واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تنظیم روح و جسم در رمضان
گرسنگی جسم و سیرابی روح در ماه ربناهای قرآنی
یکی از درسهای ماه رمضان مقاومت و ایستادگی در برابر همه موانع رشد انسان است، انسان در ماه مبارک رمضان در برابر تمایلات نفسانی ایستادگی میکند و این ایستادگی روحیه مقاومت را در او افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، ماه رمضان، ماه نزول قرآن لحظاتی ارزشمند و استثنایی را برای همه افراد فراهم میکند، چراکه این ماه از پر فضیلتترین ماههای سال است. رمضان ماه آشتی با خدا است، در این ماه درهای آسمان گشوده میشود و عبادت در شبهای آن بهتر از عبادت هزار ماه است و در سفرهای که به مدت یک ماه خداوند متعال گسترده اگر انسان نتواند از این سفره بهره ببرد، غافل و مغبون است.
* آثار و برکات ماه مبارک رمضان ماه مبارک رمضان آثار و برکات فراوانی دارد که این برکات الهی به وضوح قابل لمس است. یکی از برکات اجتماعی روزه، بیداری عواطف انسانی است، انسان به کمک روزه در مییابد که بر فقیران و گرسنگان چه میگذرد، در واقع روزهدار با تحمل گرسنگی و تشنگی، با درد نیازمندان و مستمندان آشنا میشود و عواطف و احساسات انسانی او را به کمک به فقیران تشویق میکند، چنانچه در ماه مبارک رمضان، آمار رسیدگی به فقیران و محرومان بیشتر میشود. تقویت همبستگی اجتماعی و ایجاد روحیه جمعگرایی میان مسلمانان از دیگر برکات این ماه است. از دیدگاه اسلام عبادت و تقرب به خدا در نماز و روزه خلاصه نمیشود، بلکه انجام دادن مسئولیتهای اجتماعی، خدمت به بندگان خدا و تلاش برای رفع نیازهای آنان میتواند وسیلهای برای تقرب به خدا باشد.
*برنامهریزی در ماه رمضان یک شهروند بروجردی گفت: چند سالی است که ماه رمضان با فصل تابستان مقارن شده و روزه گرفتن برای بعضی از افراد سختتر شده است. سمیه احمدی افزود: با این که سختی روزهداری دو چندان شده، اما حاضر نیستم، این لحظات را با غفلت از دست بدهم. وی عنوان کرد: این ماه فرصت مغتنمی برای برنامهریزی بهتر است که به موقع بیدار شویم، به موقع بخوریم و به موقع بیاشامیم. احمدی تصریح کرد: به برکت این ماه مبارک، اقتصاد در خانوادهها نظم میگیرد و ما باید سعی کنیم، آن را برای ماههای دیگر سال محفوظ نگه داریم. *توجه به صلهرحم شهروند دیگری در این خصوص گفت: ماه رمضان شروع خوبی برای ایجاد ارتباط قلبی با خداوند است و انسان باید با قدرت اراده، روحیهای را که در ماه رمضان کسب میکند، در خود حفظ کند و در طول سال از سرمایهای که به دست میآورد، استفاده کند. غلامرضا عباسی افزود: صلهرحم از جمله دستورهای دینی است که پیشوایان دینی ما نسبت به آن توجه بسیاری داشتهاند. وی ادامه داد: در جامعه امروز خیلی از ما به دنبال بهانههای مختلف میگردیم، تا از انجام صلهرحم سر باز بزنیم و در این میان رفتارهایی چون چشم و هم چشمی، رعایت نکردن حال یکدیگر، رفتارهای غلط مانند اسراف و نیز تعارفهای افراطی و تفریطی مزید بر علت هستند.
*فرصتی برای تبلیغ دین امام جمعه بروجرد نیز در خصوص ماه مبارک رمضان گفت: ماه رمضان ماه مغفرت، برکات الهی و یک فرصت استثنایی است. حجتالاسلام حسن ترابی با اشاره به اهمیت و نقش مبلغان در تبیین جایگاه این ماه افزود: نقش تبلیغ در عصر حاضر بر همگان روشن است و مبلغان در توسعه و ترویج احکام الهی نقش بسیار سازندهای در سطح جامعه دارند و ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای نهادینه کردن این مهم است. وی تصریح کرد: در ماه رمضان اجرای برنامههای قرآنی باید بیش از هر زمان دیگری باشد و باید از این ماه نهایت بهره برده شود. *توجه ویژه به قرآن کریم امام جمعه بروجرد اظهار کرد: لازم است، نهادهای فرهنگی و مساجد به صورت ویژه به بحث قرآن بپردازد، چرا که این ماه بستر را برای انجام کارهای فرهنگی و دینی آماده میکند. وی اظهار کرد: مبلغان ضمن اجرای برنامههای قرآنی و تبلیغ احکام الهی باید به برنامه سنت زکات نیز بپردازد. ترابی اضافه کرد: رمضان ماه نزول رحمت الهی است و در روایات به عنوان یک فرصت ویژه برای بندگی خدا از آن یاد شده است. در این ماه درهای ضیافت نور و مغفرت بیکران الهی گشوده میشود.
*درس مقاومت در برابر سختیها ترابی با بیان اینکه یکی از درسهای ماه رمضان مقاومت و ایستادگی در برابر همه موانع رشد انسان است، گفت: انسان در ماه مبارک رمضان در برابر تمایلات نفسانی ایستادگی میکند و این ایستادگی روحیه مقاومت را در او افزایش میدهد. وی تصریح کرد: اگر انسان بتواند در این ماه نفس خود را پالایش دهد، در پایان این ماه به لطافت روحی خواهد رسید که خود زمینهای برای ارائه خدمتهای فردی و اجتماعی است. *اهمیت تغذیه صحیح در ماه رمضان رئیس کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی شهر بروجرد گفت: روزهداری از مهمترین فرایض اسلامی است که به مدت یک ماه انجام میشود و اثرات و فواید متعددی دارد. محسن روحبخشان گفت: بدون تردید ابعاد جسمانی اثر مستقیمی بر بعد روانی دارد، وقتی ما از نظر جسمی سالم باشیم، از نظر روانی احساس رضایت، نشاط و سلامت بیشتری داریم. وی ادامه داد: داشتن تغذیه صحیح در ماه رمضان اهمیت بسیار زیادی دارد، قسمت اعظم رژیم غذایی شخص در ماه مبارک باید موادی نظیر گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و سبزیها باشد. روحبخشان اضافه کرد: مصرف تمام مواد غذایی باید روی اصول و برنامه باشد و صرف مواد پروتئینی (گوشت، مرغ، لبنیات و ماهی) به تنهایی کافی نیست و در کنار آنها باید از انواع سبزی، سالاد، آب و حبوبات مصرف کرد. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان شورای شهر بروجرد ادامه داد: کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه میگیرند، باید تمام مواد مغزی در رژیم غذایی آنها گنجانده شود. وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل بروز سردرد و ضعف هنگام افطار پایین بودن سطح قند خون است، گفت: بهترین توصیه برای جبران این کمبود مصرف خرما با آب گرم یا شیر ولرم است. گزارش از حسین کردی انتهای پیام/2304/و30
93/04/11 - 10:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]