تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعا كردن را در هنگام رقّت قلب غنيمت شمريد، كه رقت قلب، رحمت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831390368




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خداحافظی یوزهای ایرانی با جام جهانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بررسی روزنامه های ایران/ پنجشنبه 5 تیر 1393 خداحافظی یوزهای ایرانی با جام جهانی تهران-ایرنا-با شکست 3 بر یک دیشب تیم ملی فوتبال ایران مقابل بوسنی، پرونده ی حضور کشورمان در جام جهانی 2014 بسته شد. بیشتر روزنامه های امروز این خبر را با تیترهایی که نشان از حسرت دارند، بازتاب دادند.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز پنجشنبه 5 تیر 1393 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** خداحافظ جام جهانی!
«نشد، ولی اگر می شد...»، «باران حکایت ما شد»، «حسرت پرواز»، «رویای ناتمام»، و «ایران در یادها ماند» به ترتیب عنوان گزارش روزنامه های «شهروند»، «جوان»، «ابتکار»، «ایران» و «اعتماد» درباره ی پایان حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2014 برزیل بود. یادداشت هایی نیز در این ارتباط در روزنامه ها منتشر شد.
روزنامه ی «شرق» در گزارش خود با عنوان «خلاص» درباره ی وداع ایران با جام جهانی نوشت: رویای یوزهای ایرانی با شکست 3 بر یک مقابل بوسنی وهرزگوین به پایان رسید و ایران در چهارمین حضورش در جام جهانی هم نتوانست از گروه خود صعود کند. تیم ملی ایران که با ارایه یک نمایش تاریخی مقابل آرژانتین خیلی ها را به خلق یک نتیجه تاریخی در بازی آخر خود مقابل بوسنی امیدوار کرده بود، دیروز نتوانست مثل دو بازی قبلی خود بازی کند و با کسب یک تساوی با جام بیستم وداع کرد. با این حال بازی های خوب ایران در دو بازی اول خود، به ویژه در برابر آرژانتین، موجب شد تا تیم ملی ایران و کارلوس کی روش در برزیل نمره قبولی بگیرند.
این روزنامه همچنین در سرمقاله ی خود به قلم «بیژن ذوالفقارنسب» مربی پیشین تیم ملی از واقعیت فوتبال ایران گفت و نوشت: دو بازی خوب تیم ملی کشورمان مقابل نیجریه و آرژانتین باعث شد تا رضایتی عمومی میان مردم و کارشناسان فوتبال کشور ایجاد شود. همین نکته موجب شد در نبرد سوم با بوسنی، اغلب بازیکنان در دام «خودباوری کاذب» گرفتار شوند و با اعتماد به نفس بالایی مسابقه را آغاز کنند. در بازی پایانی، ایران دنبال گل زدن و پیروزی بود و با تاکتیک متفاوتی وارد زمین شد، اما باتوجه به ذات فوتبال ما که بیشتر بازیکنان، خلاق و تاکتیک پذیر نیستند، نتوانستند تاکتیک مورد نظر «کارلوس کی روش» را در زمین پیاده کنند.
شرق در ادامه نوشت: سوای اینکه مربی بعدی «تیم ملی» کیست و «کی روش» می ماند یا می رود، باید پذیرفت که ایجاد استمرار در بازی های خوب «تیم ملی»، نیازمند برنامه ریزی و بهره گیری از مربیان کاربلد و دادن فرصت و امکانات لازم به سکاندار «تیم ملی» است تا «روند» بازی های ملی پوشان با حداقل «نوسان» همراه شود.
روزنامه ی «جام جم» هم در گزارش خود آنچه «دست کم گرفتن بوسنی» خواند را عامل شکست تیم ملی کشورمان دانست.
