واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ تير ۱۳۹۳ (۲۲:۳۶ب.ظ)
مديرعامل شرکت آب وفاضلاب استان قم : صرفه جويي در مصرف و حفظ منابع آبي بيش از پيش ضروري است رئيس هيئت مديره و مديرعامل شرکت آب وفاضلاب استان قم با اشاره به وضعيت نگران کننده منابع تامين آب و کاهش شديد آب سدها گفت: لزوم توجه همه مردم به استفاده صحيح از آب، صرفه جويي در مصرف و حفظ منابع آبي بيش از پيش ضروري است.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس عبدالحميد توكلي بينا در دومين روز از هفته صرفه جويي در مصرف آب در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعيت نگران کننده منابع آبي در ايران و جهان اظهار داشت: تغيير اقليم، توليد گازهاي گلخانه اي، افزايش جمعيت، ناهنجاري در فرهنگ استفاده از آب و افزايش نيازهاي آبي به وخامت وضعيت تامين آب منجر شده است.
وي با اشاره به کاهش 92 درصدي آورد رودخانه هاي قم در سال گذشته خاطرنشان کرد: اين وضعيت در حوزه هاي مختلف صنعت، کشاورزي، شرب و بهداشت تاثير مي گذارد و تامين آب را با چالش مواجه مي کند.
رئيس هيئت مديره و مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم اقدامات و عملکرد هاي دولت ها در دهه هاي گذشته را مورد توجه قرار داد و يادآور شد: در حالي که برخي از سال ها اجراي پروژه هاي عمراني مورد توجه قرار گرفته است اما امروز سد هاي آب خالي است.
وي با بيان اينکه اجراي پروژههاي عمراني و روشهاي فناورانه براي رويارويي با بحران خشکسالي کافي نيست، تاکيد کرد: با همراهي مردم و اصلاح فرهنگ مصرف آب مي توانيم تا حدود زيادي با آثار حاصل از خشکسالي و کم آبي مقابله کنيم.
توکلي بينا با اشاره به لزوم کاهش سرانه آب اظهار داشت: بايد خودمان را با اين وضعيت وفق دهيم و در مصرف آب صرفه جويي هاي لازم را داشته باشيم.
وي افزايش 6 درصدي مصرف در سال 92 نسبت به سال قبل از آن را وحشتناک توصيف کرد و ابراز داشت: با اين روند در سال 1400 نياز آبي قم به 149 ميليون متر مکعب خواهد رسيد اين در حالي است که سهم قم از آب سرشاخههاي دز در افق سال 1420 اين ميزان است و اين بدان معنا است که20 سال زودتر تخصيص آب قم به اتمام ميرسد.
رئيس هيئت مديره و مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بيان اينکه نقش مردم براي عبور از اين شرايط بحراني بسيار مهم و تاثيرگذار ارزيابي کرد و گفت: البته در بخش هاي صنت، کشاورزي، فضاي سبز و... هم مي توانيم با بهينه کردن مصرف، سهم آب قم از سرشاخه هاي دز را تا سال 1420 داشته باشيم.
وي با اشاره به کاهش شديد سطح منابع آب زيرزميني اظهار داشت: در حال حاضر براي دستيابي به آب از سفره هاي زير زميني بايد 280 متر حفاري کنيم اين در حالي است که اي سي آب نيز با پايين رفتن سطح سفره هاي آب زير زميني نسبت به سال 1360 در دشت علي آباد دو و نيم برابر شده است.
توکلي بينا يکي از راهکارهاي مديريت تامين آب در قم را استراتژي تنوع محصول ذکر کرد و گفت: در حال حاضر براي بخش هاي مختلف شرب، بهداشت، فضاي سبز، صنعت آب هايي با اي سي هايي از 350 تا 6000 ميکروموس تامين مي کنيم.
وي با بيان اينکه اصلاح قيمت آب يكي از روشهاي كنترل مصرف است، تصريح کرد: مهم ترين روش براي استفاده بهينه از آب فرهنگ سازي براي ترويج صرفه جويي و استفاده صحيح از اين مايع حياتي است.
وي توصيه به صرفه جويي را يک معروف بزرگ و تاکيد بر عدم اسراف يک نهي از منکر مهم خواند و تاکيد کرد: نقش رسانه هاي در اين زمينه بسيار تاثيرگذار است که مي توانند مردم را به سمت اصلاح الگوي مصرف سوق دهند.
رئيس هيئت مديره و مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در پايان با اشاره به ابلاغ سياست هاي اقتصاد مقاومتي در سال گذشته، افزايش بهره وري و اصلاح الگوي مصرف را از تاکيدات رهبر معظم انقلاب دانست و افزود: اگر فرهنگ مصرف را اصلاح كنيم در بخش اقتصاد آب نيز ميتوانيم هزينهها را در سبد هزينه خانوار كاهش داده و آب را اقتصاديتر توليد كنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]