيي از زندگي هستند. در تمام دنيا هر طرح و پيشنهادي كه مطرح ميشود اول سود و زيان آن سنجيده ميشود و بعد از كار كارشناسي درمورد آن تصميمگيري ميشود. شما اگر دريك روز پنجشنبه يا جمعه سري به بهشت زهرا بزنيد، با چنان موجي از ترافيك روبهرو ميشويد كه به قول معروف كلافهتان ميكند و پشيمان ميشويد. اينجاست كه از خودتان سوال ميكنيد: واقعا ارزشاش را داشت؟ خب اين سوال را بايد اينجا هم از خودمان بپرسيم. آيا صرف هزينه و زماني گزاف براي رفتن به سر قبر اموات ارزش آن را ندارد كه گورستانهايمان را به داخل محلهها و نزديكي خودمان منتقل كنيم تا دسترسي به آنها آسانتر شود؟ الان بسياري از خانوادهها سال تا سال هم نميتوانند سر قبور عزيزانشان بروند. يعني موقعيتش را ندارند.
پس همچنان مصمم هستيد كه براي اين طرح تلاش كنيد...
بله. چون معتقدم اين طرح به صلاح شهر و توسعه آن است. پس همچنان اميدوارم كه در آيندهيي نزديك اين طرح به مرحله اجرا درآيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
پیشنهاد دفن مردگان تهرانی در بوستانها / فراخوان برای نماد میدان انقلاب
اجتماعی شهری اخباری شهری در هفته ای که گذشت پیشنهاد دفن مردگان تهرانی در بوستانها فراخوان برای نماد میدان انقلاب پیشنهاد جایزه شهید بهشتی در حوزه شوراها و پیشنهاد دفن مردگان تهرانی در بوستانها پیش بینی آلودگی هوا تعیین تکلیف نماد میدان انقلاب تا پایان سال 93 و از مهمتپارکها، گزینه نامناسب برای دفن اموات
پارکها گزینه نامناسب برای دفن اموات تا وقتی پارکها و بوستانهای شهری هستند هیچ وقت اموات روی زمین نمیمانند این جدیدترین ایدهای است که برای دفن اموات تهرانی پس از تکمیل ظرفیت تنها آرامستان پایتخت مطرح شده است این ایده جدید و البته عجیب از دل جلسه روز گذشته شورای شهر تهران بفلسفه دفن مردگان در خاک
فلسفه دفن مردگان در خاک مانمی توانیم به فلسفه واقعی بسیاری از احکام الهی دست یابیم و تنها می توانیم به پاره ای از حکمت های آن پی ببریم به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز یکی از شبهات که توسط برخی مطرح می گردد در خصوص علت دفن مردگان است که در این مختصر بپیشنهاد دفن اموات در پارکها
سهشنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۰ معصومه آباد و غلامرضا انصاری دو عضو شورای شهر تهران صحبتهای جالبی درخصوص ایجاد گورستان در پارکها و اماکن تفریحی مطرح کردند و این در حالی بود که برخی از اعضا به گونهای نسبت به این موضوع اعتراض داشتند به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایرانآخرین وضعیت دختران حادثه دیده پارک ارم
آخرین وضعیت دختران حادثه دیده پارک ارم پرونده حادثه هولناک پارک ارم که جان سه دختر دانشجو را به مخاطره انداخته است پس از گذشت 47 روز هنوز به سرانجامی نرسیده ودر هالهای از ابهام است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس حوادث جام نیوز به نقل از ایران در شامگاه جمعه 19شهرداررشت: توسعه شهری در گرو ارائه اطلاعات صحیح توسط شهروندان است
شهرداررشت توسعه شهری در گرو ارائه اطلاعات صحیح توسط شهروندان است رشت - ایرنا - شهردار کلانشهر رشت گفت توسعه و ساماندهی مطلوب شهری در گرو همکاری مردم و ارائه اطلاعات صحیح توسط شهروندان به ماموران ممیزی شهرداری است محمد ابراهیم خلیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بکشف 109 قطعه ماهی قزل آلای خال قرمز در پارک ملی لار
کشف 109 قطعه ماهی قزل آلای خال قرمز در پارک ملی لار سرپرست پارک ملی لار از دستگیری متخلفین صید غیرمجاز در پارک ملی لار خبر داد به گزارش حوزه محیط زیست باشگاه خبرنگاران نقی میرزاکریمی با اعلام این خبر گفت محیط بانان پارک ملی لار در 48 ساعت گذشته در حین گشت و کنترل منطقه موفق بکشف و ضبط 34 قطعه ماهی قزل آلای خال قرمز در پارک ملی لار
کشف و ضبط 34 قطعه ماهی قزل آلای خال قرمز در پارک ملی لار محیط بانان پارک ملی لار در هفته جاری حین گشت و کنترل منطقه متوجه حضور یک گروه متخلف شده که سریعاً جهت دستگیری آنها وارد عمل می شوند به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران نقی میرزاکریمی گفت محیط بانان پارکامنیت پارکها و تفرجگاهها در ماه رمضان تقویت می شود
اطلاعیه پلیس امنیت پارکها و تفرجگاهها در ماه رمضان تقویت می شود نیروی انتظامی به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد امنیت پارکها و تفرجگاه ها توسط ماموران و یگانهای انتظامی برای حضور مردم در زمان افطار و بعد از آن تقویت خواهد شد ۱۳۹۳ چهارشنبه ۴ تيرفردا صورت میگیرد امحای 500 کیلوگرم مواد مخدر در پارک ساحلی یاسوج
فردا صورت میگیردامحای 500 کیلوگرم مواد مخدر در پارک ساحلی یاسوجدبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کهگیلویه و بویراحمد از امحای 500 کیلوگرم مواد مخدر در پارک ساحلی یاسوج خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج صبح امروز سید ناصر رضایی در همایش تجلیل از فعالان عرصه مبارزه بانخست وزیر روسیه خبر داد لزوم ارائه گذرنامه خارجی توسط شهروندان جامعه همسود از سال آینده
نخست وزیر روسیه خبر دادلزوم ارائه گذرنامه خارجی توسط شهروندان جامعه همسود از سال آیندهنخست وزیر روسیه اعلام کرد از سال 2015 ورود شهروندان کشورهای مشترکالمنافع به روسیه تنها با ارائه گذرنامه خارجی امکانپذیر خواهد بود به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک دیمیتری مدودف نخستستاری خبر داد فروش ۱۰ هزار میلیارد ریالی پارک علم و فناوری پردیس در سال گذشته
ستاری خبر دادفروش ۱۰ هزار میلیارد ریالی پارک علم و فناوری پردیس در سال گذشتهمعاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تاکید بر ضرورت درآمدزا کردن فعالیتهای پژوهشی در کشور از فروش ۱۰ هزار میلیارد ریالی پارک علم و فناوری پردیس در سال گذشته خبر داد به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارسمجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی: اعدام شهروندان بیگناه عربستانی را محکوم میکنیم
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اعدام شهروندان بیگناه عربستانی را محکوم میکنیممجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در بیانیهای صدور حکم اعدام برای ۲۶شهروند عربستانی را محکوم کرد به گزارش خبرگزاری فارس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در بیانیهای صدور حکم اعدام برای 26شهروند عربستانی رمدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سبزوار خبر داد مصرف بیش از 5 میلیون متر مکعب آب توسط شهروندان سبزواری
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سبزوار خبر دادمصرف بیش از 5 میلیون متر مکعب آب توسط شهروندان سبزواریمدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سبزوار از مصرف بیش از 5 میلیون مترمکعب آب توسط شهروندان سبزواری طی سه ماهه نخست سال جاری خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از سبزوار محمدرضا آغشته صبح امروز در نشهربازی های فعال اصفهان شایسته نام اصفهان و شهروندانش نیستند
استانها جنوب اصفهان شفیعی شهربازی های فعال اصفهان شایسته نام اصفهان و شهروندانش نیستند اصفهان - خبرگزاری مهر مدیر کل استاندارد استان اصفهان گفت شهربازی های فعال اصفهان حد اقلهای الزامات استاندارد را دارا هستند ولی شایسته نام اصفهان و شهروندانش نیستند به گزارش خبرگزاری مهمجمع جهانی تقریب صدور حکم اعدام برای شهروندان عربستانی را محکوم کرد
مجمع جهانی تقریب صدور حکم اعدام برای شهروندان عربستانی را محکوم کرد خبرگزاری رسا ـ مجمع تقریب مذاهب اسلامی در محکومیت حکم اعدام برای شهروندان عربستانی بیانیهای صادر کرد به گزارش خبرگزاری رسا مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در بیانیه ای صدور حکم اعدام برای 26شهروند عربستانی را محبیانیه مجمع تقریب مذاهب اسلامی در محکومیت حکم اعدام برای شهروندان عربستانی
دین و اندیشه بیانیه مجمع تقریب مذاهب اسلامی در محکومیت حکم اعدام برای شهروندان عربستانی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در بیانیه ای صدور حکم اعدام برای ۲۶ شهروند عربستانی را محکوم کرد به گزارش خبرگزاری مهر در این بیانیه آمده است با نهایت تاسف خبر حکم اعدام صادر شده از سوی دادگ-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها