واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شهید طیبی، نماینده مردم اسفراین یکی از 72 شهید هفتم تیرماه 1360 اسفراین - ایرنا - شامگاه هفتم تیرماه 60 وقتی دفتر حزب جمهوری اسلامی به دست منافقان کوردل منفجر شد، 72 تن از یاران امام و انقلاب به معراج رفتند که یکی از خیل شهیدان همراه شهید بهشتی، حجت الاسلام ˈمحمدحسن طیبیˈ، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی بود.
به گزارش ایرنا، ساعت 20 و 30 دقیقه شب بود که انفجار بمبی عظیم بیانات کوبنده شهید بهشتی را که می گفت ˈما بار دیگر نباید اجازه دهیم استعمارگران برای ما مهره سازی کنند و سرنوشت مردم ما را به بازی بگیرند، تلاش کنیم کسانی را که متعهد به مکتب هستند و سرنوشت مردم را به بازی نمی گیرند انتخاب شوند...ˈ ناتمام گذاشت،
اما منطق و یاد شهید بهشتی برای همیشه در تاریخ این کشور جاودانه شد.
این بیانات سید و سالار شهیدان انقلاب که 33 سال از بیان آن می گذرد تا به امروز در تمام برهه ها کارآیی داشته و به عنوان یکی از اهداف و آرمان های اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران درآمده است.
حوادث دلخراش تقابل با نیروهای مخلص انقلابی که زحمات زیادی برای به ثمر نشستن این نظام کشیده اند بعد از عزل بنی صدر از ریاست جمهوری در اول تیرماه 1360 شدت گرفت، به گونه ای که چند روز بعد از این ماجرا در تاریخ 6 تیرماه 60 آیت الله سیدعلی خامنه ای، در مسجد ˈاباذرˈ تهران ترور شد که البته به لطف خدا نافرجام ماند.
یک روز از این ماجرا نگذشته بود که گروهک منافقین در جنایتی تروریستی اوج عناد خود با نظام جمهوری اسلامی ایران را نشان داد و در هفتم تیرماه بر اساس برنامه ای از پیش تعیین شده دفتر حزب جمهوری را منفجر کرد که در آن حادثه آیت الله بهشتی رییس قوه قضاییه و 72 تن از یاران باوفای انقلاب از جمله حجت الاسلام محمدحسن طیبی اولین نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی به فیض عظمای شهادت رسیدند.
امام راحل در پیام تاریخی خود در روز 9 تیر 1360 به مناسبت انفجار هفتم تیرماه، با اندوه و خشم از منافقین سخن گفتند و خطاب به آنها تاکید کردند ˈننگتان باد ای تفاله های شیطان و عارتان باد ای خودفروختگان به جنایتکاران بین المللی که در سوراخ ها خزیده اید و در مقابل ملتی که در برابر ابرقدرت ها برخاسته، به خرابکاری های جاهلانه می پردازیدˈ.
روزنامه دیلی تلگراف فردای آن روز در این باره نوشت: آیت الله سیدمحمد بهشتی قدرتمند ترین رهبر ایران بعد از امام خمینی(ره) در میان عده کثیری بود که طبق گزارش، اواخر شب گذشته هنگامی که یک بمب عظیم دفتر مرکز حزب حاکم جمهوری اسلامی را در تهران منفجر ساخت، کشته شد.
شهید حجت الاسلام محمدحسن طیبی، از شهدای هفتم تیرماه 60، فرزند ملارحمان طیبی در نوزدهم اردیبهشت ماه سال 1310 در روستای رویین از توابع شهرستان اسفراین در خانواده مذهبی و محروم دیده به جهان گشود.
وی تعلیم قرآن و دوره تحصیلی ابتدایی را نزد پدر بزرگوارش فرا گرفت و در سن 10 سالگی پدرش را از دست داد و برای گذراندن دوره تحصیلی حوزه به مشهد مقدس رفت و در محضر اساتید و علمای آن سامان کسب علم کرد.
همزمان با اوج گرفتن مبارزات حضرت امام خمینی (ره)، این شهید بزرگوار نیز مبارزات انقلابی خود را پس از حوادث سال 1356 گسترش داده و منطقه را تحت تاثیر قرار داد و همین زمینه اعتماد مردم به وی برای انتخاب شدنش به نمایندگی شهرستان اسفراین شد.
شهید طیبی که دوستدار افراد متعهد و مومن بود، عامل پیروزی انقلاب اسلامی ایران را در دو چیز می دانست: رهبری اندیشمندانه و پیامبرگونه و علی وار امام خمینی (ره) و وحدت و یکپارچگی توده های مردم.
شهید طیبی تاکید می کرد که ˈبرای تداوم انقلاب تا نهضت جهانی مهدی (عج) باید این دو عامل پیروزی را همچون جان شیرین حفظ کنیم و هرگز نگذاریم که دشمن نابکار و اهریمن ناپاک مسیر نفوذی برای شکستن رهبری و تفرقه افکنی داشته باشدˈ.
شهید طیبی، به حضرت امام (ره) عشق می ورزید و از وقتی که ایشان را شناخت به شدت از ایشان تبعیت می کرد و در سخنرانی ها و روضه هایش از نهضت امام خمینی (ره) برای مردم می گفت و بسیار در مسیر بصیرت بخشی به مردم تلاش می کرد چراکه آن موقع، مردم نمی دانستند که امام (ره) کیست و ضرورت انقلاب چیست، بنابر این با سخنرانی های شهید طیبی در اسفراین نهضت انقلاب اسلامی نیز آغاز شد.
نخستین راهپیمایی های ضد رژیم ستمشاهی در اسفراین با هدایت و رهبری شهید طیبی برگزار شد و مبارزه سخت بود اما شهید طیبی با عشق به اسلام و امام لحظه ای از تلاش دست برنمی داشت حتی در کوچه ها روی سر وی خاکستر می ریختند و او را اذیت می کردند اما صدای او به اعتراض برنمی آمد.
جوان ها بسیار به او علاقه داشتند چون شهید طیبی بیان گرم و شیوایی داشت و خیلی از مردم اسفراین و بخصوص جوان ها پای منبر او می نشستند و در برنامه های انقلابی به او کمک می کردند.
در سال 56 چند نوار از سخنران های شهید طیبی به دست ساواک افتاد و رییس ژاندارمری با چند سرباز به مسجدی رفت که حاج آقا در آن سخنرانی می کرد، وقتی مردم متوجه موضوع شدند با بیل و کلنگ جلو در مسجد جمع شدند و ایشان را پنهان کردند و حتی طوری شد که مردم رییس ژاندارمری را مجبور کردند که ˈمرگ بر شاهˈ بگوید و او دست از پا درازتر برگشته بود.
پس از مدتی دو نفر از ساواکی ها در خیابان های اطراف دنبال خانه شهید طیبی می گشتند و مردم آدرس های اشتباه به آن ها داده بودند و آخر هم نتوانستند خانه شهید را پیدا کنند، شهید طیبی در اسفراین بسیار محبوب بود و همه اینها نتیجه رفتار خود شهید بود چون وی بسیار مردم دوست بود.
شهید طیبی به خاطر احساس مسوولیتی که داشت در نخستین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه اسفراین نامزد شد که با رای بالایی به نمایندگی این شهرستان برگزیده شد اما اقدام تروریستی منافقان کوردل در انفجار هفتم تیرماه 60، بیش از یک سال و 2 ماه به وی فرصت خدمتگزاری به مردم این خطه در کسوت نمایندگی را نداد. شهید طیبی وی بارها تاکید می کرد: ˈوقتی مردم به من رای داده اند برای این است که برای آن ها کار کنم؛ این امکانات برای من نیست بلکه برای مردم است و باید کمبودهای مردم را رفع کنیمˈ.
ایشان همیشه دوستدار انقلاب و پیرو خط رهبر بود و به شهید بهشتی نیز علاقه وافری داشت و در تمام جلسات آن شهید بزرگوار شرکت می کرد.
روحش شاد و یادش گرامی باد ...
شهرستان 127 هزار نفری اسفراین بیش از 420 شهید تقدیم نظام اسلامی کرده است. ک/3
7183/626
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]