تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چهار چيز از خوشبختى و چهار چيز از بدبختى است: چهار چيز خوشبختى: همسر خوب، خانه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826372415




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجارت آزاد منطقه‌ای؛ فوریت دیپلماسی اقتصادی


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تجارت آزاد منطقه‌ای؛ فوریت دیپلماسی اقتصادی

تجارت آزاد منطقه‌ای؛ فوریت دیپلماسی اقتصادی
امروزه کشورها نمی‌توانند اقتصاد ملی خود را از درآمدهای صادرات و مزایای مشارکت در بازرگانی بین‌المللی بی‌نیاز بدانند. به همین دلیل، تجارت بین‌الملل سهم قابل توجهی از اقتصاد جهانی را به خود اختصاص داده و تفکر غالب بر اقتصاد بین‌الملل، تجارت آزادانه و بدون مانع کالاها و خدمات بین کشورها است که این تفکر در تشکیل سازمان تجارت جهانی تبلور یافته است.  
مهدی اسماعیلی: همچنین به‌واسطه تغییرات شگرف در صحنه بین‌الملل، مساله تنظیم روابط اقتصادی خارجی به مرکز دیپلماسی منتقل شده است. دیپلماسی اقتصادی در تلاش برای بهره‌گیری از فرصت‌ها و امکانات اقتصادی در صحنه بین‌المللی، راه کسب نفوذ سیاسی و کمک برای دستیابی به اهداف اقتصادی و منافع ملی یک کشور است. با عنایت به اهمیت تجارت بین‌الملل در نظامات اقتصادی و با توجه به الزام‌های ناشی از تحقق اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله و نقش همکاری‌های منطقه‌ای به عنوان یک بازدارنده موثر برای تضمین امنیت سیاسی و اقتصادی کشور در مقابل تهدیدهای خارجی و همچنین ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا کرده است. از سوی دیگر، اسناد کلان راهبردی و برنامه‌های توسعه‌ای کشور، تعامل سازنده و هوشمندانه با اقتصاد جهانی را به رسمیت شناخته و مورد تاکید قرار داده‌اند. بدیهی است که ایران برای دستیابی به بازارهای صادراتی جهان و افزایش سهم از این بازارها، باید ایجاد فضای مناسب برای جذب سرمایه‌گذاری را محور اصلی این تعامل قرار دهد. در کنار توسعه روابط اقتصادی دوجانبه، یکی از مهم‌ترین گزینه‌های پیش روی ایران برای بسط تعامل سازنده با اقتصاد جهانی، عضویت در ترتیبات تجاری منطقه‌ای و روی آوردن به چندجانبه گرایی است.

ویژگی‌های جغرافیای سیاسی و الزام‌های ناشی از تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله کشور، همکاری با کشورهای منطقه را اجتناب ناپذیر می‌کند. در این رابطه به نظر می‌رسد مهم‌ترین گزینه پیش روی ایران، تقویت همکاری‌های تجاری و آزادسازی تجاری در چارچوب ترتیب‌های موجود و در صورت لزوم ایجاد ترتیب‌های جدید همکاری منطقه‌ای است. شاید مهم‌ترین دلیل برای پرداختن به این همکاری‌ها این است که همکاری تجاری و حتی آزادسازی تجاری با همسایگان، می‌تواند به‌عنوان مقدمه و تمرینی برای تسهیل روند تعامل سازنده و هوشمندانه ایران با اقتصاد جهانی تلقی شود. با یک سیاست تجاری منطقه‌گرا می‌توان در عین آزادسازی تدریجی اقتصادی و قرار دادن صنایع کشور در معرض رقابت محدود خارجی، آنها را حمایت کرد.

لذا به نظر می‌رسد چندجانبه گرایی و همکاری‌های تجاری منطقه‌ای نقش مهمی را در دستیابی به اهداف سیاست خارجی کشور در زمینه توسعه روابط اقتصادی خارجی و به عبارتی پیشبرد دیپلماسی اقتصادی ایفا می‌کند. 

با درک اهمیت این موضوع، ما ناگزیر هستیم که به این حوزه، به عنوان یک راهبرد ملی نگاه کنیم. در پیش گرفتن یک رویکرد فعال‌تر و مبتنی بر منافع ملی، مستلزم توجه به این نکات است:

- حاکم کردن نگرش اقتصادی در همکاری‌ها و نیل به حداکثرسازی منافع تجاری و انتخاب کشورهایی که شرکای طبیعی ایران بوده و بیشترین امکان همکاری تجاری را با ما دارند.

- کالاهای مشمول آزادسازی، با توجه به اصل دسترسی بیشتر به بازارهای طرف تجاری انتخاب شود.

- اصل امتیازهای متقابل و متعادل در زمینه کاهش تعرفه‌ها و حذف موانع غیرتعرفه‌ای مدنظر قرار گیرد.

- جلب حمایت قدرت‌های بزرگ اقتصادی آسیا از روند همکاری‌های منطقه‌ای، از طریق جلب سرمایه‌گذاری و توسعه مناسبات تجاری با آنها مورد توجه قرار گیرد.

- آسیب‌شناسی همکاری‌های منطقه‌ای با هدف شناسایی و رفع موانع و مشکلات آنها.

- تعیین محور محرومیت‌زدایی در سامان دادن ترتیبات منطقه‌ای جدید خصوصا در مناطق مرزی.

- بازسازی ساختار اقتصادی کشور، با ثبات قوانین، مدیریت‌ها، رویکردها و تسهیل فضای کسب‌وکار در کشور و سامان یابی سیاست‌های پولی و مالی برای جلب نظر و جذب سرمایه‌ها و سرمایه‏گذاران داخلی و خارجی.

*پژوهشگر مرکز مطالعات راهبردی توسعه

منبع: دنیای اقتصاد







1393/4/11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن