واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان احمدیه به مهر خبر داد:
ایجاد یک سیستم اعتمادی بین بخشهای خصوصی در اصفهان/ علم جلوگیری از سرمایه گریزی در استان اصفهان وجود ندارد
اصفهان - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: نگاهی که هم اکنون در سیستم دولتی یا سیستم سیاستگذاری کشور به بخش خصوصی وجود دارد ایجاد یک سیاست اعتمادی است که در چنین فضایی میتوان به اقتصاد مقاومتی که از فرمایشات رهبر معظم انقلاب است، دست یافت.
به گزارش خبرنگار مهر، صنعت، معدن و تجارت از ارکان اصلی اقتصاد هر کشوری است که اهمیت آن در اصفهان به عنوان قطب صنعتی کشور از نمود بیشتری برخوردار است و آنچه در بازار اقتصادی هر کشور مهم است نحوه تعامل و ارتباط این سه رکن است. امروز در اصفهان شاهد رکود صنایع در حالی هستیم که صاحبان صنایع معتقدند که یک نگاه پادگانی در استان حاکم است به این منظور با اسرافیل احمدیه ، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به گفتگو نشستیم. برای جلوگیری از رکود صنایع در استان اصفهان چه برنامههایی دارید؟ به منظورجلوگیری از رکود صنایع در استان اصفهان باید بدنبال ایجاد بازارهای جدید برای صنایع باشیم.یکی از اقداماتی که میتوان در این راستا انجام داد توسعه برنامه صادرات کالاهای داخلی در کشورهای هدف و ایجاد بستر در کشورهای جدید است. از دیگر اقداماتی که باید برای جلوگیری از رکود صنایع در اصفهان انجام داد بحث کاهش هزینههای تولید و بهرهوری بیشتر است. البته بخشی از رکود صنایع داخلی به رکود بازارهای جهانی و ظرف اقتصادی در دنیا بر میگردد. این صحبت شما در حالی است که در مواردی شاهدیم با رکود اقتصاد جهانی ،بازارهای داخلی هم رکود کرده اما به هنگام پائین آمدن قیمت ارز و دلار که تاثیر مستقیمی بر قیمتکالاها دارد مشاهده میشود در ایران همچنان همان روند صعودی دنبال میشود ؟ دلیل این امر عدم مدیریت است که با اقدامات مدبرانه باید اثرات مستقیم تورم یا رکود را کنترل کنیم. بسیاری از صنعتگران استان اصفهان اعتقاد دارند که نوعی نگرش پادگانی و بخشنامهای در این استان حاکم است. برای رفع این مشکل چه مباحثی باید در دستور کار قرار گیرد؟ چه مواردی باید رعایت شود؟ در حال حاضر نزدیک به چند ماه است که در این سمت مشغول خدمت به مردم اصفهان هستم البته نه اینکه به وضعیت اقتصادی اصفهان بیگانه باشم زیرا که در حدود سالهای 63 تا 68 در ذوب آهن اصفهان فعالیت داشتم و این درحالی که سابقه کار در حوزه صنعت و معدن در کشور را نیز دارم. در چند ماه از حضور چنین چیزی را احساس نکردم و موردی هم تاکنون به من گزارش نشده است. اگر منظور از پادگانی نحوه برخورد ما با دیگران است که تاکنون سعی کردیم اگر مشکل یا موردی باشد در فضای کاملا صمیمی مسئله حل و فصل شود. ببینید یک جا منظور سیستم بسته تشکل های خصوصی است یعنی اینکه فضای داخلی سیستم بسته و محدود به چند تشکل و ارگان باشد که در اصفهان چنین فضای وجود ندارد و در تعاملی که با تمام صنعتگران و فعالان حوزه اقتصادی در چند ماه حضور در اصفهان داشتهام کاملا مشهود است و در جای دیگر مبحث بخش های خصوصی است و برون سپاری فعالیتها از بخش دولت به شرکتهای خصوصی است که اقداماتی نیز در این راستا انجام گرفته است.
کارشناسان معتقدند که عدم تعامل صحيح با بخش خصوصي و فاصله گرفتن با تشكلهاي مردم نهاد از معضلات صنعت استان است. برای رفع این مشکل چه برنامههایی پیشبینی شده است؟ نگاهی که هم اکنون در سیستم دولتی یا سیستم سیاستگذاری کشور به بخش خصوصی وجود دارد ایجاد یک سیاست اعتمادی است که در چنین فضایی میتوان به اقتصاد مقاومتی که از فرمایشات مقام معظم رهبری است، رسید. ایجاد فضای پویا و باز در اقتصاد اصفهان از اهداف اساسی سازمان صنعت، معدن و تجارت است که در برنامه ریزی های خود برای بخش صنعت آن را در نظر گرفته ایم. مسئله حاکمیتی برون سپاری و واگذاری شرکتها است و در این زمینه برگزاری جلسات و نشستهای تخصصی با فعالان و مدیران حوزه صنعت در اصفهان از جمله اتاق بازرگانی، خانه صنعت، معدن و تجارت ، اصناف و تشکلها را در اولویت امور خود قرار دادیم. برای ایجاد یک اقتصاد پویا در اصفهان ضمن برقراری ارتباط با بخش های خصوصی و بستر ورود بیشتر این شرکتها چه اقدام دیگری باید انجام داد؟ نگاهی که هم اکنون در سطح استان اصفهان حاکم است و باید در راستای رفع آن کوشید تبدیل شدن اصفهان به یک فضای سرمایهگریز در چند سال اخیر است که حتی بسیاری از سرمایهداران اصفهانی هم به شهرهای دیگر مهاجرت کردهاند و این به دلیل نبود همان اعتمادی است که از آن سخن گفتیم. در اصفهان باید به دنبال ایجاد زمینهای باشیم که سرمایه را در بهترین و بهینهترین مکان جذب کنیم به طوری که بازدهی و راندمان بیشتر و ارزش افزوده بالاتری ایجاد شود. چه عواملی سبب بروز بحران و مشکلات متعدد برای صنایع اصفهان شده است؟ در استان تمام عوامل سرمایهگذاری باید فراهم شود از نیروی انسانی ارزان تا فراهم کردن زیرساختهای اولیه که در این حوزه مشکلات عدیدهای و از جمله مشکل کم آبی را در اصفهان شاهدیم و باید با برنامهریزی دقیق صنایع کم آب بر یعنی صنایعی که نیاز کمتری به آب دارند را اولویت قرار داده و در این حوزه سرمایهگذاری کنیم. چرا بازارهای اصفهان نسبت به دیگر کلان شهرها فضای بسته تری دارد و از این رو همواره اعتراض بازاریان و سرمایهگذاران و حتی مشتریان را بدنبال داشته است؟ اتفاقا این فضای بسته در یک جاهایی هم خوب است به طوری که از گریز سرمایههای اصفهان به استان های دیگر و مواد اولیه جلوگیری می کند و اینکه به قول شما در تهران یا سایر کلان شهرها بحران سرمایهگریزی به شدت اصفهان نیست شاید علم جلوگیری از گریز سرمایههای داخل استانی در آن وجود دارد که باید علم آن در اصفهان نیز ایجاد شود. نیروی انسانی یکی از سرمایههای ارزشمندی است که استفاده بهینه از آن و ایجاد انگیزه برای آنها در رشد نرخ سرمایهگذاری در اصفهان بی تاثیر نخواهد بود.
۱۳۹۳/۴/۸ - ۱۱:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]