واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ابتکار : کشورهای توسعه یافته برای مقابله با آثار تغییرات آب و هوا به تعهدات خود عمل کنند تهران - ایرنا- معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، اعتماد سازی و پایبندی کشورهای توسعه یافته به تعهدات تاریخی خود برای مقابله با آثار تغییرات آب و هوا را ضروری دانست.
به گزارش ایرنا معصومه ابتکار که برای شرکت در اولین مجمع محیط زیست ملل متحد به نایروبی سفر کرده است، در حاشیه این مجمع در جلسه شام کاری به دعوت مشترک وزیران محیط زیست لهستان، پرو و فرانسه (روسای سه کنفرانس اخیر اعضای متعهد به کنوانسیون تغییرات آب و هوا) با حضور وزیران محیط زیست کشورهای جهان شرکت کرد.
در ابتدای این نشست آخیم اشتاینر، مدیر اجرایی برنامه محیط زیست ملل متحد بر اهمیت موضوع تغییرات آب و هوا و ضرورت پیشرفت مذاکرات تأکید کرد.
سپس هریک از وزیران میزبان مراسم بر انتظارات، مسیر پیش رو و دشواری های موجود در رسیدن به توافق جهانی اشاره کرده و یادآور شدند که کشورها با مشکلات بسیاری روبه رو هستند و چاره ای برای بقا و دوام حیات بشر وجود ندارد مگر اینکه همه کشورها در عرصه کاهش گازهای گلخانه ای به سرعت گام بردارند.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در این جلسه به عنوان مهمان ویژه شرکت و در سخنانی پیرامون چگونگی پیشرفت و لوازم تنظیم توافقنامه ای همه جانبه گفت: اعتماد سازی میان کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه به منظور حصول اطمینان از پایبندی کشورهای توسعه یافته به تعهدات تاریخی و تعهدات جدید خود ضروری است.
معصومه ابتکار ضمن تاکید بر ضرورت تلاش کشورهای صنعتی در مسیر دسترسی به توافقنامه جایگزین پروتکل کیوتو، خاطرنشان کرد : رعایت توازن، انصاف و عدالت در سند و در تنظیم تعهدات باید مدنظر باشد و همه بدانند که اصل مسوولیت مشترک اما متفاوت باید از محوری ترین ملزومات توافق نامه قرار گیرد.
وی افزود: پذیرش تعهدات از سوی کشورهای درحال توسعه از سال 2020 به بعد به پذیرش و اجرای تعهدات کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، انتقال فناوری، ظرفیت سازی و تأمین منابع مالی توسط کشورهای توسعه یافته برای کشورهای درحال توسعه بستگی دارد و این موارد بایستی در دوره زمانی 2015 تا 2020 تحقق یابد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه افکار عمومی اکنون درباره تغییرات آب و هوا به آگاهی رسیده و اثرات آن را در همه جای جهان تجربه می کند، گفت: در منطقه ما خشکسالی و کاهش بارش از یک سو و سیل و تخریب اراضی کشاورزی از سوی دیگر امنیت غذایی را به مخاطره انداخته که اینها اثرات ملموس گرمایش جهانی است.
ابتکار یادآور شد: ایران در منطقه ای قرار گرفته که میانگین 1 تا یک و نیم درجه سیلسیوس افزایش دما را تجربه کرده است و توجه به آسیب پذیری و شکنندگی محیط زیست این منطقه یک ضرورت به شمار می آید.
علمی (1)**1055**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]