واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون سازمان محیط زیست: توزیع آزمایشگاه های معتمد در کشور نامناسب است تهران- ایرنا - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: عدم توازن در توسعه کمی و کیفی آزمایشگاه های معتمد در کشور یکی از مشکلات این بخش است که نیازمند بازنگری در آیین نامه و قوانین و مقررات مربوط به فعالیت این آزمایشگاه ها است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، سعید متصدی در دومین جلسه کمیته تخلفات آزمایشگاه های معتمد با اشاره به اینکه هدف سازمان حفاظت محیط زیست از ایجاد آزمایشگاه های معتمد، جبران برخی کمبودهای موجود در این حوزه و تلاش جهت پایش کامل آلاینده های زیست محیطی صنایع بود، گفت: فعالیت آزمایشگاه های معتمد در کنار خود اظهاری صنایع منجر به تکمیل فعالیت هایی می شود که در راستای کاهش آلایندگی صنایع صورت می گرفت، خود اظهاری موجب ایجاد اعتماد بین کارفرمایان و سازمان حفاظت محیط زیست و تلاش برای کاهش آلایندگی صنایع می شود.
وی افزود: آزمایشگاه های معتمد به عنوان بازوی خود اظهاری صنایع و به منظور جهت دهی درست خود اظهاری ها بر اساس استانداردهای بین المللی و شاخص های صحیح ایجاد شد.
متصدی با ابراز نارضایتی از عدم توازن رشد کمی و کیفی آزمایشگاه های معتمد در طی سالیان گذشته و عدم تحقق کامل اهداف، گفت: به رغم رشد کمی آزمایشگاه های معتمد، کیفیت کاری و معتمد بودن آنها طی سال های گذشته بحث برانگیز بوده است و در صورت ادامه این روند سازمان حفاظت محیط زیست چتر حمایتی خود را از آزمایشگاه های معتمد دریغ می کند.
وی بازنگری در آیین نامه و قوانین و مقررات مربوط به فعالیت آزمایشگاه های معتمد را گامی جهت بهبود روند کیفی این آزمایشگاه ها دانست و افزود: در ماه های گذشته نظارت سازمان حفاظت محیط زیست بر فعالیت آزمایشگاه های معتمد افزایش یافته است، این کار با هدف بازگرداندن این آزمایشگاه ها در مسیر درست و مورد تایید سازمان محیط زیست صورت گرفته است زیرا صحت داده های آزمایشگاه های معتمد منجر به ارایه برنامه های دقیق تر برای کاهش آلایندگی صنایع خواهد شد.
متصدی تاکید کرد: در قانون جدید سعی کردیم اصلاحات به گونه ای باشد که منجر به بازدارندگی بیشتر جرایم شود و در همین راستا تعلیق 6 ماهه و ابطال 2 ساله در قانون جدید برای آزمایشگاه های متخلف منظور شد.
وی با ابراز تاسف از ضعف نظارتی و نبود مکانیسم نظارتی دقیق از سوی سازمان حفاظت محیط زیست طی سال های گذشته، خاطرنشان کرد: نظارت دقیق نیازمند بهره گیری از شیوه ها و ابزارهای نظارتی نوین جهانی است.
*** توزیع نامناسب آزمایشگاه های معتمد در کشور
متصدی با اشاره به تجمع 91 آزمایشگاه از 384 آزمایشگاه معتمد سراسر کشور در تهران، گفت: اگرچه تمرکز صنایع در تهران بالاست ولی با درنظر گرفتن تمام پارامترها، همچنان توزیع آزمایشگاه های معتمد کشور به این شکل مناسب نیست.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست بومی بودن و اشتغال زایی را دو عنصر مهم در بحث آزمایشگاه های معتمد دانست.
وی ضمن بیان اهمیت نقش کمیته تخلفات آزمایشگاه های معتمد در بهبود روند فعالیت های آنها، اظهار کرد: حقوقی که آزمایشگاه های معتمد کسب می کنند به دلیل برخورداری از مجوزی است که سازمان حفاظت محیط زیست صادر می کند و همین موضوع تکلیف کمیته تخلفات آزمایشگاه های معتمد را سنگین تر می کند.
*** صدور مجوز نخستین آزمایشگاه معتمد در سال 1381
در ادامه شینا انصاری مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بررسی تغییر شیوه نامه انضباطی آزمایشگاه های معتمد به دلیل اهمیت آن در ارتقای کیفیت کاری این آزمایشگاه ها یکی از مهمترین اولویت های دفتر پایش فراگیر سازمان است.
انصاری ایجاد آزمایشگاه های معتمد در کنار خود اظهاری صنایع را اقدامی در راستای برون سپاری فعالیت ها دانست و اظهار داشت: در سال 1381 که نخستین مجوز برای شکل گیری آزمایشگاه های معتمد صادر شد، تنها 12 آزمایشگاه معتمد در سراسر کشور شکل گرفت.
وی ادامه داد: اگرچه این رقم در حال حاضر به 384 آزمایشگاه در سراسر کشور رسیده است ولی به دلیل عدم توسعه کیفی در کنار توسعه کمی، صحت بسیاری از داده هایی که از آزمایشگاه ها خارج می شود، مورد تردید قرار دارد.
انصاری گفت: آزمایشگاه های معتمد برای برون سپاری فعالیت های سازمان حفاظت محیط زیست، کوچک سازی دولت و ایجاد بازار کار برای فارغ التحصیلان محیط زیست در بخش خصوصی نقش بسزایی دارند.
وی با ابراز تاسف از نگاه یک سویه رشد کمی بدون رشد کیفی آزمایشگاه های معتمد طی سالهای گذشته، تصریح کرد: توسعه کمی بدون بستر سازی و ارتقای کیفیت منجر به مشکلات زیادی در حوزه پایش و داده های حاصل از آن شده است.
*** ضرورت بازنگری در شیوه نامه ها و دستورالعمل های پایش
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه آزمایشگاه های معتمد در صورت رفع نواقص و توسعه کیفی می توانند بازویی توانمند برای سازمان حفاظت محیط زیست باشند، گفت: تغییر و بازنگری در شیوه نامه انضباطی، رسیدگی به نحوه تخلفات و تشدید ابزارهای تنبیهی همچون کاهش مدت زمان اعتبار گواهی نامه فعالیت آزمایشگاه های معتمد از 3 سال به 2 سال، در راستای همین رفع نواقص صورت گرفته است.
وی افزایش زمان تعلیق آزمایشگاه های متخلف از 1 ماه به 6 ماه؛ با توجه به نمونه برداری آزمایشگاه ها از واحدهای صنعتی در بازه 3 ماه، همچنین ابطال 2 ساله حق فعالیت آزمایشگاه را از دیگر تغییرات جدید عنوان کرد.
انصاری عدم وجود تعرفه مصوب برای خدمات آزمایشگاه های معتمد سازمان را در کنار نبود نظارت دقیق از عوامل مهم ایجاد معضلات حال حاضر دانست و گفت: تعیین تعرفه مشخص و به روز که به تایید مراجع ذی صلاح رسیده باشد، کمک موثری در رفع این چالش است.
مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد: سطح خدمات پایش های زیست محیطی انجام شده توسط آزمایشگاه های معتمد و اعتبار و صحت داده های پایش های محیط زیست از طریق افزایش ساز و کار نظارتی و پیش بینی و اجرای شیوه نامه انضباطی آزمایشگاه ها ارتقاء یابد.
علمی ( 1 ) **9014**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]