واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: اینجا کجای عالم است؟با دقت به این 2 تصویر نگاه کنید:
به نظر شما عکس اول قسمتی از چه مکانیست و یا تصویر دوم بخشی از چه چیزیست؟شاید تصویر نخست، نوعی کیک خامه ای و عکس دوم هم نمایش دهنده لکه ای سبز رنگ در آب باشد. شما چه حدس می زنید؟ لطفا قبل از خواندن پاسخ، حدس های خود را در قسمت نظرات وارد کنید تا ما و دیگران با تصورات ذهن خلاق شما آشنا شویم. (برای بزرگ دیدن تصاویر بر روی آن ها کلیک کنید.)این فرصتی است برای شما که دانش تصویری خود را درباره ی کیهان بیازمایید.
تصویر اول:زمین پوشیده از آتشفشان است. آتشفشان ها به سطح سرد زمین فوران می کنند و سنگ های داغ مذاب را از درون زمین به بیرون می آورند که گاهی این اتفاقات به صورت ناگهانی رخ می دهد. این عکس که توسط ماهواره ترا متعلق به ناسا تهیه شده، جزایر چهارکوه در آلاسکا را که مشتمل بر چهار قله آتشفشانی سربرآورده از آبهای اقیانوس آرام است، نشان میدهد. این جزایر متعلق به رشته کوههای آتشفشانی خاموش و گاهی فعال Aleutian است که توسط ماگمای حاصل از حرکت صفحات تکتونیک اقیانوس آرام زیر صفحه تشکیل دهنده آمریکاى شمالى تغذیه میشود. در مرکز این تصویر قله کلیولند فعالترین آتشفشان این ناحیه را میبینید که اگر فوران کند، خاکستر آن به حدی بالا می رود که می تواند سفر های هوایی شمال آمریکا را مختل کند.
تصویر دوم:فضانوردان از داخل ایستگاه فضایی بین المللی در ارتفاع 350 کیلومتری بر فراز اقیانوس هند، نوار عظیم سبز رنگ زیبایی را دیدند که در نور خورشید سوسو می زد. این ابر که شفق استرالیایی یا نور جنوبی نام دارد، بیشتر در ارتفاعات بالای شمالی یعنی جایی دیده می شود که به شفق های قطبی یا نور شمالی مشهور است. پیدایش این شفق ها چه در قطب شمال و چه در قطب جنوب تنها یک دلیل دارد و آن هم برخورد ذرات پر انرژی با کره مغناطیسی زمین است که در قطب های زمین متمرکزند. افکارتان به واقعیت نزدیک بود؟ آیا توانستید پاسخی نزدیک به جواب های ارائه شده پیدا کنید؟ علاقه مندان به علم اخترشناسی و نجوم که با ما همراه بوده اند حتما به راحتی توانسته اند تصویر دوم را حدس بزنند، اما شاید حدس زدن تصویر نخست نیار به دقت بیشتری داشته باشد. منبع تصاویر: antwrp.gsfc.nasa.govترجمه: kabulsky.com و خبرآنلاینگردآوری و تنظیم : م.ح.اربابی فر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 372]