تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى الله عليه و آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803167170




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اما و اگرهای افزایش وام مسکن


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

دیدگاهها درباره افزایش وام مسکن چیست؟ اما و اگرهای افزایش وام مسکن تهران - ایرنا - به فاصله شش ماه از دو برابر شدن تسهیلات مسکن، این بار نیز مسئولان وزارت راه و شهرسازی خواستار افزایش دوباره این تسهیلات برای کلانشهرها شدند.


افزایش وام مسکن به 35 میلیون تومان هرچند بعد از سال ها انتظار اتفاق افتاد اما گرانی و تورم سال های گذشته و تاثیر آن بر جهش قیمت مسکن آن هم در کلانشهری مانند تهران نه توان خرید را افزایش داد و نه رضایت متقاضیان را جلب کرد.
حال بعد از یک دوره 6 ماهه این بار وزیر راه و شهرسازی خواستار افزایش وام مسکن بویژه برای خرید تا 50 درصد از قیمت تمام شده ملک است.
عباس آخوندی گفت: میزان تسهیلات مسکن حداقل باید به 50 درصد قیمت ملک برای کسانی که خریدار اولین مسکن مهر هستند، افزایش یابد.
وی افزود: برای تحقق این موضوع مذاکرات پیچیده و مستمری با بانک مرکزی در حال انجام است.
وی اضافه کرد: افزایش وام مسکن به 50 درصد قیمت ملک به یکسری مقدمات نیاز دارد که جزییات آن در حال بررسی است.
پیشنهاد افزایش دوباره تسهیلات مسکن در حالی است که مدیر امور اعتباری و سرمایه گذاری این بانک انجام این کار را به نفع کشور و متقاضیان نمی داند.
ذبیح الله نعمتی در گفت و گویی اظهار داشت: در حال حاضر قسط ماهانه وام 35 میلیون تومانی، حدود 520 هزار تومان است و متقاضیان معمولا کارمندان یا کارگران هستند و قشر متوسط جامعه نیز بیش از این مبلغ قسط، نمی تواند پرداخت کند.
وی با بیان اینکه معتقدم پیشنهاد افزایش فقط باید برای احداث مطرح شود نه برای خرید ، تصریح کرد: هرچه وام بیشتر شود میزان اقساط نیز بیشتر می شود، از این رو پیشنهاد افزایش وام برای خرید مسکن منطقی نیست و با توجه به وضع جامعه این کار به نفع کشور نیست.
نعمتی خاطرنشان کرد: وقتی می خواهیم به مشتریان تسهیلاتی دهیم باید به مبلغ اقساط آن و برگشت منابع آن نیز فکر کنیم اما اگر وام برای احداث باشد، افزایش پنج میلیون تومانی آن برای بخش مسکن خوب است.
وی با بیان آنکه میزان تسهیلات حداکثر باید 40 میلیون تومان در شرایط کنونی کشور باشد، افزود: بر فرض اگر میزان تسهیلات به 50، 60 یا 70 میلیون تومان یا 90 میلیون تومان ( که وزارت راه و شهرسازی گفته) افزایش یابد میزان اقساط آن حدود دو میلیون تومان می شود. از این رو باید به قاعده فکر کنیم، افزایش وام خرید به نفع جامعه نیست و همین 35 میلیون تومان در بیشتر نقاط کشور جواب می دهد و تنها در شهرهای بزرگ و تهران جواب نمی دهد.
مدیر امور اعتباری و سرمایه گذاری بانک مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا بانک مسکن برنامه ای برای افزایش سقف تسهیلات شهرهای بزرگ دارد، افزود: به این مساله فکر شده است. حوزه طرح و برنامه بانک مسکن در حال کار روی این برنامه است تا در صورت امکان برای شهرهای بزرگ در بحث پرداخت تسهیلات تفاوت قائل شوند.

