واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
کشف فسیل بزرگترین دایناسور + تصاویر
دیرینه شناسان در منطقه دور افتاده پاتاگونیای آرژانتین و در میان تعداد زیادی از فسیلهای انباشته شده در این منطقه موفق به کشف فسیلی شده اند.
به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران ، دیرینه شناسان در منطقه دور افتاده پاتاگونیای آرژانتین و در میان تعداد زیادی از فسیلهای انباشته شده در این منطقه موفق به کشف فسیلی شده اند که ممکن است مربوط به بزرگترین دایناسوری باشد که تاکنون روی زمین زندگی میکرده است.
استخوان های فسیل این دایناسور غول پیکر در منطقه فلیچا در حدود ۲۵۰ کیلومتری غرب پاتاگونیا کشف شد.
کارشناسان مي گويند این مکان که از نظر تعداد و تنوع فسیلی بسیار غنی است، می تواند زوایای دیگری از حیات در ماقبل تاریخ را برای انسان روشن کند. دیرینه شناسان معتقدند این فسیل مربوط به گونه جدیدی تیتاناسور باشد.تیتاناسور دایناسوری با گردن و دم دراز بوده که روی چهار پا حرکت می کرده و حدود ۹۰ میلیون سال قبل در دوران کرتاسه میزیسته است.
محققان می گویند وزن این دایناسور علف خوار بیش از وزن ۱۴ فیل آفریقایی یعنی چیزی حدود ۹۰ تن و طول این جانور حدود ۴۰ متر بوده است. رکورد قبلی مربوط به دایناسوری به نام آرژنتینوسوروس بوده که فسیل آن در آرژانتین کشف و برآورد می شود حدود ۳۶.۶ متر طول داشته است. یافته ها به همین جا ختم نمی شود. استخوان های مربوط به حداقل هفت دایناسور که به نظر جوان تر بوده اند در این محل کشف شد.
خوزه لوئیس کارالیدو یکی از هشت دانشمندی که در این تحقیق شرکت داشته اند می گوید: این کامل ترین کشف این نوع دایناسور غول پیکر در جهان است و یک کشف مهم برای دنیای علم محسوب می شود.
اولین بار سال ۲۰۱۱ و به شکلی تصادفی فسیل های این منطقه که حدود ۱۳۰۰ کیلومتر از بوئنوس آیرس فاصله دارد توسط یک کارگر مزرعه کشف شد. این کارگر برای اولین بار موفق به کشف استخوان عظیم پا به طول ۲.۴ متر شد. کاوش ها و حفاری ها در ژانویه ۲۰۱۳ ادامه یافت و محققان موفق به کشف استخوان های کاملی از دم، نیم تنه و گردن دایناسور شدند که اجازه می داد تصویر کامل تری از این جانور غول پیکر در زمان حیاتش ترسیم کنند. محققان آرژانتینی و اسپانیایی موفق به کشف ده استخوان مهره از نیم تنه،۴۰ استخوان از دم و قسمت هایی از گردن و پاها به طور کامل شدند.
این تصویر که در تاریخ ۱۶ می ۲۰۱۴ گرفته شده فسیل ساق پای دایناسوری غول پیکر را نشان می دهد که به اندازه قد یک انسان است.
یکی از کارشناسان موزه ادیجیو فروگلیو در شهر جنوبی ترلیو آرژانتین می گوید: تا به حال آنچه در مورد ساروپادها در سراسر جهان شناخته شده بود، حاصل اکتشافات ناقص فسیلی بود.کارالیدو می گوید: ما معتقدیم تاکنون فقط ۲۰ درصد استخوان های دفن شده در این محل را یافته باشیم. این کشف به روشن شدن آناتومی این دایناسور گیاهخوار عظیم الجثه کمک بسیار زیادی خواهد کرد. بقایای پیدا شده همچنین به محققان کمک می کند با باز سازی شکل عضلات این مخلوق ، میزان انرژی لازم برای حرکت این جانور را محاسبه کنند.
در این محل همچنین ۶۰ دندان دایناسور پیدا شده که ۵۷ تای آن مربوط به تیرانوتیتان یکی از بزرگ ترین گوشتخواران لاشه خوار است. علاوه بر استخوان ها، مقداری فسیل شاخ و برگ در این مکان پیدا شده که به محققان در بازسازی اکوسیستم آن زمان کمک می کند. کارالیدو می گوید به کمک این فسیل ها ما به بازسازی بسیار دقیق از آناتومی جانور و یافتن پاسخ بسیاری از سوالات قادر خواهیم شد. از جمله این که چگونه جنوب آرژانتین برای بسیاری از گونه های عظیم الجثه دایناسورهای گیاهخوار شرایط مطلوبی را فراهم می کرده است.
مقایسه اندازه ی این دایناسور با دایناسورهای دیگر
پل بارت متخصص علم فسیل شناسی و انسان شناسی موزه تاریخ طبیعی لندن می گوید: البته ادعای این که این دایناسور بزرگ ترین دایناسور روی زمین بوده باید به تائید برسد. دیوید برنهام از متخصصان دیرینه شناس دانشگاه کانزاس می گوید: چه این دایناسور بزرگ ترین دایناسور روی زمین باشد و چه نباشد، این گنج کشف شده به بازسازی گذشته های بسیار دور کمک شایانی می کند. پیدا کردن فسیل دایناسورهای زیاد در یکجا فرضیه زندگی کردن دایناسورهای گیاهخوار به صورت گله ای را تقویت می کند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]