تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834909700
همواره بعد از رکود، شاهد رونق در بازار بوده ایم / علل افت بازار ریشه یابی شوند
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کارشناس بازار سرمایه:
همواره بعد از رکود، شاهد رونق در بازار بوده ایم / علل افت بازار ریشه یابی شوند
تأمین مالی شرکت ها از طریق بازار سرمایه در مقایسه با تأمین مالی شرکت ها از طریق سرمایه بانک ها روشن کننده ابعاد پر اهمیت بورس در نظام اقتصادی کشور است.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مصطفی امیدقائمی مدیرعامل شرکت گروه توسعه مالی مهر آیندگان، با بیان این مطلب گفت: ابهام در بازار سرمایه همیشه بوده البته طی سالهای اخیر سعی به رفع ابهامات و شفاف سازی شده، اما معمولاً با تغییر دولت ها و تغییر برخی سیاست ها ابهامات جدیدی متولد می شود که باید برای رفع آن تلاش شود.
وی با بیان اینکه داستان ریزش شاخص با افزایش غیرمنتظره نرخ خوراک گاز واحدهای پتروشیمی شروع شد، گفت: بخشی از افزایش نرخ خوراک ناشی از افزایش نرخ ارز بود و قسمتی هم به غلط بودن قیمت قبلی نرخ گاز برمی گشت که هر دو منطقی بود اما جهشی در این سطح و اینکه نرخ گاز از روی سود شرکت ها محاسبه شود، نگرانی در بازار سرمایه بوجود آورد که جای بررسی دارد.
مدیر عامل سابق فرابورس تصریح کرد: چنین برخوردهایی با شرکت های تولیدی و سرمایه گذاران آنها را وارد فاز احتیاط و عدم شفافیت می کند، در حالیکه اساس ورود یک شرکت به بورس به معنای ظهور شفافیت اقتصادی است و نباید این فرصت در نظام اقتصادی کشور به تهدید تبدیل شود.
قائمی توضیح داد: به عنوان مثال طی چند سال گذشته سود شرکتهای استفاده کننده از سنگ آهن بالا رفته است اما کسی به عقب برنمی گردد که به خاطرش آید شرکت چادرملو و گل گهر قبل از ورود به بورس در سال های قبل از 82 و 83 اصلاً شرکت های سودآوری نبودند و بعد از آنکه وارد بورس شدند مورد توجه قرار گرفتن و سودشان به این شکل افزایش پیدا کرد.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه خاطرنشان کرد: این نکته که یک شرکت وقتی به سوددهی می رسد، در تیررس انواع و اقسام عوارض و افزایش قیمت ها قرار بگیرد نه مطلوب شرکت ها و نه مطلوب مخاطبین بازار سرمایه است. مخاطبین بازار سرمایه کسانی هستند که صنایع مختلف را شناسایی می کنند و پس از بررسی صنایعی را برای سرمایه گذاری انتخاب می کنند که البته ریسکهایش را هم می پذیرند.
وی گفت: فعالان بازار سرمایه همیشه در حال منفعت بردن نیستند بلکه روی برخی صنایع هم سرمایه گذاری می کنند و سودی نمی برند از جلمه صنایعی مثل خودرو، نساجی، تجهیزاتی که سال ها با ضرر همراه بودند... اما در یکی دو صنعت ظرفیت هایی را شناسایی کرده و بابت سرمایه گذاری روی آن صنعت سود برده اند.
قائمی با اشاره به اینکه تا خبر سود فلان صنعت به گوش های می رسد این بحث سر می گیرد که سود این شرکتها بی رویه است، گفت: جمعی به جای حمایت از تولید به دنبال این می روند که از طریق وضع برخی عوارض و مقرارات سود برخی صنایع را کاهش داده و حتی برای سوددهی شرکت ها حد و مرز تعیین کنند. اینگونه برخوردها با صنایع و تولید ملی رسماً اشتباه گرفتن مخاطبین بازار سرمایه با مخاطبین بازار پول است.
وی ادامه داد: مخاطبین بازار سرمایه که متحمل ریسک میشوند، در خیلی از موارد سود کم یا ضرر می کنند و در برخی موارد نتیجه ریسک خود را با بازدهی مطلوب می گیرند اما اگر قرار باشد بابت این ریسک حساب و کتاب پس بدهند و با آنها اینگونه برخورد شود درست و عادلانه نیست. شرایط بازار سرمایه باید بهتر از این درک شود.