** تسهیلات به تولید داده شود نه خریدار
رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با بیان اینکه بانک مرکزی تمایلی به افزایش دوباره وام مسکن ندارد، گفت: سیاست وزارت راه و شهرسازی تامین مسکن برای افراد جامعه است اما بانک ها به دو دلیل تمایلی به انجام این کار ندارند.
ایرج رهبر اظهار داشت: اول آنکه بانک ها بودجه ای برای این کار ندارند و دوم عدم تمایل بانک ها به وام های درازمدت با بازپرداخت چندین ساله است.
وی با بیان اینکه بانک ها بیشتر به پرداخت تسهیلات کوتاه مدت تمایل دارند، ادامه داد: چون وضعیت رشد اقتصادی و تورم در کشور ما مشخص نیست بنابراین بانک ها بیشتر به دنبال پرداخت تسهیلات مشارکتی و خدماتی هستند تا تسهیلات درازمدت.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی معتقدند که هرچقدر گردش مالی در بخش مسکن افزایش یابد رونق در این بخش هم بیشتر و قدرت خرید مردم هم بالاتر می رود.
رهبر با بیان اینکه بانک مرکزی این سیاست را قبول ندارد، افزود: برای افزایش وام مسکن باید فرمولی که هر دو طرف قبول داشته باشند، تعریف و ارایه شود.
وی درباره نظر انبوه سازان نیز گفت: انبوه سازان می گویند اگر قرار باشد براساس خواست دولت و وزارت راه، قیمت ها افزایش پیدا نکند باید تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان مسکن برای ساخت قرار گیرد و بعد مانند مسکن مهر موقع تحویل وام ها به خریدار منتقل شود.
این کارشناس حوزه مسکن ادامه داد: با این کار دولت می تواند با یک تیر دو نشان بزند، یعنی هم تسهیلات در نهایت در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد و هم قدرت خرید مصرف کننده بالا می رود و هم در راستای حمایت از تولید قدم برداشته می شود.
رهبر گفت: اگر صرفا بازار خرید را تحریک کنیم مسلما در قیمت ها تاثیر می گذارد اما اگر به جای تحریک تقاضا، عرضه را تحریک کنیم و این تسهیلات در اختیار تولیدکننده قرار گیرد، احتمالا افزایش بی رویه و بی دلیل قیمت مسکن کاهش پیدا می کند و یا حتی صفر می شود.
وی در پاسخ به عدم توانایی مالی متقاضیان در پرداخت اقساط این وام ها نیز گفت: این مساله درست نیست چرا که به هر حال مردم نیاز به مسکن دارند و در حال حاضر بخصوص در کلانشهرها دو تا سه برابر اقساط این وام ها اجاره می دهند بنابراین قدرت پرداخت اقساط را خواهند داشت.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن تصریح کرد: مشکل اصلی نه عدم توانایی پرداخت اقساط است بلکه همانطور که اشاره شد درازمدت بودن این تسهیلات و رشد تورمی هر ساله است که بانک ها برای پرداخت این تسهیلات تمایلی نشان نمی دهند.
رهبر گفت: دولت ضمن سیاستگذاری باید برای پرداخت وام و تبعات افزایش آن مساله سنجی کند که آیا پرداخت این وام ها به نفع مردم خواهد بود یا نه.
وی ادامه داد: سیاست دولت این است که اگر خرید را تقویت کنند سازنده هم ترغیب به تولید بیشتر می شود در حالی که ما نگران این هستیم که با افزایش ترغیب به خرید، سقف تقاضا بیشتر شود و افزایش قیمت در بخش مسکن به وجود بیاید. بنابراین بهترین کار همان است که وام به تولید تعلق گیرد و در پایان کار به خریدار منتقل شود تا تعادل در بازار هم حفظ شود.

** قیمت ملک در شهرها متناسب با قدرت خرید مردم است
همچنین عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه افزایش وام مسکن در کلانشهرها یا شهرهای کوچک تفاوتی ایجاد نمی کند، اظهار داشت: مسکن در کلانشهرها قیمت بیشتری دارد ضمن آنکه قیمت مسکن هر منطقه ای براساس قدرت خرید مردم همان منطقه است.
محمد دامادی ادامه داد: دادن وام یکی از راه هایی است که می تواند به خریداران و سازندگان کمک کند منتها در دادن وام ها باید نظارت کافی وجود داشته باشد که این وام ها چگونه و چطور پرداخت شوند.
وی تصریح کرد: در بحث مسکن صرفا پرداخت تسهیلات راهگشا نخواهد بود و باید به مسائل اقتصادی و سیاسی هم توجه کرد.
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقتصاد اثر مستقیمی بر حوزه مسکن دارد، خاطرنشان کرد: اگر نوسانات در حوزه اقتصاد زیاد و اقتصاد با ثبات نباشد تورم هم افزایش پیدا کرده و این افزایش قیمت ها در بخش های مختلف در نهایت بر بخش مسکن نیز تاثیر داشته و ملک را گران می کند.
دامادی با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی به تنهایی نمی تواند مشکل مسکن را حل کند، گفت: علاوه بر دادن تسهیلات باید به مسائل دیگر اقتصاد هم توجه کرد و وام مسکن صرفا برای شهرهای بزرگ نباشد و متناسب با قیمت مسکن در هر منطقه تعیین شود.

** مشاوران املاک: افزایش دوباره قدرت خرید را بالا می برد
یک مشاور املاک نیز در این باره به خبرنگار ایرنا، گفت: افزایش دوباره وام مسکن برای تهران می تواند در متراژهای پایین کمک کننده باشد.
موسوی افزود: هرچند افزایش وام مسکن به 35 میلیون تومان را در چند ماه گذشته داشتیم اما این قیمت چندان تاثیری بر قدرت خرید مردم نداشته و در واقع کمکی به خریدار ملک نمی کند.
وی با ابراز خوشحالی از پیشنهاد دوباره وام مسکن تصریح کرد: متقاضیان مسکن اگر قبلا با 35 میلیون که کمتر از یک سوم قیمت ملک را در تهران تشکیل می دهد قصد خرید داشتند الان با حدود 70 تا 90 میلیون که تقریبا نصف قیمت واحد مسکونی است، می توانند خانه مناسب را راحت تر پبدا کنند بنابراین این افزایش قیمت آن هم در تهران به نفع خریدار خواهد بود.
همچنین یک مشاور املاک دیگر در منطقه فاطمی تهران با رضایت از افزایش وام مسکن در تهران گفت: با اینکه بازار خرید و فروش خیلی خوب نیست اما این افزایش دوباره می تواند هم بازار را از حالت رکود خارج کند و هم قدرت خرید مردم را بالا ببرد.
محمدی ادامه داد: وام 35 میلیونی مسکن آن هم در تهران و مناطق مرکزی هرچند در ابتدا یک تحرکی به بازار داد اما در عمل کمکی به خریدار نکرد و مردم هنوز ناراضی هستند.
این مشاور املاک خاطرنشان کرد: زمزمه افزایش دوباره وام در چند روز گذشته باعث شد تا متقاضیان واحدهای کم متراژ دوباره از قیمت ها سراغ بگیرند و امیدوار به توانایی در خرید ملک، ضمن اینکه ما هم امیدوار به رونق بازار و معاملات هستیم.
از: سکینه محقق
اقتصام(4)س.م**1558

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




07/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن