واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ تير ۱۳۹۳ (۱۳:۴۰ب.ظ)
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت: ارزش برند اپل برابر درآمدهاي نفتي ايران است معاون آموزش، پژوهش و فناوري وزارت صنعت، معدن و تجارت ارزش برند اپل را برابر درآمدهاي نفتي ايران دانست و گفت: بايد دارايي هاي نامشهود بنگاههاي ايراني را احصا کرد و در فهرست ارزش دارايي هاي آنها قرار داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، علي اصغر توفيق در همايش بزرگ تحقيق و توسعه صنايع و معادن با رويکرد اقتصاد مقاومتي در دانشگاه تهران اظهار داشت: ايران در توليد علم جزء رتبه هاي اول دنيا بوده است و شاخص اين امر نيز، مقاله هاي اساتيد دانشگاهي است بنابراين ايران حلقه اول حرکت که توليد علم است را دارد در حالي که حلقه آخر نيز تجاري سازي است و بنابراين چنانچه علم توليد شود اما تبديل به ثروت نشود، نمي توان راه به جايي برد.
وي ادامه داد: چنانچه قرار باشد که اين زنجيره ميان توليد علم تا تبديل شدن آن به ثروت بشکند، به طور قطع از نقطه اي شکست ايجاد خواهد شد که حلقه ضعيف قرار گرفته، بنابراين به نظر مي رسد که اين حلقه ضعيف «تحقيق و توسعه» است.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: 50 درصد دارايي شرکت هاي دنيا نامشهود است در حاليکه در ايران فقط 20 درصد از دارايي شرکت ها نامشهود است و بنابراين بايد حاصل تحقيق و توسعه را نيز در واحدهاي صنعتي و توليدي و تجاري به يک دارايي تبديل کرده و شرکت ها را صاحب ارزش کنيم؛ بنابراين از سازمان حسابرسي و حسابداران خبره مي خواهيم که اين دارايي هاي نامشهود را به ارزش تجاري تبديل کنند.
توفيق با اشاره به ارزش برند اپل که اکنون 98 ميليارد دلار است و اين به عنوان دارايي نامشهود اپل احصا شده است، متذکر شد: اپل در سال 2012 برابر 170 ميليارد دلار فروش داشته که از اين رقم 43 ميليارد دلار آن سود بوده است؛ در حاليکه کل فروش نفت ايران 43 ميليارد دلار است!
بازنگري در نگاه کلان کشور به تحقيق و توسعه در صنعت
در ادامه اين همايش، علي معصومي دبير انجمن تخصصي مراکز تحقيق و توسعه صنايع و معادن، با تاکيد بر اينکه نگاه کلان کشور به تحقيق و توسعه در صنعت و معدن بايد بازنگري شود، گفت: يکپارچه کردن و به روز رساني اهداف انجمن مراکز تحقيق و توسعه و ارتباط و هماهنگي بيشتر با واحدهاي صنعتي و هم سياستگذاران مجلس و به خصوص کميسيون صنايع و معادن براي گسترش تحقيق و توسعه از اهداف برگزاري اين همايش است.
وي برقراري ارتباط ميان ذينفعان تحقيق و توسعه کشور و ترويج فرهنگ تحقيق و توسعه و اثرات آن در توسعه اقتصادي را از ديگر اهداف برگزاري اين همايش عنوان کرد و افزود: اين همايش با محوريت تحقيق و توسعه و اقتصادي مقاومتي برگزار مي شود تا جايگاه خود را در توسعه و اقتصاد و اقتصاد مقاومتي مشخص کنيم.
معصومي با بيان اين که، به تحقيق و توسعه کاربردي و بنگاهي در قوانين کشور کمتر پرداخته شده است اظهار کرد: تحقيق و توسعه يکي از پايه هاي اصلي اقتصاد مقاومتي است و اگر تحقيق و توسعه خوبي نداشته باشيم اقتصاد کشورمان استحکام لازم را ندارد و نمي تواند با دنيا رقابت کند.
وي افزود: هم اکنون که زمان تدوين برنامه ششم توسعه است نيز بايد نگاه جدي به تحقيق و توسعه صورت گيرد. ضمن اينکه در اين همايش تلاش شده تا برقراري ميان ذي نفعان تحقيق و توسعه، ترويج فرهنگ تحقيق و توسعه و اثرات آن در توسعه اقتصادي و گسترش تعاملات و ارتباطات واحدهاي تجاري با مراکز تحقيق و توسعه لحاظ شود.
به گفته دبير انجمن تخصصي مراکز تحقيق و توسعه صنايع و معادن، در اين همايش دو روزه چهار نشست تخصصي با عناوين حمايت هاي قانوني و حقوقي از تحقيق و توسعه، نقش تحقيق و توسعه در ايجاد و تثبيت اقتصاد مقاومتي، تحقيق و توسعه در معدن و صنايع معدني و رويکردهاي نوين مديريت تحقيق و توسعه در خودرو و صنايع وابسته برگزار خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]