واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نوبخت: دولت با هيچ افزايش قيمتي موافقت نخواهد كرد
در حالي سخنگوي دولت مدام از افزايش نيافتن قيمت كالاها سخن ميگويد كه در ماههاي اخير، همزمان با افزايش نرخ حاملهاي انرژي، كالاهاي مصرفي به تدريج گران شدهاند و معاون وزير صنعت نيز از افزايش قيمت كالاها متناسب با تأثيرپذيري از رشد قيمت سوخت خبر ميدهد.
در حالي سخنگوي دولت مدام از افزايش نيافتن قيمت كالاها سخن ميگويد كه در ماههاي اخير، همزمان با افزايش نرخ حاملهاي انرژي، كالاهاي مصرفي به تدريج گران شدهاند و معاون وزير صنعت نيز از افزايش قيمت كالاها متناسب با تأثيرپذيري از رشد قيمت سوخت خبر ميدهد.
مانور خبري دولت يازدهم در سال جاري مبني بر ثبات قيمت كالاها در بازار پس از آغاز فاز دوم هدفمندي يارانهها همچنان ادامه دارد، به طوري كه سخنگوي دولت در حاشيه جلسات هيئت دولت، هر هفته از توقف افزايش قيمتها سخن ميگويد، اين در حالي است كه اخبار رسيده از بازار مواد غذايي از افزايش قيمتها حكايت دارد. در دو ماه اخير همزمان با آغاز فاز دوم هدفمندي در كنار انكار افزايش قيمتها از سوي دولت، قيمت انواع كالاها از برنج، روغن، انواع كنسرو، چاي، روغن، مواد شوينده، بهداشتي و... گران شدهاند و سازمان حمايت نيز همچنان از تشديد نظارت بر بازار خبر ميدهد.
روز گذشته محمدباقر نوبخت براي چندمين بار در حاشيه جلسه دولت در جمع خبرنگاران درباره افزايش قيمتها گفت: دولت هيچ برنامهاي براي افزايش قيمت ندارد و با توجه به سياست مهار تورم، با هيچ افزايش قيمتي موافقت نخواهد كرد. اين جمله تكراري دقيقاً درباره خودرو تكرار شد و معلوم نيست حال كه دولت به برنامهاي براي گراني ندارد پس چرا سازمان حمايت از مصرفكنندگان دائم در حال برگزاري جلسات با توليدكنندگان و موزعان و توافق بر سر افزايش قيمت كالاهاي مختلف است.
به گزارش «جوان»، وي افزود: در اين خصوص هم تأكيد شد كه بايد دستگاههاي مرتبط دقت و نظارت كافي داشته باشند كه مبادا به بهانه افزايش قيمت مختصري كه در قيمت حاملهاي انرژي صورت گرفته، برخي بدون دليل نسبت به افزايش قيمت كالاها و خدماتشان اقدام كنند. نوبخت ادامه داد: دولت با هرگونه افزايش قيمت كه بدون توجه به سياست مهار تورم انجام ميشود، موافقت نخواهد كرد و نظارت كافي را بر بازار خواهد داشت.
اين در حالي است كه معاون وزير صنعت روز گذشته در اولين جلسه اتاق اصناف تهران گفت: تأثير افزايش قيمت حاملهاي انرژي بر قيمت تمام شده كالاها و خدمات متفاوت است. مجتبي خسروتاج اظهار كرد: برخي از كالاها و محصولات به صورت نسبي با افزايش قيمت حاملهاي انرژي در بحث توليد و حمل و نقل مواجه بودهاند و برخي ديگر مانند توليد فلزات سنگين تماماً با صرف انرژي همراه هستند كه قيمت تمام شده اين محصولات با افزايش قيمت حاملهاي انرژي، افزايش بيشتري خواهد داشت.
وي با اشاره به اينكه در ماه رمضان افزايش قيمت كالاهاي اساسي را شاهد نخواهيم بود، افزود: هيچ كمبودي در ميزان كالاهاي اساسي وجود ندارد و ذخاير استراتژيك وزارت صنعت، معدن و تجارت با صلاحديد و برنامهريزي وزارت جهادكشاورزي در زمان نياز توزيع خواهد شد.
برنامه ششم، منطبق با اقتصاد مقاومتي
همچنين محمدباقر نوبخت در حاشيه جلسه هيئت دولت از بررسي نقشه راه برنامه ششم توسعه توسط هيئت وزيران خبر داد و گفت: در جلسه هيئت وزيران در دو بخش به مباحث و مسائل اساسي كشور پرداختيم. وي ادامه داد: ابتدا بحث بررسي نقشه راه و برنامه زمانبندي برنامه ششم مورد توجه هيئت وزيران قرار گرفت. در اين جلسه قرار شد معاونت نظارت راهبردي رئيسجمهور پيش از اينكه برنامه ششم را كامل كند، ابتدا از برنامههاي اجرا شده در كشور آسيبشناسي داشته باشد و با شناسايي موانع توسعه كه بهرغم اجراي پنج برنامه توسعه پيش از پيروزي انقلاب اسلامي و پنج برنامه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي هنوز ابعادي از مسائل توسعه باقي مانده، برنامه ششم را تهيه كند. سخنگوي دولت با بيان اينكه برنامه ششم توسعه بايد با ابتلا به سياستهاي كلي اقتصاد مقاومتي تهيه شود، گفت: سياستهاي كلي اقتصاد مقاومتي كه از سوي مقام معظم رهبري ابلاغ شده به عنوان محور كار برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته تا بتوانيم در جهت شناخت مشكلاتي كه طي اجراي برنامههاي گذشته وجود داشته و منجر به عدم توازن منطقهاي شده، در چارچوب سياستهاي كلي اقتصاد مقاومتي و برنامههايي كه رئيسجمهور در دوران انتخابات براي اداره امور كشور بيان كرده است، آنها را در قالب برنامه ششم توسعه اجرايي كنيم.
اختصاص 25 ميليارد تومان براي احيا و بهسازي جنگلهاي زاگرس
سخنگوي دولت گفت: در بخش ديگري از اين جلسه موضوع كشاورزي مورد توجه قرار گرفت كه بر اين اساس براي احيا و بهسازي جنگلهاي زاگرس، 250 ميليارد ريال اختصاص داده شد. همچنين براي مبارزه با آفتهاي ملخ و زيتون كه در 16 استان به ما گزارش شده، 45 ميليارد ريال اختصاص يافت. وي همچنين افزود: در بخش ديگري از اين جلسه براي انتقال آب با لوله تا مزارع استان بوشهر، 40 ميليارد ريال اختصاص يافت.
نوبخت در ادامه به برنامه وزارت تعاون براي تهيه بستههاي امنيت غذايي اشاره كرد و گفت: در اين جلسه براي حمايت غذايي 187 ميليارد تومان به وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي اختصاص يافت تا هفته آينده بتواند مرحله نخست اين حمايت غذايي را نسبت به اقشار كم درآمد انجام دهد.
دولت مصمم است نظام برنامهريزي را متناسب با مأموريتهايش احيا كند
نوبخت در همين زمينه ادامه داد: ما با دقت كار را دنبال ميكنيم و دولت مصمم است نظام برنامهريزي را متناسب با مأموريتي كه براي آن قائل هستيم احيا كند كه در آينده نزديك اين كار صورت خواهد گرفت.
سخنگوي دولت در مورد سوخت پالايشگاهها و برنامههاي دولت براي تأمين آن اظهار داشت: هم وزير نيرو به يك صورت و هم وزير نفت به صورت ديگر در جهت تأمين سوخت لازم براي نيروگاهها و پالايشگاهها سخن گفتهاند و اميدواريم كه مشكلي نداشته باشيم و گزارشي مبني بر اينكه مشكل خواهيم داشت، نرسيده چون وزارتخانهها خودشان را براي اين كار تجهيز كردهاند. به گزارش خبرگزاري تسنيم، نوبخت در بخش ديگري از سخنانش در مورد ميزان صادرات نفت خام كشور توضيحاتي ارائه داد و گفت: صادرات نفت را بر اساس برنامهاي كه قبلاً داشتهايم، همچنان ادامه ميدهيم. هنوز تغيير جدي در مورد بازارهاي نفت نسبت به گذشته فراهم نشده اما ميزان فروش نفت ما متناسب با برنامه و بلكه اندكي نيز بيش از آنچه كه در قانون بودجه برنامهريزي كردهايم، است.
نویسنده : هادي غلامحسيني
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]