روزنامه ی «اعتماد» اما از زاویه یی دیگر به مساله ی فوتبال نگاه کرد و در یادداشتی با عنوان «فوتبال الگوی همبستگی ملی» به قلم «جواد دلیری» سردبیر این روزنامه نوشت: دیشب در زمان برگزاری بازی ایران با بوسنی، خیابان های کشور خلوت ترین لحظات تاریخی اش را طی کرد. «وفاق فوتبال» همین است و حالا ایرانی ها بخشی از اعتبار از دست داده شان را در قدرت فوتبال شان می بینند. اما این بهانه یی بود که بدانیم وفاق، هم پذیری وانسجام ملی، اجزای اقتدارملی و سازه های یک نظام اجتماعی پویا را شکل می دهند. برخلاف آنچه در ذهن سیاست زده ما ایرانیان رسوب کرده، وفاق و وحدت در علم الاجتماع صرفا یک کلید واژه سیاسی نیست که فعالان صحنه قدرت بهره خود را از آن برداشت کنند. محتوا و جوهره اندیشه وفاق را ارزش ها و هنجارهای مقبول آن جامعه می سازند.
به نوشته ی این روزنامه اگرچه ممکن است در مقطعی از تاریخ، قرائت ها و برداشت های گوناگونی از هنجارهای هویت ساز جامعه ارائه شود اما در هر حال وفاداری و دلبستگی به ارزش های بنیادین اعتقادی، مدنی و اخلاقی، رمزپایداری یک نظام اجتماعی محسوب می شود. بنابراین اگر بخواهیم این مفاهیم نقش واقعی خود را در پهنه مناسبات اجتماعی ایران که علایمی از ناهمسازی را نمایان کرده بازیابد لاجرم از حصار تنگ سیاست و سیاست زدگی باید آزادشوند. سال ها توقف در جنبه های سیاسی وفاق و وحدت باعث شده غفلت جدی از کاربرد این اصول در مسیر واقعی آن یعنی ساختن هویت ملی جامعه حاصل شود.
دلیری در ادامه نوشت: در دوره های گذشته غالباً وفاق را به صورت دستوری می دیدند و با همین برداشت فرآیندی بخشنامه یی را برای اجرای آن تجویز می کردند، این درحالی است که در جوامع مدرن امروز وفاق یک فرآیند اجتماعی و جزیی از «کنش های انتخابگرانه» محسوب می شود که از خرد و عقلانیت آنها می خیزد. از این منظر، فوتبال و جام آرزوها یک فرصت بود که باید از آن بهره برد و چون یک الگو آن را به کار گرفت؛ وفاق برآمده از تنوع و تکثر جامعه ایرانی در این جام جهانی نشان داد و امیدی به وجود آورد که ما می توانیم یک روح، یک قلب و یک ملت باشیم.

*** بازار داغ استیضاح و سوال از وزیران در مجلس
به نظر می رسد موج تازه یی از استیضاح و سوال از وزیران در مجلس به راه افتاده است. درست یک روز پس از نشان دادن پنجمین کارت زرد بهارستان نشینان به وزیر کشور، نمایندگان در آخرین جلسه ی پیش از تعطیلات یک هفته یی مجلس، موضوع استیضاح وزیران جهاد کشاورزی، نیرو و علوم، تحقیقات و فناوری را مطرح و خواستار طرح سوال از وزیر امور اقتصاد و دارایی و وزیر کار و رفاه اجتماعی شدند. این مساله امروز دستمایه ی بسیاری از گزارش ها و یادداشت های روزنامه های حامی دولت قرار گرفت.
روزنامه ی اعتماد در گزارش خود در این ارتباط نوشت: نمایندگان نزدیک به طیف تندروی مجلس روز گذشته در صحن علنی مجلس خبر از آماده شدن طرح استیضاح وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و علوم، همچنین طرح سوالات از وزرای کار و اقتصاد دادند تا رابطه بهارستان- پاستور دوباره تهدید شود. البته این بار نمایندگان جبهه پایداری در صف مقدم این طرح سوالات خودشان را قرار ندادند تا مقبولیت و شانس موفقیت طرح سوالات و استیضاح ها را افزایش دهند. پس از آنکه دولت برای اولین بار از یک نماینده غیر پایداری کارت زرد دریافت کرد، اقلیت تندروی مجلس به تقابل با دولت دوباره امیدوار شدند تا یک بار دیگر پای طرح سوالات و استیضاح های خود را در صحن علنی باز کنند؛ هدفی که با توجه به فعالیت مجدد کمیته نظارت بر طرح سوالات این امکان را فراهم می کند تا مجددا هیات رییسه مجلس و طیف نزدیک به جبهه پایداری برابر یکدیگر صف آرایی کنند.
این گزارش در ادامه نوشت: بالاخره دیر یا زود رابطه مجلس با دولت مجددا اختلاف بین هیات رییسه و طیف نزدیک به جبهه پایداری را تازه خواهد کرد و این علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی و وزرای روحانی هستند که باید خود را در برابر حاشیه سازی یاران دولت قبل در مجلس آماده کنند.
روزنامه ی «آرمان» در سرمقاله ی خود به قلم «مسعود پزشکیان» نماینده ی مجلس عملکرد نمایندگان در این حوزه را ناشی از رویکردهای جناحی آنها دانست و نوشت: سوال از دو وزیر و در معرض استیضاح قرار دادن چندین وزیر فشار سیاسی و جناحی بر دولت است؛ آنچه نمایندگان میانه رو در روزهای گذشته در صحن علنی مجلس شاهد آن هستند، قوت گرفتن نگاه جناحی و جایگزین شدن چنین رویکرد اشتباهی به جای بحث های کارشناسی حول محور وظایف وزراست.
به نوشته ی پزشکیان دولت یازدهم اکنون نیازمند همفکری و همراهی نمایندگان مجلس است و این در حالی است که برخی نمایندگان مجلس مخالفت با دولت را در تحت فشار گذاشتن وزرا و پرسیدن سوال هایی می بینند که هیچ ارتباطی با حوزه عملکرد و کار وزیر مربوطه ندارد. قطعا وزرایی که روز چهارشنبه بحث سوال و استیضاح آنها مطرح شد، نمی توانند پاسخگوی سوالات جناحی و بعضا شخصی همه نمایندگان باشند.
این روزنامه در یادداشت دیگری به قلم «احمد شیرزاد» استاد دانشگاه و فعال سیاسی از بایدها و نبایدهای دولت در تعامل با مجلس گفت و نوشت: تصور می کنم دولت باید با روش اعتدالی ضمن حفظ تعامل در مقابل فشارها از مسیر اصلی دور نشود چرا که هدف تندروها کم رنگ کردن امید ها از طریق ناکارآمد جلوه دادن دولت است.
شیرزاد در ادامه نوشت: دولت باید در برابر این خواسته ها(عزل و نصب افراد در دولت) قاطعانه مقاومت کند. لزومی هم ندارد که بخواهد لب به گله و شکایت از مجلس باز کند. همین کاری که وزرا انجام می دهند؛ یعنی به مجلس رفت و آمد دارند و جواب نمایندگان مجلس را همانجا می دهند کار درستی است. مدتی که دولت این خط را در پیش گیرد، اعضای تندرو مجلس خسته می شوند. اگر خواسته معقولی وجود داشته باشد دولت باید تبعیت کند اما این مواردی که متاسفانه ما دیدیم و سنگ هایی که بعضی از اعضای مجلس جلوی پای دولت می اندازند صرفا امتیاز گیری است.
این در حالی است که خبر طرح استیضاح از وزیران در روزنامه های منتقد دولت چون «کیهان»، «جوان»، «سیاست روز» و «رسالت» بازتاب بسیار کمرنگی داشت.

***انتقاد از سیاست های دستوری افزایش جمعیت
مصوبه ی روز سه شنبه ی مجلس شورای اسلامی درباره ی افزایش نرخ باروری و پیش بینی مجازات حبس برای اقدامات جراحی پیشگیری از بارداری (وازکتومی و توبکتومی) که اما و اگرهای زیادی را برانگیخته است، امروز دستمایه ی بسیاری از گزارش ها و یادداشت های روزنامه ها بود.
روزنامه ی «اطلاعات» در یادداشتی با عنوان «با بگیر و ببند نمی شود» علت کاهش تمایل خانواده ها به فرزندآوری را نه آزاد بودن راه های پیشگیری از بارداری، بلکه مناسب نبودن زیرساخت های اجتماعی و اقتصادی دانست و نوشت: باید زن و شوهر بخواهند و به این نتیجه برسند که صاحب فرزندان بیشتری بشوند وگرنه همه می دانیم که بارداری های ناخواسته و فرزندانی که بدون میل و اراده والدین متولد می شوند تفاوتی اساسی با فرزندانی خواهند داشت که با اراده والدین و با خواست آنها به خانواده اضافه شده اند. بهترین راه و شیوه آن است که ما ابتدا به اصلاح ساختارهای اقتصادی و اجتماعی همت کنیم. یعنی با افزایش رفاه، کاستن از نوسانات اقتصادی، جلوگیری از افزایش تورم، توجه به امر اشتغال و تولید، بستری را فراهم کنیم که ابتدا خانواده ها به آرامش برسند و امکان تأمین نیازهای فرزندانشان را بیابند.
