تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832551291




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رهایی از دام اعتیاد و آغاز دوباره زندگی / مسئولان گلستان اراده ای برای حمایت از کمپ های ترک اعتیاد استان ندارند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > گلستان در گفتگو با مهر عنوان شد/
رهایی از دام اعتیاد و آغاز دوباره زندگی / مسئولان گلستان اراده ای برای حمایت از کمپ های ترک اعتیاد استان ندارند
گرگان – خبرگزاری مهر: اعتیاد یکی از معضلات اجتماعی استان گلستان است که دامنگیر بسیاری از خانواده ها شده است و به همین دلیل مراکز ترک اعتیاد زیادی در استان فعالیت می کنند، اما مدیران این کمپ ها از عدم توجه مدیران به مساله ترک اعتیاد و حمایت نکردن آن ها از این کمپ ها گله مندند.



به گزارش خبرنگار مهر، کارشناسان دلایلی مختلفی را در شیوع اعتیاد تاثیر گذار می دانند، اما در گلستان بسیاری این مشکل را ریشه در بیکاری، مهاجرت و تنوع قومیتی می دانند. آمار بالای اعتیاد در گلستان باعث شده تا موسسات ترک اعتیاد زیادی هم در این استان احداث شود. سعید مجرد، مدیر یکی از موسسات ترک اعتیاد گرگان است. وی روزی گرفتار اعتیاد بوده و در حال حاضر هفت سال است که از اعتیاد به مواد مخدر پاک شده است. وی توانسته با سختی های فراوانی این مرکز را  راه اندازی کند و در حال حاضر 27 بیمار معتاد را در این مرکز نگه داری می کند. او 23 سال به مواد مختلف اعتیاد داشته و در کنار آن به فروش انواع مواد مخدر نیز اقدام می کرده. به گفته خودش  در ابتدا و چهار سال اول مشروب و ماده سبز (حشیش) مصرف می کرده و بعد از آن به مواد سیاه (تریاک) روی آورده است.سپس به  دلیل اینکه تریاک هم نتوانسته نیازهای او را برطرف کند و دیگر هیچ لذتی  به او نداده به  سمت هرویین و تزریق رفته چرا که از نظرش مواد خصلتی دارد که بعد از مدتی برایت عادی می شود. رهایی از دام اعتیاد تا آغاز زندگی دوباره مجرد در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: اعتیادم باعث شده بود تا از خانواده ام ترد شوم ، البته با اینکه در این چند سال معتاد بودم و خانواده ام نیز می دانستند اما حتی یک عدد سیگار هم دست من ندیده بودند.  

  وی تصریح می گند: حدود 18 سال دور از خانواده و به صورت مجردی زندگی می کردم ، مدتی هم در زندان بودم و الان بعد از هفت سال است که ترک کرده ام توانسته ام ازدواج کنم و به زودی نیز پدر می شوم این برایم نهایت خوشبختی است. مجرد می افزاید: در آن زمان که به خواستگاری رفتم با صداقت همه چیز را به همسرم گفتم چرا که اولین چیزی که معتاد بعد از ترکش می آموزد صداقت است، و زمانی که همسرم صداقتم را دید و از اراده ام با خبر شد قبول کرد و  در حال حاضر هم به عنوان مددیار بازویی برای خود من و کارم شده است.

وی در ارتباط با نحوه ترکش از مواد عنوان می کند:  حدود 10 سال بارها و بارها خواستم تا ترک کنم و حتی به زندان می رفتم و خودم را به عنوان معتاد معرفی می کردم تا بتوانم در آنجا ترک کنم ولی نتوانستم، تنها راهی که برایم به نظر رسید این بود که  باید در جمعی باشم که مانند خودم باشند چرا که کسی که درد اعتیاد را کشیده باشد می تواند معتادی دیگر را درک کند  و روانشناس و پزشک هر چقدر هم تلاش کنند نمی توانند بیمار را درک کنند. وی  از دورانی می گوید که اراده اش را از دست داده بوده است و ادامه می دهد : مدیر کمپی  در علی آباد بودم و همه کسانی که به آنجا مراجعه می کردند مصرفشان شیشه بود و من هم که حدود دوسال بود که ترک کرده بودم به علت کنجکاوی به سمت شیشه رفتم. مجرد ادامه می دهد: با اولین بار مصرف هفت روز به کما رفتم  و سه روز هم از کمر به پایین فلج شدم، ولی برای آخرین بار تلاش کردم و با اراده قوی قدم به سوی پاکی قدم برداشتم ، وقتی سلامت عقلی ام را به دست آورد م دیدم که زندگی زیباتر از آنی است که ما فکر می کردیم  در حالی که دوران اعتیاد فکر می کردم همه چیز در مصرف خلاصه می شود. مسیر بهبودی و بازگشت همه داشته های گذشته وی  اضافه  در رابطه با زمان بهبودیش می گوید: وقتی در مسیر بهبودی قرار گرفتم دیدم که همه چیز برایم قابل بازگشت است  و می دیدم که اعتبار، شخصیت، هویت و باور خانواده دوباره به سمت من می آید ، حتی در آن دورانی که معتاد بودم همیشه از ماموران فراری بودم.  

  این مدیر کمپ ترک اعتیاد بیان می کند: هیچ کدام از مسئولین استان را ندیده بودم و نه می شناختم ولی در حال حاضر دیگر هیچ ترسی از هیچ پلیسی ندارم و همه هم من را می شناسند و به من احترام می گذارند و خودم احساس می کنم برای خودم  یه آدم مثبتی دارم می شوم. وی تعیین هدف برای زندگیش را مرحله جدیدی از زندگی عنوان می کند و ادامه می دهد: بهترین راهی که برای ادامه راه به نظرم رسید این بود که برای خود هدفی مشخص کنم و علاقه داشتم خودم مرکزی داشته باشم تا بتوانم به افرادی که گرفتار اعتیاد شده ام کمک کنم و برای این کار چندین سال در علی آباد و گنبد مدیر کمپ ها بودم.
مجرد اضافه می کد: بعد از آن به دنبال مجوز برای ایجاد مرکز ترک اعتیاد رفتم و بعد از دو سال تلاش به من مجوز ندادند و من مجبور شدم این مرکز را به نام برادرم مجوز بگیرم. گلایه از مسئولان و عدم عمل به وعده هایشان مدیر مرکز مهر پویان با گلایه از مسئولین ادامه می دهد: متاسفانه  آن قدر مشکلات را به مسئولین انتقال داده ام که  حدود نه ماه است که در هیچ جلسه ای شرکت نکردم چرا که همه مسئولین قول می دهند ولی به وعده هایشان عمل  نمی کنند  تا به حال هیچ کمکی به این مرکز نکرده اند و این در حالی است که من هر ماهه بیش از شش میلیون برای این مرکز هزینه می کنم . وی اضافه می گوید: بیشتر خانواده هایی  بیمار خود را می آورند توانایی مالی زیادی ندارند  و برایشان سخت است که حدود 500 هزار تومان بدهند و ممکن است بیمارشان خوب شود و یا نشود. وی ادامه می دهد: در این باره چندین بار به شورای هماهنگی مواد مخدر، فرمانداری و بهزیستی  یا  نمایندگان مراجعه کردم و از آنان درخواست کردم برای ترک این معتادان هزینه ای را به ما بدهند و در کنارش ما هزینه ای را کسر می کنیم تا به این وسیله بتوانیم این افراد مدت زمان بیشتری در این مرکز نگه داریم تا بتوانند به بهبودی کامل برسند اما هیچ جوابی ندادند. مجرد ادامه می دهد: چند وقت پیش توسط شورای هماهنگی و بهزیستی طرحی ارائه شد تا تعدادی از معتادان مرکز توکستان بین مراکز تقسیم شوند و در آخر هزینه های آنان داده شود  و با وجود اینکه ما این کار انجام دادیم  و قرار بود که در قبال این کار مبلغی را خانواده های آنان، مبلغی را شورای هماهنگی و مبلغی را نیز خودمان تخفیف دهیم. وی بیان می کند: در این بین معتادانی را به ما داده بودند که وضعیتشان بسیار وخیم بود و از طرفی قانونی دارند که مریض باید دارای شناسنامه و کارت باشند ولی بیشتر این افراد اصلا هیچی نداشتند و هیچ اطلاعی نیز از خانوده هایشان نداشتند. وی اضافه می کند: با وجود اینکه ما این معتادان را به گفته شورای هماهنگی سه ماه نگه داشتیم اما هنوز هیچ هزینه ای  به ما ندادند  و از آن زمان دیگر هیچ اعتمادی به مسئولین ندارم  و حتی برخی اوقات مسئولان  از نمایندگان مجلس گرفته تا فرمانداران  سفارشاتی را برای ترک برخی از افراد می کنند اما  دریغ از هیچ مبلغی که بخواهند کمک کنند. مدیرکل بهزیستی استان تاکنون به مرکز ما سر نزده است مدیر مرکز مهر پویان از مدیر کل بهزیستی گلایه کرد و می گوید: من الان دو سال است که مدیر کل این سازمان را ندیده ام و حتی یک بار هم نشده است که به این مرکز سر بزند و از اوضاع و احوال ما با خبر شود.

وی عدم هماهنگی بین مراکز ترک اعتیاد را از جمله مشکلاتی اساسی می داند و یادآور میشود : اگر این مراکز با هم همدل بودند و می توانستند در این حوزه اتحادیه ای تشکیل دهند شاید مشکلات حل می شد.  

  سعید مجرد در ارتباط با نحوه ترک معتادین اظهار می کند: مریض وقتی به اینجا می آید یک ماه کامل می ماند البته یکسری افراد هستند که  طی این یکماه  جواب می گیرند و افرادی نیز هستند نیاز به زمان بیشتری دارند  تا در این مکان بمانند. وی بیان می کند: زمانی که بیمار به مرکز وارد می شوند  اول توسط پزشک معالجه می شود، در سه یا چهار روز اول از نظر جسمی  مشکلاتی دارد و بعد از آن می توانند در جلساتی که با حضور افراد پاک شده برگزار می شود شرکت می کنند . وی اضافه می کند: مریض هفته  اول از نظر جسمی مشکلاتی دارد و از هفته دوم وارد دوران بی قراری می شود  و در این دوران بهانه های زیادی می آورند، تازه بعد از دو هفته مریض در مسیر بهبودی قرار می گیرد و می توانند در تمامی جلسات ما شرکت کنند و به سمت پاکی هدایشان کنیم. شیشه رتبه اول اعتیاد در بین معتادان را دارد وی با بیان اینکه بیشتر معتادانی به این مرکز آورده می شوند به شیشه اعتیاد دارند، اظهارمی کند: به علت اینکه مواد سیاه( تریاک) گران شده است در حال حاضر دوباره  معتادان به سمت هرویین کشیده شده اند  و این مواد زیاد شده است  و همچنین حدود 47 درصد افرادی که به این جا مراجعه می کنند به علت متادون است  که متاسفانه ترک آن سختر از دیگر مواد و حتی شیشه است.

مدیر مرکز ره پویان ادامه می دهد : معمولا کلینیک ها به وسیله متادون تلاش دارند تا معتادان را ترک دهند اما به این نتیجه رسیده ایم که 95 درصد از این افراد در کنار متادون ، موادی را که به آن اعتیاد دارند را نیز مصرف می کنند  و افرادی که برای ترک متادون می آیند تا  دو روز اول خوب هستند و بعد از آن مشکلات جسمی  برایشان پیش می آید ، 85 درصد آنها بعد از 12 روز تشنج می کنند  و از نظر داخلی نیز به بدنشان ضربه های زیادی  وارد می شود و اثرات تخریبی روانی زیادی دارد.

آزادی بیش از حد جوانان مشکل اصلی رشد اعتیاد وی یکی از دلایل اعتیاد را آزادی های بیش از حد جوانان می داند و در این باره می گوید: متاسفانه این روزها خانوده ها هیچ کنترلی به فرزندان ندارند  و همچنین جوانان باید آگاهی های لازم را در این حوزه داشته باشند  و همچنین در زمانی که فرزندشان معتاد می شود باید او را درک کنند ، وقتی به کمپ نیز می آورند به آنها محبت های بی جا نکنند. به گزارش حبرنگار مهر ، پیشگری بهتر از درمان است، این شعاری است که همواره در این ایام زیاد از مسئولان می شنویم، اما آنچه مشهود است وعده های بی عمل مسئولان در پیشگیری و جای خالی حمایت های آنان برای درمان است و تا زمانی که این اراده از مسئولان نباشد نمی توان به حل این مشکل خانمان سوز امیدوار بود. ------------------------------ گفتگو از مریم بزی عکس: ابوطالب ندری








۱۳۹۳/۴/۵ - ۱۲:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن