تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هنگام بى نيازى شكر مى گزارد و منافق هرگاه بى نياز شود طغيان مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829780751




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولید آب از هوا برای نجات دریاچه ارومیه راهکاری عملی یا... ؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

تولید آب از هوا برای نجات دریاچه ارومیه راهکاری عملی یا... ؟ تهران - ایرنا - برای نجات دریاچه ارومیه تاکنون 24 راهکار به تصویب دولت رسیده و قرار است عملیات اجرایی نجات از هفته آینده آغاز شود، اما پیشنهادهای دیگری هم دراین زمینه ازجمله استفاده از فناوری های جدید برای تولید آب از هوا نیز وجود دارد که کارایی آن نیاز به بررسی های کارشناسی دارد.


نجات دریاچه ارومیه به یک موضوع ملی و حتی فرا ملی تبدیل شده است، ایجاد کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه ، تعیین مدیر ملی برای این کارگروه برای نخستین بار، برگزاری دوره های آموزشی برای کشاورزان با هدف نحوه صحیح آبیاری و محصولات کم آب بر و استفاده از ظرفیت های بین المللی برخی از اقدامات نجات این اکوسیستم آبی است.
اکنون فناوری های جدید هم وارد بازار کارزار نجات این حوضه آبی شده اند.فناوری هایی که گفته می شود می توانند این دریاچه را نشان دهند، یکی از این فناوری ها تولید آب از هوا است که جهانگیر اسدی عضو کمیته فنی 207 سازمان بین المللی استاندارد درباره این فناوری به خبرنگار علمی ایرنا گفت: یکی از شرکت های کانادایی موفق به تولید دستگاهی شده است که توان تبدیل کردن هوا به آب را دارد.
وی افزود: این دستگاه حدود 6 ماه پیش در یازدهمین مراسم بین المللی سازمان بین المللی استاندارد در ارمنستان معرفی شد.
وی با بیان اینکه به اعتقاد کارشناسان جنگ آینده دنیا برسر آب خواهد بود گفت: ایران کشوری خشک و نیمه خشک است و برای تامین آب مورد نیاز خود به ویژه در چند سال اخیر با مشکلات زیادی مواجه شده و به مرور زمان بیشتر هم خواهد شد.
اسدی ادامه داد: از سال ها پیش استفاده بی رویه از آب سرعت گرفته است و استفاده از سفره های زیر زمینی نیز بسیار بیشتر از حد استاندارد آن انجام می شود، به عنوان مثال در استان های کم آب مانند یزد از سال 1357 تا 1360 بیش از 3 هزار حلقه چاه و در محدوده شهرستان های اطراف کرمان بیش از 300 حلقه چاه غیر مجاز حفر شده است که ادامه این روند موجب خشک شدن کامل سفره های زیر زمینی خواهد شد.
عضو کمیته فنی 207 سازمان بین المللی استاندارد افزود: اکنون دنیا به سمت استفاده از فناوری های نو برای دست یافتن به آب گوارا و حفظ منابعی که در اختیار دارد پیش می رود ازاین رو به نظر می رسد استفاده از دستگاه های تولید آب می تواند کمک بزرگی به حفظ و احیای اکوسسیتم های آبی کشوری خشک مانند ایران باشد.
وی گفت: حفظ دریاچه ارومیه از اهمیت زیادی برخوردار است بنابراین کارشناسان و محققان با بررسی وضعیت این دریاچه برآورد کرده اند که با نصب 300 دستگاه در اطراف دریاچه ارومیه در مدت 50 ماه می توان 7 میلیارد لیتر آب تولید و به دریاچه سرازیر کرد.
وی گفت: محیط دریاچه ارومیه 295 کیلومتر است بنابراین اگر در هر یک کیلومتر یک دستگاه نصب شود با تولید تقریبی روزانه 15 هزار لیتر می تواند در مدت 50 ماه هفت میلیارد لیتر آب تولید کند که این میزان آب با هزینه ای حدود 100 میلیارد تومان اعتبار امکان پذیر است ، مبلغی که معمولا برای احداث یک نیروگاه کوچک یا متوسط هزینه می شود.
اسدی گفت: با شهرداری خرمشهر و شرکت نفت صحبت کردیم و قرار است از این دستگاه استفاده کنند.
وی در پاسخ به این سوال که این دستگاه به مرور زمان رطوبت اطراف را کاهش نمی دهد و موجب خشک شدن محیط نمی شود اظهار کرد: این طور نیست، این دستگاه حتی در کویر 50 درجه هم قادر به فعالیت است اما قطعا میزان بازدهی و خروجی آن کمتر خواهد بود.
عضو کمیته فنی 207 سازمان بین المللی استاندارد گفت: هزینه هر دستگاه در ابعاد صنعتی آن 110 هزار دلار است. هزینه نوع خانگی آن 800 دلار است که قادر است روزانه 24 تا 35 لیتر آب تولید کند.
داود رضا عرب سخنگوی کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه نیز در این باره به خبرنگار علمی ایرنا گفت: تاکنون استفاده از دستگاه های مشابه تولید کننده آب به این کارگروه پیشنهاد شده است، اما این روش از نظر علمی و عملی امکان پذیر نیست.
وی افزود:گفته می شود این دستگاه می تواند در مدت 50 ماه هفت میلیارد لیتر یعنی هفت میلیون متر مکعب آب تولید کند در حالی که برای نجات دریاچه ارومیه به 20 میلیارد متر مکعب آب نیاز داریم حال اگر میزان نیاز آبی خود برای نجات ارومیه را 10 میلیارد متر مکعب هم در نظر بگیریم و میزان آب تولید شده این دستگاه در مدت 50 ماه 10 میلیون لیتر هم حساب کنیم، این میزان حدود یک دو هزارم نیاز آبی دریاچه ارومیه است.
وی تاکید کرد: بنابراین چنین راه حل هایی برای حوضه آبی با وسعت دریاچه ارومیه جوابگو نیست، این فناوری شاید در روستاهای کم جمعیت و یا منازل کاربرد داشته باشد اما راه حل مناسبی برای نجات ارومیه نیست.
عرب اظهار کرد: اگر هم دستگاهی بتواند آب مورد نیاز حوضه آبی مانند ارومیه را تامین کند قطعا به مرور زمان رطوبت منطقه را گرفته و تبخیر را دراین حوضه بالا می برد و به همین دلیل بر روی اکوسیستم طبیعی منطقه تاثیر خواهد گذاشت.
وی گفت: همچنین این دستگاه باید شبانه روز کار کند که این روند حرارت منطقه را بالا می برد.
*** نحوه فعالیت دستگاه
کارکرد این دستگاه به گونه ای است که هوا به داخل آن مکیده و فیلتر می شود سپس برای تبدیل به آب به سیستم مربوط هدایت و آب تولیدی جهت عملیات یو وی پمپ و از آنجا به مخزن ذخیره هدایت می شود.
میزان تولید آب بسته به میزان رطوبت موجود در هوا متفاوت است اما به طور میانگین نمونه های خانگی و صنعتی آن به ترتیب قادر به تولید حدود 24 لیتر و 11 هزار لیتر آب در روز هستند.
علمی ( 5 ) **9014**1599

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




11/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن