تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): هر كس باطل را يارى كند، به حق ستم كرده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844763544




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

84 تا 92؛ دوره یی که دیگر تکرار نمی شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بررسی روزنامه های ایران/ چهارشنبه 11 تیر 1393 84 تا 92؛ دوره یی که دیگر تکرار نمی شود تهران-ایرنا-سخنان دیروز رییس جمهوری در روز گرامیداشت صنعت و معدن و تاکید وی بر اینکه دیگر رخدادهای سال های 1384 تا 1392 (حاکمیت دولت های نهم و دهم) تکرار نخواهد شد، بازتاب گسترده یی در روزنامه های امروز داشت.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز چهارشنبه 11 تیر 1393 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** 84 تا 92؛ دوره یی که دیگر تکرار نمی شود
روزنامه ی «شرق» گزارش نخست خود را با عنوان «سال های 84 تا 92 دیگر تکرار نمی شود» به بازتاب سخنان «حسن روحانی» اختصاص داد. به نوشته ی شرق رییس جمهوری روز گذشته به صنعتگران کشورمان اطمینان داد که کاسه تحریم شکسته شده و هیچ بندزنی هم نمی تواند آن را به حالت اول بازگرداند. حسن روحانی در مراسم بزرگداشت روز صنعت ومعدن که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: «ما امروز در شرایطی هستیم که تولید ما با مشکلاتی مواجه است و حل برخی از این مشکلات وظیفه دولت است.» مشکلاتی که نتیجه مدیریت غلط در هشت سال گذشته است و روحانی درباره آن تاکید دارد که «والله و بالله و تالله که سال های 84 تا 92 گذشت و تکرار نمی شود.» او قول داد که دولت هیچ تصمیمی بدون مشورت و شورِ چندین باره اتخاذ نمی کند و اگر تصمیمی را اعلام کرد و اشتباه بود برای آنهایی که دولت را نقد می کنند و این اشتباه را متذکر می شوند احترام و تواضع قایل است و دست های آنها را می بوسد.
روزنامه ی «ابتکار» هم افزون بر این که گزارش نخست خود را با عنوان «سوگند دوباره رییس جمهور» به سخنان روحانی اختصاص داد، در سرمقاله ی خود با عنوان «قسم های رییس جمهور!» نوشت: قسم های «ولله، بالله و تالله» رییس جمهور در جمع صنعتگران و سرمایه گذارانی که مارگزیده دوران قبل هستند، گویای تلاش وی و تیم وزیرانش برای بازگرداندن اعتماد فعالان اقتصادی و البته به طور کلی اعتماد عمومی به دولت است.
به نوشته ی ابتکار، روحانی در واقع سعی دارد تا بیان کند که دیگر نه هشت سال دولت قبل تکرار می شود و نه چینی شکست خورده تحریم ها به روز اول برمی گردد.
«قسم روحانی» تیتر گزارش روز روزنامه ی «اعتماد» بود.
روزنامه ی «آرمان» هم گزارش نخست خود را به سخنان دیروز روحانی اختصاص داد. به نوشته ی این روزنامه، رئیس جمهور خطاب به صنعتگران و سرمایه گذاران اظهار کرد: والله، بالله و تالله که سال های 84 تا 92 گذشت و تکرار نمی شود. دولت یازدهم خود را خادم مردم می داند و هیچ تصمیمی بدون مشورت و شورِ چندین باره اتخاذ نمی کند. دکتر حسن روحانی از چه رو اینچنین گفت؟ آیا در باور گروهی سیاست های دولت یازدهم با آنچه احمدی نژاد و اعضای کابینه اش در 8 سال انجام دادند و انتقاداتی به آن وارد است شباهت هایی می توان یافت که دیروز در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد که رئیس جمهور تاکید کرد آن سال ها دیگر تکرار نخواهد شد. روحانی عزم خود را برای حل مشکلاتی که برخی از آنها ناشی از تصمیمات عجولانه و غیرکارشناسی دولت قبل است جزم کرده پس شاید خوشحال از پایان آن دوران است و امروز حل برخی از آن مشکلات را وظیفه دولت دانست.
«صادق زیباکلام» استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز در یادداشتی با عنوان «اعتماد به نفس روحانی» در روزنامه ی «اعتماد» نوشت: همه شواهد و قرائن موجود حکایت از این دارد که آقای روحانی با یک اطمینان و قوت قلب فوق العاده بالایی در خصوص رسیدن به توافق در پرونده هسته یی حرف می زنند. دو نکته در خلال سخنان دیروز ایشان حایز اهمیت بود، اینکه گفتند وضعیت ما با غرب بر سر پرونده هسته یی مان هرگز دیگر شبیه آنچه در خلال سال های 92 – 84 بود نخواهد شد. به عبارت دیگر ایشان دارند می گویند وضعیت یا درست تر گفته باشیم بن بستی که در هشت سال مدیریت اصولگرایان در خصوص مساله هسته یی به وجود آمده بود دیگر تکرار نخواهد شد. آن هشت سال از نظر پیشرفت در حل و فصل بحران هسته یی بدترین بود و اوضاع ما دیگر مثل آن هشت سال نخواهد شد. سخن دیگر ایشان این بود که «کاسه تحریم» شکسته یا دست کم ترک برداشته و هیچ جور دیگر قدرت های جهانی نمی توانند آن شرایط سنگین و سخت تحریم های گذشته را در مورد ایران مثل قبل برقرار کنند.لحن ایشان به گونه یی است که به نظر می رسد سرشار از یقین و اطمینان است. بدون تردید بخشی از این اعتماد به نفس و اطمینان به واسطه پیشرفت های مقدماتی در مذکرات قریب به یک سال گذشته است.
در همین حال برخی روزنامه ها از جمله «دنیای اقتصاد» به بهانه ی حضور رییس جمهوری در جمع صنعتگران مطالبی را در ارتباط با وضعیت صنعت در ایران و چالش ها و فرصت های آن منتشر کردند.
دنیای اقتصاد در سرمقاله ی خود به قلم «موسی غنی نژاد» از اقتصاددانان صاحب نام نگاهی انتقادی به سخنان روحانی داشت و نوشت: در مراسم گرامیداشت روز صنعت، رئیس جمهور محترم پرسش های مهمی را درخصوص علل توسعه نیافتگی صنعت در ایران مطرح کردند که جای تامل بسیار دارد. ایشان بحق بر نادرستی حمایت بی قید و شرط از برخی صنایع و تداوم توسعه نیافتگی و غیر رقابتی بودن آنها تاکید ورزیدند. جای بسی خوش وقتی است که بالاترین مقام اجرایی کشور، واقعیت سیاست های نادرست حمایت از صنایع عمدتا دولتی را به صراحت بیان کرده اند. امید است اصلاح این سیاست ها را نیز به جد در دستور کار قرار دهند، اما باید اذعان کرد که سیاست های صنعتی نامناسب دولتی منحصر به این مورد نیست.
غنی نژاد در ادامه نوشت: درست است که ایشان به برخی «محدودیت های غیر عقلانی و ناصحیح» در زمینه تولید و صنعت نیز اشاره کرده اند، اما به روشنی همه این موارد را احصا نفرموده اند. معلوم نیست رئیس جمهور محترم تا چه اندازه به ابعاد نقش بازدارنده مقررات و دیوانسالاری دولتی اشراف دارند. لازم به ذکر است که هم اکنون پس از قریب یک سال که از استقرار دولت یازدهم می گذرد، اقدام موثر و چشمگیری در جهت مقررات زدایی در درون دستگاه های دولتی ذی ربط به ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت نگرفته است.

*** باید و نبایدهای «وین 6»
دور جدید مذاکرات هسته یی میان ایران و گروه 1+5 در حالی امروز آغاز می شود که روزنامه ها از باید و نبایدهایی سخن می گویند که لازم است در این دور مورد توجه دو طرف مذاکره کننده قرار گیرد.
روزنامه ی «آفتاب یزد» در یادداشتی با عنوان «1+5 و ضرورت رسیدن به توافق» از لزوم همبستگی و توافق میان اعضای 1+5 سخن گفت.
به نوشته ی آفتاب یزد دور جدید مذاکرات هسته ای بین ایران و 1+ 5 از امروز آغاز می شود و این درحالی است که مدت زمان زیادی تا ضرب الاجل تعیین شده در شش ماه اول باقی نمانده است. اما به نظر می رسد بین اعضای 1+ 5 یک نوع احساس بیهودگی و دلزدگی از عملکرد بی سرو سامان آمریکا و یک نوع خستگی از ادامه مذاکرات و فشاری که اعضای دیگر 1+ 5 بر آمریکا وارد می کنند، دیده می شود.
این روزنامه افزود: در دور چهارم وزیر خارجه آلمان از سر میز بلند می شود و عنوان می کند ایران فقط با آمریکا مشکل دارد بنابراین حضورم خیلی ضرورت ندارد و او بود که پیشنهاد مذاکره دوجانبه بین ایران و آمریکا را ارائه داد. بنابراین 1+ 5 برخلاف گذشته که یک نهاد همدستی بود، دیگر آن یکپارچگی را ندارد.
«پیشنهادهایی به آقای ظریف برای پاسخ به کری» هم عنوان یادداشتی در روزنامه ی «خراسان» بود و از انتظار برای واکنش هوشمندانه از طرف «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ی ایران در برابر یادداشت اخیر همتای آمریکایی خود، «جان کری» سخن گفت.
به نوشته ی خراسان یادداشت وزیر امور خارجه آمریکا در یادداشت خود با دقت تمام و انتخاب ادبیاتی دقیق و کلیدواژه هایی حساب شده، تلاش کرده است تمام مسئولیت شکست احتمالی مذاکرات را با ادبیاتی به ظاهر نرم ولی سراسر خلاف واقع به دوش ایران بیندازد. همانطور که چندی پیش آقای عراقچی مذاکره کننده ارشد هسته ای تصریح کرد خیلی مهم است که برای جامعه بین الملل روشن شود که مقصر اصلی شکست مذاکرات کیست، لذا منطق حکم می کند که باید منتظر واکنش هوشمندانه و تاثیرگذار آقای ظریف به همتای خویش باشیم.
واکنش به اظهارات کری مطابق با سیاست و استراتژی از پیش تعیین شده، ارایه ی منطق همراه لبخند در عرصه ی جهانی، ارایه ی اطلاعات اعتماد آور به مردم و بازگرداندن دیپلماسی عمومی تضعیف شده در دولت گذشته، ارایه ی لیستی از اعتمادسازی های ایران و عدم همکاری های آمریکا از پیشنهادهای یادداشت روزنامه ی خراسان به تیم مذاکره کننده ی هسته یی ایران در جهت پیشبرد روند مذاکرات است.
در همین حال آرمان در گزارشی با عنوان «وین 6؛ فرصت طلایی» نوشت: 19روز سرنوشت ساز شروع شد. وین6 فرصت طلایی مذاکرات است اما پایان مذاکرات نیست. وین6 آخرین فرصت برای دستیابی به توافق جامع هسته ای میان ایران و گروه 1+5 در یک بازه 6ماهه است البته تا پیش از اتمام زمانِ توافق مقدماتی تحت عنوان برنامه اقدام مشترک. عدم توافق در این مرحله هم به معنای پایان و بن بست مذاکرات نیست با این حال دو طرف درصددند تا این «فرصت طلایی به سادگی از دست نرود». این را مذاکره کنندگان می گویند و البته کارشناسان صحت ادعای آنها را تائید می کنند.

*** استیضاح وزیر علوم؛ موافق و مخالف
چند روزی است که برخی از نمایندگان مجلس سخت در تلاش اند تا «رضا فرجی دانا» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری را استیضاح کنند. امروز نیز همچون روزهای گذشته موضوع استیضاح وزیر علوم از جمله موضوع های مورد توجه روزنامه ها بود.
روزنامه ی «کیهان» در مطلبی با عنوان «اکنون استیضاح» با نگاهی در دفاع از استیضاح وزیر علوم نوشت: چندان غیرقابل پیش بینی نبود که فرجام کار وزیر علوم دولت یازدهم به استیضاح ختم شود چراکه عملکرد 8 ماهه وی نه تنها بویی از اعتدال را به مشام نمی رسانید بلکه بعضاً نشان از دهان کجی های عامدانه و تقصیرات آشکار در حوزه آموزش عالی کشور را داشت.
کیهان در ادامه نوشت: مع الأسف در طول هشت ماه گذشته مکرراً شاهد آن بودیم که مسئولین ارشد وزارت علوم، با اظهارنظرات شاذ و تنش زای خویش، آتش بیار معرکه شدند با ملعبه قرار دادن احساسات دانشجویان جوان، به زورآزمایی سیاسی با منتقدانشان پرداختند!....می باید منتظر ماند و دید که آیا گوش شنوایی برای شنیدن دغدغه های بحق نمایندگان ملت در وزارت علوم وجود دارد یا آنکه تنها راه حل توقف این رویه ناسره، بازستاندن آرای اعتماد مجلسیان از رضا فرجی دانا خواهد بود؟!
در همین حال روزنامه ی ابتکار در یادداشتی با عنوان «دلیل اصرار برخی نمایندگان برای استیضاح وزیر علوم چیست؟» علاوه بر دلایلی همچون تصمیم وزارت علوم برای بررسی وضعیت دانشجویان ستاره دار و استفاده از سمت های معاون آموزشی و مشاوری علاوه بر وزارت، از طرف رضا فرجی دانا، مهمترین دلیل استیضاح وی را در مقابله ی وزارت علوم با بورس های اعطاشده و البته غیر قانونی در دولت گذشته، دانست.
به نوشته ی این روزنامه چرا افرادی که معدل بالا داشته و رزومه قوی علمی داشته اند فقط به دلیل فقدان گرایشات خاص سیاسی مورد توجه قرار نگرفته و بالعکس کسانی بورس دریافت کرده اند که از حداقل های علمی بی بهره هستند و از رانت سیاسی و قومیتی توانسته اند از این امتیازات بهره ببرند. آیا برخورد با این مقوله، مصداق حقیقی فساد ستیزی وزارت علوم نیست؟
ابتکار در ادامه خطاب به نمایندگانی که خواهان استیضاح وزیر هستند نوشت: باید از امثال زاکانی که امروز دلواپس وزارت علوم شده اند پرسید، شما که خود را سینه چاک فساد در دانشگاه آزاد کردید حال چطور شده که فساد ستیزی وزیر علوم را برنمی تابید. این در حالی است که نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، برخورد جهادی وزیر علوم در موضوع اقتصاد مقاومتی را نادیده گرفته و دستورات ویژه ایشان برای حمایت از موضوعات اقتصاد دانش بنیان را در غبار سیاسی به فراموشی سپرده اند. آنچه این روزها در مجلس درحال وقوع است نشانی از دلسوزی برای ملت در آن نیست و به تعبیری شاید ترس عده ای از نمایندگان برای افشای بیشتر از صندوقچه ای است که اگر همه آنچه در درونش هست فاش شود رسوایی بزرگی به بار خواهد آورد که عده ای دیگر جرأت سربلند کردن نزد مردم را نداشته باشند.

*** صوت ربنّا، از شجریان تا حبیبیان
پنج سالی است که لحظه های افطار بدون پخش شدن صوت دعای ربنّای «محمدرضا شجریان» از رادیو و تلویزیون سپری می شود. روزنامه ی اعتماد در گزارشی با تیتر «ربنا : از شجریان تا حبیبیان» از اینکه «چنگیز حبیبیان» خواننده ی پاپ آخرین خواننده دعای ربنا خواهد بود، خبر داد.
به نوشته ی اعتماد پای حاشیه های مربوط به حذف این دعا با صدای شجریان از رادیو و تلویزیون تا روزهای نزدیک به انتخابات هم کشیده شد و از جمله مسائلی بود که دکتر حسن روحانی در مناظره های پیش از انتخابات به آن اشاره کرد.... شوالیه آواز ایران که هفته گذشته این نشان معتبر فرانسوی را از سفارت این کشور در تهران گرفته بود، در انتهای مصاحبه ی بازنشر شده اش تاکید کرده که اگر بخواهد این دعا را بار دیگر اجرا کند هرچه پخته تر و صحیح تر آن را خواهد خواند، اما ترجیح می دهد خاطره جمعی مردم از این دعا را دست نخورده باقی بگذارد ... همه این حرف های همیشگی در جریان بود که خبر رسید چنگیز حبیبیان آخرین کسی است که این دعا را با صدای خود ضبط کرده است.
اعتماد در گفت و گو با حبیبیان صحت این خبر را تایید کرد و ضمن اشاره به اظهارات وی مبنی بر اینکه هرگز ربنّای شجریان تکرار نخواهد شد؛ نوشت: باید دید رادیو، تلویزیون ایران بعد از این همه آزمون و خطاهایی که در سال های اخیر داشته می تواند به انتخاب مشخصی حتی در نیمه ماه رمضان برای نوای ماه رمضان برسد؟ پیروز این جدال چند ساله کیست؟ نوای محبوب و نوستالژیک ربنایی که در سال 58 ضبط شد یا تلاش مستمر صدا و سیما برای کشف خواننده جدید این دعا؟
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**9283**2054

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




11/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن