تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):برترین ایمان آن است که معتقد باشی هر کجا هستی خداوند با توست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830107601




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشکل از کجا آغاز شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۱ تير ۱۳۹۳ (۱۱:۲۲ق.ظ)
دنياي اقتصاد مشکل از کجا آغاز شد؟
به گزارش خبرگزاري موج، دنياي اقتصاد نوشت: در مراسم گراميداشت روز صنعت، رئيس‌جمهور محترم پرسش‌هاي مهمي را درخصوص علل توسعه‌نيافتگي صنعت در ايران مطرح کردند که جاي تامل بسيار دارد. ايشان بحق بر نادرستي حمايت بي‌قيد و شرط از برخي صنايع و تداوم توسعه نيافتگي و غير‌رقابتي بودن آنها تاکيد ورزيدند. جاي بسي خوش‌وقتي است که بالاترين مقام اجرايي کشور، واقعيت سياست‌هاي نادرست حمايت از صنايع عمدتا دولتي را به صراحت بيان کرده‌اند. اميد است اصلاح اين سياست‌ها را نيز به جد در دستور کار قرار دهند، اما بايد اذعان کرد که سياست‌هاي صنعتي نامناسب دولتي منحصر‌به‌اين مورد نيست.
درست است که ايشان به برخي «محدوديت‌هاي غير‌عقلاني و ناصحيح» در زمينه توليد و صنعت نيز اشاره کرده‌اند، اما به روشني همه اين موارد را احصا نفرموده‌اند. معلوم نيست رئيس‌جمهور محترم تا چه اندازه به ابعاد نقش بازدارنده مقررات و ديوانسالاري دولتي اشراف دارند. لازم به ذکر است که هم‌اکنون پس از قريب يک‌سال که از استقرار دولت يازدهم مي‌گذرد، اقدام موثر و چشمگيري در جهت مقررات‌زدايي در درون دستگاه‌هاي دولتي ذي‌ربط به‌ويژه وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت نگرفته است. ارگان‌هاي دولتي کماکان به قيمت‌گذاري و مداخلات بازدارنده در اغلب بازارها مشغول هستند. تا زماني که قوانين عوض نشوند و مقررات‌زدايي با جديت دنبال نشود، صرف بيان کليات راه به جايي نخواهد برد.
صنعت ما زماني رقابتي شده و حرفي براي گفتن در عرصه جهاني خواهد داشت که از يکسو، حمايت‌هاي بي‌حساب و کتاب از آن برداشته شود و از سوي ديگر، دولت از قيمت‌گذاري و مداخله در امور آنها واقعا خودداري کند.
مشکل از آنجا آغاز شد که دولت‌ها به بهانه حمايت از توليد‌کنندگان و مصرف‌کنندگان منابع خود مانند حامل‌هاي انرژي و منابع ديگران مانند پس‌اندازهاي بانکي مردم را به قيمت‌هاي بسيار پايين‌تر از قيمت‌هاي واقعي بازار در اختيار توليد‌کنندگان قرار دادند و به همين دليل مدعي کنترل قيمت و مقررات‌گذاري روي کالاها و خدمات آنها شدند. اما طرفه اينکه مداخلات خود را به همه بخش‌ها و بازارها گسترش دادند؛ به‌طوري‌که در بخش‌هايي که هيچ يارانه دولتي هم پرداخت نمي‌شود دولت مداخله کرده و قيمت‌گذاري مي‌کند.
براي حل اين معضل بهتر است دولت محترم طي برنامه‌ريزي مدوني يارانه‌هاي خود به بخش توليد را به تدريج کم کند و نهايتا به صفر برساند تا ديگر بهانه‌اي براي مداخله و قيمت‌گذاري نماند، اما پيش از اين و در کوتاه‌مدت بهتر است دولت از تعيين قيمت براي منابع ديگران که هيچ يارانه‌اي از دولت دريافت نمي‌کنند، احتراز کند. قيمت‌گذاري بر پس‌اندازهاي مردم (تعيين نرخ سود سپرده‌ها) و کالاها و خدماتي که بيرون از حوزه يارانه‌اي دولت توليد مي‌شوند نه به لحاظ اقتصادي جايز است و نه به لحاظ اخلاقي و شرعي. اميدواريم دولت محترم اقدام عاجل درخصوص اين نوع کالاها و خدمات انجام دهد. اين اقدام به‌رغم اينکه هيچ هزينه مالي براي دولت ندارد، مي‌تواند به رونق فعاليت‌هاي بنگاه‌هاي کوچک و متوسط و نهايتا بيرون آمدن از رکود به‌طور موثري کمک کند.
دکتر موسي غني‌نژاد













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن