تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه خداى سبحان را مى شناسد، شايسته است دلش از بيم و اميد به او خالى نباشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831575914




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محققان دانشگاه تبریز موفق به کشف 13 گونه جدید قارچ شدند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

محققان دانشگاه تبریز موفق به کشف 13 گونه جدید قارچ شدند تبریز - ایرنا - محققان دانشگاه تبریز در قالب رساله دکتری موفق به کشف 13 گونه جدید قارچ در دنیا شدند.


به گزارش روز شنبه روابط عمومی این دانشگاه، مونس بخشی محقق طرح مذکور گفت: قارچ ها از جنبه های مختلف برای بشر دارای اهمیت هستند.
این دانش آموخته دوره دکتری افزود: قارچ ها با ایجاد بیماری روی محصولات کشاورزی به صورت مستقیم از طریق کاهش میزان تولید و غیرمستقیم از طریق تولید زهرابه های سمی سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازند.
وی گفت: جنس سرکوسپورا و وابستگان آن از قبیل سودوسرکوسپورا و پاسالورا (قارچ های سرکوسپوروئید)، یکی از بزرگترین گروه های قارچی در خانواده Mycosphaerellaceae به شمار می روند.
بخشی گفت: گونه های متعلق به این جنس ها از پراکنش جهانی برخوردار بوده و در دامنه وسیعی از گیاهان ایجاد بیماری لکه برگی کرده و خسارت اقتصادی وارد می کنند.
وی افزود: نواحی شمالی ایران بویژه استان گیلان با جنگل های انبوه پوشیده شده و بهشت طبیعی برای تنوع گونه های گیاهی و در نتیجه کانون تنوع قارچ ها، بویژه قارچ های سرکوسپوروئید هستند.
این دانش آموخته دانشگاه تبریز گفت: شناسایی اغلب قارچ های سرکوسپوروئید که تاکنون از این استان و سایر استان های کشور گزارش شده بر اساس ویژگی های ریخت شناختی و در غیاب داده های مولکولی بوده است.
وی اضافه کرد: در پژوهش حاضر با توجه به اهمیت قارچ های سرکوسپوروئید، تنوع زیستی و روابط فیلوژنتیکی گونه های جنس سرکوسپورا و جنس های خویشاوند آن در استان گیلان و بخش هایی از استان های همجوار روی میزبان های گیاهی مختلف، بر اساس ترکیب معیارهای ریخت شناختی، رابطه میزبانی و توالی یابی چندژنی (مفهوم گونه ترکیبی) مورد بررسی قرار گرفت.
بخشی گفت: بر اساس این نتایج، 20 گونه قارچی متعلق به جنس سرکوسپورا، هشت گونه متعلق به سدوسرکوسپورا و چهار گونه متعلق به پاسالورا توصیف شدند.
وی خاطرنشان کرد: در بین این 32 گونه، شش گونه جدید از جنس سرکوسپورا، پنج گونه از جنس سدوسرکوسپورا و دو گونه از جنس پاسالورا برای اولین بار در دنیا معرفی و برخی گیاهان به عنوان میزبان های جدیدی برای گونه های شناخته شده قبلی، یافت شدند.
این دانش آموخته دانشگاه تبریز افزود: در بخش بعدی این تحقیق با توجه به ناکافی بودن ژن های ذکر شده در بالا برای تفکیک گونه های مرکب جنس سرکوسپورا به گونه های بیشتر و مناسب نبودن آنها به عنوان ژن بارکدگذاری DNA، سه ژن دیگر نیز شامل ژن های TUB، RPB2 و GAPDH در گونه های جنس سرکوسپورای بررسی شده در این تحقیق، تعدادی از جدایه های مرجع گونه های مرتبط، تکثیر شدند.
وی گفت: برای این منظور یک جفت آغازگر جدید برای تکثیر ژن TUB و یک جفت آغازگر برای تکثیر ژن RPB2 طراحی شد که نتایج تجزیه و تحلیل تبارنمای هشت ژنی حضور چندین دودمان جدید را در داخل گونه های مرکب جنس سرکوسپورا آشکار کرد.
بخشی اظهار کرد: این نتایج نشان داد که ژن GAPDH، ژن اساسی در تفکیک گونه های جنس سرکوسپورا است.
مونس بخشی، دانش آموخته دوره دکتری دانشگاه تبریز در رساله دکترای خود تحت عنوانˈ بررسی تنوع زیستی و فیلوژنتیکی قارچ های سرکوسپورا استان گیلان با توالی یابی چندژنیˈ با راهنمایی دکتر اسدالله بابای اهری و دکتر مهدی ارزنلو از استادان این دانشگاه و مشاوره دکتر Uwe Braun از دانشگاه مارتین لوتر آلمان با همکاری پرفسور Pedro Crous و دکتر Ewald Groenewald از موسسه قارچ شناسی فرهنگستان علوم هلند به این نتایج رسیده است.
6120/587/245

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




14/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن