تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829993565




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موضوع مهمی که در بحران عراق دیده نشد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


موضوع مهمی که در بحران عراق دیده نشد وبلاگ > مسلم، متین - اگر گفته شوداتحادیه میهنی و شخص بارزانی برنده نهائی بحران کنونی عراق هستند سخن گزافه ای نیست.آنها از ضعف روز افزون دولت مرکزی و بی کفایتی ارتش عراق که دل خوشی هم از آن ندارند به نفع اهداف سیاسی خود استفاده میکنند. بارزانی و دولت اقلیم ،آینده ای به این نتیجه رسیده اندضعیف نگه داشتن ارتش و سلب اعتماد به نفس ازفرماندهان و سربازان آن ،در نهایت به نفع آنچه خود استقلال کردستان میخوانند تمام خواهد شد.

وضعيت عراق آنگونه نيست كه گفته ميشود، ولي به طرز نگران كننده اي آنطور كه گفته نميشود ، هست.
اختلافات سياسي در بغداد بيداد ميكند به گونه اي كه حتي نشست اوليه پارلمان در روز گذشته كه اميد زيادي به آن بسته شده بود بدون نتيجه پايان يافت. در پي تشديد عمليات تروريستي و دهشتناك داعش ،بارزاني اين جنگ را پوششي براي پيشبرد اهداف سياسي خود قرار داده و با اعلام اينكه داعش موضوع كردستان تلقي نميشود و عراق هم ديگر عراق سابق نيست عملا خود را نه تنها از جنگ ،كه از كل عراق جدا كرده است. از طرفي ،نيروهاي قدرتمند شيعه مانند مقتدا صدر رهبر نيروهاي جيش المهدي و عمار حكيم رئيس مجلس اعلاي عراق از مالكي انعطافي  بيشتر و صرف نظر كردن از نخست وزيري براي سومين باررا درخواست كرده و خواهان تشكيل دولتي شده اند كه حكيم از آن به عنوان دولت مقبول و فراگير ياد ميكند. اين صراحت ،در فرهنگ سياسي كنوني عراق يعني نارضايتي از عملكرد دولت و مالكي.
بحران عراق كه از ششم ژوئن  با حمله گروه تروريستي داعش به موصل به يكباره چون كوهي آتشفشان فوران كرد از همان ابتدا تعجب و توجه بسياري از ناظران سياسي و تحليل گران نظامي را به سوي خود جلب كرد. چراكه براي آنها عمليات موصل با هيچ معيار نظامي و اطلاعاتي كلاسيك و ميلتسيائي قابل فهم نبود. نه به اين دليل كه چراكه ارتش عراق و لشكر مجهز موصل به يكباره فروپاشيد ويا داعش چطور شهر را ظرف 2 ساعت به تصرف خود درآوردند ،بلكه بيشتر به اين اعتبار كه اساسا اقتدار و اعتبار دولت مركزي كجاي اين تحولات وجود دارد و ديده مي شود؟و دليل اين همه ضعف آشكاراطلاعاتي و امنيتي دولت مركزي چه بوده است؟.به هرحال اين تصور به غايت باطلي ست اگر فكر كنيم مهاجمان و تروريست ها (در اين حجم وسيع) بدون هيچ هماهنگي ، تحرك نظامي و جابجائي هاي وسيع تجهيزاتي و لجستگي، به يكباره شب 6 ژوئن  وارد موصل و به تبع آن بقيه مناطق استان هاي  نينوا ، الانبار ،صلاح الدين و دياله شده ، بدون آنكه ديده يا رصد شوند. آنچه مسلم است منابع اطلاعاتي ارتش تركيه و دولت بارزاني به دليل تسلط شان بر منطقه علي القاعده از موضوع مطلع بوده اند. در يك نمونه آشكار صبح روز 8 ژوئن  و پس از دستگيري كاركنان كنسولگري تركيه در موصل توسط مهاجمان مسلح، سخنگوي وزارتخارجه تركيه در اظهاراتي تعجب آور گفت" علي رغم هشدار هائي كه به كاركنان كنسولگري از قبل داده شده بود به درستي نميداند آنان چرا محل كار خود را ترك نكردند!".
به هر حال ، آقاي مالكي فارغ از هر قضاوتي  ،يا تصميمي كه پارلمان عراق طي چند روز آينده در باره اش خواهد گرفت حداقل در نزد افكار عمومي مردمش نمي تواند اززير بار مسئوليت هاي خود در زمينه ضعف هاي امنيتي و اطلاعاتي كه او و دولتش را رنج ميدهد شانه خالي كند.يا چگونه ميتواند به مردم حفظ وحدت و يكپارچگي كشور را ضمانت كند در حالي كه دولت اقليم كردستان عراق با همين بهانه جدي و محكم راه خود را از عراق متحد جدا و در صدد برگزاري رفراندم استقلال است؟اكنون مسئله براي مردم و پارلمان جديد اين است.
در اين ميان آنچه در پي تحولات نظامي كمتر ديده ميشود وبه اعتقاد من پس ازضعف مالكي، از علل اصلي بروز بحران كنوني و تداوم آن است(ودر آينده نيز به قوت خود باقي خواهد ماند) نقش احتمالي دولت اقليم و شخص بارزاني در وقايع اخير است . اگرچه بارزاني و اتحاديه ميهني مطلع بودن خود از وقايع اخير را تكذيب ميكنند اما شواهد زيادي وجود دارد كه نشان ميدهد آنها از تحركات وسيع نظامي داعش با خبر بوده اند. يك تحليل گر ارشد مسائل نظامي در تركيه ميگويد"محال است تداركاتي به آن وسعت در شمال و شرق موصل صورت گرفته باشد بدون آنكه عوامل اتحاديه ميهني و پيشمرگه هاي كرد آن را نديده باشند".
من فكر ميكنم دولت اقليم و آقاي بارزاني در ابتدا، شايد در شكل گيري تصميم نيرو هاي داعش براي حمله به موصل و استان هاي صلاح الدين و الانبار نقشي نداشته اند اما پس از مطلع شدن، به وسيله عوامل منطقه اي خود يا از طريق سازمان اطلاعات ارتش تركيه  با آگاهي كامل ازضعف اطلاعاتي و منابعي ارتش و دولت مالكي تصميم به تكميل پازل سياسي خود براي جداسازي كردستان  از عراق ميگيرند،كما اينكه حدود 3 روز پس از آغاز بحران و آگاهي از ضعف ارتش عراق، نيروهاي بارزاني كركوك را به تصرف در مي آورند.روند وقايع بعدي درست بودن ارزيابي بارزاني و دولت محلي او را كاملا نشان داد.لذا اگر گفته شوداتحاديه ميهني و بارزاني برنده نهائي بحران كنوني عراق هستند سخن گزافه اي نيست.آنها از ضعف روز افزون دولت مركزي و بي كفايتي ارتش عراق كه دل خوشي هم از آن ندارند به نفع اهداف سياسي  خود  استفاده ميكنند. بارزاني و دولت اقليم آينده اي را تصور ميكند كه شايد روزي كردستان با همين ارتش رويارو شود؛لذا به اين نتيجه رسيده اندضعيف نگه داشتن آن و سلب اعتماد به نفس ازفرماندهان و سربازان در نهايت به نفع آنچه  خود استقلال  كردستان ميخو انند  تمام خواهد شد.ضمن آنكه بارزاني به خوبي ميداند نا امني فعلا بر عراق مستولي خواهد بود . به همين دليل روز گذشته به صراحت اعلام كرد طي چند ماه آينده براي استقلال(نه خود مختاري) كردستان رفراندوم برگزار ميكند. بله واقعيت همين است. بحراني  بزرگ يراي عراق در پيش است.
[email protected]
(سرمقاله شهروند11/4/93)



چهارشنبه 11 تیر 1393 - 10:00:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن