واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اجرای پرده دوم از سناریوی داعش در عراق
به موازات تحرکات آمریکا و انگلیس درباره مهار بحران ناشی از حملات داعش، رسانه های وابسته به غرب هم دست به کار شده و در راستای منافع غرب به خبرسازی می پردازند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به موازات تحرکات و رایزنی های سیاسی جان کری وزیر امور خارجه امریکا و ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس درباره مهار بحران ناشی از حملات و پیشروی های غافلگیر کننده داعش در مناطق سنی نشین عراق،خبرگزاری های متبوع این دو دولت نیز دست بکار شده و در راستای مواضع دولت های متبوع خود به خبرسازی پرداخته اند. با توجه به اینکه دولت های امریکا و انگلیس ظاهرا برای جلب همکاری حامیان عربی داعش از جمله عربستان وعده تحقق خواسته ها و انتظارات آنها را در خصوص کنارگذاشتن نوری مالکی از نامزدی احراز پست نخست وزیری علیرغم برخورداری از بالاترین کرسی های مجلس و همچنین افزایش سهم و نقش اعراب سنی را در دولت جدید علیرغم شکست در انتخابات پارلمانی اخیر را داده اند، لذا هر دو خبرگزاری آمریکایی و انگلیسی آسوشیتدپرس نیز به عملیاتی کردن این اهداف در عرصه خبری و رسانه ای پرداخته اند.
در این عرصه خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس به محض درخواست شیخ مهدی کربلایی در نماز جمعه کربلا از اعضای پارلمان جدید عراق برای توافق بر سر نامزدهای نخست وزیری، ریاست جمهوری و ریاست پارلمان در عناوین اخبار و گزارش های خود با اتخاذ رویکردی تقلیل گرایانه روی نامزدی نخست وزیری که به شیعیان تعلق دارد، تمرکز کرد.
آسوشیتدپرس:
- "تکمیلی/ آیت الله سیستانی خواستار توافق جناح های سیاسی عراق بر سر نخست وزیر شد"
- "آیت الله سیستانی خواستار توافق جناح های سیاسی عراق بر سر نخست وزیر شد"
به نظر می رسد امریکا و انگلیس و خبرگزاری های متبوع آنها دستکم دو هدف را از تمرکز بر نامزدی نخست وزیری دنبال می کنند:
نخست/ ایجاد اختلاف و شکاف بین احزاب و گروههای سیاسی شیعه به منظور تحلیل بردن توان و در نهایت تضعیف جایگاه سیاسی آنها است و این هدف در تیتر یکی از گزارش های آسوشیتدپرس درج شده است:
- "مقامات شیعه فشار بر مالکی را برای کناره گیری از قدرت آغاز کرده اند"
دوم/ دستکاری نظام سیاسی و پارلمانی عراق به منظور افزایش سهم اعراب سنی و اعطای قدرت و اختیاراتی فراتر از وزنه جمعیتی انهاست و این هدف در چارچوب آنچه که از آن به دولت فراگیر تعبیر می شود، تعقیب می شود.
رویترز:
- "آمریکا از برخی کشورهای عربی خواست عراق را برای تشکیل دولت فراگیر ترغیب کنند"
اما در مجموع می توان گفت برخلاف آنچه که ادعا و القاء می شود همکاری مناطق سنی نشین عراق با داعش تنها به دلیل این است که سهم سنی ها در دولت و نهادهای امنیتی کم است. زیرا اولا در عراق جدید هر قومیت بر اساس وزنه جمعیتی و میزان کرسی های اکتسابی در انتخابات در قدرت سیاسی مشارکت می یابد دوم اینکه برخلاف تبلیغات موجود علت اصلی تحولات غیر منتظره اخیر عدم جذب سنی ها نبوده است بلکه کاملا برعکس جذب بی حساب و کتاب بعثی ها در نهادهای امنیتی و نظامی توسط مالکی بوده که با هدف جلب رضایت آنها برای همکاری با دولت و نظام سیاسی جدید صورت گرفت اما در عمل با خیانت آنها همراه شد.
شنبه ۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]