واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
مدیر حوزه علمیه بروجن:
ترک محرمات و انجام واجبات، با فضیلتترین کار در ماه رمضان است خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه بروجن، گفت: در ماه رمضان با فضیلتترین کار ترک محرمات و انجام واجبات است و اگر ما بتوانیم یک ماه این مسأله را تمرین کنیم پس از یک ماه بهصورت خودکار از ارتکاب گناهان دوری کرده و بهسوی نیکیها گام بر خواهیم داشت.
حجت الاسلام احمدرضا مهدیه، مدیر حوزه علمیه بروجن، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، به فرازهایی از خطبه رسول خدا(ص) در آخرین جمعه ماه شعبان اشاره کرد و گفت: براساس برداشتی که از آخرین سخنرانی و خطبه رسول خدا(ص) در آخرین جمعه ماه شعبان که تحت عنوان خطبه «شعبانیه» نامگذاری شده است، برداشت میشود؛ ماه رمضان، به نام ماه خدا توصیف شده است.
مدیر حوزه علمیه بروجن عنوان کرد: حضرت رسول(ص) فرمودند که «در این ماه، خدا را با قلبهای طاهر بخوانید» یعنی در ماه رمضان سعی کنید قلبتان نجس نباشد و در ادامه نیز تأکید فرمودند که «نجاست قلب به سه مورد کینه، خشم و حسادت است» یعنی اگر بخواهیم دل خود را پاک کنیم باید آن ها را از این سه گناهی که دل را نجس میکنند، طاهر کنیم. این مدرس حوزه و دانشگاه تأکید کرد: در ماه رمضان با فضیلتترین کار ترک محرمات و انجام واجبات است و اگر ما بتوانیم یک ماه این مسأله را تمرین کنیم و از بدیها پرهیز و خوبیها را انجام دهیم، خداوند، نفس ما را به گونهای آفریده است که پس از یک ماه بهصورت خودکار از ارتکاب گناهان دوری کرده و بهسوی نیکیها گام خواهیم برداشت. وی اضافه کرد: به عبارت دیگر شرم از گناه و شوق به طاعت باید خروجی ماه رمضان باشد و اگر خروجی ماه رمضان این گونه باشد میتوان گفت که ماه رمضان را بهخوبی سپری کردهایم و آن بر سبک زندگی ما و تغییر آن در جهت رسیدن به حضرت حق اثرگذار بوده است. حجتالاسلام مهدیه ادامه داد: در پایان این خطبه که خطبه موثقی است، حضرت علی(ع) که در آن زمان جوان بود، از پیامبر(ص) سؤال کردند که «بافضیلتترین کار در ماه رمضان چیست؟» و حضرت جواب دادند «دوری از گناه»؛ که این مسأله نیاز به تأمل دارد زیرا آن حضرت نفرمودند تلاوت قرآن و سحرخیزی بلکه تأکید کردند که دوری از گناه بسیار مهم است یعنی اگر کسی بتواند سوای مستحبات، در ماه رمضان، واجبات خود را انجام داده و از ارتکاب حرامها دوری کند، بهترین کار را انجام داده است. این مقام مسؤول با بیان این که همانطور که نجاستهای بیرونی وجود دارند، کینه، خشم و حسادت نیز نجاستهای درونی هستند، گفت: در ماه رمضان باید تلاش کنیم تا دل خود را از این نجاستهای درونی رها سازیم. حجتالاسلام مهدیه ادامه داد: این انتساب ویژه به خدا مشخص میکند که این ماه، یک ظرف زمانی خاصی است که ویژگی آن را پیامبر(ص) شرح داده است و فرمودهاند «در این ماه شیاطین و یا هر وسوسهکنندهای در زنجیر هستند» و باز هم فرمودند «در ماه رمضان دربهای جهنم خودبهخود بسته میشود». حجتالاسلام مهدیه با بیان این که در بیانات دیگری به ویژه بیان قرآن آمده است که ماه رمضان، ظرف نزول قرآن است و آن قدر قداست دارد که قرآن کریم در این ماه نازل شده است، خاطرنشان کرد: در قرآن کریم آمده است که یکی از خصوصیات ماه رمضان، این است که شب مقدس و فرصت استثنایی مثل شب قدر در این ماه قرار دارد و بر اساس روایتها، شب قدر به اندازه 85 سال عمر یک انسان ثواب و پاداشهای آن است یعنی این ماه برتر از هزار شب است. وی افزود: این به آن معنا است که ماه رمضان در قرآن کریم و بیان پیامبر(ص) و بزرگواران دیگر منسوب به خدا است که البته تمام زمانها و مکانها متعلق به خدا است اما برخی چیزها بهصورت ویژه متعلق به خدا هستند بهعنوان مثال به کعبه بیتالله میگوییم و یا به روز جمعه، یومالله اطلاق میشود و در میان ماهها نیز به ماه رمضان، ماه خدا گفته میشود.
این مقام مسؤول یادآور شد: ماه رمضان، فرصت خوبی است برای تزکیه نفس و دوری از گناه و وسوسه شیطان و حداقل کاری که مردم باید در این ماه انجام دهند این است که قداست این ماه را نشکنند بهویژه این که کسانی که قداست این ماه را نمیشناسند و میخواهند از فضیلت این ماه فرار کنند لااقل حرمت این ماه را حفظ کنند؛ بنابراین توصیه میشود تا هر کسی در حد توان خود، حرمت این ماه را حفظ کند./9457/ت303/ب4
۱۳۹۳/۴/۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]