واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جیره بندی آب برای همه شهروندان اصفهان یا کم فشاری و قطعی در برخی مناطق اصفهان- ایرنا- در حالی که مسوولان شرکت آب و فاضلاب اصفهان جیره بندی را عامل افزایش مصرف آب و بروز مشکلات فنی می دانند، برخی از شهروندان این شهر معتقدند که روش کنونی توزیع آب نوعی بی عدالتی است.
با آغاز فصل گرما و هفت سالگی کم آبی رودخانه زاینده رود، بسیاری از ساکنان برخی مناطق شهر اصفهان، مانند دو سه سال اخیر با افت فشار آب و بعضا قطعی آن روبرو شده اند.
در این حال شرکت آب و فاضلاب اصفهان همچنان بر عدم جیره بندی آب اصرار دارد و این سبب شده که در برخی مناطق شهر مشکلی برای تامین آب وجود نداشته باشد اما در برخی مناطق در تمام طول فصل گرما مردم با کاهش شدید فشار آب و در ساعاتی از روز با قطعی آن مواجه شوند.
شهروندانی که در این مناطق زندگی می کنند این روش توزیع آب را ناعادلانه می دانند و
می گویند این کم فشاری و قطعی بدون برنامه سبب اخلال در امور روزانه زندگی آنها می شود و حتی در ماه رمضان نمی توانند برای دعوت گرفتن میهمانی به خانه خود برنامه ریزی کنند زیرا معلوم نیست که چه وقت آب دارند و چه وقت آب قطع می شود.
اگر چه ریشه این مشکل در کمی آبی است که در اختیار قرار دارد اما قرار داشتن برخی مناطق به اصطلاح مرفه نشین در نزدیکی یکی از مخازن آب سبب شده که برای اهالی مناطقی که هر روز با افت فشار و یا قطعی آب مواجه هستند این سوء ظن بوجود آید که عدم جیره بندی به خاطر این است که برای این اقشار مشکلی بروز نکند.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب اصفهان در باره مشکل آب شرب مردم به خبرنگار ایرنا گفت: میزان آبی که در اختیار این شرکت قرار دارد از مصرف مردم اصفهان، سه متر مکعب در ثانیه کمتر است.
پیشتر نیاز آبی شهروندان اصفهان 14.5متر مکعب در ثانیه اعلام شده است.
«مجتبی قبادیان» افزود: آب دهی چاه فلمن از چهار هزار لیتر در ثانیه به 150 لیتر در ثانیه رسیده اما با این حال مصرف آب رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه بدلیل کمی آب، در بسیاری از ساعات حجم مخازن ذخیره آب به حدود 10 درصد ظرفیت می رسد، ادامه داد: ارتفاع این مخازن هفت تا هشت متر است اما در اوقات کمبود آب به زیر یک متر حتی تا 70 سانتیمتر نیز می رسد.
وی اضافه کرد: در این شرایط فشار عمومی خطوط و انتقال در شبکه توزیع کاهش می یابد و این امر باعث کاهش کل شبکه و افت فشار در برخی از ساعت شبانه روز می شود.
معاون بهره برداری آبفای اصفهان با بیان اینکه لوله های خروجی آب با قطر یکهزار و 400 میلیمتر است، افزود: انتقال آب در این خطوط به صورت نیمه پر است و فشار لازم را ندارد.
وی تصریح کرد: از نظر هیدرولیکی هر قدر ارتفاع آب مخازن بالاتر باشد، فشار خطوط نیز بیشتر خواهد بود.
وی درباره افت فشار آب برخی مناطق اصفهان گفت: در خطوط فرعی تر و پایان شبکه آبرسانی، آب در ساعات پیک مصرف در لوله های با قطرهای پایین با فشار کمتری انتقال می یابد.
قبادیان افزود: این مسئله برای کسانی که در طبقات بالاتر زندگی می کنند محسوس است و در این زمینه شرکت آبفای اصفهان برنامه ای ندارد.
وی با تاکید بر اینکه نصب پمپ های غیرمجاز بر انشعابات به صورت مستقیم بر مشکل افت فشار آب افزوده است، ادامه داد: نصب این پمپ ها به صورت قانونی و به نحوی که ابتدا آب به مخزن وارد و از آنجا پمپ شود، مشکلی ندارد.
وی تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون حدود پنج هزار نفر در اصفهان شناسایی شدند که اقدام به نصب غیر اصولی پمپ بر روی شبکه آبرسانی کرده بودند.
معاون بهره برداری آبفای اصفهان با اشاره به اینکه نقاط مختلف شهر اصفهان به لحاظ توپوگرافی متفاوت است، ادامه داد: به خاطر این مسئله تامین فشار آب یکسان برای همه نقاط شهر اصفهان امکان پذیر نیست.
وی با تاکید بر اینکه جیره بندی آب نیز پدیده مناسبی نیست، اضافه کرد: در زمان جیره بندی آب، میزان برداشت و ذخیره آن افزایش می یابد و این مسئله به هیچ وجه باصرفه نیست.
وی ادامه داد: همچنین بسیاری از مردم در موقع جیره بندی بین مناطق جا به جا می شوند که این امر هیچ نقشی در صرفه جویی آب ندارد.
معاون بهره برداری آبفای اصفهان تاکید کرد: جیره بندی آب به دلیل خالی شدن شبکه و آبگیری دوباره آن، حوادث و زمان را افزایش می دهد.
وی جیره بندی آب برای شهر اصفهان را به عنوان تیر آخر و در شرایط اجبار دانست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان پیش از این در یک نشست خبری گفته بود: برای تامین آب شرب 50 شهر و 300 روستای استان اصفهان نیازمند 14.5متر مکعب در ثانیه آب در پیک مصرف هستیم.
«هاشم امینی» اضافه کرد: در حال حاضر تنها می توان 11 متر مکعب در ثانیه آب از تصفیه خانه ˈبابا شیخ علیˈ اصفهان تولید و توزیع کرد.
مدیر عامل شرکت آبفای اصفهان با اشاره به کمبود سه متر مکعبی آب در ثانیه در پیک مصرف به دلیل خشکی زاینده رود اظهار کرد: برای جبران این کمبود قرار است 76 حلقه چاه در استان حفر شود.
وی ادامه داد: منابع چاههای استان نیز بسیار محدود شده بطوریکه حجم آب در چاه فلمن به 250 تا 300 لیتر رسیده است.
وی تکمیل تونل گلاب 2 را راه حل مشکل کم آبی اصفهان بیان کرد.
استان اصفهان از 10 سال قبل با پدیده مستمر کم آبی ناشی از کاهش بارندگی در برخی سالها و افزایش برداشت مواجه شده است.
مسوولان این استان با توجه به مشکل کم آبی در سالهای اخیر از مردم اصفهان بارها درخواست کرده اند که در مصرف آب صرفه جویی کنند و مدیریت مصرف بهینه داشته باشند.
هرچند که شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان برای حل برخی از مشکلات آبرسانی مانند افت فشار آب از خود سلب مسوولیت می کند اما این سوال پیش می آید که با توجه به این مسئله و نبود آب در برخی مناطق چرا قبض تمام مشترکان باید به یک گونه محاسبه شود.
با توجه به توزیع نامتعادل آب در سطح شهر اصفهان در محاسبه برخی از هزینه ها مانند آبونمان باید تجدید نظری صورت گیرد.
در این حال به نظر می رسد که همچنان تنها راه کمک به حل مشکل کم آبی صرفه جویی در مصرف آن است و مردم بالادست که به برکت نبود سیستم توزیع مناسب با مشکل کم آبی، کمتر مواجه هستند باید کمتر آب را گل کنند و مثلا ماشینهای گرانقیمت خود را با آب شرب برق نیندازند.
مسوولان می گویند با 20 درصد صرفه جویی مشکل آب حل می شود، این میزان کاهش مصرف به راحتی با کمتر باز کردن شیر آب موقع ظرف شستن و حمام رفتن، کمتر شستن و یاحتی نشستن خودروها در فصل کم آبی و استفاده نکردن از شیلنگ آب برای شستن خودرو یا استفاده دوباره از آبی که با آن سبزی می شوییم برای آب دادن گلدانهای خانگی، مسواک زدن و وضو گرفتن با یک لیوان آب به جای باز گذاشتن شیر آب و دهها روش دیگر امکان دارد.
برای سالهای آینده هم خوب است مسوولان و صنعتگران فکری به حال کولرهای آبی بکنند که فناوری آنها مربوط به چهار پنج دهه قبل است و هم آب زیاد مصرف می کنند و هم برق.
دهها و شاید صدها هزار کولر آبی همچنان اصلی ترین وسیله خنک کننده هوا در فصل تابستان در شهر اصفهان است، کولرهایی که اگر فقط هر کدام در روز 20 لیتر آب مصرف کند مصرف روزانه آنها در روز میلیونها لیتر می شود.
گ/7140/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]