واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ تير ۱۳۹۳ (۱۳:۱ب.ظ)
علما نقش خود را در بهبود روابط شيعه و سني ايفا کنند رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي گفت: علما بايد با حضور در جامعه بزرگ اسلامي، نقش فعال خود را در بهبود روابط ميان شيعه و سني ايفا کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، حجتالاسلام والمسلمين احمد مبلغي در ديدار با جمعي از علما و شخصيتهاي کشور لبنان اظهار کرد: نبايد ما خود را در فضاي شيعه و يا سني، محدود کنيم و تنها در اين چارچوب تحرک داشته باشيم؛ بلکه علماي هر يک از شيعه و سني بايد افزون بر حضور در فضاي مذهب خود به عنوان جزئي از امت اسلامي به وظيفه خود در زمينه وحدت امت اسلام در سطح کلان عمل کنيم.
وي با اشاره به اينکه امروز کشور لبنان و حزبالله نقش ريشهاي و تعيين کننده در رفع بسياري از مسائل دنياي اسلام دارد خطاب به علماي لبنان گفت: هر چه نقش و اهميت بيشتري داشته باشيد بايد نسبت به حساسيتهايي که شما را احاطه کرده است، آگاهي بيشتري به دست آوريد و با آمادگي، از تمام قابليتهايي که موجب حرکت رو به جلوي جامعه اسلامي ميشود، استفاده کنيد.
مبلغي يادآور شد: هنگامي که ملتها پيشرفت ميکنند توقع بيشتري نيز از علما خواهند داشت، بنابراين بايد سطح ادبيات عصري خود را ارتقا، مفاهيم ديني و اجتماعي را تعميق و جاذبههاي رفتارهاي خود را افزايش دهيم.
وي ادامه داد: امروز علما در کانون توجه ملتها و به ويژه جوانان قرار دارند و آنها هميشه نظاره ميکنند که اسلام در زندگي علما چه تبلوري دارد؟ جوانان انتظارات ويژهاي از ما دارند، پيش از آن که ما بخواهيم آنها را تربيت کنيم، آنها در فضاي مجازي نوعي «شدن و تحول شخصيتي» را تجربه ميکنند و اين تحوليابي شخصيتي به ايجاد انتظارات، ادبيات، و خلق مفاهيم جديد در آنها منتهي شده است، ما اگر نتوانيم پاسخگوي اين نيازها باشيم، ميان ما و آنها شکاف ايجاد ميشود.
رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس به اقدامات و فعاليتهاي مرکز تحقيقات اسلامي مجلس اشاره کرد و گفت: پژوهشها در مرکز تحقيقات اسلامي مجلس بر بررسي لوايح در حال تصويب در مجلس تمرکز يافته است به گونهاي که اين لوايح پيش از تصويب، به اين مرکز ارسال ميشوند و ما نيز در قالب حلقات پژوهشي منعقد شده در باب آن لايحه، از تجارب علما، فقها و حقوقدانان دانشگاهي، استفاده ميکنيم.
مبلغي اظهار کرد: اين مرکز همچنين نظرات و پيشنهادات مختلف را جمع آوري و بعد از تدوين علمي و افزودن اطلاعات بيشتري به آنها، به کميسيونهاي مجلس ارسال ميکند.
رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس گفت: اين مرکز در کنار بررسي لوايح، اقدام به تعريف اجتهاد ناظر به قانون کرده است و در اين تقسيمبندي، اجتهاد ناظر به افتاء نيز وجود دارد که همان اجتهاد رايج کنوني است، افتاء به معناي رايج براي حل مشکلات به صورت اغلبي عمل ميکند، ولي در ساحت قانون، اقتضائات، تعريفها و مولفههاي ويژهاي مطرح است.
وي ادامه داد: قانون عمل فردي نيست بلکه ماهيتي اجتماعي و حقوقي دارد و در صورت تصويب کامل، ويژگيها، کارکردها و تاثيراتي مثبتي از خود برجاي خواهد گذاشت.
مبلغي خاطرنشان کرد: اجتهاد در طول زمان، نوعا به سمت امور فردي حرکت کرده است، اجتهاد ناظر به قانون، بايد اين اقتضائات قانون را رعايت کند.
وي يادآور شد: قانون اقتضائات خاص خود را دارد و هنگامي که ميخواهيم مسئلهاي را تقنين کنيم، بايد ابعاد آن را در قالب مواد و تبصرهها مورد توجه قرار دهيم.
رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي همچنين در ارتباط با فعاليتهاي اين دانشگاه گفت: دانشگاه مذاهب اسلامي تجربهاي شيرين و موفق در خصوص پيگيري مستمر تحول در علوم اسلامي در چارچوب مذاهب مختلف داشته است، اين دانشگاه همچنين، مسئوليت تعريف و تدوين الگوي روابط در جامعه بزرگ اسلامي را بر عهده گرفته است.
مبلغي خاطرنشان کرد: شهيد ثاني در لبنان مذاهب اسلامي پنچگانه را تدريس ميکرد که ما بايد اين الگو را تعميم دهيم و بدين وسيله ميتوانيم تعصبات را از بين برده و مذاهب مختلف اسلامي را در کنار يکديگر قرار دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]