واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شهردار هیروشیما: داغ مصدومان شیمیایی سردشت همچنان تازه است مهاباد - ایرنا - شهردار شهر هیروشیمای ژاپن در پیامی به مناسبت هفتم تیر سالروز بمباران شیمیایی سردشت گفت: داغ مصدومان این حادثه پس از گذشت 27 سال همچنان تازه است.
ˈکازومی ماتسوییˈ در این پیام که روز یکشنبه متن آن به مناسبت بیست و هفتمین سالروز بمباران شیمیایی سردشت، در اختیار ایرنا قرار گرفت، مراتب همدردی خود را با قربانیان این جنایت جنگی در سردشت ابراز کرده است.
وی اضافه کرد: می دانم که 27 سال پیش در روز هفتم تیر، بمب های شیمیایی به شهر سردشت اصابت کردند و جان با ارزش بسیاری از مردم را گرفتند و حتی هم اکنون نیز بسیاری از مردم این شهر از عوارض و آلام آن رنج می برند ولی همیشه این گونه بوده که مردم عادی قربانیان جنگ ها می شوند.
ماتسویی با یادآوری اتفاق مشابه در هیروشیمای ژاپن گفت: صبح روز ششم اوت سال 1945 یک بمب اتمی بر فراز آسمان این شهر منفجر شد و موجب مرگ بیش از 140 هزار نفر تا پایان آن سال شد و آنان که توانستند به سختی جان سالم به در ببرند، بعدها دچار عوارضی همچون انواع سرطان و سایر پیامدها شدند که با گذشت 69 سال هنوز هم سلامت آنان را تهدید می کند.
وی افزود: آن دسته از مردم شهر شما که در معرض گازهای شیمیایی قرار گرفتند هم به همین ترتیب از بیماری ها و عوارضی رنج می برند که برخی از آنها 15 تا 25 سال پس از مواجهه با سلاح های شیمیایی بروز می کند، مطمئن هستم درد و رنج مصدومان شیمیایی شهر شما که می توان آن را ˈهیروشیمای دومˈ نامید، زندگی آنان را به کلی دگرگون و با اشک و درد عجین کرده است.
شهردار هیروشیما در ادامه پیام خود نقش سازمان های بین المللی و مردم نهاد را در ممانعت از گسترش سلاح شیمیایی و هسته ای موثر دانست و افزود: سلاح شیمیایی و هسته ای، غیرانسانی ترین سلاح هستند که جان هزاران نفر از مردم بی گناه را می گیرند، زندگی بازمانده ها را برای همیشه تغییر می دهند و جسم و جان آنان را تا واپسین روز حیاتشان با رنج همراه می کنند.
وی گفت: برای اینکه بتوانیم از تکرار چنین فجایعی جلوگیری کنیم، نه تنها کشورها و سازمان های بین المللی بلکه مردم و سازمان های مردم نهاد نیز باید فعالیت هایی را در مقیاس وسیع انجام دهند و با یکدیگر در این راه همکاری کنند.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر، سازمان شهرداران صلح که شهرداران بیش از شش هزار شهر از 158 کشور دنیا در آن عضویت دارد و این تعداد همچنان نیز رو به افزایش است و جمعیتی بالغ بر یک میلیارد نفر را شامل می شود همگی از مساله از میان برداشتن سلاح های هسته ای و شیمیایی است حمایت می کنند.
شهردار هیروشیما در پایان با آرزوی تحقق صلح پایدار در سراسر جهان و شادی واقعی برای مردم دلیر و دوستدار صلح شهر سردشت، برای آرامش ابدی قربانیان جنگ ها دعا کرده است.
نیروی هوایی رژیم بعث عراق روز هفتم تیر سال 1366 چهار نقطه پر ازدحام شهر سردشت از توابع استان آذربایجان غربی مورد حمله شیمیایی قرار داد.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و این شهر را به اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته ای هیروشیما تبدیل کرد.
سردشت با 111 هزار نفر جمعیت در 250 کیلومتری جنوب ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده است.
7506/7512/584/581/ 1495
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]