واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بمباران شیمیایی سردشت، زخمی ماندگار بر چهره مدعیان حقوق بشر تهران - ایرنا - ساعت 16و 30 دقیقه عصر هفتم تیر سال 1366، هفت بمب شیمیایی به روی شهرستان سردشت فرود آمد که چهار بمب به شهر و سه بمب دیگر نیز سهم روستاهای اطراف آن شد، این بمباران یکی از اقدامات جنایتکارانه رژیم بعثی عراق به سرکردگی صدام بود که به دستور استکبار جهانی در جنگ هشت ساله تحمیلی انجام شد.
![بمباران شیمیایی سردشت، زخمی ماندگار بر چهره مدعیان حقوق بشر](http://img7.irna.ir/1393/13930407/81217761/81217761-5789692.jpg)
سردشت بمباران شده بود، مردم پس از بمباران از پناهگاه ها خارج و برای دیدن مناطق بمباران شده و کمک به همنوعان خود، عازم این مناطق شدند و خوشحال بودند که کشته و زخمی نداشتند، اما پس از مدتی بوی سیر گندیده تمام فضای شهر را فراگرفت.
آنها که در معرض مستقیم بمباران قرار گرفته بودند با چشم هایی نابینا و متورم و بدن های سوخته و تاول زده و تنگی نفس در حالیکه مرتب استفراغ می کردند و نمی دانستند تا چند ساعت دیگر زنده خواهند بود، بدنبال پارچه ای می گشتند تا شاید بتواند جلوی ورود بیشتر گازهای شیمیایی را به گلو و دهانشان بگیرند.
هوای مسموم ناشی از انفجار بمب های شیمیایی همه جا را پر کرده بود و برخی به دستمال نمدار متوسل می شدند تا شاید جلوی گازهای شیمیایی را بگیرند، اما هوای مسموم حتی تا زیر پوستشان هم نفوذ، از راه حلق گذشته، خونشان را آلوده کرده و سراسر زندگیشان را به سلطه خود درآورده بود.
در این حادثه که روز بعد نیز تکرار شد، هواپیماهای بمب افکن ارتش بعثی عراقی با بمب های شیمیایی به چهار نقطه پر ازدحام و متراکم جمعیتی شهر سردشت حمله کردند و تمام مردم بی گناه آن شهر و اطراف آن را آماج گازهای کشنده و دهشتناک شیمیایی قرار دادند.
در این حمله، صدها تن به شهادت رسیدند و بیش از هشت هزار نفر مصدوم و زخمی بر جای ماند و همچنان هر ساله تعدادی از این مصدومان به جمع شهدا می پیوندند.
ایران با اعزام مجروحان به کشورهای اروپایی همچون آلمان و فرانسه (دو کشور از چند کشور تولید کننده بمب های شیمیایی) در پی اثبات استفاده عراق از این سلاح ها بود، اما تا زمانیکه جنگ ادامه داشت، هیچ کشوری آن را محکوم نکرد.
به رغم ممنوعیت بکارگیری سلاح های شیمیایی، عراق در جنگ تحمیلی علیه ایران بطور مکرر از گازهای «ارگانوفسفره» (عوامل اعصاب) و تاول زا (گازخردل) استفاده کرد، اما هیچ برخورد جدی از سوی جامعه جهانی و سازمان ملل متحد با رژیم بعثی عراق انجام نشد.
پس از جنگ تحمیلی نیز بسیاری از شرکت هایی که زمان جنگ به صورت پنهانی در تولید سلاحهای شیمیایی و ارسال آن به عراق نقش داشتند، پس از مدتی تعطیل یا منحل شدند و ردپایی از خود به جای نگذاشتند.
** تاریخچه استفاده جنگ افزارهای شیمیایی رژیم صدام
عراق طی چند دوره مختلف در جنگ، از جنگ افزارهای شیمیایی استفاده کرد.
یکی از نمونه حملات شیمیایی عراق، پس از عملیات بدر در زمستان سال 63 بود که موجب شد تا جمهوری اسلامی ایران از سازمان ملل بخواهد که یک هیات
کارشناسی از منطقه بازدید کند.
در پاسخ این درخواست، دبیرکل وقت سازمان ملل، طرح هشت ماده ای خود را تهیه و به دو کشور ایران و عراق ارائه کرد.
در این طرح پیش بینی شده بود که دو کشور با پذیرفتن کنوانسیون سلاح های شیمیایی از ادامه حملات شیمیایی جلوگیری کنند. درخواستی که ایران آن را پذیرفت، اما عراق آن را رد کرد.
سال 1364 موج جدیدی از حملات شیمیایی از سوی رژیم بعثی عراق در مناطق عملیاتی بدر و خیبر آغاز شد.
در پی این حملات، جمهوری اسلامی ایران بار دیگر از دبیرکل خواست تا هیات کارشناسی دیگری به منطقه اعزام شود که نتیجه بازدید این هیات و گزارش آن به شورای امنیت، صدور بیانیه ای از طرف این شورا بود که در آن اتهام عراق مبنی بر حمله شیمیایی علیه نیروهای ایرانی تایید شده بود.
اجتمام(2) ** 7029 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]