واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ تير ۱۳۹۳ (۱۰:۲۵ق.ظ)
در ماه رمضان از غذاهاي سرخ کرده پرهيز کنيد متخصص طب ورزشي و اصلاح شيوه زندگي گفت: درخلال ماه مبارک رمضان بايد مصرف غذاهاي فيبردار شامل موادغذايي سبوس دار و سبزيجات و ميوه هاي خشک بيشتر شود و از غذاهاي سرخ کرده پرهيز نمود چون باعث سوء هضم ,سوزش سردل شده و اضافه وزن مي شوند.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ ماه رمضان امسال به دليل مصادف شدن با روزهاي گرم و طولاني تابستان داراي حساسيت و نياز به توجه بيشتري دارد که با يک برنامه تغذيه اي درست هنگام افطار و سحرو فعاليت بدني مناسب مي توانيم بدون هيچ گونه مشکلي ضمن بهره مندي از فيوضات و منافع آن از مشکلات احتمالي از قبيل ضعف بدني، افت فشار، تشنگي و گرسنگي نيز جلو گيري نماييم.
متخصص طب ورزشي و اصلاح شيوه زندگي با اعلام اين مطلب در خصوص وعده هاي غذايي در اين ماه افزود : درست است که در تابستان فاصله افطار تا سحر کم است اما در همين فاصله کم هم مي توانيد تعداد وعده هاي غذايي را افزايش و حجم هر وعده را کاهش دهيم تا خون رساني به بدن مختل نشود و در عين حال دچار مشکلات ديگر نشويم و بتوانيم مواد غذايي مورد نياز بدن خود را در اين فاصله تامين کنيم. اگر بتوانيد دو ميان وعده بين افطارو سحر بگنجانيد عالي است. سعي شود در وعده هاي غذايي از خوردن زياد مواد پروتئيني مخصوصا هنگام سحر خودداري شود چون سبب احساس تشنگي بسيار ميشود.
دکتر علي سروش گفت : درخلال ماه رمضان غذاهاي مصرفي نبايدتفاوت اساسي نسبت به ساير ايام داشته باشدو غذابايد تاحد امکان ساده باشد. رژيم غذايي بايد به گونه اي باشدکه وزن در طي ماه رمضان متعادل باقي بماند.از طرفي اين ماه فرصت خوبي است براي کساني است که مي خواهند وزنشان را کاهش دهند و به وزن طبيعي برسانند.
اين متخصص گفت : درطول ماه رمضان بايدبيشتراز غذاهاي به اصطلاح آهسته هضم مانند غذاهايي که حاوي غلات مانند گندم، جو، عدس، باقلا ، برنج سبوس دار که از دسته کربوهيدراتهاي پيچيده هستند استفاده نمود که اين دسته از غذاها ي پرفيبر تا حدود 8 ساعت در دستگاه گوارش باقي مي مانند درحاليکه غذاهاي کم فيبرو سريع هضم (مانند غذاهاي محتوي آرد سفيد، شکر و مانند اينها)حداکثر4-3 ساعت در دستگاه گوارش باقي مي مانند.
دکتر سروش توصيه کرد که در طول اين ماه بيشترغذاهاي فيبردار شامل موادغذايي سبوس دار,گندم کامل ,غلات کامل وحبوبات ,سبزيجات مثل باقالي سبز, نخود فرنگي , ذرت , اسفناج , برگ چغندر, ميوه با پوست , ميوه هاي خشک خصوصا زرد آلو,انجير ,آلو,مغز بادام ومانندآن استفاده گردد و از غذاهاي سرخ شده که جزء غذاهاي نيمه سالم به شمارمي روند بايد به صورت محدود مصرف شود . غذاهاي سرخ کرده بيشتر باعث سوء هضم ,سوزش سردل شده وباعث اضافه وزن مي شوند.
رييس مرکز تحقيقاتي ، آموزشي و درماني امام رضا (ع) گفت : بطورکلي در ماه مبارک رمضان از غذاهاي سرخ شده و چرب , غذاهاي شيرين مانند زولبيا و باميه, و مصرف زياد چاي خصوصا در سحرها خودداري گردد. برعکس از مواد غذايي محتوي کربوهيدرات هاي پيچيده, حليم (که يک منبع خوب از پروتئين است) , خرما که يک منبع سرشار از فيبر, کربوهيدرات, منيزيوم و پتاسيم است, بادام که حاوي مقدار زيادي پروتئين و فيبر بوده و چربي کمي دارد , و موز که منبع بسيار خوبي از کربوهيدرات, پتاسيم و منيزيوم است استفاده گردد.
وي خاطرنشان ساخت : از زمان افطار تاقبل از خواب مقاديرفراوان آب وآب ميوه تازه استفاده گردد تا تعادل آب والکتروليت مناسب در بدن مهيا گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]