مدیرعامل شرکت گروه توسعه مالی مهر آیندگان ، گفت: وقتی صحبت از اجرای اصل 44 قانون اساسی می شود به معنای این نیست که کار به بخش خصوصی واگذار شود و بعد بخش خصوصی نه تنها به حال خودش رها شود بلکه وقتی با همه مشکلات به بازدهی رسید با پرداخت انواع و اقسام عوارض و مالیات و فروش مواد اولیه به قیمتی بالاتر از منطقه به عنوان یک محل درآمد به آنها نگاه شود.
قائمی تصریح کرد: این موضوع به معنای ارزان فروشی مواد اولیه و تنبل کردن صنایع با دادن مزیت های بی شمار نیست، قطعاً باید صنایع به دنبال پویایی و کارایی هر چه بهتر چرخه تولید با کاهش هزینه و افزایش ارزش افزوده باشند اما سنگ اندازی در این مسیر به هیچ عنوان توجیهی ندارد چون نه در چشم انداز برنامه 20 ساله، نه در اهداف اصل 44 قانون اساسی و نه در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی به چنین حرکاتی نمی رسیم.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان اینکه نرخ خوراک پتروشیمی ها و نرخ عوارض مالکانه معادن باید فرمول سازی شود و به نحوی از قیمت گذاری سال به سال و تعیین در بودجه سالانه خارج شود، گفت: سرمایه گذارن بازار سرمایه، سرمایه گذاران بلند مدت هستند باید مخاطب شرکت بتواند برای درازمدت نسبت به دورنمای سود و زیان شرکت پیش بینی داشته باشد برای همین باید بداند نرخ خوراک و عوارض چگونه تعیین می شود. این فقط خواسته سرمایه گذار داخلی نیست بلکه اگر به دنبال جذب سرمایه گذار خارجی هم باشیم آنها نیز این مطالبه را دارند تا بتوانند بر اساس قوانین مشخص و ثبات برای یک بازه زمانی در کشور سرمایه گذار کنند نه اینکه سرمایه شان متأثر از تغییر قوانین و بی ثباتی ها شود.
***حمایت از تولید کننده همسو با حمایت از مصرف کننده
مصطفی امید قائمی در ادامه به سیاست های کنترل تورم دولت و جلوگیری از افزایش قیمت محصولات بعد از افزایش حامل های انرژی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: افزایش نرخی که برای محصولات پس از افزایش نرخ حامل های انرژی و حقوق و دست مزدها به طور معمول باید اعمال می شد هنوز در اما و اگر حمایت از مصرف کننده بی نتیجه باقی مانده است. درحالیکه فقط یک بخش از حمایت از مصرف کننده جلوگیری از افزایش قیمت محصولات مصرفی است.
وی با بیان اینکه بسیاری از مصوبات دولت، همگی در جهت کمک به بخش تولید و حمایت از بازار سرمایه بوده است، گفت: سیاست های ضدتورمی نباید به گونه ای پیش برود که در نهایت منجر به ضرر تولیدکننده، اشتغال و رشد اقتصادی کشور شود.
قائمی درباره راهکارهای حمایتی دولت از بازار سرمایه گفت: نرخ حق الوکاله بانکها ظرف این چند سال اخیر کاهش پیدا کرده، در حالیکه مطالبات معوقشان به علت رکود اقتصادی و تحریم ها افزایش پیداکرده. بنابراین باید درباره حق الوکاله بازنگری شود. همچنین باید راهکارهایی برای کاهش میزان سپرده قانونی بانکها نزد بانک مرکزی اندیشیده شود. یکی از بالاترین نرخهای سپرده قانونی را بانکهای ما دارند که اگر بتوانند نرخ سپرده بانکی را کاهش بدهند می توانند به اندازه مناسبی سود را افزایش بدهند.
مدیر عامل سابق فرابورس در ادامه به رقابت سنگین بانکها برای جذب سپرده گذاری اشاره کرد و تصریح کرد: نرخ سپرده بانکی و رقابت سنگین بین بانکها باعث شده بعضی سپرده گذاری در بانک را به بازار سرمایه ترجیح بدهند درحالیکه آماری از اینکه این میزان سپرده گذاری با پرداخت این میزان سود چقدر صرف ارائه تسهیلات به بخش تولید می شود وجود ندارد درحالیکه برخی بانکها با مازاد منابع نیز مواجه اند اما نرخ تسهیلات خیلی سنگین تمام می شود.
مدیرعامل شرکت گروه توسعه مالی مهر آیندگان، در ادامه افزود: جدا از این موارد شرایط بازار بی تأثیر از جو روانی نیست.
وی گفت: از نظر سیاسی روزهای بدتر از این را بازار به خود دیده است. بحران 11 سپتامبر، حمله امریکا به عراق و افغانستان نمونه ای از این موارد است. منطقه خاورمیانه همیشه روزهای پر بحرانی را طی کرده اما ایران به عنوان جزیره ثبات و امینت همیشه در منطقه سعی کرده خودش را از بحرانهای منطقه حفظ کرده و حداکثر انتفاع را ببرد.
قائمی بعد از بیان تمام مشکلاتی که اطراف بازار سرمایه چنبره زده است، روزهای خوب بازار را پیش بینی کرد و گفت: به پایان دوران رکود اقتصادی نزدیک می شویم و حتماً از این شرایط بازار سرمایه خارج می شود چون بعد از هر رکودی یک رونقی وجود داشته و از این به بعد نیز خواهد داشت.
وی درباره نشانه های خروج کشور از دوران رکود اقتصاد گفت: بانکها به مراتب بیشتر برای پرداخت تسهیلات علاقه نشان می دهد و منابع در این خصوص تأمین شده در عین حال نرخ ارز و سکه ثابت و حتی رو به کاهش است. همچنین خارجی ها هم به دنبال سرمایه گذاری در ایران هستند و در این خصوص تماس های مکرر و متعددی انجام می گیرد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: کاهش بودجه عمرانی دولت نباید به معنای بی توجهی دولت به این حوزه یا رکود تعبیر شود، بلکه بخش از فعالیتهای عمرانی کشور به بخش خصوصی واگذار شده و در بودجه دولت نمی آید.
قائمی گفت: نباید این اشتباه شود که بودجه عمرانی دولت کاهش پیدا کرده است. قبلاً تمام کارخانه های فولاد و پتروشیمی و... را دولت تأسیس می کرد اما در جهت رعایت اصل 44 قانون اساسی دولت در خیلی از فعالیت های اقتصادی ورود نمی کند و کار از طریق بخش خصوصی انجام می گیرد.
مدیرعامل سابق فرابورس ایران در پایان گفتگو مفصل خود با سنا به نکته با اهمیت دیگری برای رسیدن بازار سرمایه به جایگاه واقعی و اثرگذارش در اقتصاد ملی اشاره کرد و گفت: برخی تعریف درستی از بورس و جایگاه آن در نظام اقتصادی کشور ندارند گاه حتی برخی نگاه دلالی و سفته بازی صرف به بورس دارند. این درست است که هر بازاری با آسیب هایی روبه رو است و بورس نیز از این موضوع مستثنی نیست اما اینکه ویژگی های اصلی یک بازار دیده نشود و تمام کمال بر عیوب انگشت گذاشته شود، فارغ از امتیازات اصلی که یک بازاری چون بازار سرمایه می تواند برای نظام اقتصادی کشور داشته باشد بسیار اشتباه و نادرست است.
وی دراین باره توضیح داد: تعیین جایگاه بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاه های اقتصادی بسیار راهگشا است. ارزش بازار پول در برابر ارزش بازار سرمایه و میزان اثر گذاری هر دو در بخش تولید ناخالص ملی و تولید داخلی بر اساس آمار و ارقام و با درصد قابل محاسبه است. به عبارتی باید تعیین شود از میزان جذب سرمایه در نظام بانکی چه میزان آن صرف پرداخت تسهیلات در مسیر تولید و رشد اقتصادی کشور شده و چه میزان آن صرف هزینه های غیر تولیدی و بنگاه داری شده است. همین آمار و ارقام باید در بازار سرمایه نیز تعیین شود تا بر اساس نسبت جذب سرمایه در هر دو بازار، نقش هر کدام به تفکیک در حمایت از تولید داخلی مشخص شود.
قائمی با طرح این نکته که این شفاف سازی نه تنها راه را برای سیاست های کلان نظام اقتصادی کشور باز می کند، بلکه تکلیف بخش های مختلف نظام مالی کشور از بازار پول تا بازار سرمایه را در تعیین راهبردهای کلان مدیریتی روشن می کند، جملات خود را به پایان رساند. گفتگوی تفصیلی "سنـا" با "امیدقائمی"
همواره بعد از رکود، شاهد رونق در بازار بوده ایم / علل افت بازار ریشه یابی شوند
شرایط جاری بورس، ویژگی های مثبت بازار سرمایه را تحت الشعاع قرار ندهد
مشخص شدن اثر واقعی بازار سرمایه در تولید ناخالص ملی می تواند جایگاه واقعی بورس در نظام اقتصادی کشور را روشن کند و مانع تدوین سیاست های غیر بورسی شود. تأمین مالی شرکت ها از طریق بازار سرمایه در مقایسه با تأمین مالی شرکت ها از طریق سرمایه بانک ها روشن کننده ابعاد پر اهمیت بورس در نظام اقتصادی کشور است.
هیچ رکود و افتی نبوده که با رونق همراه نباشد و هیچ رونقی هم نبوده که به رکود ختم نشده باشد. روزهای بدتر از این بازار داشته و قطعاً این روزها تمام می شود و خیلی ها از نخریدن سهم در این قیمت ها پشیمان می شوند، اما باید عواملی که منجر به بروز چنین روزهایی در بازار می شود شناسایی و به رفع زیربنایی آن کوشید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مصطفی امیدقائمی مدیرعامل شرکت گروه توسعه مالی مهر آیندگان، با بیان این مطلب گفت: ابهام در بازار سرمایه همیشه بوده البته طی سالهای اخیر سعی به رفع ابهامات و شفاف سازی شده، اما معمولاً با تغییر دولت ها و تغییر برخی سیاست ها ابهامات جدیدی متولد می شود که باید برای رفع آن تلاش شود.
وی با بیان اینکه داستان ریزش شاخص با افزایش غیرمنتظره نرخ خوراک گاز واحدهای پتروشیمی شروع شد، گفت: بخشی از افزایش نرخ خوراک ناشی از افزایش نرخ ارز بود و قسمتی هم به غلط بودن قیمت قبلی نرخ گاز برمی گشت که هر دو منطقی بود اما جهشی در این سطح و اینکه نرخ گاز از روی سود شرکت ها محاسبه شود، نگرانی در بازار سرمایه بوجود آورد که جای بررسی دارد.
مدیر عامل سابق فرابورس تصریح کرد: چنین برخوردهایی با شرکت های تولیدی و سرمایه گذاران آنها را وارد فاز احتیاط و عدم شفافیت می کند، در حالیکه اساس ورود یک شرکت به بورس به معنای ظهور شفافیت اقتصادی است و نباید این فرصت در نظام اقتصادی کشور به تهدید تبدیل شود.
قائمی توضیح داد: به عنوان مثال طی چند سال گذشته سود شرکتهای استفاده کننده از سنگ آهن بالا رفته است اما کسی به عقب برنمی گردد که به خاطرش آید شرکت چادرملو و گل گهر قبل از ورود به بورس در سال های قبل از 82 و 83 اصلاً شرکت های سودآوری نبودند و بعد از آنکه وارد بورس شدند مورد توجه قرار گرفتن و سودشان به این شکل افزایش پیدا کرد.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه خاطرنشان کرد: این نکته که یک شرکت وقتی به سوددهی می رسد، در تیررس انواع و اقسام عوارض و افزایش قیمت ها قرار بگیرد نه مطلوب شرکت ها و نه مطلوب مخاطبین بازار سرمایه است. مخاطبین بازار سرمایه کسانی هستند که صنایع مختلف را شناسایی می کنند و پس از بررسی صنایعی را برای سرمایه گذاری انتخاب می کنند که البته ریسکهایش را هم می پذیرند.
وی گفت: فعالان بازار سرمایه همیشه در حال منفعت بردن نیستند بلکه روی برخی صنایع هم سرمایه گذاری می کنند و سودی نمی برند از جلمه صنایعی مثل خودرو، نساجی، تجهیزاتی که سال ها با ضرر همراه بودند... اما در یکی دو صنعت ظرفیت هایی را شناسایی کرده و بابت سرمایه گذاری روی آن صنعت سود برده اند.
قائمی با اشاره به اینکه تا خبر سود فلان صنعت به گوش های می رسد این بحث سر می گیرد که سود این شرکتها بی رویه است، گفت: جمعی به جای حمایت از تولید به دنبال این می روند که از طریق وضع برخی عوارض و مقرارات سود برخی صنایع را کاهش داده و حتی برای سوددهی شرکت ها حد و مرز تعیین کنند. اینگونه برخوردها با صنایع و تولید ملی رسماً اشتباه گرفتن مخاطبین بازار سرمایه با مخاطبین بازار پول است.
وی ادامه داد: مخاطبین بازار سرمایه که متحمل ریسک میشوند، در خیلی از موارد سود کم یا ضرر می کنند و در برخی موارد نتیجه ریسک خود را با بازدهی مطلوب می گیرند اما اگر قرار باشد بابت این ریسک حساب و کتاب پس بدهند و با آنها اینگونه برخورد شود درست و عادلانه نیست. شرایط بازار سرمایه باید بهتر از این درک شود.
مدیرعامل شرکت گروه توسعه مالی مهر آیندگان ، گفت: وقتی صحبت از اجرای اصل 44 قانون اساسی می شود به معنای این نیست که کار به بخش خصوصی واگذار شود و بعد بخش خصوصی نه تنها به حال خودش رها شود بلکه وقتی با همه مشکلات به بازدهی رسید با پرداخت انواع و اقسام عوارض و مالیات و فروش مواد اولیه به قیمتی بالاتر از منطقه به عنوان یک محل درآمد به آنها نگاه شود.
قائمی تصریح کرد: این موضوع به معنای ارزان فروشی مواد اولیه و تنبل کردن صنایع با دادن مزیت های بی شمار نیست، قطعاً باید صنایع به دنبال پویایی و کارایی هر چه بهتر چرخه تولید با کاهش هزینه و افزایش ارزش افزوده باشند اما سنگ اندازی در این مسیر به هیچ عنوان توجیهی ندارد چون نه در چشم انداز برنامه 20 ساله، نه در اهداف اصل 44 قانون اساسی و نه در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی به چنین حرکاتی نمی رسیم.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان اینکه نرخ خوراک پتروشیمی ها و نرخ عوارض مالکانه معادن باید فرمول سازی شود و به نحوی از قیمت گذاری سال به سال و تعیین در بودجه سالانه خارج شود، گفت: سرمایه گذارن بازار سرمایه، سرمایه گذاران بلند مدت هستند باید مخاطب شرکت بتواند برای درازمدت نسبت به دورنمای سود و زیان شرکت پیش بینی داشته باشد برای همین باید بداند نرخ خوراک و عوارض چگونه تعیین می شود. این فقط خواسته سرمایه گذار داخلی نیست بلکه اگر به دنبال جذب سرمایه گذار خارجی هم باشیم آنها نیز این مطالبه را دارند تا بتوانند بر اساس قوانین مشخص و ثبات برای یک بازه زمانی در کشور سرمایه گذار کنند نه اینکه سرمایه شان متأثر از تغییر قوانین و بی ثباتی ها شود.
حمایت از تولید کننده همسو با حمایت از مصرف کننده
مصطفی امید قائمی در ادامه به سیاست های کنترل تورم دولت و جلوگیری از افزایش قیمت محصولات بعد از افزایش حامل های انرژی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: افزایش نرخی که برای محصولات پس از افزایش نرخ حامل های انرژی و حقوق و دست مزدها به طور معمول باید اعمال می شد هنوز در اما و اگر حمایت از مصرف کننده بی نتیجه باقی مانده است. درحالیکه فقط یک بخش از حمایت از مصرف کننده جلوگیری از افزایش قیمت محصولات مصرفی است.
وی با بیان اینکه بسیاری از مصوبات دولت، همگی در جهت کمک به بخش تولید و حمایت از بازار سرمایه بوده است، گفت: سیاست های ضدتورمی نباید به گونه ای پیش برود که در نهایت منجر به ضرر تولیدکننده، اشتغال و رشد اقتصادی کشور شود.
قائمی درباره راهکارهای حمایتی دولت از بازار سرمایه گفت: نرخ حق الوکاله بانکها ظرف این چند سال اخیر کاهش پیدا کرده، در حالیکه مطالبات معوقشان به علت رکود اقتصادی و تحریم ها افزایش پیداکرده. بنابراین باید درباره حق الوکاله بازنگری شود. همچنین باید راهکارهایی برای کاهش میزان سپرده قانونی بانکها نزد بانک مرکزی اندیشیده شود. یکی از بالاترین نرخهای سپرده قانونی را بانکهای ما دارند که اگر بتوانند نرخ سپرده بانکی را کاهش بدهند می توانند به اندازه مناسبی سود را افزایش بدهند.
مدیر عامل سابق فرابورس در ادامه به رقابت سنگین بانکها برای جذب سپرده گذاری اشاره کرد و تصریح کرد: نرخ سپرده بانکی و رقابت سنگین بین بانکها باعث شده بعضی سپرده گذاری در بانک را به بازار سرمایه ترجیح بدهند درحالیکه آماری از اینکه این میزان سپرده گذاری با پرداخت این میزان سود چقدر صرف ارائه تسهیلات به بخش تولید می شود وجود ندارد درحالیکه برخی بانکها با مازاد منابع نیز مواجه اند اما نرخ تسهیلات خیلی سنگین تمام می شود.
جو روانی بی تأثیر نیست اما...
مدیرعامل شرکت گروه توسعه مالی مهر آیندگان، در ادامه افزود: جدا از این موارد شرایط بازار بی تأثیر از جو روانی نیست.
وی گفت: از نظر سیاسی روزهای بدتر از این را بازار به خود دیده است. بحران 11 سپتامبر، حمله امریکا به عراق و افغانستان نمونه ای از این موارد است. منطقه خاورمیانه همیشه روزهای پر بحرانی را طی کرده اما ایران به عنوان جزیره ثبات و امینت همیشه در منطقه سعی کرده خودش را از بحرانهای منطقه حفظ کرده و حداکثر انتفاع را ببرد.
قائمی بعد از بیان تمام مشکلاتی که اطراف بازار سرمایه چنبره زده است، روزهای خوب بازار را پیش بینی کرد و گفت: به پایان دوران رکود اقتصادی نزدیک می شویم و حتماً از این شرایط بازار سرمایه خارج می شود چون بعد از هر رکودی یک رونقی وجود داشته و از این به بعد نیز خواهد داشت.
وی درباره نشانه های خروج کشور از دوران رکود اقتصاد گفت: بانکها به مراتب بیشتر برای پرداخت تسهیلات علاقه نشان می دهد و منابع در این خصوص تأمین شده در عین حال نرخ ارز و سکه ثابت و حتی رو به کاهش است. همچنین خارجی ها هم به دنبال سرمایه گذاری در ایران هستند و در این خصوص تماس های مکرر و متعددی انجام می گیرد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: کاهش بودجه عمرانی دولت نباید به معنای بی توجهی دولت به این حوزه یا رکود تعبیر شود، بلکه بخش از فعالیتهای عمرانی کشور به بخش خصوصی واگذار شده و در بودجه دولت نمی آید.
قائمی گفت: نباید این اشتباه شود که بودجه عمرانی دولت کاهش پیدا کرده است. قبلاً تمام کارخانه های فولاد و پتروشیمی و... را دولت تأسیس می کرد اما در جهت رعایت اصل 44 قانون اساسی دولت در خیلی از فعالیت های اقتصادی ورود نمی کند و کار از طریق بخش خصوصی انجام می گیرد.
مدیرعامل سابق فرابورس ایران در پایان گفتگو مفصل خود با سنا به نکته با اهمیت دیگری برای رسیدن بازار سرمایه به جایگاه واقعی و اثرگذارش در اقتصاد ملی اشاره کرد و گفت: برخی تعریف درستی از بورس و جایگاه آن در نظام اقتصادی کشور ندارند گاه حتی برخی نگاه دلالی و سفته بازی صرف به بورس دارند. این درست است که هر بازاری با آسیب هایی روبه رو است و بورس نیز از این موضوع مستثنی نیست اما اینکه ویژگی های اصلی یک بازار دیده نشود و تمام کمال بر عیوب انگشت گذاشته شود، فارغ از امتیازات اصلی که یک بازاری چون بازار سرمایه می تواند برای نظام اقتصادی کشور داشته باشد بسیار اشتباه و نادرست است.
وی دراین باره توضیح داد: تعیین جایگاه بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاه های اقتصادی بسیار راهگشا است. ارزش بازار پول در برابر ارزش بازار سرمایه و میزان اثر گذاری هر دو در بخش تولید ناخالص ملی و تولید داخلی بر اساس آمار و ارقام و با درصد قابل محاسبه است. به عبارتی باید تعیین شود از میزان جذب سرمایه در نظام بانکی چه میزان آن صرف پرداخت تسهیلات در مسیر تولید و رشد اقتصادی کشور شده و چه میزان آن صرف هزینه های غیر تولیدی و بنگاه داری شده است. همین آمار و ارقام باید در بازار سرمایه نیز تعیین شود تا بر اساس نسبت جذب سرمایه در هر دو بازار، نقش هر کدام به تفکیک در حمایت از تولید داخلی مشخص شود.
قائمی با طرح این نکته که این شفاف سازی نه تنها راه را برای سیاست های کلان نظام اقتصادی کشور باز می کند، بلکه تکلیف بخش های مختلف نظام مالی کشور از بازار پول تا بازار سرمایه را در تعیین راهبردهای کلان مدیریتی روشن می کند، جملات خود را به پایان رسید.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
بايد علت افت بازار ريشه يابي شوند/ نرخ خوراک پتروشيمي ها بايد فرمول سازي شود
۷ تير ۱۳۹۳ ۱۲ ۲۴ب ظ مدير عامل شرکت گروه توسعه مالي مهر آيندگان بايد علت افت بازار ريشه يابي شوند نرخ خوراک پتروشيمي ها بايد فرمول سازي شود مدير عامل شرکت گروه توسعه مالي مهر آيندگان گفت روزهاي بدتر از اين بازار داشته و قطعاً اين روزها تمام مي شود و خيلي ها از نخريدن سهم در اکنترل بازار بعد از طرح ضیافت/افزایش قیمت در آستانه ماه مبارک رمضان نداریم
عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی گفت کنترل بازار بعد از طرح ضیافت افزایش قیمت در آستانه ماه مبارک رمضان نداریم با توجه به اینکه مایحتاج ضروری مردم به اندازه کافی عرضه میشود انتظار شوک قیمتی در آستانه ماه مبارک رمضان نخواهیم داشت سید راضی نوری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورایگزارش فارس از تالار معاملات شیشهای شاخص بورس 100 واحد دیگر کاهش یافت/ عوامل برای بازگشت بازار به رونق گذشته
گزارش فارس از تالار معاملات شیشهایشاخص بورس 100 واحد دیگر کاهش یافت عوامل برای بازگشت بازار به رونق گذشتهشاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با کاهش 94 واحدی به 72 هزار و 250 واحد رسید تا همچنان بازدهی بازار منفی باقی بماند به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پایان معایافتن مافیای خودرو برعهده شورای رقابت نیست/ بازار خودرو انحصاری است
اقتصادی اقتصاد کلان یافتن مافیای خودرو برعهده شورای رقابت نیست بازار خودرو انحصاری است رئیس شورای رقابت با بیان اینکه بازار خودرو در ایران انحصاری است گفت رقابتی کردن این بازار و پیدا کردن مافیای خودرو بر عهده شورای رقابت نیست شورای رقابت فراقوهای است و هیچکس نمیتواند بهفارس گزارش می دهد ریزش ۱۲ دلاری طلا در بازارهای جهانی/قیمت سکه ۳ هزار تومان کاهش یافت
فارس گزارش می دهدریزش ۱۲ دلاری طلا در بازارهای جهانی قیمت سکه ۳ هزار تومان کاهش یافتافت ۱۲ دلاری قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی قیمت سکه تمام بهار آزادی ۳ هزار تومان کاهش یافت به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس امروز 5 شنبه پنجم تیر ماه 93 قیمت هر اونس طلا در بازار ججزئیات برنامه وزارت صنعت برای بازار رمضان/ توزیع 170 هزار تن کالای اساسی در طرح ضیافت
جزئیات برنامه وزارت صنعت برای بازار رمضان توزیع 170 هزار تن کالای اساسی در طرح ضیافت معاون وزیر صنعت گفت تامین 30 هزار تن برنج 50 هزار تن شکرسفید جهت مصرف خانوار و 50 هزار تن شکر صنف و صنعت توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران و 30 هزار تن گوشت مرغ 10 هزار تن گوشت قرمز توسط شرکت شفرماندار چایپاره اعلام کرد بازار چایپاره پررونقترین بازار آذربایجان غربی
فرماندار چایپاره اعلام کردبازار چایپاره پررونقترین بازار آذربایجان غربیفرماندار چایپاره با بیان اینکه بازار شهرستان چایپاره یکی از پررونق ترین بازارهای استان است گفت مشهور شدن شهرستان چایپاره به عنوان شهر ارزانسراها در نتیجه خوشانصافی و مشتریمداری بازاریان است به گزارش خبرگزواکاوی دلایل افت شاخص بورس/۶ تاثیر اتفاقات منطقه بر دورنمای بورس/ وابستگی آینده بازار سرمایه به ۲ عامل
واکاوی دلایل افت شاخص بورس ۶تاثیر اتفاقات منطقه بر دورنمای بورس وابستگی آینده بازار سرمایه به ۲ عاملنایب رئیس دوم کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه اتفاقات منطقه بر دورنمای بورس تأثیرگذار است ادامه داد آینده این بازار بستگی به شرایط اقتصادی کشور و اوضاع سیاسی منطقه داربا حضور رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگری ششمین نمایشگاه گردشگری بازار سفر فردا افتتاح میشود
با حضور رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگریششمین نمایشگاه گردشگری بازار سفر فردا افتتاح میشودششمین نمایشگاه گردشگری بازار سفر فردا با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری افتتاح میشود به گزارش خبرنگار جامعه فارس نمایشگاه گردشگری بازار سفر فرداادامه روند کاهشي بازار ارز/ هر سکه تمام 4 هزار تومان افت کرد
۲ تير ۱۳۹۳ ۱۶ ۱۷ب ظ ادامه روند کاهشي بازار ارز هر سکه تمام 4 هزار تومان افت کرد امروز دوشنبه نر خ هر دلار آزاد 3197 تومان و هر سکه تمام طرح جديد973 هزار تومان معامله شد شد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج صرافان بازار ارز امروز نرخ هر دلار آزاد را 3197 تومان يورو را 4358 توآبزیپروری ارگانیک، راهی برای رونق بازار محصولات شیلاتی
سهشنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۸ مسئول شیلات بروجرد گفت آبزی پروری ارگانیک راهی برای فائق آمدن بر مشکلات تجارت محصولات شیلاتی است غلامحسین اکبری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان بیان کرد آبزیپروری ارگانیک دادن ارزش افزوده به فرآوردههای پرورشیبازار تلویزیونهای سه بعدی: تماشای پر زحمت
بررسی تکنولوژی و بازار عینکهای 3D بازار تلویزیونهای سه بعدی تماشای پر زحمت فکر کنید مهمان دارید و برای دیدن فیلم به عینک ۳بعدی نیازمندید میتوانید بروید و از همسایهتان چند عدد عینک قرض بگیرید شاید این اتفاق در آینده محتمل باشد ولی فعلا چنین خبری نیست چون احتمال اینکه عینکبازار سرمایه همچنان تحت تأثیر افت 6 ماه گذشته قرار دارد
کارشناس اقتصادی بازار سرمایه همچنان تحت تأثیر افت 6 ماه گذشته قرار دارد شایان آرانی گفت بازار سرمایهی کشور بیشتر تحتتأثیر افتی که از شش ماه گذشته شروع شده و تا به امروز ادامه داشته خودش را دارد اصلاح میکند شاهین شایان آرانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اظهابهاي نفت خام در بازارهاي جهاني کاهش يافت
۲۷ خرداد ۱۳۹۳ ۹ ۲۹ق ظ گزارش موج از بازار جهاني انرژي بهاي نفت خام در بازارهاي جهاني کاهش يافت با اوج گيري بحران هاي اقتصادي در اروپا و به ويژه رکود در حوزه ي يورو بهاي نفت خام کاهش يافت اين درحالي است که تنش هاي ايجاد شده در عراق منجر به افزايش بهاي نفت اوپک در منطقه شده استدر جلسه تنظیم بازار ویژه طرح ضیافت مطرح شد انتقاد معاون استاندار تهران به گرانفروشی میوه در پایتخت
در جلسه تنظیم بازار ویژه طرح ضیافت مطرح شدانتقاد معاون استاندار تهران به گرانفروشی میوه در پایتختمعاون استاندار تهران گفت برخی عرضهکنندگان میوه در سطح تهران کمال بیانصافی را در حق شهروندان اعمال میکنند به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران به نقل از زوابط عمومی فرماند-
گوناگون
پربازدیدترینها