واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
رییس «سازمان سینمایی» درباره حضور هنرمندان در مجامع جهانی مطرح کرد: انتقاد از نگاه منکراتی برخی به سینماییها
اگر بخواهیم «دیپلماسی دستگاه سینمایی» را که توسط دکتر حجتالله ایوبی، معاون وزیر و رییس سازمان سینمایی کشور در نخستین جلسه مطبوعاتی به تفصیل تبیین شد در یک جمله خلاصه کنیم، «شفافیت و مصلحتگرایی» واژگانی هستند که از پاسخهای مرد شمارهیک سینما استنباط میشد. به گزارش نامه نیوز، تالار وحدت؛ صبح روز اول تیرماه میزبان خبرنگارانی بود که طی روندی برنامهریزیشده، توانسته بودند از در اصلی تالار به محل برگزاری نشست وارد شوند و پس از صرف صبحانه، در جلسه علنی پرسشهای خود را با آقای رییس در میان بگذارند. در این جلسه غیر از ایوبی، پنج مدیر ارشد سازمان هم حضور داشتند.
دیپلماسی کاهش دلواپسی
شرق گزارش کرد، رییس سازمان سینمایی، ضمن شکرگزاری برای آسایشی که مردم در سایه جمهوری اسلامی ایران از آن برخوردارند، پیروزیهای ورزشکاران در والیبال و فوتبال را غرورآفرین دانست و دعا کرد خداوند ریشه ناامنی در کشورهای همسایه را نابود کند. و نیز عنوان کرد: «در مدت هشتماه تلاشمان بر این بود که آرامش را به سینما بازگردانیم و همچنان میخواهیم دلواپسی و نگرانیها را کاهش دهیم. آنچه بیش از هر چیز دیگری نگرانیها را برطرف میکند، ایجاد شفافیت و قانونمندکردن حمایتهای دولتی است.»
ضرورت حمایت دولت از سینما
دکتر ایوبی بر ضرورت و لزوم حمایت دولت از سینما تاکید کرد و گفت: «تجربه کشورهای سینمایی از غرب تا شرق نشان داده که دولتها همواره کمک و پشتیبان سینما در عرصه تولید، پخش و نمایش هستند. اما متاسفانه در برخی موارد کمکهای دولت با عناوین نادرستی چون رانتخواری و ویژهخواری در برخی رسانهها مطرح شد که در شأن اهالی سینما نیست که یکدیگر را با چنین عناوینی خطاب کنند و مستمسکی برای افراد مخالف سینما به وجود آورند. البته در بدو امر سعی کردیم مسیر حمایتها را شفاف کنیم و برای نخستینبار اسامی افراد عضو شورای پروانه ساخت، نمایش و ویدیویی را رسما اعلام کردیم.» وی افزود: «نوع مدیریت بنده از نوع شورایی است و از نظرات شوراها استقبال میکنم. در این مدت بخش عمده حمایتها را در «پس از تولید» متمرکز کردیم. و بیشتر بودجه به «موسسه سینمای شهر» برای تجهیز و دیجیتالیکردن سالنهای سینما اختصاص یافت و از این نظر باید به آن «مدیریت جهادی» گفت. چون با همین کار توانستیم دومیلیوندلار صرفهجویی کنیم و دیگر اینکه با «مکانیزهکردن فروش سالنهای سینما»، تهیهکنندگان و پخشکنندگان بهراحتی میتوانند از فروش فیلمها مطلع شوند.»
حمایت از سینمای پاک
این مدیر سینمایی به نحوه حمایت از مضامین فیلمها پرداخت و گفت: «فیلمهایی با موضوعاتی چون دفاعمقدس، تحکیم خانواده و سینمای پاک از جمله گونههای سینمایی هستند که ضریب بیشتری برای حمایت از آنها وجود دارد.»
این مدیر سینمایی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به این مطلب که سینمای ایران پس از انقلاب مرهون رهنمودهای امامخمینی(ره) است، یادآور شد: «مقاممعظمرهبری هم بهدلیل اهمیت ویژهای که برای سینما قایلند، در برخی مواقع این هنر - صنعت را با بیان و نظرات روشنگرانهشان نجات دادهاند.»
وی ادامه داد: «مقاممعظمرهبری در توصیههایشان توجه به خواست و نگاه مردم را از سرفصلهای سخنانشان قرار دادهاند و بارها متذکر شدهاند که اگر فیلم دینی هم میسازید، باید فیلمهایی باشند که مردم ببینند و دوست داشته باشند.»
رفع معضل اساسنامه خانه سینما
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر تغییراتی که در اساسنامه خانه سینما ایجاد شده و مصاحبه اخیر مدیرعامل خانه سینما، توضیح داد: «از جمله مشکلات اساسنامه این بود که 31 صنف برای انجام فعالیتهای خود باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز موسسه فرهنگی دریافت میکردند. در حالی که مبنای حقوقی نداشت و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که اصناف از دریافت مجوز موسسه فرهنگی معاف شوند. از سوی دیگر بنا داریم تا ادبیات حقوقی در سازمان سینمایی را در جهت شفافسازی امور اصلاح کنیم.»
ماموریت بنیاد سینمایی فارابی
ایوبی در پاسخ به سوال که خروجی بنیاد سینمایی فارابی تا امروز چه بوده، گفت: «برخلاف آنچه مطرح میشود، بنیاد سینمایی فارابی با سازمان سینمایی تعامل داشته. البته لزوم بازنگری در وظایف و ماموریتهای نهادهای متصل به سازمان سینمایی ازجمله بنیاد سینمایی فارابی احساس میشود.» همچنین سوال دیگر را که آیا با برپایی جشن رسانه توسط فارابی موافق بودید درحالی که نهادهایی مثل انجمن منتقدان و معاونت مطبوعاتی عهدهدار چنین وظایفی هستند، چنین پاسخ داد: «من هم با برگزاری جشن رسانهها که در این بنیاد انجام شد، مخالف هستم و معتقدم بنیاد سینمایی فارابی باید بازنگری جدی و متمرکز بر مجموع فعالیتهای خود داشته باشد. برگزاری جشن رسانه در حوزه اختیارات بنیاد سینمایی فارابی نبوده و نیست.»
ادغام بخشهای بینالملل سازمانهای تابعه
در ادامه جلسه چنین سوالی مطرح شد که با وجود بخش بینالملل فارابی و اطلاعرسانی قطرهای طی 20سال گذشته، چگونه بخش بینالملل سازمان سینمایی به ریاست آرش امینی میتواند فعالیت کند و معاون وزیر پاسخ داد: «برای بالابردن سطح کیفی انجام امور بینالملل در بخشهای مختلف سینما در نظر داریم کارگاهی متشکل از کارشناسان و بازاریابان در عرصه بینالملل را برگزار کنیم و میخواهیم مجموع فعالیتها را در یک مرکز واحد مدیریت کنیم.»
همچنین دکتر ایوبی در پاسخ به سوال دیگر که تا امروز با وجود هجمهها به کامبیز نوروزی، بخش حقوقی سازمان درباره رانتخواریهای مدیریت گذشته سینما چه اقدامی کرده است، گفت: «از جمله فعالیتهای بخش حقوقی سازمان سینمایی و شخص آقای نوروزی رسیدگی به مسایل اساسی و حقوقی بدنه سینماست. از اهالی سینما هم درخواست میکنم در مصاحبههای خود برای جذابشدن صحبتهایشان از واژگانی در جهت تخریب سینمای ایران استفاده نکنند.»
حذف نگاه منکراتی در سینما
رییس سازمان سینمایی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اقدامات پیشگیرانه برای حضور بازیگران زن ایرانی در مجامع بینالمللی که همواره با حاشیههایی از جمله «نگاه منکراتی» مواجه بوده است، گفت: «به اعتقاد من بازیگران و اهالی سینما فهیم هستند و میدانند که باید در چارچوب نظام جمهوری اسلامی حرکت کنند.
با این اوصاف معتقدم که نگاه منکراتی نباید نسبت به حضور اهالی سینما در مجامع بینالمللی وجود داشته باشد. اما هرازچندگاهی اتفاقهایی میافتد که عکسالعملهای متفاوتی را در پی دارد. خوشبختانه در مورد اخیر برخورد بازیگر فهیم و همچنین دستگاهها و نهادهای دولتی بهگونهای مناسب بود و بهنظر میرسد مساله حل شده است.»
ایوبی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی وضعیت فیلمهای توقیفی، گفت: «برخی فیلمها طی سالهای گذشته توقیف شدند که دلیلی برای توقیف آنها وجود نداشته است. ما همینجا اعلام میکنیم که سینماگرانی که فیلمهایشان توقیف شده است، نگران نباشند. البته برخی شغلشان نگرانی است و کاری نمیتوان برای آنها کرد.»
او در ادامه عنوان کرد: «با کیانوش عیاری، کارگردان فیلم «خانه پدری» جلساتی داشتیم. اما پروانه نمایش این فیلم باید توسط شورای نظارت و ارزشیابی صادر شود. من با صحبت دوستانهای که با کیانوش عیاری داشتم ملاحظات خود را نسبت به این فیلم نه بهعنوان رییس سازمان سینمایی بلکه بهعنوان یک پدر و یک کارشناس اجتماعی گفتم. من با صحنه اول فیلم و خشونت بهتصویرکشیدهشده در آن مشکل دارم، نمیخواهیم با سینما باب خشونت را در جامعه باز کنیم. خوشبختانه با عیاری به نتیجه مشترک رسیدیم و خوشحالم که عیاری بهزودی فیلم جدید خود با نام «کاناپه» را میسازد. برای «خانه پدری» پیشنهاد کردم که جمعی از بزرگان روانشناس و جامعهشناس مطرح کشور این فیلم را دیده و نظر علمی خود را بیان کنند.»
«عصبانی نیستم» سیاسی نیست
ایوبی همچنین در بخش دیگری از این نشست درباره آخرین وضعیت فیلم «عصبانی نیستم» گفت: «عصبانی نیستم» پروانه نمایش دارد و تصمیم جدیدی قرار نیست برای آن گرفته شود. سازنده این فیلم هم با تعامل خوبی این فیلم را تبدیل به یک فیلم اجتماعی کرده است و درواقع از نظر شورای پروانه نمایش، «عصبانی نیستم» یک فیلم اجتماعی و غیرسیاسی است.»
صدور پروانه نمایش برای «رستاخیز»
خبرنگاران در این نشست از آخرین وضعیت فیلم «رستاخیز» نیز مطلع شدند. ایوبی با این جمله کلیدی که از ما انتظار معجزه در سینما نداشته باشید، درباره آخرین وضعیت این فیلم گفت: «با ائمهجمعه اثرگذار ملاقات کرده و مشکل فیلم حل شد. همچنین اصلاحاتی از دفاتر برخی مراجع و جاهای اثرگذار اعلام شد که باید از آقای درویش برای اعمال این اصلاحات تشکر کنم. بنابراین امروز پروانه نمایش این فیلم صادر میشود.»
1393/4/3
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]