این گزارش در ادامه نسبت به پیامدهای شیوه ی دستوری افزایش جمعیت هشدار داد و نوشت: اگر بخواهیم با قوانین و دستورالعمل ها جلوی هرگونه پیشگیری را بگیریم و یا مجازات برایش تعیین کنیم نمی توانیم مشکل را حل کنیم چون جامعه را به سمت آزمایش راه های غیرقانونی یا دور زدن قانون یا مخفی کاری هدایت می کنیم.
«این طرح فرزند نمی آورد» نیز عنوان سرمقاله ی روزنامه ی «خراسان» در این ارتباط بود که در آن از لزوم اصلاح جزییات طرح یاد شده گفت.
به نوشته ی خراسان به نظر نمی رسد تحقیق و بررسی درباره دلایل کاهش رشد جمعیت و شناخت موانع پیش رو کار بسیار دشواری باشد، تنها کافیست پاسخ این سوال را که «چرا برخی از جوانان تمایلی به ازدواج و بعضی از والدین تمایلی به فرزندآوری ندارند» به دست بیاوریم. هر چند قدم گذاشتن در این مسیر و پیدا کردن این پاسخ مستلزم برداشتن موانع بزرگی چون مشکلات ازدواج، مسکن و اشتغال است که بی شک زمان بر، دارای هزینه و بسیار سخت تر است اما توجه به این مسائل نه تنها به افزایش نرخ جمعیت کمک اساسی می کند بلکه به کیفیت جمعیت اضافه شده نیز توجه دارد.
خراسان در ادامه نوشت: حتی اگر اکنون سرعت بخشیدن به اجرای سیاست های جمعیتی در دستور کار مجلس است، باز هم تنها برداشتن موانع جوابگو خواهد بود. اصلاح قانون تنظیم خانواده و جمعیت که در سال 72 به تصویب رسید، یکی از مواردی است که باید در دستور کار مجلسی ها قرار گیرد. در نظر نگرفتن مرخصی زایمان، حق اولاد و بیمه برای فرزندان چهارم به بعد از جمله مواد این قانون است که باید بازبینی و اصلاح شود. تحت پوشش قرار گرفتن خدمات و درمان ناباروری و بررسی و حذف مشکلاتی که به این بیماری دامن می زند از دیگر راهکارهاست.
روزنامه ی «ابتکار» هم در سرمقاله ی خود از بازخورد تصمیم های مجلس نزد افکار عمومی گفت و نوشت: به غیر از همه فشارهایی که نمایندگان با استناد به «حق مشروع طرح سوال و استیضاح وزرا» به دولت وارد می کنند، مجلس این روزها دستمایه های جدیدی هم برای آوردن خنده بر لب ها فراهم می کند. فرضا اگر شبکه های اجتماعی را هم نادیده بگیریم، در کم تر از یک روز گذشته ستون های طنز همه مطبوعات مکتوب و غیرمکتوب پر شده است از شوخی به مصوبه های جدید و موضوعات طرح سوال.
روزنامه ی آرمان هم در یادداشتی به قلم «عالیه شکربیگی» مدیر کارگروه مناسبات خانواده انجمن جامعه شناسی ایران از ناکارآمد بودن سیاست های دستوری در افزایش جمعیت گفت و نوشت: افزایش باروری با اجبارامکان پذیر نیست. حتی اگر بپذیریم افزایش جمعیت به لحاظ ملاحظات جمعیت شناختی یک ضرورت است، تصویب طرحی که در آن مجازات هایی برای جلوگیری از بارداری در نظر گرفته شده است، غیرمنطقی به نظر می رسد. چه در بحث افزایش جمعیت و چه در هر مساله اجتماعی دیگر راهکار موفقیت آمیز، راهکاری است که از اصولی دیگر تبعیت می کند. دولت، ساختار یا هر چیز دیگری که به عنوان فرادست تصمیماتی را اتخاذ می کند باید این واقعیت را در نظر بگیرد که موفقیت یک طرح منوط به این است که اول سرمایه اجتماعی خود را افزایش دهد و با این افزایش سرمایه اجتماعی بتواند جلب اعتماد کرده و از شهروندان بخواهد کاری را انجام دهند... اکنون سال هاست کارشناسان مسائل اجتماعی به این نتیجه رسیده اند که موفقیت آمیزبودن هر طرح اجتماعی منوط به اعتمادی است که میان تصمیم گیرندگان و شهروندان به وجود می آید. برای افزایش جمعیت به نظر می رسد این گونه اقدامات موفق نخواهد بود و بعد از مدتی متوجه خواهیم شد، شهروندان برخلاف آنچه مدنظر بوده، حرکت کرده اند.

***خطر جیره بندی آب پشت در کلانشهرها
باز هم تابستان و فصل گرما از راه رسید و معضل کم آبی به جان شرکت آب و فاضلاب و مردم افتاده است. دیروز «شاهین پاک روح» معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران در جمع خبرنگاران از شروع جیره بندی آب در کلانشهرهایی چون تهران، کرج، همدان، اهواز، مشهد و اصفهان خبر داد؛ این خبر در صفحه ی نخست بسیاری از روزنامه ها بازتاب یافت.
روزنامه ی ابتکار از زبان پاک روح نوشت: خطر جیره بندی آب در 12 کلانشهر کشور وجود دارد و در تعدادی از آنها جیره بندی شروع شده است. این اقدام به دنبال بروز مشکل خشکسالی، کاهش بارندگی ها و بحران کم آبی در کشور انجام می گیرد.
به نوشته ی ابتکار، پاک روح، تنها راه رهایی از این وضعیت را اجرای پروژه های کوتاه مدت و میان مدت از سوی دولت و همچنین مدیریت مصرف توسط مردم دانست .
روزنامه ی «ابرار» نیز در گزارشی زمان بندی ریز و دقیق طرح جیره بندی آب در 12 کلانشهر اراک، اصفهان، بندرعباس، تهران، شیراز، قزوین، قم، کرج، کرمان، مشهد، همدان و یزد را منتشر کرد.
این روزنامه در گزارش دیگری از رد شدن طرح تفکیک آب شرب و بهداشتی از سوی «محمد علی رحیمی» مدیر دفتر مدیریت مصرف آب و انرژی شرکت آب و فاضلاب استان تهران خبر داد و از زبان او نوشت: در تهران 9000 کیلومتر شبکه توزیع وجود دارد و نمی توان به صورت موازی شبکه جدید ایجاد کرد، اما مطالعات برای تفکیک آب شرب و بهداشتی آغاز شده و گزینه های مختلف بر روی میز بررسی است.
روزنامه ی جام جم نیز در گزارشی در این ارتباط نوشت: این امر به دلیل همراهی نه چندان موثر افکارعمومی در صرفه جویی مصرف آب و رشد 5 / 2 درصدی مصرف در کشور رخ داده است.
جام جم همچنین در گزارش خود از جهش بی سابقه مصرف برق در کشور خبر داد و نوشت: بر خلاف پیش بینی مسئولان وزارت نیرو متوسط مصرف برق ایران از نخستین روزهای تابستان جهش یافته است؛ به طوری که سه شنبه این هفته متوسط مصرف این انرژی پاک به یکباره تا 6000 مگاوات افزایش یافت.
جام جم از قول «علیرضا احمدی یزدی» مدیر دفتر مدیریت مصرف توانیر افزایش 3 درجه یی دما را عامل رشد ناگهانی مصرف برق از سوی مشترکان بویژه مشترکان خانگی دانست و نوشت: این مقام مسئول از مشترکان برق درخواست کرد به منظور بهره مندی مستمر، مطمئن و بهتر از نعمت برق، مصارف خود را کنترل کرده و به نکات بهینه سازی مصرف انرژی توجه کنند.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**9275**2054

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




05/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن