واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اجرای طرح محدودیت ترافیکی تبریز در هاله ای از ابهام تبریز - ایرنا - اجرای طرح محدودیت ترافیکی تبریز به عنوان یکی از راهکارهای کاهش ترافیک در مکان های پرتردد شهر و همچنین کاهش آلودگی هوا، به دلیل برخی ناهماهنگی های موجود بین شورای عالی ترافیک و شورای شهر، در مرحله اجرا دچار توقف شده به طوریکه هر روز اجرای آن به روزهای آتی موکول می شود.
این طرح که اجرای آن در سال 85 مصوب شده در طول سال های گذشته و به دلایل مختلف بلاتکلیف مانده و هر روز عده ای بر موافقان اجرای این طرح و یا مخالفان آن اضافه می شود.
بر اساس آخرین تصمیم شورای ترافیک استان آذربایجان شرقی، این طرح قرار بود از اوایل خرداد ماه گذشته اجرا شود که به دلیل برخی مخالفت ها و همچنین فراهم نبودن زیرساخت های اجرای ان از جمله دوربین ها و تابلوهای کنترل کننده اجرا نشد.
در جلسه اخیر شورای ترافیک استان که با حضور استاندار برگزار شد، بر اجرای این طرح ترافیکی تا قبل از آغاز سال تحصیلی 93 - 94 تاکید و مقرر شد قبل از اجرای ان و از آخر خردادماه گذشته طرح زوج و فرد خودروها در محدوده ترافیکی تبریز و یا حتی وسیع تر از آن به اجرا گذاشته شود.
اکنون که چند روزی هم از پایان خرداد گذشته خبری از اجرای طرح زوج و فرد خودروها نیست و اینگونه که به نظر می آید اجرای این طرح منتفی شده است.
از سوی دیگر در حالی که معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز برای اجرای طرح محدودیت ترافیکی در تبریز اعلام آمادگی و حتی قصد برگزاری مناقصه خرید و تهیه دوربین را داشته اما شورای شهر و شهرداری تبریز از اجرای این طرح به دلیل فقدان تصویب نهایی آن در صحن شورای چهارم استقبال نمی کنند.
شهرام دبیری رییس شورای اسلامی تبریز به سه دلیل مصوب نشدن این طرح در شورای چهارم، آماده نبودن زیرساخت های لازم و همچنین کاسته شدن از ترافیک محدوده مرکزی شهر تمایلی به اجرای این طرح در تبریز ندارد.
این درحالی است که بر اساس آخرین آمار معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری، نزدیک به 80 درصد از مردم تبریز با اجرای این طرح در محدوده مشخص شده موافق هستند.
هر چند مسوولان استان بر اجرای این طرح در موعد تعیین شده از سوی استاندار تاکید دارند، اما به نظر می رسد شورای شهر، شهرداری و همچنین پلیس راهور تبریز به دلایل مختلف تمایلی به اجرایی شدن این طرح ندارند.
پلیس بر تجهیز محدوده به دوربین های کنترلی و تابلوهای بازدارنده تاکید دارد و بارها اعلام کرده که پلیس به طور فیزیکی در این طرح حاضر نخواهد شد.
البته قبل از اجرای چنین طرح بزرگی، علاوه بر تجهیز محدوده به زیرساخت های لازم، باید ضمن تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی و بالا بردن میزان نظارت به منظور رفاه و آسایش مردم، پارکینگ های طبقاتی نیز در محدوده برای هدایت خودروهایی که نمی توانند وارد محدوده شوند ایجاد و در نظر گرفته شود تا خدای نکرده شاهد ترافیک سنگین در خیابان های کناری طرح محدوده ترافیکی تبریز نباشیم.
به هرحال این طرح در محدوده ای از تبریز اجرایی خواهد شد که بازار سرپوشیده تبریز، شعبات مرکزی بانک ها و خیلی از ادارات و واحدهای خدمات رسان در این محدوده قرار گرفته اند و باید قبل از اجرای ان و با در نظر گرفتن تمام جوانب، کاری بی عیب و نقص را اجرا کنیم و رفاه و راحتی مردم را در نظر بگیریم و از ایجاد صف های طولانی مردم برای استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی در این محدوده که زیبایی بصری شهر را نیز برهم می زند جلوگیری کنیم.
محدوده این طرح حدود 320 هکتار خواهد بود و از شمال خیابان چایکنار، مابین پل فلسطین تا پل قاری، از غرب خیابان فلسطین، از پل فلسطین تا میدان فجر و خیابان امام خمینی از میدان فجر تا چهاراه شریعتی و از خیابان شریعتی جنوبی تا تقاطع خیابان والمان، از جنوب خیابان والمان حد فاصل شریعتی جنوبی تا ارتش جنوبی و از شرق خیابان خاقانی و ارتش جنوبی را دربر می گیرد.
وسایل نقلیه عمومی و همگانی از جمله اتوبوس، تاکسی، آژانس های مسافری و خودروهای نظامی و انتظامی و اورژانس، سرویس مدارس و وسایل نقلیه شخصی آرم دار در ساعات اجرای طرح می توانند در محدوده طرح تردد کنند.
دو هزار و 880 خانوار در محدوده طرح ترافیک قرار دارند که بیش از یازده درصد جمعیت تبریز را تشکیل می دهند.
دیگر کاربری های موجود در محدوده طرح ترافیک غیرمسکونی و تجاری و خدماتی هستند.
7233/587
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]