واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
بین الملل > ایران در جهان استاد آمریکایی با مهرمطرح کرد؛
مقایسه تلاش های جان کری با ریچارد نیکسون/ ایران و آمریکا منافع مشترک دارند
آرتور سایر استاد اقتصاد سیاسی و معاون سابق شورای روابط خارجی شیکاگو با مقایسه تلاش های وزیر خارجه آمریکا برای بهبود روابط با ایران با تلاش های ریچارد نیکسون برای بهبود روابط آمریکا و چین، همکاری ایران و آمریکا برای مقابله با داعش را به نفع هر دو کشور دانست.
در هفته های اخیر با شدت گرفتن تحرکات گروه های تروریستی در عراق به ویژه گروه موسوم به حکومت اسلامی عراق و شام (داعش) بسیاری از کشورها نگران پدیده شوم تروریسم شده اند و تلاش هایی را برای مقابله با این گروه ها در دستر کار خود قرار داده اند. یکی از کشورهایی که از گسترش تروریسم در منطقه نگران است آمریکا است و در همین راستا وزیر خارجه این کشور سفرهایی را به کشورهای منطقه داشته و دیدارهایی با مقامات عراقی داشته و وعده برخی کمک ها به دولت عراق برای مبارزه با تروریسم را نیز داده است. این روزها در رسانه های آمریکایی و از زبان برخی از مقامات این کشور حرف هایی مبنی بر لزوم همکاری آمریکا با ایران برای مقابله با تروریسم داعش در عراق دیده و شنیده می شوند. امری که می تواند تامین کننده منافع هر دو کشور در منطقه باشد اما دیوار بی اعتمادی بین دو کشور مانع از تحقق چنین امری می شود. در همین راستا خبرنگار خبرگزاری مهر گفتگویی با دکتر "آرتور سایر" استاد برجسته اقتصاد سیاسی در مرکز کلوسن آمریکا که از وی 4 کتاب در زمینه روابط بین الملل و سیاست خارجی انگلیس منتشر شده است، انجام داد. وی در پاسخ به این سوال که آمریکا و ایران با وجود پیشینه ای که میان آنها وجود دارد چگونه می توانند به هم اعتماد کنند و در عراق بطور مشترک با داعش مقابله کنند گفت: االان زمان خوبی برای همکاری میان دو کشور است. باید توجه داشت که کشورها به قول "لرد پالمرستون" کشورها هیچگاه متحدان و دشمنان دائمی ندارند و فقط منافع ثابت و دائمی دارند. از اینرو دو کشور بر اساس منافع می توانند در این خصوص با یکدیگر همکاری و تشریک مساعی داشته باشند.
این استاد آمریکایی با سخت دانستن امر اعتمادسازی بین ایران و آمریکا با وجود 35 سال بی اعتمادی بین دو کشور و متعهد دانستن جان کری وزیر خارجه آمریکا برای بهبود روابط با ایران گفت: جان کری وزیر خارجه آمریکا به شدت در حال کار کردن در خصوص این مسئله سخت و دشوار است و به شدت خودش را درگیر دیپلماسی و جزئیات آن کرده است. وی با مقایسه تلاش های جان کری با تلاش های ریچارد نیکسون رئیس جمهور وقت آمریکا برای بهبود روابط چین و آمریکا گفت: تلاش های وی را می توان با تلاش های رئیس جمهور ریچارد نیکسون درباره چین مقایسه کرد که نتایج تاریخی برای آمریکا بر جای گذاشت، تلاش هایی که موجب شد تا آثار شکست استراتژیک آمریکا در جنگ ویتنام کاهش و تخفیف یابد. وی در ادامه تصریح کرد: ایران و آمریکا هم منافعی دارند که همین امر ممکن است این دو کشور را در کنار همدیگر قرار دهد اما این مسئله به معنی تضمین و حتی لزوما به معنی افزایش همکاری ها نخواهد بود. در حال حاضر اجرای توام با حسن نیت توافق هسته ای از سوی تهران امری ضروری است. آرتور سایر استاد اقتصاد سیاسی مرکز کلوسن آمریکا و استاد سابق دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس و همچنین معاون سابق شورای روابط خارجی شیکاگو است . وی 4 جلد کتاب در زمینه روابط بین الملل و سیاست های بریتانیا نوشته است. مطالب و مقالا وی در بسیاری از رسانه های عمده آمریکا منتشر می شوند. --------------- گفتگو از پیمان یزدانی
۱۳۹۳/۴/۱۰ - ۱۶:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]