محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845289028
چرا آیت الله حذف شدنی نیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا آیت الله حذف شدنی نیست؟
در دهه 60 و 70 هاشمی در کنار تمام طرفدارانی که داشت، با انتقادات جدی نیز روبه رو بود، انتقادهایی که گاهی از سوی برخی دوستان و همرزمان قبل از انقلاب او مطرح می شد. جنس انتقادات مطرح شده نسبت به هاشمی بیشتر جنبه مدیریتی داشت که مربوط به اختلاف سلیقه هایی می شد که میان نیروهای انقلاب وجود داشت.
نامه نیوز: سرپرست وزارت کشور، رئیس مجلس شورای اسلامی، امام جمعه موقت تهران، جانشین فرمانده کل قوا، رییس جمهوری، رئیس مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ در طول 35 سال گذشته هیچ کس جز آیت الله هاشمی رفسنجانی این همه مناصب سیاسی انتخابی و انتصابی را در اختیار نداشته است. همین تجربه و حضور در صحنه سیاسی کشور باعث شده است تا تحلیل ها و سخنانش، حرف و حدیث های فراوانی به دنبال داشته و زمینه ساز واکنش های فراوانی شده است.
هاشمی رفسنجانی به دلیل سابقه گرانبهایش در حکومت داری، نزدیکی به امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، سعی کرده است با ارائه تحلیل های متفاوتی نسبت به دیگر افراد که سابقه کمتری در کشورداری و امور اجرایی و قانون گذاری دارند، شرایط کشور را برای مردم تحلیل کند. این تفاوت، چندان به مذاق برخی از افراد جامعه خوش نمی آید و این تحلیل ها از نظر آنان، انحراف از انقلاب و آرمان هاست.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام از دهه 60 تا به امروز از خود یک چهره فراجناحی ارائه داده است و حتی زمانی که سران کشور به دو گروه راست و چپ تقسیم می شدند و درگیری و اختلاف های سیاسی زمینه ساز بحران های اساسی در کشور شده بود، هاشمی نقش میانجی را بازی می کرد. بررسی خاطرات آیت الله هاشمی و روایت مسئولان وقت ایران به ویژه در دهه 60 به خوبی نشان می دهد که هاشمی نقش توزان دهنده دو گروه سیاسی در کشور بوده است.
دهه 70 و تشکیل دولت از سوی او نیز بیانگر جریان اعتدال بود. استفاده از سلیقه های مختلف در دولت سازندگی به ویژه در دولت اول خود، به خوبی نشان می داد که خاستگاه هاشمی رفسنجانی نه چپ بود و نه راست و رئیس دولت های پنجم و ششم، استفاده از تمام ظرفیت های سیاسی را در دستور کار خود قرار داده است.
در دهه 60 و 70 هاشمی در کنار تمام طرفدارانی که داشت، با انتقادات جدی نیز روبه رو بود، انتقادهایی که گاهی از سوی برخی دوستان و همرزمان قبل از انقلاب او مطرح می شد. جنس انتقادات مطرح شده نسبت به هاشمی بیشتر جنبه مدیریتی داشت که مربوط به اختلاف سلیقه هایی می شد که میان نیروهای انقلاب وجود داشت.
ظهور نیروهای جدید انقلاب و انتقال قدرت از نسل اول به نسل دوم انقلاب اما برای هاشمی رفسنجانی داستان دیگری را رقم زد تا وی مجبور شود، در عین حفظ فراجناحی بودن به جناح های سیاسی کشور نزدیک شود. پایان دوران ریاست جمهوری آیت الله همراه با انتقادهای بی رحمانه، جوانانی به عنوان جناح چپ همراه شد. کسانی که اعتقاد داشتند تمام مشکلات کشور در آن مقطع زمانی، حاصل اشتباهات هاشمی رفسنجانی است. این گروه که بعد از انتخابات دوم خرداد سال 76 به جریان اصلاحات معروف شد، در جریان انتخابات مجلس ششم، هاشمی رفسنجانی را مورد شدیدترین حملات قرار داد، حملاتی که تا آن زمان بی سابقه بود.
هاشمی رفسنجانی، بعد از پایان دوران ریاست جمهوری بازهم تصمیم گرفت، فضای پارلمان را تجربه کند و همین زمینه ساز حملات به او شد و در مقابل چپ ها، راست گرایان به حمایت از هاشمی پرداختند و در انتخابات مجلس ششم از او به عنوان سرلیست خود در انتخابات استفاده کردند. حملات بی رحمانه اصلاح طلبان جوان به هاشمی باعث شد تا او به عنوان نفر آخر تهران راهی مجلس شود و بعد از آن هم به دلیل این حملات از نمایندگی مردم تهران استعفا دهد تا مشخص شود فضای پیش روی هاشمی، با دهه 60 و اوایل دهه 70 متفاوت است.
حضور ˈسید محمد خاتمیˈ در راس قوه مجریه و سعه صدر هاشمی در برخورد با این مخالفان و تندروی های قسمتی از جریان اصلاحات و حذف آنان از قدرت، باعث شد تا هاشمی بعد از انتخابات مجلس ششم، به اصلاح طلبان نزدیک شود و از دولت خاتمی در مقابل حملات گاهی بی رحمانه راست گرایان دفاع کند. همین رفتار هاشمی با دولت اصلاحات به ویژه حمایت های او از دولت در نماز جمعه تهران، باعث شد اینبار راست گرایان به مقابله با هاشمی بپردازند.
در دهه 80، هاشمی اینبار با جریان جوان راست که بعدها به نام اصول گرایی معروف شد، سروکار داشت. ظهور ˈمحمود احمدی نژادˈ در سیاست ایران، شاید برای هاشمی سخت ترین سال های سیاست ورزی او بود. احمدی نژاد در دو انتخابات ریاست جمهوری 84 و 88 حملات و اتهامات سنگینی را متوجه هاشمی کرد. رئیس دولت نهم در انتخابات سال 88و در مناظره با مهندس میرحسین موسوی، هاشمی رفسنجانی را به کارشکنی و حتی تلاش برای سرنگونی دولت او متهم کرد.
شاه بیت سخنان رئیس دولت های نهم و دهم در هشت سال ریاست جمهوری اش حمله به هاشمی و نزدیکان او بود. هاشمی در این دوران بیشتر سعی کرد سکوت کند و به جز چند نامه و چند سخنرانی که در آنها در مورد آینده کشور و اندیشه احمدی نژاد و دوستانش هشدار داده بود، دیگر سخنی به میان نیاورد.
دهه 90، پایانی بود برای سختی های آیت الله، چون او توانسته بود بعد از آن تهمت ها، یکی از نزدیک ترین یاران خود را با مدیریت انتخابات راهی خیابان پاستور کند تا ˈحسن روحانیˈ جانشین احمدی نژاد شود.
نقش رییس جمهوری سازی هاشمی که تقریبا برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی شکل گرفت، زمینه ساز ظهور منتقدان جدیدی شد. کسانی که به هر بهانه و بعد از هر سخنرانی به هاشمی حمله می کردند و او را در مقابل امام قرار می دادند و می گفتند که دوست دیروزشان از خط امام فاصله گرفته است.
مدیریت این حملات اینبار برعهده، برخی روحانیون در قم مانند، آیت الله مصباح یزدی، جبهه پایداری و روزنامه کیهان در تهران بود. این گروه که هاشمی را مغز متفکر دولت روحانی می دانند و از نزدیکی بیش از حد روحانی با هاشمی وحشت دارند، با این حملات در کنار تخریب هاشمی به دنبال از کار انداختن دولت روحانی هستند. این جریان اعتقاد دارد که زدن هاشمی رفسنجانی یعنی زدن حسن روحانی.
همانطور که مشاهده شد، هاشمی به جز دهه 60 که قهرمان سیاسیون ایرانی بود، در سه دهه بعدی با سیل منتقدان روبه رو بود. منتقدانی که تندروی وجه اشتراک آنان در مقابل خط فکری هاشمی بود. تندروی در مقابل اعتدال شکل می گیرد و این گروه های نیز از رفتار فراجناحی هاشمی رفسنجانی در عذاب بودند و سعی می کردند، هاشمی را از مسیر خارج کنند.
این جریان های تندرو، سعی کردند که هاشمی رفسنجانی را حذف کنند. تئوری که اما با توجه به ریشه دار بودن آیت الله در فضای سیاسی کشور و شناخت بهتر زمین بازی نسبت به رقبا، با شکست روبه رو شد. این بازی حتی به گونه ای رقم خورد که مخالفان هاشمی رفسنجانی از صحنه سیاسی کشور حذف شدند. تندروهای چپ بعد از حضور مقطعی در صحنه سیاسی کشور دیگر نتوانستند خود را بازسازی کنند و در حاشیه سیاست ایران باقی ماندند. احمدی نژاد نیز که تمام تلاش خود را انجام داد تا تفکر هاشمی را حذف کند، کلید پاستور را به دستان کسی سپرد که در فضای سیاسی ایران از او به عنوان «هاشمی ثانی» یاد می کنند.
مصباح یزدی و جریان پایداری به شدت از این موضوع که هاشمی و روحانی بتوانند اکثریت مجلس و خبرگان رهبری را دراختیار بگیرند در هراس هستند و به خاطر همین حملات گسترده به هاشمی را در این ماه ها و روزها آغاز کرده اند، اما با توجه به سابقه هاشمی، به نظر می رسد شرایط مخالفان آیت الله در دوره تازه سپهر سیاست ایران، عاقبت بهتر از دو جریان قبلی نداشته باشند. انتخابات مجلس دهم و مجلس خبرگان رهبری، زمین همین بازی است.
نگاهی به صحنه سیاسی ایران طی این 35 سال گذشته بیانگر این معناست که حذف هاشمی رفسنجانی از صحنه سیاست ایران، امکان ناپذیر است و او بهتر از هرکسی این فضا و زمین بازی را می شناسد.
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۱:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
مصباح یزدی و پایداریها؛ گرفتار در زمین بازی هاشمی رفسنجانی/ چرا آیتالله حذف شدنی نیست؟
مصباح یزدی و پایداریها گرفتار در زمین بازی هاشمی رفسنجانی چرا آیتالله حذف شدنی نیست مجلس دهم و مجلس خبرگان رهبری تازه ترین زمین بازی میان هاشمی رفسنجانی و مخالفان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در سپهر سیاست ایران است مصطفی داننده سرپرست وزارت کشور رئیس مجلس شورای اسلامی اممطهری: رویه حذف مخالفین کار غلطی است/رفتار تند با آیتالله منتظری ضرورتی نداشت
مطهری رویه حذف مخالفین کار غلطی است رفتار تند با آیتالله منتظری ضرورتی نداشت نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت رویه حذف مخالفین چه در زمان حضرت امام ره و چه پس از آن اشتباه بوده و کار غلطی است به گزارش نامه نیوز علی مطهری شامگاه پنج شنبه در مراسم گرامیداشت سالگرتحریف سخنان نماینده آیتالله سیستانی در راستای طرح «حذف مالکی»
تحریف سخنان نماینده آیتالله سیستانی در راستای طرح حذف مالکیهمزمان با صحبتهای امام جمعه کربلا و نماینده آیتالله سیستانی درباره ضرورت تسریع در تشکیل دولت عراق رسانههای معاند عربزبان با تحریف سخنان وی خط تخریبی علیه عراق را که به بهانه داعش آغاز شده بود ادامه دادند به گزارحمله تند کیهان به آیت الله هاشمی: شما که قدیم الاسلام هستید چرا در برابر حوادث سال 88 سکوت کردید؟/ بوی قبیله گ
حمله تند کیهان به آیت الله هاشمی شما که قدیم الاسلام هستید چرا در برابر حوادث سال 88 سکوت کردید بوی قبیله گرایی به مشام می رسد اگر کسی به اسلام و به انقلاب معتقد شود و به قول شما جدیدالاسلام باشد بارها بهتر از آن است که یک مسلمان و یک انقلابی از گذشته خود پشیمان شود و روی بهپای منبر آیتالله شبزندهدار/7 چرا نمیتوان روح سید بن طاووس را احضار کرد/ خوشحالی علامه حلی بعد از ۲۵ سال
پای منبر آیتالله شبزندهدار 7چرا نمیتوان روح سید بن طاووس را احضار کرد خوشحالی علامه حلی بعد از ۲۵ سالمدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه گفت اهل احضار ارواح گفتهاند که اصلاً ابن طاووس را نمیشود احضار کرد چرا چون به فرموده شیخ بهایی ایشان همیشه در عالم برزخ همراه امیرالمؤمنچرا خط و نشانها اثری در مواضع آيتالله ندارد؟
چرا خط و نشانها اثری در مواضع آيتالله ندارد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز رهبر فرزانه انقلاب اسلامی یکشنبه گذشته و همزمان با اولین روز از هفته قوه قضاییه با رئیس و مسئولان عالی دستگاه قضائی کشور دیدار کردند رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار با گرامیداچرا آیت الله بروجردی درخواست ملاقات پادشاه سعودی را رد کرد/ حدیث قدسی که مبنای زندگی آیتالله بروجردی بود
دین و اندیشه نوه آیتالله بروجردی مطرح کرد چرا آیت الله بروجردی درخواست ملاقات پادشاه سعودی را رد کرد حدیث قدسی که مبنای زندگی آیتالله بروجردی بود نوه آیتالله بروجردی با بیان اینکه وقتی پادشاه سعودی به قم آمد و قصد کرد تا آیت الله بروجردی را ملاقات کند ایشان نمی پذیرد و می گآیتالله جوادیآملی: عراق برای داعش یک گورستان عمومی خواهد بود
آیتالله جوادیآملی عراق برای داعش یک گورستان عمومی خواهد بودآیتالله جوادیآملی در پیامی با محکوم کردن جنایت داعش در عراق گفت اگر داعشیها عاقل و عادل شدند و سلاح را به زمین گذاشتند طوبی لهم و حسن مآب وگرنه بدانند عراق برای آنها یک گورستان عمومی خواهد بود به گزارش خبرگزاری فاردیدار حضرت آیت الله خامنهای با خانوادههای شهدای هفتم تیر
شنبه ۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۰ حضرت آیت الله خامنهای با خانوادههای شهدای هفتم تیر و شهر تهران دیدار کردند به گزارش گروه دریافت خبر خبرخبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا رهبر معظم انقلاب اسلامی با خانوادههای شهدای هفتم تیر و شهر تهران دیدار کردند این خبر تکمیل میشودآیت الله شبیری زنجانی: وقتی دین در متن زندگی باشد نه به اقتصاد آسیب می رسد نه روزه ترک می شود
آیت الله شبیری زنجانی وقتی دین در متن زندگی باشد نه به اقتصاد آسیب می رسد نه روزه ترک می شود فرهنگ > دین و اندیشه - آیت الله شبیری زنجانی می گوید اگر دین در متن زندگی باشد به گونه ای برنامه ریزی می کنیم که نه به اقتصاد آسیبی برسد و نه روزه متروک شود به گزآخرین وضعیت درمانی آیت الله مهدوی کنی
آخرین وضعیت درمانی آیت الله مهدوی کنی رئیس دفتر رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه وضعیت آیت الله مهدوی کنی تغییری نکرده است از مردم خواست در ماه مبارک رمضان برای بهبودی و سلامتی ایشان دعا کنند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ابراهیم انصاریان درخصوص آخرین وضعیت درمانی آمفاخر علمی، فرهنگی و دینی استانهای کشور تجلیل می شوند/ برگزاری بزرگداشت آیت الله العظمی ملک حسینی در یاسوج
استانها جنوب کهگیلویه و بویراحمد نجفی خبرداد مفاخر علمی فرهنگی و دینی استانهای کشور تجلیل می شوند برگزاری بزرگداشت آیت الله العظمی ملک حسینی در یاسوج یاسوج – خبرگزاری مهر معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور کشور از بزرگداشت مفاخر علمی فرهنگی و دینی استانها از سوی این دانشگاه خحجت الاسلام محمدی عراقی در گفت وگو با فارس: روش برخورد آیتالله بهشتی با مخالفان چگونه بود؟
حجت الاسلام محمدی عراقی در گفت وگو با فارس روش برخورد آیتالله بهشتی با مخالفان چگونه بود یار و دوست آیتالله بهشتی گفت از زمانی از ماشین پیاده میشدند تا به محل سخنرانی برسند همین گروهکها دو طرف سالن ها صف کشیده بودند و از دو طرف مرگ بر بهشتی میگفتند که ایشان با لبخند سر تکانآنچه روحانی در دفتر یادبود آیت الله بهشتی نوشت
آنچه روحانی در دفتر یادبود آیت الله بهشتی نوشت تهران- ایرنا- رییس جمهوری در پاسداشت مقام شهید آیت الله دکتر سید محمد بهشتی نوشت در کنار همه مزایای آن بزرگوار مظلومیت ایشان در برابر انواع تهاجمات دشمنان و معاندان برای همه یاران و دوستان آن بزرگوار تاثر انگیز و فراموش ناشدنی است7 تیر، شهادت آیت الله بهشتی و 72 نفر از یاران انقلاب
امروز 7 تیر 1393 هجری شمسی 30 شعبان 1435 هجری قمری 28 ژوئن 2014 میلادی است اتفاقات مهمی که امروز در تاریخ رخ داده بدین شرح است هجری شمسی 7 تیر 1299 میرزا حسن خان مشیرالدوله به رئیس الوزرائی منصوب شد 7 تیر 1301 اولین فرودگاه ایران به درخواست انگلیسیها و برای فرود هواپیخاطرات رئیسجمهور از آیتالله شهید بهشتی/ آیتالله بهشتی بلند نظر بود
خاطرات رئیسجمهور از آیتالله شهید بهشتی آیتالله بهشتی بلند نظر بودشهید بهشتی چون خیلی بلندنظر و منطقی و با سعه صدر بود اعتقاد داشت که با مجاهدین خلق باید بیشتر به بحثوگفتگو نشست و آنان را به راه درست هدایت نمود و جذب کرد به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس در کتاب خاطرادقیقهای در محضر آیتالله بهشتی/2 حجاب دختر آیت الله بهشتی در آلمان
دقیقهای در محضر آیتالله بهشتی 2حجاب دختر آیت الله بهشتی در آلماندختر 10 ساله بود که با پدر رفته بود آلمان مجبور بود مدرسههای مختلط بره و همه بیحجاب دخترم فلسفه حجاب اینه اینه اینه راحت همه رو گفته بود بعد هم خودت انتخاب کن دختر انتخاب کرده بود هر روز با حجاب می-
گوناگون
پربازدیدترینها