واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سیگار «مارلبورو» اسراییلی هست یا نه؟
علیاصغر رمزی،سرپرست مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور اعلام ماهیت تولیدکننده سیگارو مارلبورو را منوط به نظر نهایی کمیته مرتبط با قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین دانست و گفت: این کمیته به زودی نظر خود را درباره صهیونیستی بودن یا نبودن تولیدکننده سیگار مارلبورو اعلام خواهد کرد.
خبرگزاری ایسنا: علیاصغر رمزی در گفتوگویی، درباره آخرین وضعیت تعیین ماهیت شرکت تولیدکننده سیگار مارلبورو اعلام کرد: شبهههایی درباره صهیونیستی بودن تولیدکننده این سیگار مطرح شده بود که طبق قانون حمایت از مردم فلسطین تشخیص صهیونیستی بودن و یا نبودن این تولیدکننده بر عهده کمیتهای گذاشته شده که دستگاههای مختلف در آن حضور دارند.
وی افزود: محل تشکیل این کمیته در امور وزارت خارجه بوده و قرار است در این کمیته در این باره بررسیهای لازم انجام شده و نظر نهایی اعلام شود و هر چیزی براساس قانون اعلام شود ما تابع آن هستیم.
سرپرست مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور عنوان کرد: در کمیته موضوع تبصره 1 ماده 8 قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین وزارتخانههای امور خارجه، اقتصاد، صنعت، معدن و تجارت، اطلاعات، نفت، بانک مرکزی و صدا و سیما حضور دارند.
رمزی با اشاره به اینکه در ماههای اخیر مباحث مختلفی درباره ماهیت تولیدکننده سیگار مالبورو مطرح شده و موضوعات در دست بررسی است، گفت: به نظر می رسد در آیندهای نزدیک در این باره تصمیمگیری نهایی انجام شود.
او در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره حجم بالای قاچاق سیگار مارلبورو به بازار ایران چیست؟ گفت: قاچاق سیگار هم به درآمدهای دولت آسیب میزند و هم برای مصرفکنندگان بسیار خطرناک است، چرا که نظارت کیفی و استانداردهای روی سیگارهای قاچاق شده به کشور وجود ندارد.
سرپرست مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور افزود: به نظر من اگر صهیونیستی بودن تولیدکننده سیگار مالبورو مشخص شود روی مصرف آن در بازار داخلی نیز تاثیر منفی میگذارد.
رمزی در پاسخ به این سوال که تشخیص صهیونیستی بودن شرکتهای مختلف با توجه به معامله سهام این شرکتها در بازارهای بورس نباید کار چندان مشکلی باشد پس چرا تعیین ماهیت این شرکت به درازا کشیده شده است؟ گفت: سهام شرکتهای صنعتی و تولیدی مانند مارلبورو مدام در بورسهای جهانی در حال معامله شدن بوده و ممکن است سهامدار این شرکتها نیز در جریان این معاملات تغییر کند. کمیته تشکیل شده نیز یک کمیته دائمی بوده که مدام در حال رصد شرکتهای شبههدار است.
خبرگزاری ایسنا در 19 تیر ماه سال 1390 در گزارشی اختصاصی نوشت: "ارزش بازار سیگار مارلبورو در ایران براساس تخمینهای زده شده درباره میزان قاچاق این سیگار به کشور بین 400 تا 500 میلیارد تومان برآورد میشود. هرچند با توجه به حجم بالای قاچاق سیگار به کشور، رسیدن ارزش بازار سیگار مارلبورو در ایران به رقم هزار میلیارد تومان - حدود یک میلیارد دلار - چیز دور از ذهنی نیست."
در این گزارش همچنین اعلام شده بود که طبق برآوردهای انجام شده سالانه حدود چهار میلیارد نخ سیگار مارلبورو به ایران قاچاق میشود.
همچنین شرکت دخانیات ایران در همان مقطع تاکید کرد که "یک نخ سیگار مارلبورو نه به کشور واردات رسمی شده و نه به تولید داخلی رسیده است."
این شرکت در همین حال اعلام کرد که طبق قانون موظف است با برندهای معروف تولیدکننده سیگار قرارداد امضا کرده و این محصولات را در کشور تولید کند."
شرکت دخانیات تا پیش از لغو قانون انحصار دخانیات منتظر جواب نهایی وزارت امور خارجه درباره ماهیت شرکت فیلیپ موریس بود تا در صورت چراغ سبز با این شرکت برای تولید مشارکتی سیگار مارلبورو وارد قرارداد مشارکتی شود. اگرچه در حال حاضر با لغو قانون انحصار در صورت ورود شرکت فیلیپ موریس به ایران این شرکت میتواند به صورت مستقل نیز اقدام به سرمایهگذاری کند.
ارزیابیها حاکی از آن است که سالانه حدود چهار میلیارد نخ سیگار مارلبورو به کشور قاچاق میشود و اگر واردات این سیگار آزاد شود، میزان آن به 8 تا 9 میلیارد نخ میرسد.
شرکت دخانیات ایران در سال 1390 اعلام کرد که تا آن زمان دو بار از مراجع امنیتی و وزارت امور خارجه درباره ماهیت شرکت فیلیپ موریس استعلام کرده است.
یک بار مراجع امنیتی به شرکت دخانیات ایران اعلام کردند که شواهد قوی مبنی بر وابستگی شرکت فیلیپ موریس به رژیم صهیونیستی وجود ندارد، اما در هر حال به صلاح کشور نیست که با این شرکت قراردادی بسته شود.
بار دیگر نیز وزارت امور خارجه به شرکت دخانیات ایران اعلام کرد که شرکت فیلیپ موریس جزو شرکتهای ممنوعالمعامله با ایران قرار ندارد. این امر باعث شد که شرکت دخانیات ایران از سازمان بازرسی کل کشور درباره عقد قرارداد با تولیدکننده سیگار مالبورو استعلام کند که در نهایت سازمان بازرسی قضاوت درباره ماهیت تولیدکننده این سیگار را بار دیگر بر عهده وزارت امور خارجه گذاشت.
بلاتکلیفی درباره تعیین ماهیت تولیدکننده سیگار مارلبورو در حالی همچنان ادامه دارد که در حال حاضر سالانه حجم عظیمی از این سیگار به کشور قاچاق میشود و هماکنون این سیگار در بسیاری از مغازهها و خردهفروشیهای کشور به فروش میرسد. تعیین تکلیف درباره ماهیت تولیدکننده این سیگار میتواند به برنامهریزان حوزه دخانیات کشور کمک کند یا زمینه را برای سرمایهگذاری خارجی جهت تولید داخلی این سیگار فراهم کنند و یا برنامههای جدیتری را برای مقابله با قاچاق این سیگار به کشور به اجرا درآورند.
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]